Форум Рідного Міста

Лихо з розуму, або...

Яндрух - 21-12-2004 у 15:14

...або Хай народ прозріє!


Дарма що було досить часу на те, щоб переглянути й зробити ревізію своїх тактичних кроків, "бігун на особливо довгі політичні дистанції" вийшов на другі теледебати в своїй театральній масці героя трагікомедійних виставочок, що були так популярні в амфітеатрах Давньої Греції, та в старих своїх "обладунках бога", що відгонять специфічними флюїдами, котрими так пахтять річи з секонд-хенду.
Перші ж хвилини прямої трансляції відновленого у цій виборчій кампанії словесного та візуального "буцання" показали, що колишній оппо - вірнопідданий син свого отця-ґаранта - став співати стару свою пісеньку, немов заїжджена платівка, про нібито значущість якихось абстрактних цифр, в яких, мабуть, дуже добре тямлять звичайні громадяни; апелювати до своїх чеснот, демонструючи всім і вся свої білі ручки та щире запевнення, що вони - ті "білі ручки" - "не свого не крали" - авжеж, не свого, бо своєго було чимало...
Не можна було не помітити, що "маріонетковий кандидат" (рівно ж, як і "маріонетковий" потенційний президент) під час спічу як на початку, так і наприкінці "процесу дебатування" намагався діяти в формі месиджів: прямого та тупого вдовбування в голови електорату своїх заяложених "постулатів". Ба й навіть на "перехресному вогні" із запитань та відповідей один до одного, він усіляко відхилявся від того, щоб відповідати на поставлені питання, і далі адресував невидимій електоральній аудиторії свої "дружнії послання". Авжеж, така-от "домашня заготовка" команди "квн" "Україно-американського інституту із захоплення гетьманських булав". Справді-бо, нема чогось гіршого, ніж те, яке походить від лиха з розуму...

Від Кандидата, якого чинна влада попервах грубо нав'язала, як альтернативу до свого ж "улюбленого синка" (див. вище), що втім у великій українській політичній пісочниці почав бавитися в опозицію, пішовши світами і зробившись "блудним сином", нині взагалі відреклася, вбачаючи в ньому потужного реґіонального лідера, що здатен повести за собою народ.
На цих дебатах "реґіонал" зпозиціонував себе як цілком самодостатній, самостійний політик, що думає та чинить по-новому. Із командою однодумців, які не просто не прикриваються за спиною кандидата (на противагу тому, як це роблять у таборі опонента, дбаючи тільки про свої власні інтереси), не просто задіяні в великомаштабному дійстві на ймення "Воздвиження на трон свого гетьмана", а є тверезомислячими українськими реалістами як зі сходу країни, так і з решти реґіонів.
Влада зобачила дійсну загрозу не просто бути скиненою із золотоверхого Олімпу, а загрозу покласти край тривалій гегемонії ручного центрального управління як всіма обласними адміністративними одиницями, так і кожним закутнем, що мав би слухняно ворушити своїми руками-маніпуляторами, та постійно сповідатися Центру щодо покладених на нього згори обов'язків.

Гідне та спокійне поводження, втямливі запитання та зрозумілі відповіді, на противагу хитромудрим, облесливим словам опонента, вигідно представили "вихідця з донецьких териконів" та вселили надію, що народ український врешті прозріє!

Круціфукс. - 21-12-2004 у 15:29

Увага! Допис Яндруха - це зашифроване послання з Космосу! Якщо взяти справа наліво кожну шосту букву, виділену жирним шрифтом, а також кожну сімнадцяту голосну по діагоналі з норд-вест на зюйд-ост і кожну дев'ятнадцяту приголосну по фігурах Пуассона, написану звичайним шрифтом, і перекодувати методологією д-ра Стівена Хоукінга, ми отримаємо просторові координати однієї з планет в системі Тау Кита!..

Чарівник з міста Гамельн - 21-12-2004 у 15:30

Це якісь неправильні лелеки - вони їдять дітей та приносять жабок! :o

Жабки, агов!

jaguara - 21-12-2004 у 15:40

Цитата:
Першим відправив користувач Круціфукс.
Увага! Допис Яндруха - це зашифроване послання з Космосу! Якщо взяти справа наліво кожну шосту букву, виділену жирним шрифтом, а також кожну сімнадцяту голосну по діагоналі з норд-вест на зюйд-ост і кожну дев'ятнадцяту приголосну по фігурах Пуассона, написану звичайним шрифтом, і перекодувати методологією д-ра Стівена Хоукінга, ми отримаємо просторові координати однієї з планет в системі Тау Кита!..


