Форум Рідного Міста

Післазавтра буду в Україні

Aleksandra Fink-Finowicka - 22-12-2004 у 00:29

Йду спрстрегати за Вашимі виборамі десь під Харковем.
Післазавтра буду у Києві, потім в Харкові.
Довго не змогла остатечно виришити, бо ж в мене в той час Різдво Хрістове, ще і магістеська кіньцюва робрта і таке-різне справи (море роботи), але їхати треба.
Сподіваюся будь-якіх флшувань не побачити, сподіваюся на цей раз все мусі бути чесно. Як буде - побачимо.
Як хто хоче - можу написати, що там побачила в цюму Харкові (доречі взагалі це цікаве місто).

Наталка - 22-12-2004 у 01:05

Всі хочуть, Олександро! Можеш навіть не сумніватися! Пиши, це всім цікаво! Щиро бажаю успіху, спокійних, чесних виборів, і, гадаю, ніхто не образиться, якщо я скажу - дуже дякую тобі від нас усіх за небайдужість! Просто - Спасибі Тобі!!!

jaguara - 22-12-2004 у 03:55

Лесю, і від мене персональне дякую -- по-перше, перебуваючи в Польщі видно, що Різдво -- це ого-го-го яка потужна традиція тут, і відмовитися від цього Свята і їхати хтозна куди -- то дійсно треба бути дуже небайдужим. а по-друге -- Харків мій рідний. І я точно знаю, що насправді, Харків не за проФФЕсора -- у нас достатньо істиної професури і просто людей, які хочуть жити нормально. А не як оті ні в чому не повинні біблійні тваринки. І я дуже сподіваюся, що цього разу таких фантастичних результатів, як 21 листопада не буде...
Дякую ще раз, успіху :)

Aleksandra Fink-Finowicka - 29-12-2004 у 18:11

Мої спостреження із харківськієй області
Я мала щастя їхати із дуже зорганізуваною групою ("Wolna Ukraina";), якій організатори співпрацювали із харківянамі. Саме українські координатори визначили нам які дільніци найкраще відвідувати. Вони теж допомоглі нашей групі знайти готел, і все що нам було потрібно. Ми жили в уентрі Харкова в готелю "Мір".
В день виборів всі спострегачі ходили по дві людини з якіх хоча одна знала добре Україньську, або Росийську мови, хоча одна раніше брала учасьть у виборах як член комісії, або міжнародний спострегач, не дозволоне було щоб в одней двійці було двох сткдентів - має бцти один старший ніж студент і не можліве було щоб ішли дві жінкі - має бути жінка та человік, або двох человіків. Ми з другом, як мобільна група відвідували кілька дільніц у Дорохуцькому раюні (178) а саме: 12, 13, 14, 22, 23, 24, 25, 42, 43 та ще 55 яка не була нам визначона, але ми її зустринули подорозі та скористувалися (згідно із законом Украхни) правем вступу як міжнародні спострегачі в буть-яку дільніцю, в Україні.
Другий день Різдва Христового почався дла мене раненько (6:30 слід було виїжджати, щоби встигнкти на дільніцю перед її відкриттям), та скінчився після 3 вночі, бо ж ми спострегали за обчисловиваннєм голосів в одней ділніци, ще і накінец поїхали за нимі в Дерхачі - де відвізли обчісловані голоси, та рапорти.
На ціх дільніцях які ми відвідували ми не бачили дуже серюзних порушень Закону України. Такі як: дві урни, місто чотрох, брак протоколу, міліціюнер на дільніци (не на зовні), неподалік урн, та схоже, які швидне за все могли бути виніком не так спроби фалсифікації, як просто не досі уважного читання закону членамі, та особліво головою комісії. Загально ми з колегом побачили що люди - якіх ми зустрінули - дуже переживають за те, щоб вибори чеснимі, та справжнимі були.
Як не дівно всі нас питалі чиї ми спострегачі. Всі якіх ми зустринули, члени комісії, спострегачі, або журналисти - кожен мас свого кандитака наприклад журналисти із "Разом", "Вічорні вісті" казали прямко "ми від Ющенка", за те "Схід-Захід" не казали нічого, але чогось всі інші про них казали, якби вони від Януковича.
Всі хіба хотили про нас думати - вони за Ющенка - бо кажуть Польська за Ю, але не трапілось, щоби оті, що за Януковича, нам перешкаджували. Все одно чи голова комісії від Ющенка, чи від Януковича - по ціх комісіях які ми відвідували загально приймовано нас добре. Не відмавлялися відповілати на наші запитання. Денеде й просилі з нимі пообідати, але ми все відмовлялись, в нас було дуже мало часу, та дільніц, що їх відвідувати, багато.
На дільніці, де ми закінчили нашу роботу, тобто на 12 дільніци 178 району переміг Янукович: 943 голоси, Ющенко отримав 756 голосів, жодного 81, недійсних 65 - в тому чіслі 5 недійсних з причини браку підпісу члена комісії, 1 із причини не відирвання купону. Голоси недійсне з причини неправильней праци когось із комісії були 3 за Ющенком, 3 за Януковичем, отже права статистикі показалися дійснимі.
По цієй ділніци Я отримав 51,11%, Ю 40,98%, недійсних було менше ніж 5%.
Гірше відбувалося у півночнему, та східніюму реюнах області, друзі які там спострегали, побачили автобус який возів солдатів від одней до одней дільніци, автобус не великий, тилькі один, так і фалсифікація не дуже велика, але ніхто не уявніяв отаке може потрапітися і в "3-тіому турі".
Набагато більше інформації, про всей місії, на жаль польською (не по-українську) можна побачити на сайті: http://www.wolnaukraina.pl/wyniki.php
Там перша загальна подсумка про всіх раюнів які ми відвідували (не тилькі я, але і 200 інших польськіх громадіанів, в тому чіслі багато українців) зроблена кимсь із організаторів.
Особісто після цієй поіздкі я довірюю є люди, які щиро голосували за Януковичом, але не довіряю він справді отримав стилькі голосів. завжди перцент голосів за Януковича був більшим в рейонах де відно було якісь менше чи більше фалсифікації.

