Форум Рідного Міста

Телеміст на 5-му каналі

Ігор+ - 23-12-2004 у 22:17

Йдеться про телеміст Луганськ - Львів.
Я не міг дивитись, тільки слухав цей телеміст і ніяк не міг зрозуміти, чому у львівській студії не знайшлось жодної людини, яка б аргументовано продемонструвала луганчанам в чому зараз розбіжність помаранчових і синьо-білих.

1. Вони не вірять що були фальсифікації на сході, що суттєво вплинули на результат.
Покажіть їм кількість голосів по відкріпних талонах, покажіть їм теж саме про голосування вдома, покажіть їм різницю в явці першого і другого туру, покажіть їм нестачу бюлетнів і 10Х% явку на деяких дільницях, покажіть їм як спішила ЦВК оголосити результати другого туру і як довго вона вимучувала їх у першому турі. Невже на сході настільки більше людей не може прийти на дільницю чи кудись виїхало? У Львові що пенсіонерів немає? Чому не зафіксовано фактів пересування автобусів (з номерами західних областей) з туристами у день виборів?

2. Поправки до закону про вибори порушують права виборців.
Якщо(!) ми маємо фальсифікації з деякими видами голосування і вносяться зміни до закону щоб запобігти цим фальсифікація, причому не для конкретних областей, а для всієї України, чому у людей постає питання, що їх обмежують? Може тому, що у них не буде можливості повторити те, що було 21 листопада? Ні в якій країні світу ніколи не було такої явки як 21 листопада, мільйони людей не голосували і не скаржились, що не могли.

3. Питання агресивності передвиборчої агітації.
Я не розумію, чому одним дозволяється використовувати відверті наклепи у виглядів листівок і бігбоардів, а у інших просто совість не дозволяє? Як луганчани ставляться до чорного піару?! Хоч би раз їм задати це питання. Може вони це не вважають за правильне, може вони це засуджують, а не підтримують? Ми цього не взнали, нажаль ніхто не запитав. Я вважаю, що особисті наїзди це підло, з якого б боку вони не були. І навіть якщо потім вибачатись, це просто підло.

4. Фінансування
Я ніде ні разу не зустрічав інформацію про фінансування кандидатів. Я маю на увазі чесні і прозорі цифри, бодай суми, без вказання джерела фінансування. Це стосується обидвох кандидатів, в більшій мірі Януковича, прихильники якого постійно хочуть підколоти Ющенка звідки фінансується передвиборча кампанія і при цьому мовчать як партизани про фінансування їх кандидата. Чому таке питання ніхто не підняв?

Я розумію, що 5-й канал боявся більш гостріших дискусій і шукав точки подібності регіонів і тому подібне, але я б зрозумів такі телемости не за кілька днів перед виборами, а постійно, раз в місяць, обмін думками, вирішення спільних проблем. А зараз мало смисл тільки показати свою позицію, не тільки людям в студіі, але і всім, хто це дивився чи слухав.
Мені не сподобався цей телеміст, він якийсь зовсім безцільний. Єдиний позитивний момент, що 5-й канал в Луганську не виключали.

Юрій Філатов - 24-12-2004 у 10:40

а мені в цілому сподобалось, в обох студіях були люди як помірковані, так і захоплені ідеєю, як обізнані, так і не дуже, як професійні промовники, так і дещо скуті в своїх виступах...

Але, головним досягненням вважаю реалізацію цієї ідеї 5 каналом, непринципово хто там її запропонував, по-друге: люди в студіях щиро спромогалися дістати спілних поглядів на наше майбутнє, по-третє: сьогодні знов туди піду :lol:
буду дивитись о 19-ій Івано-Франківськ - Херсон.

щодо доказів фальсифікацій, у форумі їх можна навести дуже багато, можна оперувати будь-якою кількісттю "вкрадених" голосів, але ж ВСУ не визнав фактів фальсифікації, бо немає доказової бази, яка б відповідала чинному КПК, отже треба розрізняти "докази" і "доказову базу" і не робити офіційних заяв, які призводять до зайвої полемізації суспільства і не прикрашають будь-кого з кандидатів. Так само, на мою думку, незважені висловлення у форумах призводять просто до лайки начебто інтелектульних людей, я таких прикладів бачив дуже багато, але цей фрум здается мені найбільш щирим, поміркованим та доброзичливим до опонентів з усіх де я є дописувачем (хмика) - добрячя термінологія, а то тобі "пост", "топік"....

наведу ще раз висловлення Кун-цзи:
"Коли я перебуваю у незнайомій країні я не питаю чи справедливі у них закони, я питаю чи їх виконують"