а я все думаю, якого ж біса я вже хв з 10 не можу врубитися у нього, шукаючи там позиції автора, бо та, що мені привиджується, якось у моїй білявій голівонці не вкладається... а он воно що :) бо я ж філолог, останній шкільний іспит з математики у своєму житті списала на трійку (за старою системою), тож так мені і залишатися у невіданні про Тау Кита...:(

Олександр Шевченко - 21-12-2004 у 15:55

Оригінальна однак метода - перекрутити все навпаки, поставити з ніг на голову і впевнено переконувати, що так і є :D Втім, нє, не настільки це оригінально - явно відчувається почерк Самодостатнього Лідера, амінь :)
Та прозріли вже, прозріли - хоча й не всі, як видно вище, але на щастя цього відсотку розвиток медицини постійно триває.

P.S. "Виктор Федорович на удивление легко и быстро научился пользоваться прибором. Единственное, что выдавало неестественность «просветления» профессорского ума, так это несколько неестественный наклон головы, при котором левое ухо инстинктивно приподнималось, с целью услышать «голос сверху». По той же самой причине кандидат от власти выбрал в студии место для теледебатов 16 ноября, на котором он стоял, повернувшись к камере правым ухом.

Оппонентам Януковича можно порекомендовать использовать в теледебатах портативную «глушилку» радиоволн – так называемый генератор «белого шума». Если они, конечно, хотят, чтобы «проФФесор» показал свое истинное лицо"

http://www.obkom.net.ua/articles/2004-12/20.1233.shtml

Користувач Олесь - 21-12-2004 у 15:55

Ну от, так і не було розкрито таємниці попереднього проекту, а вже запустили новий. З нетерпінням чекаю, коли нарешті автор пояснить, що це все означає, яка мета дослідження і які результати (очікувані, отримані).

Dmy - 21-12-2004 у 17:02

Не смійтеся, люди добрі!
З розуму може воно і лихо, а от без оного так точно - гаплик. А якщо ще і вуха позакладало: запитань форумча не "чує", теледебати аналізує "по картинці", та й ту сприймати важко: "шалене кохання" очі застить.
І справді, хто ж міг уявити, що байкери - АЖ настільки ... :o

Олексій Мачехін - 21-12-2004 у 17:45

Народ, я нарешті зрозумів, що хоче нам сказати Яндрух. Ви зара теж прозрієте.

ТА ВТЯМТЕ НАРЕШТІ ЩО ЯНДРУХ ТО НЕ ЯНДРУХ, А ШУФРИЧ!!!!

jaguara - 21-12-2004 у 18:07

Такий собі зашифрований Шуфрич... :) ну принаймні кількість літер збігається, а ключ вирахувати -- то вже якось можна буде потім погратися :)

Чарівник з міста Гамельн - 21-12-2004 у 18:22

А мені здається, що Яндрух - це жукоокий агресор з Космосу :rolleyes:


До речі:

http://misto.ridne.net/misc.php?action=list --> Пошук користувачів = Янд --> Вперед

:o

Dmy - 21-12-2004 у 18:23

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Народ, я нарешті зрозумів, що хоче нам сказати Яндрух. Ви зара теж прозрієте.

ТА ВТЯМТЕ НАРЕШТІ ЩО ЯНДРУХ ТО НЕ ЯНДРУХ, А ШУФРИЧ!!!!

Добре, що хоч не Наполеон!
А то у нас тут свій "Кульпарків" є - "Побєда" називається, так там колись один хлопака міністром фінансів усієї планети почувався і, що характерно, в усіх присутніх кулькові авторучки цупив - варто тільки відволіктися було.

Рост - 21-12-2004 у 18:27

Тепер залишається розібратися, хто під кого маскується - Яндрух під Шуфрича, чи Шуфрич під Яндруха? :D

jaguara - 21-12-2004 у 18:45

Чарівникові: а хто каже що Шуфрич/Яндрух не жукоокий агресор? :rolleyes:

Яндрух - 21-12-2004 у 20:53

Цитата:
Першим відправив користувач Круціфукс.
Увага! Допис Яндруха - це зашифроване послання з Космосу! Якщо взяти справа наліво кожну шосту букву, виділену жирним шрифтом, а також кожну сімнадцяту голосну по діагоналі з норд-вест на зюйд-ост і кожну дев'ятнадцяту приголосну по фігурах Пуассона, написану звичайним шрифтом, і перекодувати методологією д-ра Стівена Хоукінга, ми отримаємо просторові координати однієї з планет в системі Тау Кита!..