Рост - 29-12-2004 у 18:33

Ось ще звіт: http://www.autoua.net/auto_f/showflat.php?Cat=0&Number=568617&a...

Aleksandra Fink-Finowicka - 29-12-2004 у 23:37

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
Ось ще звіт: http://www.autoua.net/auto_f/showflat.php?Cat=0&Number=568617&a...

О! Пане Росте!
Хотілося би перечитати, що там написано, але не все розумію, оскількі росийська мова мені зовсім невідома. Ніби вона схожа на українською, але мені чогось дуже важко читати росийскою.
Якби це було англійською, або французкою... було би безпроблемово.
Колись я вивчатимо росийськой, але будте терплівими.

MartinkaDP - 29-12-2004 у 23:54

Лесю, текст написаний такою закрученою "казковою" мовою, шо, щоб тобі його добре зрозуміти, треб було б довго поморочитись...

Рост - 30-12-2004 у 12:27

Ех, і чого не зробиш заради хорошої людини… ;)
Переклад максимально наближений до оригіналу, так що стилістика не моя.


Що ж, дозвольте, люди добрі, розпочати розповідь свою невелику про вибори повторні.
Довго, чи ні, але ж зібрались … на можу перекласти „добры молодцы и красны девицы” відвідати 181 округ Харківської губернії в день виборів на предмет перевірки законності виборів цих. Треба зауважити, що їхали на машинах своїх колоною і навіть апельсини самі купили в дорогу. Їхали в Харків в суботу зранку, обідали в ресторані „Млин”, приїхали в місто Харків, поселились в готелі „Дружба”, при цьому місцевий штаб оплатив це задоволення.
На дільниці виїхали в 5-й ранку, - суцільний туман, темрява і ожеледиця додали оптимізму.
Шлях по місту освітлював одинокий тролейбус іскрами, які він висікав з дротів. По дорозі думав, що не доїду, але, прилаштувавшись за аборигенами, доповз таки до свого повороту на Балаклєю. Доїхавши туди, розвіз на довколишні дільниці своїх колег і поїхав з напарником на 49-у дільницю в селі Жовтневе. Зустріли нас там цілком добродушно, навіть радісно, враховуючи те, що мій напарник вже був тут на попередньому турі. Крім нас були ще дві дівчини з Харкова за Ю і три чоловіки від Я з великою і старою відеокамерою. Провели засідання, почали день, почали дивитись. За день особливо нічого не видивились, оскільки камера на штативі постійно дивилась на стіл комісії, а тіткам в комісії було сказано, що пишемо постійно весь процес. По хатах не їздили, оскільки всього 10 чоловік подали заяви. Перший бюлетень за Ю з`явився десь біля 11-ї години, коли проголосувало чоловік з 200. Взагалі село дуже специфічне, існує коло зони і всі селяни якось з нею пов`язані. Народ вельми специфічний, наприклад, директор школи – колишній офіцер зони з відповідними методами дитячого виховання. Частина селян при вкидуванні бюлетенів гучно говорили „Наш президент Я”, частина хрестили бюлетені, хтось плювався в наш бік.
Годині в десятій до нас підійшов кореспондент газети „Схід-Захід”, теж за Ю, якого не пустили на дільницю в зону. Причина – зона туберкульозна, тому без дозволу Харкова пускають туди лише офіційних спостерігачів. Склали скаргу, подзвонили в штаб – реакції нема. Чоловік залишився сидіти в нас.
