Форум Рідного Міста

8% переваги. Чому так мало?

Андрій Пелещишин - 27-12-2004 у 17:45

Вражений слабким результатом Ющенка на виборах. Цікаво які причини такого незначного відриву?
Нагадаю, що 8% різниці- це ще екзіт-пол 21 листопада показував.
А тут тижні революції, інформпрорив, рішення ВРУ, що фактично компрометувало Я, успішні телебати, розпуск штабу та припинення агітації за Я, ...
Згадайте і результати теперішніх езкит-полів - від 15 до 20% переваги! І де та перевага?
До речі, якщо врахувати фразу "пані Соціології" на 5-му каналі, що за 2 останні тижні рейтинг Ю виріс на 5%, то взагалі цікаво виходить..


Які можуть бути пояснення? Чи може це абсолютно нормально?

Tempika - 27-12-2004 у 17:59

...дик, за Ющенка голосували ті, хто за нього й голосували... :-)
тижні революції лише роздратували прихильників Януковича і
не дозволили зфальсифікувати третій тур... а так кількість тих,
хто за Ющенка (таке моє особисте враження) в цілому не
змінилася... кожен лишився при власних інтересах по суті.

Grabchuk - 27-12-2004 у 18:04

Багатьох моїх знайомих івано-франківців в Донецькій області не пустили на дільниці.
Можлив, це частково пояснює...

І ще. "Інформпрорив, рішення ВРУ, що фактично компрометувало Я, успішні телебати, розпуск штабу та припинення агітації за Я" - практично не вплинуло на електорат. Всі вже давно визначились.

Олексій Мачехін - 27-12-2004 у 18:10

Ні, ну в статистичну похибку не влазить, значить десь хтось когось надув. Особливо це стосується того райдужного прогнозу де 20% відриву.

Проте це як раз той випадок, коли правди ми не дізнаємось, бо не в інтересах Ющенка шукати де хто що вкидав. Принаймні офіційно шукати.

Треба також зважати на те, що в деяких регіонах рейтинг Ющенка таки впав. Наприклад в Славутичі. Причини падіння рейтингу теж різні: аргументація "проти" - про яку я згадував після "походу на ЦВК" як правило довго не тримається. Це по перше.

По друге Агітація за Ющенка теж була доволі брудною. Наприклад всім відомо, що УПЦМП було використано Януковичем для своєї агітації. Агітатори за Ющенка широко використали це діло для того, щоб показати, який Янукович поганий. Водночас мені, наприклад, прийшла листівка з іконою з одного боку і цікавеньким текстом з іншого. Текст був агітаційним і трьохкольоровим. Все, що добре, позначалось теплим коричнивим кольором, що погано - синім, нейтральне - чорним. На іконі янгол мав помаранчеві крила і текст це, відповідно, обігрував. Я, мабуть, відсканую та викладу.
Плюс до того, агітатори Ющенка дуже часто прибріхували у цифрах і фактах, якщо не сказати відверто брехали.

Люди все це бачать і роблять відповідні висновки. Чому ж дивуватись результатам? Я ще спитаю де допомога на дитину з 1 січня в тисячах гривень. Не з цього січня, так бодай з наступного.

Dmy - 27-12-2004 у 19:30

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Вражений слабким результатом Ющенка на виборах. Цікаво які причини такого незначного відриву?
Нагадаю, що 8% різниці- це ще екзіт-пол 21 листопада показував.
А тут тижні революції, інформпрорив, рішення ВРУ, що фактично компрометувало Я, успішні телебати, розпуск штабу та припинення агітації за Я, ...
Згадайте і результати теперішніх езкит-полів - від 15 до 20% переваги! І де та перевага?
До речі, якщо врахувати фразу "пані Соціології" на 5-му каналі, що за 2 останні тижні рейтинг Ю виріс на 5%, то взагалі цікаво виходить.

Які можуть бути пояснення? Чи може це абсолютно нормально?

Як на мене - цілком нормально. Хоча, вважаю, реальний відрив мусить становити на кілька відсотків більше (10-12), але, звичайно, не 20.