Он як...
Цікаво, цікаво...
Чим Ви там, пане Круціфуксе, займаєтеся?.. А ну зараз признавайтеся!
Отже, не потрібно тут уводити в оману решту учасників Форму: Ваш допис - хитрий маневр, аби лиш відвернути від тої правди, що сходить з уст покірного всіх отут слуги!

Та вже ся не викручуйте, пане Круціфуксе: всі-бо знають, що Ви - знаменитий астроном Круціфукс! Шо, скажете, нє?! А ми поспитаємо думки нашого чесного люду: хіба не правда, чесний люде?
- Атож, - відрік чесний люд. (Бачите, шо каже)
Шо, будете заперечувати, шо ви щоночі не вилазити на дах свойого чотирнайцятиповерхового будинку і там крізь свій потужний телескоп, наставлений в Космос, не спостерігаєте за місяцем, зірками та всякими небесними тілами?.. А як стануть Вам ті всі "зірки" ся привиджувати в очах, то шо - не переводите свій потужний оптичний "інструмент" додолу, щоб трохи ше поспостерігати за іншими "тілами"? За тими, такими чарівними земними істотами, що населяють наші багатоповерхівки, і що мають за звичку щовечора походжати собі по помешканню в "Євиному вбранні"?..
(Може й так спеціально, аби пан-астроном якесь нове відкриття зробив...)

Так шо не треба нам тут проповідувати всякі космічні теорії!
Кажіт просто: Ви там, напевно, і фотиґрафії робите?! Шо, я брешу?!!
(А що, зрештою, вповість нам на то всьо НАШ дохтор Тролін?...)

Круціфукс. - 22-12-2004 у 11:09

Так-так, пане Затрасе!!! ROTFL! :-) Звинуватити у брехні Вас буде просто ненауково! Адже усім відомо, що особливості анатомії агресорів з Тау Кита (яких до нас було останнім часом заслано щонайменше шість, і п'ять вже нейтралізовано - прийміть мої співчуття) включають у себе воістину надлюдську біоінформоенерготерапевтичну здатність нещадним рентгенівським зором проникати крізь душі, маски та вчинки землян у саме серце трансцендентальної кавової гущі нашої ноосфери! Тому обмежені позитивістські категорії правда/брехня виглядатимуть просто смішними і пласкими при відбитті у паттернах Вашого парадоксального Розуму-Лабіринту... Адже на терезах - Істина. Трьоока, шестирука! Вона переможе пустелю!.. Іа! Шаб-Ніггурат!

Олексій Мачехін - 22-12-2004 у 11:17

Яндрух, друже, я вже без натяків скажу - ви розмовляєте словами Шуфрича. Перекручуючи факти і сприймаючи світ через біло-блакитні окуляри. Мені шкода вас.

tysovska - 22-12-2004 у 12:17

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
Гідне та спокійне поводження, втямливі запитання та зрозумілі відповіді, на противагу хитромудрим, облесливим словам опонента, вигідно представили "вихідця з донецьких териконів" та вселили надію, що народ український врешті прозріє!

Стенограма дебатів:

Ющенко:

Коли ви пояснювали, що на встановлення мінімальної зарплати не вистачає 3 мільйонів зарплати і не дали з січня поточного року зарплати 237 гривень, і в цей час крадеться «Криворіжсталь» - комбінат, який створювали 4-5 поколінь з Росії і Казахстану, виявляється, що там одна третина ваша в цьому пакеті. І як так, що краща ціна, яку назвали росіяни і індійці, і гірша ціна, яку заплатив зять президента, з яким ви воюєте в блоці, і з яким купили «Криворіжсталь», відрізняється на 5 мільярдів, ту суму, якої не вистачає, щоб виплатити зарплату?

Янукович:

К сожалению, Виктор Андреевич, вы не отвечаете на мои прямые вопросы, которые я вам задаю. Я уверен, что сегодня у нас есть реальная возможность определить будущее страны.

Сегодня есть большая тревога в обществе и люди ждут ответа на главные вопросы, как жить дальше. На ваши вопросы, Виктор Андреевич, я неоднократно отвечал, говорил и сейчас повторяю, что сегодня реальная экономика на подъеме, и мы можем ее удержать. И удержать уровень жизни наших людей, при одном условии - что будет политическая стабильность и не будет разделения общества.

Если вы прекратите договариваться с третьим игроком, который есть еще в нашей стране, и если мы нормально сядем и поговорим - у нас есть расхождения и они принципиальные, каждый из нас отстаивает свою позицию на улучшение жизни страны.

Так или иначе, будем искать компромиссы, и будем находить, объединив усилия и во время этой выборной кампании, и после выборов. Нам нужно после выборов, независимо от того, кто победит, проводить форум национального согласия и дальше продолжать жизнь, чтобы люди спокойно жили.