Комісія нас і обідом нагодувала, і посиділа з нами, поговорили. За мовчазною згодою про політику мова не йшла, хоча зрозуміло, що село масово за Я. Потім був товариш з ТВК, сказав, щоб камеру забрали – був коректно посланий нами. До вечора ми остаточно переконались, що ловити тут нема чого – усі вели себе чудово. Викликав невелику підозру тільки факт, що кількість людей за нашими підрахунками і за версією комісії розійшлись на 40 чоловік. Подивились ми на наших дівчат і списали на їх неуважність. Тоді ми і допустили великий промах – розслабились і заспокоїлись. Коли почали рахувати, комісія навідріз відмовилась зняти зі столу скатертину і відкласти вбік конверти з невиданими бюлетенями і списками. На підвищених тонах ми прийшли до згоди про те, що торкатися бюлетенів буде тільки голова комісії. На другій урні розпочалося кіно – при вийманні бюлетенів в кутку стола зненацька з`явилась пачка бюлетенів з однаково рівно відірваними корінцями, при чому одна з наших дівчат ніби помітила, як тітка з комісії дістала цю пачку з-під столу. Піднявся шум, крик, але тітки миттєво розкидали цю рівну пачку по столу, а камера наша була з другого боку, за перевернутою урною і не зафіксувала цей момент. Чесно кажучи, я не до кінця переконаний, що це було вкидання, оскільки пачка хоч і виглядала підозріло рівною, але мені важко зрозуміти, як можна відірвати 40 корінців так рівно… Тим не менше, акт не склали, дівчина, що ніби бачила, підписувати не захотіла, мій напарник вирішив все ж не псувати „імідж” дільниці. Я, чесно кажучи, пожалів цю комісію, оскільки нічого, крім неприємностей від штабу Я вони б не отримали, а доказів для суду не було. Далі все йшло спокійно, за процедурою. Результати викладені тут http://www.cvk.gov.ua/wp0011
Наша дільниця 49, зона – 50. Голова з товаришами поїхали в ТВК, дівчата в Харків, сказавши мені приватно, що мій напарник – спільник Я, а ми залишились чекати колег на сусідніх дільницях. І тут нашу тиху комісію прорвало. Як тільки ми сказали, що бачили вкидання, але вирішили їх „помилувати”, на нас мало не з кулаками кинулись. Я не хочу тут писати всього, що мені наговорили (найагресивнішими виявились дві тітки від Ю). Колега мій відійшов в кут і там збирав інформацію з сусідніз дільниць і передавав в штаб. Я ж намагався говорити спокійно з комісією. Висновки невтішні – люди просто не хотіли чути нічого. Мені перестали вірити остаточно, після того, як я сказав, що приїхав за свої гроші, на своїй машині і за своєю волею. Зате директор школи, спостерігач від Я, після цього приєднався до нашої суперечки і багато в чому підтримав мене. Потім ми пішли з ним курити, спокійно говорили і про політику, і про вибори, і про життя.
Загальні висновки з суперечок для мене такий: я тепер розумію, що таке пропаганда і наскільки вона діє на людей. Ці люди щиро впевнені в тому, що Ю і його команда винна у всіх гріхах, а Я зможе зробити їх життя кращим.
Так от завершились наші вибори.

Grabchuk - 31-12-2004 у 12:31

Aleksandra Fink-Finowicka! Дякуємо за участь в вирішенні долі України і вітаємо зі святами:)

Aleksandra Fink-Finowicka - 5-1-2005 у 18:46

Велике подякування Пане Росте! Нарешті змогла перечитати.
Найкраще бажання з Різдвом Христовим!

Aleksandra Fink-Finowicka - 25-2-2005 у 15:31

:) Шановни Львів'яни! У наступну суботу-неділю я буду у Львові. Мабуть кому потреба щось із Варшави? Я рада привезу :saint:

Tempika - 25-2-2005 у 15:41

...ееех, пивка б імбирного :-))))))))
шютка

MartinkaDP - 25-2-2005 у 22:25

Ох Лесю! шкода шо я там тоді не буду.
але маю до тебе страшенне прохання. якби ти знайшла одну книжечку і лишила комусь із наших спільних знайомих...
зветься "Wiersze zawsze sa wolne", видано того року, презентовано на Форумі видавців у Львові. От опис від видавців:
• 220 wierszy 20 wspolczesnych poetow ukrainskich. Antologia Zadury choc nie ma ambicji, by przedstawic pelna panorame wspolczesnej poezji ukrainskiej, jest jednak najobszerniejsza jak dotychczas w Polsce jej prezentacja.