1. Стереотипи
Тижні інформпроривів і компроментацій - це для людської свідомості (індивідуальної, тим паче - колективної) - мить, особливо після років, а то і десятиліть ... хай буде - "зомбування". Перша природня реакція - захистити надбане, відтак людина вигадує будь-які найбезглуздіши аргументи, жиби самовпевнетись, що вона була права, а наразі її дурять. А якщо їй ще допомагають...
Теза про те, що достатньо почати транслювати в регіони всі канали з чесними новинами, і люди миттєво все зрозуміють, - омана, якій, нажаль, піддалися і Ющенко з командою. Та транслюють тут практично все. І люди дивляться. А висновки роблять свої. Наприклад, теледебати. Всій країні зрозуміло, жи Я. фактично програв вдризг і тільки й робив, що відгавкувався та боязко пропонував домовлятися, а в нашому транспорті бабці розповідають: Наш так класно тримався, а Той дико агресивний - бандит.
Як людина хоче щось побачити - вона побачить.

Реальне досягнення помаранчевої революції й усіх "доленосних" рішень різноманітних установ - це явка на Донбасі: трохи більша за 1 тур, але значно менша за 2 - жодних тобі 96%, не кажучи вже про 127.

2. Куточок квазінауки
Щодо "пані Соціології" (не якоїсь там конкретної, здається, на "Б"?), а науково-практичної галузі діяльності, то я ще минулого року тут трохи її лаяв зневажливо, за що і отримував.
Нарешті після виборів, сподіваюсь, будь-яка неупереджена людина бачить справжню ціну цьому ділу. Причому йдеться навіть не про "продажну дівку імперіялізму", чим дехто прикривав розбіжності екзітполів 1-2 туру. Наразі поміж всіма службами панувало порозуміння і взаємне кохання, включаючи ICTV-гамериканський проект. І шо? Результати, як на диво, збіглися в межах 1-2%, але чомусь неймовірно розбіглися з реалом. Штати тут згадані не дарма. Гаразд, нашим начхати на опінію - вони продалися Ющенку, але ж тамті чому? Пояснення ж дуже просте: наявні в світі соціологічні методики - навіть найкращі, як то кажуть, "загальновизнані у світі", на яких захищена купа дисертацій (там де вони є), за які отримана купа грантів, працюють лише в умовах стабільного суспільства, тобто є статичними. Будь-яке примітивне збурення зводить їх на пси. Тобто вони і "слова Т. Чорновола" не варті.

3. Допитливість
Мені все ж кортить дізнатися, що насправді відбувалося в Луганській області. Маються на увазі не окремі епізоди: хтось когось побив, а інший підпалив, а системний [п]огляд. У першу чергу, чому саме в цій області було так затягнуто підрахунок голосів. За Луганськ, пригадую, свідомі львяни відповідали ;).

сумна - 27-12-2004 у 19:50

Не хочу нікого образити, але в мене склалося враження, що на цих виборах переміг Донецьк з Луганськом. Бо кого б не обрали президентом, кожен з них приділяв би цьому регіону, м'яко кажучи, посилену увагу. Мотиви різні, а результат один. :)

Олександр Чорнобиль - 28-12-2004 у 09:11

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Цікаво які причини такого незначного відриву?


Один з факторів, на мою думку - лише тепер виборці Східного регіону "мобілізувались і прийшли на вибори", а не в другому турі, як нас переконував штаб Я.
І, звичайно ж, проявили солідарність з більшістю своїх земляків. Тому на Сході збільшилась кількість "чесних" голосів за Я. А ще щось може трішечки і "докинули":).

Captivitas - 28-12-2004 у 10:39

Якщо порівнювати 2 та 3 тури, то по Україні Ющенкові додалося 5,4%, а в Януковича прибралося 5, 28%. ось вони 10% й знаходяться. Тим більше 3 тур ще не дорахавано (є 99,90 оброблених бюлетенів).
Майже незмінним залишилося співввідношення голосів у Криму, Одеській, Донецькій, Запорізькій областях.

tysovska - 28-12-2004 у 13:17

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Не хочу нікого образити, але в мене склалося враження, що на цих виборах переміг Донецьк з Луганськом. Бо кого б не обрали президентом, кожен з них приділяв би цьому регіону, м'яко кажучи, посилену увагу. Мотиви різні, а результат один.