Ведь те примеры, которые мы увидели во время этого оранжевого путча, они напугали. Многие регионы там, где я побывал, у людей огромная тревога… как Одессу можно выкинуть в море, как Донбасс колючей проволокой окружить? Я понимаю, что это эмоции, я понимаю очень хорошо, что у наших людей эта революция в душе зрела давно, но мы должны думать о будущем.

А будущее без нас не состоится… и будущее не в жонглировании картами, вы говорите так, я могу сказать иначе.

Вы знаете прекрасно, что и в Западной Украине были фальсификации. Много было нарушений, и мы их зафиксировали, больше чем вы. Но я сегодня не упрекаю наших избирателей, они были жаркими сторонниками - моими или вашими, они хотели нашей победы.

Поэтому, Виктор Андреевич, будьте мужчиной! Давайте мы с вами подумаем, какие могут быть социальные последствия от раскола нашего государства, которого мы не должны допустить. И на выборах мы с вами должны договориться, провести спокойно выборы, прекратить давление, как говориться, не выводить людей ни с одной, ни с другой стороны… Мы должны в правовом поле жить, и только закон должен быть основанием для той или иной апелляции.

Поэтому я сегодня с вами хотел бы этот вопрос обсудить. И второе, вопрос: как нам строить реальный сектор экономики, и не просто, как говорится, забивать гвозди.

Вы знаете, как работало ваше правительство, и в каких условиях работало мое, там очень много людей, которых нужно уважать, с уважением относиться.

И наша главная проблема, в кардинальной перестройке позиций, чтобы сегодня на верхних эшелонах власти, чтобы мы доверие к вами могли выработать.

Я задаю вопрос. Вы готовы со мной сразу после нового года вводить политреформу в жизнь, пригласить формировать нормальное правительство, из тех людей, которых мы сегодня видим. Победите вы, как говорится, я признаю, побеждаю я - вы признаете, и мы работаем потом вместе над правительством, национальным согласием.

____________

І оце ви називаєте "гідним поводженням і зрозумілими відповідями"? Мені, звісно, часу шкода, щоб вас переконувати, та невже ви ніколи не порівнюєте того, що "прємьєр" каже на дебатах або на виступах на 1 Національному з тими "промовами", що лунають на його мітингах? Здається, виступ у Запоріжжі - якраз після дебатів - був аж надто показовим... Словом, мені шкода вас по-людському, але я вам не співчуваю - кожна людина сама обирає свій шлях. І сама по його закінченні за нього відповідає перед Богом.

Nazar - 22-12-2004 у 13:30

Я мав величезну насолоду проглядати після дебатів правильний канал "Україна".
Там абсолютно такі ж теорії висловлював тандем Стеців(Ганя)-Кравчук-Богатирьова-Шурма.
Найбільше старались перші двоє.
Було смішно, але не весело.
І ця мулька, що Оппозиціонер до нових подій підійшов з новим іміджем, по-сучасному, то от Ю зі старим, відповідно по-старому проходила пару разів.

Яндрух - 22-12-2004 у 14:37

2 Круціфукс:

Молодець!
Отак і надалі тримати!

Юрій Карашівський - 22-12-2004 у 15:11

Є одна цікаво байка, а очніше - науково-фантастичний твір. Пустеля. Нею чимчикує віслюк, поруч з яким - зеленошкірий чоловік із синім носом, який сильно пітніє. Вони підходять до оази. За барною стійкою сидять власник бару, ще кілька відвідувачів. Воно починають обговорювати новоявлених гостей. В цей час зеленому чоловікові стає геть зле, він сідє на землю і вмирає. Ніхто йому не подає води, присутні ще більше кепкують з потвори, а коли в того починають конвульсії, хось підіймається щиросердно лупить його по голові дрином. Вврешті решти всі перестають звертати увагу на труп.
Дія переноситься на навколоЗемну орбіту, інопланетний корабель отримує повідомлення: "Передає агент Х34Пі654кома+. Мої координати 45 х 567. Замаскований під віслюка. Земляни не витримали тест на сприйняття іншопланетної раси."

Здається, приблизно так можна роцінювати дії Яндруха. Дуже хочу не помилитись і навіть якщо так, то тобі, друже Яндрух, дуже вигідно скористатись цим. Врешті решт, як не крути, але бути опонентом людей, чий вибір впав на Ющенка, особливо у світлі останніх теледебатів - це виставляти себе під розстріл і добровільно ставати посміховиськом. Риторика "регіонального лідера, якго злякалась влада через те, що він може повести за собою людей" не витримує жодної критики. Саме таке твердження, що за Я. підуть люди, хибне. Доказ - помаранчева революція. Електорат Дона пасивний, як риба-прилипалка.

