Форум Рідного Міста

г р а ф о м а н и

Вікторія Черняхівська - 27-12-2004 у 17:59

(якщо така тема вже була, то шановні адміністратори можуть її мовчечки видалити)

так ось, на вашу думку, хто такі графомани і чим вони відрізняються
від інших людей_які_пишуть?

можна наводити приклади)

Tempika - 27-12-2004 у 18:07

...графомани – це безталанні письменики :-))
а так в принципі вони нічим від письменників не відрізняються.

Користувач Олесь - 27-12-2004 у 18:26

Графоман - людина, яка має хворобливу пристрасть писати. Відрізняється від поетів або письменників тим, що останні не обов'язково викладають свої твори на папері, віддаючи перевагу накопиченню і аналізу матеріалу або вдосконалюванню віршів в голові. В певних випадках твір на папері навіть і не викладають, а обмежуються його усним переповіданням. Здебільшого письменник чи поет є одночасно і добрим оратором.

Графоман же на відміну від них потребує власне процесу писання, оминаючи чи не приділяючи уваги процесу збору інформації для письмового твору. Графоман здебільшого не є добрим оратором.

Вікторія Черняхівська - 27-12-2004 у 18:33

Цитата:
Першим відправив користувач Користувач ОлесьВ певних випадках твір на папері навіть і не викладають, а обмежуються його усним переповіданням.

овва... Олесю, а їм не шкода, що твори можуть і не зберегтися??

Коньяк чи бренді?

Ingvar Olaffson - 28-12-2004 у 08:49

Як правило більшість письменників графомани, позаяк за визначенням графоман - це людина, що отримує задоволення від процесу писання, однак є випадки, коли письменники вкрай неохоче сідають за письмовий стіл (коли вже не писати неможливо). Отже письменник відрізняється від того що на загал називається графоманом лише мірою свого таланту. За звичай графоманами називають писак позбавлених іскри божої, але не позбавлених пристрасті до писання.
Стосовно письменництва та ораторства, то не погоджуюся з автором попереднього поста. Справа в тім, що дуже багато гарних письменників були і є не надто гарними ораторами. І навпаки. Наприклад візьмемо блискучого прозаїка Валерія Шевчука і посереднього публіциста Яворівського. Перший такий собі посередній оратор, а другий блиск! Ти йому тільки дай слово.
І на останок. Графоманство - це як бренді і коньяк. Всі коньяки - то бренді, але не всі бренді - коньяк...:P