І це теж добре, бо ми - якщо нам не заважатимуть - самі собі раду дамо, а Донбасу й Луганську, схоже, таки треба добряче допомогти. У зденаціоналізованому краї без допомоги (конкретної і послідовної) ми ще років сто будуватимемо громадянську свідомість мешканців. А якщо Ющенко приділятиме підвищену увагу цим регіонам, ми маємо шанс (гіпотетичний) пробудити національну свідомість на сході, від чого у переспективі виграє вся Україна. То чого нам жалітися?

Що стосується відриву, то, здається, все закономірно: напередодні виборів, коли ходили чутки, що Я. може зняти свою кандидатуру, чомусь усі боялися, що Ющенко не набере більше половини голосів. Набрав - навіть тоді, коли Я. не зняв кандидатури. І ми ще не задоволені? До речі, розрив найкраще збігається з соцопитуванням, проведеним центром Розумкова у період між 16 і 19 грудня (до теледебатів), що підтверджує тезу про те, що теледебати нічого не змінили, а от Помаранчева революція - таки на дещо вплинула. Тільки Херсон і Запоріжжя лишилися осторонь процесу "помаранчевіння" України. Сором!

Odarka - 28-12-2004 у 13:30

НЕ думаю, що такий сором...
У день виборів на сихівських дільницях купа донецьких мали новенькі паспорти з львівською пропискою...чомусь ніхто про це не говорить...
я переконана, що все ж таки вкрали купу голосів у Ющенка...
Але це вже не так суттєво. як під час другого туру...
Я б вам радила тішитися...:))))

Олексій Мачехін - 28-12-2004 у 13:39

Доречі, як і в першому турі результати співпали із даними КВУ. Я починаю їм навіть вірити :)

Dmy - 28-12-2004 у 16:29

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Один з факторів, на мою думку - лише тепер виборці Східного регіону "мобілізувались і прийшли на вибори", а не в другому турі, як нас переконував штаб Я

Нажаль, це не відповідає дійсності. Дані ходу голосування:

Донецька область
11:00; 31.10 - 22,48; 21.11 - 27,76; 26.12 - 25,98
15:00; 31.10 - 56,03; 21.11 - 65,83; 26.12 - 60,62
20:00; 31.10 - 78,10; 21.11 - 96,65; 26.12 - 83,87
Луганська область
11:00; 31.10 - 27,22; 21.11 - 27,80; 26.12 - 27,49
15:00; 31.10 - 56,31; 21.11 - 64,72; 26.12 - 62,67
20:00; 31.10 - 75,62; 21.11 - 89,50; 26.12 - 83,51

Активність порівняно з 1 туром справді зросла, що не дивно, але стосовно 2-го - впала, причому падіння було загалом незначне, якщо не враховувати дані на 20-у 21 листопада.
Тобто фальшування тепер видно і неозброєним оком (тим, хто не бачив раніше ;)), а от мобілізація свій пік минула ще восени. Так само, як і завзятість. На своїй дільниці я не був, а от ув інституті (також дільниця) результати бачив: 21.11 за Ющенка ~6,5%, 26.12 - ~8%. Тут, гадаю, цифри "чисті".

Олександр Ганущин - 28-12-2004 у 18:30

Цитата:
По друге Агітація за Ющенка теж була доволі брудною. Наприклад всім відомо, що УПЦМП було використано Януковичем для своєї агітації. Агітатори за Ющенка широко використали це діло для того, щоб показати, який Янукович поганий. Водночас мені, наприклад, прийшла листівка з іконою з одного боку і цікавеньким текстом з іншого. Текст був агітаційним і трьохкольоровим. Все, що добре, позначалось теплим коричнивим кольором, що погано - синім, нейтральне - чорним. На іконі янгол мав помаранчеві крила і текст це, відповідно, обігрував. Я, мабуть, відсканую та викладу.


Буду вдячний......

Hanor Narasson - 28-12-2004 у 20:55

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska
Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Не хочу нікого образити, але в мене склалося враження, що на цих виборах переміг Донецьк з Луганськом. Бо кого б не обрали президентом, кожен з них приділяв би цьому регіону, м'яко кажучи, посилену увагу. Мотиви різні, а результат один.