страшенно хочу то мати!

Aleksandra Fink-Finowicka - 25-2-2005 у 22:59

Добра, тилькі хто зі знаюмих переда Мартинці? Чекаємо кандидатів. Та, може вперше я побачу, чи є в книгарні. Сподіваюся мусі бути, але треба впевнитися.

Aleksandra Fink-Finowicka - 26-2-2005 у 20:27

:)Tempikо у2у Тобі переслала-почитай будь-ласка

MartinkaDP - 1-3-2005 у 01:34

Лесю, з Містян найреальніше - то Назар, Одарка або Чарівник. Ще Круціфукса наче бачила :))).

Aleksandra Fink-Finowicka - 1-3-2005 у 02:17

о.к.

dr.Trollin - 4-3-2005 у 20:28

!ЛЮЮЮДЕ!
ну, тобто:
(засвітивши лямпу) шукаю людину (с)Діоген
-- оту-о тредоорганізатОрку Олю-OFF.
бо ж згубилося десь у нетрях міста нашого.
Чи хто там поруч неї є?
а то пережзвонила ще досі захворена Темпіка, і просила мене зв'язатись з отою-о, а ж і нема як, бо телефон Олі не чинний.

то як хоче передати що Темпіці то хай на 2376213 до мене задзвонить.
(а то як виявилося - вона успішно мого телефона заникала, а через форумні параметри подивитися не додумалася... :-/ )

Aleksandra Fink-Finowicka - 30-4-2005 у 12:29

Доброго дня! Завтра (тобто у велику неділю) від ранку, до понеділку вечора сподіваюся бути у Львові.

Якхто зацікавлений зустринути мене - можна мене ловити на мобільному: (+38) 097 715 71 89

Темріці пиво - вже знаю. (може на той час передам особисто, хіба як не зможу Пані Тетяни зловити - віддам першому, кого зустрину;)

Tempika - 30-4-2005 у 13:51

оля, троллін мені ще те не віддав :-)))
подзвони мені, давай все ж зустрінемося... до речі, маю проблему з
пошуком сучасою польської музики, наприклад останнього альбому
Леді Панк... якби мені переписали на компакт, я б взамін віддала чистий,
ну і віддячилася як могла :-)
у мене не набирає телефон вісімку, то буду чекати твого дзвінка
624081, тетяна

dr.Trollin - 30-4-2005 у 20:00

не віддав ще те (нидіє, он, на шафі), бо немає часу ні на що.
могла би і сама за ним зайти,
перЕцінь вже давно виздоровіла,
і мій телефон маєш
(глянь хоча б пару повідомлень вище у цьому ж треді),
щоб узгодити коли буду.

Була хвора -- то забрав тобі. А зараз ти хвора не є.
І взагалі...
Сама пречудово знаєш внаслідок чийого чину у мене відсутність бажання зададто ревно бігати. :baddevil:
Навіть якби був час.
Котрого і направду нема.

Aleksandra Fink-Finowicka - 30-4-2005 у 20:32

:sing: kto sie czubi ten sie lubi
Чи дозвольяєся отак на форумі публічно сваритися?
Як маленьке дитини! Як діти!

Тихо! Не сваритись! СВ'ЯТО!!! Христотс воскерестає! Веселитися треба!
До побачення:)

Tempika - 30-4-2005 у 23:01

...сергій, я тобі давним давно написала листа, де питала адресу і коли
можна зайти, але відповіді так і не дочекалася... я дуже серйозно
хворію останнім часом, мені й пива не можна... звідки взагалі така
інформація про стан мого здоров*я? :-))) я вже півроку вдома, не вилізаю
з того жахливого стану, давно пора йти на роботу, але ніяк :-( чомусь і
на чайну зустріч змогла прийти практично з температурою, а дехто все
зайнятий і зайнятий... якби я сама не писала дисертацію і в той час не
працювала на двох роботах, і все встигала, то я б може й повірила.

Андрій Пелещишин - 30-4-2005 у 23:52

Цитата:
Чи дозвольяєся отак на форумі публічно сваритися?


Не дозволяється. Можна сваритися через u2u.

dr.Trollin - 1-5-2005 у 00:47

мнее... ну я, приміром, не сварився, але ж стисло приоказійно вказував на певні моменти.

Якщо ж людина таки дійсно не в змозі (лист, нажаль, не дійшов :( )
-- то не питання,- завтра завезу.