Особисто мені запам'ятались дві його фрази: "За мене проголосувала більшість моїх виборців..." і стартова фраза "Дозвольте для початку мені зробити ракурс в історію". Доста й цього: Янукович - Клондайк для Фрейда. Шкода, що той не дожив до наших днів.

Здається, наступн тему Я.ндруха навряд чи хотсь буде переглядати. Хіба що з метою дослідження самої постаті Яндруха на Форумі Рідного Міста. Всіх благ.

сумна - 22-12-2004 у 19:15

Маю кілька варіантів розвитку подій:
1-песимістичний. п.Яндрух посідає в оточенні Я. достойне третє западенське місце після Тараса і Гані. Після виборів він отримує подарунок - найкрутіший у світі байк, для опису технічних характеристик якого забракне місця в "Мотосторінці".
2-оптимістичний. Після виборів п.Яндрух власноручно переносить 2 своїх останніх теми в таку милу і нейтральну тему "Усяка дурня". І розповідає нам, як він щиро тішився, всіх нас "наколовши"... На жаль, проти такого варіанту свідчить розміщення на From-Ua.
3-радикальний. Розчарувавшись у великій політиці, п.Яндрух повертається в Жучки і звідти спостерігає за всіма перипетіями нашого життя, зрідка засилаючи нам свої аналітично-критичні розвідки. Можливо, це будуть не Жучки, а якесь мальовниче поселення в тій резервації, що пан Кушнарьов обіцяв переслідуваним западенцям.

:)

Яндрух - 22-12-2004 у 19:30

О, ну врешті наша панна Сумна, переборовши всі свої сумління, рішилася й собі долучитися до нашого обговорення!

сумна - 22-12-2004 у 19:44

Пане Яндруху, я ж давно написала Вам у у2у, але ж Ви не прочитали!
Ну і трохи не згідна з тим, що начебто відкинула сумління. Повірте, воно при мені залишилося.

Tempika - 22-12-2004 у 21:01

...мені здається, що Яндрух хоче просто до себе привернути
чиюсь увагу :-)) троха по-геростратівськи, на жаль... :-)

Чарівник з міста Гамельн - 22-12-2004 у 21:24

> ...мені здається, що Яндрух хоче просто до себе привернути чиюсь увагу :-))

Може, Яндрух в когось закохався!? :o

Тільки от в кого... Може, в Мартінку? :rolleyes:

Андрій Пелещишин - 22-12-2004 у 21:34

Стоп! Я прошу припинити обговорення особистостей, і обговорювати власне саму тему, якщо, звісно, є що сказати.

Яндрух - 23-12-2004 у 11:35

Оце, по-моєму, слушне зауваження!

Юрій Карашівський - 23-12-2004 у 12:34

Думаю, що людина, яка зважилась висловити в опозиційному таборі свою політичну позицію - це особистість, яка заслуговує на певне обговорення і коментарі людей, які до цього знали цю людину. Тим більше, що до цього моменту зазначена особистість не заперечувала проти такого обговорення :)
Втім, обговрювати дійсно немає що: все чітко і ясно, кожен з кандидатів в президенти висловив свою позицію привселюдно і кожна людина на основі того може робити свій вибір. Якщо Яндрух вважає Я. гідним того, щоб він правив всією Україною - то його право. То його доля і доля його дітей. Як і доля ще кількох мільйонів людей, які повірили цій людині. Віра сліпа, прозріння завжди настає з великим запізненням.

Nazar - 23-12-2004 у 16:21

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
... і обговорювати власне саму тему...


Так, от,зауважте, що тема так і називається "Лихо з розуму, або...", тому і обговорюється як раз у цьому ключі:)

Nazar - 23-12-2004 у 16:38

Спілкуватися в іншому ключі, як на мене, не має змісту за відсутністю опонента.
Яндрух просто стібається. Враховуючи його антигалиційські настрої, йому мабуть приємно було закинути тут таку собі бомбу, і спостерігати, як там вони будуть брязкати слиною, це ж для них майже як святе.

Юрій Карашівський - 23-12-2004 у 17:21

Врешті решт, тема для прозрівання. Народ прозріває, "ху із ху" :)
Яндрух, так тримати :D

Яндрух - 23-12-2004 у 20:18

2 Nazar:

Для кого - "них" - є майже як святе?

Grabchuk - 24-12-2004 у 12:41

2 Яндрух
Для "них" - це для нас. :)

Nazar - 24-12-2004 у 12:46

І святе не брязкати слиною, звичайно:)