І це теж добре, бо ми - якщо нам не заважатимуть - самі собі раду дамо, а Донбасу й Луганську, схоже, таки треба добряче допомогти. У зденаціоналізованому краї без допомоги (конкретної і послідовної) ми ще років сто будуватимемо громадянську свідомість мешканців. А якщо Ющенко приділятиме підвищену увагу цим регіонам, ми маємо шанс (гіпотетичний) пробудити національну свідомість на сході, від чого у переспективі виграє вся Україна. То чого нам жалітися?



:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: - ось моя реакція на повище!!!

(с) Ярина Боренько:

"...Галичина ж ніколи не була передовою, керівною та надихаючою. Ми зажди плелися у хвості нагород, медалей і трудових рекордів. Я охоче повірю, що останніми роками вам у своєму Донецьку було добре. Так, як вам було добре, так нам було погано. І якщо нам далі буде погано, то нам не залишиться нічого іншого, як зненавидіти цю країну і вас разом із нею. Не вірте тим, хто каже, що ми готові до діалогу. Наразі ми вперше готові бути такими ж егоїстами, якими завжди були ви."
Повністю читайте тут:
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2004/12/28/1375/

Краще й не напишеш.

Олексій Мачехін - 28-12-2004 у 21:06

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Ганущин
Буду вдячний......


Будьте наздоров`я :):
http://gomin.uazone.net/1-st.jpg
http://gomin.uazone.net/2-nd.jpg

Наталка - 29-12-2004 у 00:31

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Агітація за Ющенка теж була доволі брудною. Наприклад всім відомо, що УПЦМП було використано Януковичем для своєї агітації. Агітатори за Ющенка широко використали це діло для того, щоб показати, який Янукович поганий. Водночас мені, наприклад, прийшла листівка з іконою з одного боку і цікавеньким текстом з іншого. Текст був агітаційним і трьохкольоровим. Все, що добре, позначалось теплим коричнивим кольором, що погано - синім, нейтральне - чорним. На іконі янгол мав помаранчеві крила і текст це, відповідно, обігрував. Я, мабуть, відсканую та викладу.


Подивилася брудну агітацію. Волосся стало дибки. :D По силі дії на психіку листівка просто рівних собі не має. Рубльов цей - а це дійсно Рубльов - архангел цей із проющенківськими крилами. :D Ужасно, але яке геніальне передбачення! :P А на загал, звісно - брудно, гидко і бридко - що тут говорити... :baddevil: :D

Олександр Чорнобиль - 29-12-2004 у 09:44

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Нажаль, це не відповідає дійсності. Дані ходу голосування:

Донецька область
11:00; 31.10 - 22,48; 21.11 - 27,76; 26.12 - 25,98
15:00; 31.10 - 56,03; 21.11 - 65,83; 26.12 - 60,62
20:00; 31.10 - 78,10; 21.11 - 96,65; 26.12 - 83,87
Луганська область
11:00; 31.10 - 27,22; 21.11 - 27,80; 26.12 - 27,49
15:00; 31.10 - 56,31; 21.11 - 64,72; 26.12 - 62,67
20:00; 31.10 - 75,62; 21.11 - 89,50; 26.12 - 83,51

мобілізація свій пік минула ще восени.


Як на мене, приведені вами цифри, саме свідчать про мобілізацію (хоча і меншу ніж я думав). Я щиро не вірю в дані від 21.11, а ось різниця між першим і третім туром в +5,5% на Донеччині і майже +8% на Луганщині, на мою думку, свідчить про певну мобілізацію. Ну, хіба що знову фальсифікації були :).

tysovska - 29-12-2004 у 10:49

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Подивилася брудну агітацію. Волосся стало дибки.

А в мене ця листівка (вона на цупкому папері, можна на стінку повісити) вдома є. І, чесно кажучи, якось на мене вона не справила гнітючого враження (вона ще перед другим туром з'явилася, не пам'ятаю звідки). Можливо, тоді в мене такий був злісний настрій, що для мене навіть кожна ТАКА листівка була бальзамом на душу. Хоча мізками я розумію, що такими методами агітацію НЕ можна вести. Пам'ятаю, десь у перші дні революції по ТВ показали сюжет про якусь старовинну ікону, на якій янгол на диво схожий на Ющенка, а у лівому верхньому куті - підкова. Я цей сюжет весь не бачила, тільки кінець його, тому, можливо, щось і перебріхую. Якщо хтось його бачив повністю, поправте мене. Але до чого це: люди в своєму стремлінні знайти Месію часом такі дурниці коять!

Олексій Мачехін - 29-12-2004 у 11:35

А на мене це справляє гнітюче враження. Приватизація Бога на моє щире переконання не може проводитись, тим більше в політичних цілях. Під час акцій перед Кабміном відбувалась хресна хода, учасники якої поруч з іконами носили портрет Януковича. Точно пам`ятаю, що релігійні галичани (а кабмін блокували львівяни) реагували на це доволі негативно. То ж чому на подібну гидоту хтось реагує позитично? Таке може тільки відштовхувати. Принаймні мене.

Captivitas - 29-12-2004 у 13:28

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska
Тільки Херсон і Запоріжжя лишилися осторонь процесу "помаранчевіння" України. Сором!


Дякую :(
Запоріжжя чесно 2 тижні було помаранчеве. Я навіть не очікував такого підриву.

Наталка - 29-12-2004 у 15:31

Пані tysovska, я то писала іронічно, вочевидь, знову на смайликах зекономила. :) А те, що Олексію в котре гидко від зовсім не гидких речей, то я до цього вже звикла. Під цією листівкою не було ані портрета Ющенка з прізвищем, ані розповідей про те, як інший кандидат очі вичавлює у храмі православним, як це стверджувалося у листівці за Януковича – на жаль, не маю змоги відсканувати листівку, бо я її порвала і викинула, тому суд присяжних може не брати це бездоказове твердження до уваги. Я сама страшенно злюся, коли Ющенка хтось називає Месією, але не в моїх силах змінити природу частини людей, яким конче потрібен добрий цар, президент, Вчитель, батько... Та у наведеному прикладі – на мою думку – нічого страшного немає. А "дехто реагує на таку гидоту "позитивно" (с) напевно, ще й тому, що усі люди різні, і мають різні погляди, різні внутрішні світи. Отаке нещастя!

Олексій Мачехін - 29-12-2004 у 15:53

А й дійсно, я забув що у Ющенка індульгенція. Він же ж месія...
Вибачте будь-ласка.

tysovska - 29-12-2004 у 16:22

Цитата:
Першим відправив користувач Captivitas
Дякую :(
Запоріжжя чесно 2 тижні було помаранчеве. Я навіть не очікував такого підриву.

Я дуже перепрошую, якщо вас чимось образила. Я це написала дещо іронічно - справа в тому, що всі сподівалися, що Херсон, скажімо, має шанс перейти в стан помаранчевих, але не так сталося, як гадалося. Щоправда, тут, можливо, вини херсонців майже нема. Наприклад, моя колега сьогодні приїхала з Білгород-Дністровського, де вона була членом ДВК. Вона мені розповіла, що на її дільниці намагалися голосувати за дипломами, молдавськими паспортами, довідками про ідентифікаційний код і т.д. Коли вона відмовлялася такі документи приймати, люди чудувалися: "А я вже двічі так голосував..." Плюс до того - маса порушень (священики, які в кабінках старим людям "допомагали": брали їхню руку в свою руку й ставили хрестик проти Я...). Словом, я гадаю, що і в Херсоні, і в Запоріжжі наведені цифри все-таки на 100% не відображають реальну картину, а штаби не змогли справді забезпечити прозорість виборів. Але чи й реально це було?..

Captivitas - 29-12-2004 у 16:38

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska

Словом, я гадаю, що і в Херсоні, і в Запоріжжі наведені цифри все-таки на 100% не відображають реальну картину, а штаби не змогли справді забезпечити прозорість виборів. Але чи й реально це було?..


Нема на що ображатись. Я все розумію. Але... Ми спромоглися лише підтвердити свої 25%.
Двоє знайомих людей були у комісіях. Все проходило нормально. Й коли вночі приїхали зі штабу Ющенко за скаргами, то не було що віддавати. Представник штабу поїхав ображений ні з чим.

А зараз вже після перемоги починають дратувати заклики з вуст Ющенка про святкування Нового року на Майдані Незалежності. Якщо люди захочуть, то прийдуть самі. А йнагурація взагалі має проходити за стандартною процедурою у Верховній Раді. Можливо, досить вже площадної демократії й пора переходити до демократії законодавства. Але це вже інша тема... Вибачте за оф-топ.

tysovska - 29-12-2004 у 16:53

Цитата:
Першим відправив користувач Captivitas
А зараз вже після перемоги починають дратувати заклики з вуст Ющенка про святкування Нового року на Майдані Незалежності. Якщо люди захочуть, то прийдуть самі.

Я була вчора на Майдані, то можу сказати, що Ющенко, закликаючи всіх на святкування Нового року й на інавгурацію, насправді озвучив те, що від нього хотіли люди на Майдані (і я в тому числі). Ми вже стали дещо залежними від Майдану, дайте нам насититися цим відчуттям свободи й причетності до чогось великого... А потім ми дружньо перейдемо від революції до будівництва держави на базі законів.

Наталка - 29-12-2004 у 17:20

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
А й дійсно, я забув що у Ющенка індульгенція. Він же ж месія...
Вибачте будь-ласка.


Олексію, ти свідомо перекручуєш чужі повідомлення чи просто не завдаєш собі клопоту уважно їх читати? Оце – дійсно гидко (на мою думку).

Рост - 29-12-2004 у 17:49

Щось нашого Олеся батонить не по дитячому ;)
Олексіююю! :-) Ти таки забуваєш про те, що люди різні, різний менталітет, рівень освіти тощо. Хтось розумний, може сам робити правильні висновки, приймати правильні рішення, а комусь треба просто слухати розумного чоловіка, який бере на себе відповідальність перед людьми і Богом (а так є, хоче він, чи ні, відповідати перед Суддею ми всі будемо за вчинки свої) за державу, народ...

Dmy - 29-12-2004 у 20:45

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Як на мене, приведені цифри, саме свідчать про мобілізацію (хоча і меншу ніж я думав). Я щиро не вірю в дані від 21.11, а ось різниця між першим і третім туром в +5,5% на Донеччині і майже +8% на Луганщині, на мою думку, свідчить про певну мобілізацію

Ні-ні. Щиро не вірити в дані 21.11 - слушна думка, але то, переважно, стосується позиції (21.11, 20:00). Масове вкидання відбувалося по закритті дільниць. Проміжні підсумки достатньо реальні. Саме на цій підставі я й робив свої висновки. До речі, якщо їх (дані, а не висновки)екстраполювати, можна і ступінь фальшувань оцінити досить точно. Ну це тепер - на любителя.

Олексій Мачехін - 29-12-2004 у 21:12

Росте, ти мене просив не висловлюватись критично про дії Ющенка і методи його агітації до виборів. Казав що не можна, бо таке обговорення зіграє погану роль в цій компанії. Я погодився. Зараз вибори вже в минулому. Чому я зараз не можу показати, що команда Ющенка вела свою компанію брудно? Методи були в дечому доволі схожі на методи команди Януковича, єдине - без старців обійшлося. А якщо так, то чому один має привілеї взяти відповідальність за народ а інший - ні?
От тобі, Росте, ця листівочка як?

Наталка - 30-12-2004 у 00:20

І без старців, і без роликів про громадянську війну, і ще багато без чого. Я не знаю, як повела б себе команда Ющенка, маючи повний доступ до ЗМІ - і якщо й дізнаюся, то, сподіваюся, не скоро. Але стверджувати, що було б так чи інакше, я не беруся. Не люблю слова "якби".

dr.Trollin - 30-12-2004 у 08:53

ну загалом і мене можна до прихильників "бруднопоглядової" тези Олекся приписати. Я то теж вважаю.

2Наталка "і якщо й дізнаюся, то, сподіваюся, не скоро"
(тєжко зітхаюче) оптимістка...
(в сильних сумнівах) ну мо' і по твоєму вийде...

Сергій Бєляєв - 30-12-2004 у 10:37

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Росте, ти мене просив не висловлюватись критично про дії Ющенка і методи його агітації до виборів. Казав що не можна, бо таке обговорення зіграє погану роль в цій компанії. Я погодився. Зараз вибори вже в минулому. Чому я зараз не можу показати, що команда Ющенка вела свою компанію брудно? Методи були в дечому доволі схожі на методи команди Януковича, єдине - без старців обійшлося. А якщо так, то чому один має привілеї взяти відповідальність за народ а інший - ні?
От тобі, Росте, ця листівочка як?


Цитата:
Першим відправив користувач dr.Trollin

ну загалом і мене можна до прихильників "бруднопоглядової" тези Олекся приписати. Я то теж вважаю.


Переможців не судять.

Анастасія Кулакова - 30-12-2004 у 11:02

Переможців не судять? І не зважають на методи досягнення перемоги? Ніколи? Оце справжня демократія!
Дивно, а чому осудили, наприклад, Піночета? Це не можна порівнювати? Ну гаразд, тоді чому у другому турі (перша серія, листопад) осудили попереднього переможця? Сама запитала, сама собі й відповім. Бо його методи були недемократичними, брудними, брутальними. Але іншого переможця судити не варто. І аналізувати теж не варто?

Сергій Бєляєв - 30-12-2004 у 11:51

Тому що перемоги не падають з неба. Їх здобувають, завойовують. Команда попереднього переможця не змогла довести процес до переможного завершення (чи не захотіла доводити, чи це не зовсім його була команда).

А щодо брудних методів. Остання компанія ще далека від ідеалу, але, якщо поглянути на розвиток виборчого процесу у часі, то, незважаючи на заяви закорднних спостерігачів, останні вибори в Україні були найдемократичніші у порівнянні з усіма попередніми.

І у 2002, і у 1999 і у ... бруду на опонентів виливали не менше (а часом і більше). "Гравіс" у 1994 просто відключили, не переймаючись дотриманням якихось процедур.
Автобуси у 1999 їздили експресом по дільницях. Голосування з явкою більше 100 % дивиною не було, бо поде-куди голосувало і більше 110 %.

Так що позитивна динаміка є. А результати. Когось задовольняють, когось ні, але не забувайте нова кампанія стартує незабаром. Вже у наступному році перші "постріли" пролунають, а там й до офіційного старту недалеко.

Є ще можливість змусити політиків боротися чесно.

P.S. Вчора випадково почув слова одного з учасників подій на майдані: "Якщо за рік наш кандидат не зробить того, що ми від нього чекаєм, ми і його поміняєм".

tysovska - 30-12-2004 у 12:02

За рік він усього не зробить - не варто на це сподіватися. От якщо за п'ять років не зробить, поміняємо всю його команду. В усякому разі, події на Майдані показали, що ми таки можемо дещо поміняти - і нехай ні янучари не приписують наших спільних заслуг тільки команді Ющенка чи міфічній західній допомозі, ні самі вони собі цього не приписують. Бо народ, як виявляється, реальна СИЛА.

Сергій Бєляєв - 30-12-2004 у 14:19

А більше року у Ющенка не буде. За рік він повинен показати позитивну динаміку, зміни на краще, а це прямо залежитиме від того, кому він доручить здійснити зміни. Але це тема дискусії "Коаліційний Уряд".

Наталка - 30-12-2004 у 20:13

Та при чім тут "переможця не судять" чи "не аналізують"?! Аналізуйте, скільки душа забажає, але почуйте й інші думки! Я ні за кого розписуватися не хочу, а просто за себе скажу: усі ці розмови про зомбування та брудні листівки з різнокольоровими (о, жах який!!!) шрифтами - пряма образа мені і тим моїм друзями, які 17 днів, як на роботу, ходили на Майдан, а деякі - жили там. Якщо хтось думає, що мене зазомбували настільки, що особисто мені було в кайф зривати горло до хрипоти, різати батони до мозолів на руках, стояти ледь не по коліно у каші зі снігу і води, з мокрими ногами, і врешті-решт підхопити бронхіт (з підозрою на запалення легень) – так я вам скажу, що цей жах мені ночами сниться. Ні за які гроші, ні за яке зомбування я не хотіла б пережити знову це, але – той дух єдності, співчуття, любові до ближнього і прагнення волі я хотіла б переживати щомиті. Може, це і є зомбування. Ще додам, що особисто я стояла б стільки, скільки треба, і перед порожньою сценою, але вдячна безмежно і Миколі Томенко, і ведучому Жені (прізвища не знаю) і усім тим музикантам, співакам, політикам за те, що їхні виступи рятували мене від смертного гріха – від зневіри. І коли Сергій Кідалов оголосив Януковича президентом, чоловік взяв мене за руку (а ми сиділи в Українському Домі) і сказав: "Ну все, поїхали додому". Це був шок, бо він цього не пам’ятає. А я сказала: "Ні, пішли додому. Майдан – наш дім. Наша хата на Майдані". Отакі страшні наслідки зомбування.

Vitalik - 3-1-2005 у 17:07

Для Олексія цитата із сайту
pravda.com.ua

Почему же тогда небесным покровителем Киева считается чрезвычайно воинственный архистратиг Михаил, изображаемый по византийской иконографии с огненно-оранжевым мечом? Но ученая братия лишь дружно отнекивалась.

На мой вопрос ответил сам архистратиг — ведь именно Михайлов день, 21 ноября, и именно в патронируемом им городе стал днем отсчета Оранжевой Революции.

Наталка - 3-1-2005 у 21:21

Прогнозую, що для Олексія ця цитата - лише суб’єктивна думка, як і решта думок. Що ж, по великому рахунку, так воно і є, бо ніхто з нас не може бути істиною в останній інстанції. Та було б добре, якби Олексій не забував, що і його думка також певною мірою суб’єктивна. Таке усвідомлення запобігає зайвій агресії.

Ігор Мартинів - 4-1-2005 у 00:53

Я щасливий за цей форум, що його мешканці таки знайшли собі опонента :) Висловлюю власну підтримку Олексієві.

Дивно, чому ті, хто був на Майдані, сприймають як власну образу непозитивні слова на адресу Ющенка? Ви що там за Ющенка стояли, тратили власні сили, час, здоров"я, емоції? Ми були там ЗА СЕБЕ! А ідеалізуючи Ющенка ми зайдемо до культу особи і диктатури.

Наталка - 4-1-2005 у 03:32

Дивно, а чому це Ігор Мартинів вирішив, що ті, хто був на Майдані, "сприймають як власну образу непозитивні слова на адресу Ющенка?" (с) Приміром, слова про зомбування - так, я сприйняла, як особисту образу, але говорила я виключно про себе і своє бачення цього питання, а, крім того, саме ці слова Ющенка не стосувалися. Що до листівки - я не вважаю її чимось страшним, і те, що думка моя не співпадає з Олексієвою, але обидві мають право на існування - за це більшість і стояла на Майдані. Що ж до опонента: мати власну думку - це чудово, обстоювати її - ще краще, але - повторюся - моє враження незмінне: Олексій намагається думати за мене, і робить це нав’язливо, подекуди грубо, зі свідомим чи ні, підкресленням власної зверхності. Мені це не подобається. Я не хочу культу особи ані в державі, ані на Форумі Рідного Міста. Дякую за увагу.

Tempika - 4-1-2005 у 08:54

...шановна пані Наталю, а я чим так виводила Вас з рівноваги,
хотілося б знати?.... :-))

Ігор Мартинів - 4-1-2005 у 14:41

Панове, Різдво он - на порозі. Варто змінити тон спілкування на більш доброзичливий :)

Наталка - 4-1-2005 у 21:26

Саме ви, шановна пані Тетяно, нічим. :) Але у ваших дописах щось таке було, здається (на мій погляд) – часткова підміна понять, пацифізму колабораціонізмом, і ще дещо, з чим я не згодна.
2 Ігор Мартинів: Тон я поки що збережу – бо раптом мене хтось зі зміненим не впізнає. :) Або ж дістану чортів від адміністратора – таке теж можливо. :) Як не за тон, так за оф-топ точно.
А взагалі-то я – пані. :)