Форум Рідного Міста

Коаліційний Уряд

Captivitas - 29-12-2004 у 15:40

Хто має очолити коаліційний уряд? Одна з 4 існуючих кандідатур чи якась темна конячка?
Кому більше довіряють форумчани?

tysovska - 29-12-2004 у 16:32

Голосую за Юлю, бо вона незле себе показала в уряді Ющенка, хоча я й розумію, що Юля не має достатньої бази (освітньої тощо) для того, щоб насправді очолювати уряд. В усякому разі, на мій погляд, при Юлі-прем'єрі доленосні рішення все одно прийматиме Ющенко - як людина набагато поміркованіша й така, що справді володіє грунтовними знаннями. Мороз - занадто амбіційний. Кінах - тільки як альтернатива будь-кому з "НУ" та "БЮТ", бо їх занадто не люблять на сході.

Captivitas - 29-12-2004 у 16:41

Я теж коли відкривав тему, то вагався між Юлею та Кінахом.

vovka - 29-12-2004 у 17:04

Я думаю що хтось інший. Наприклад Єхануров, він колись незле з Ющенком працював.. Ну або Азаров :) Хоч і з Регіонів, але толковий дядько. Але я чогось думаю що точно ніхто з тих хто представлений в опитуванні.

Tempika - 29-12-2004 у 17:17

...Юля себе показала, але на чолі уряду їй, на жаль, не
бувати... надто вона контроверсійна фігура... :-(

Dmy - 29-12-2004 у 20:35

Кінаха - в міністри промисловості;
Мороза - сільського господарства;
Порошенка - на місце Азарова;
Юлю - на голову СБУ :D

Нехай уряд очолює Ющенко ((с) Томенко)

Наталка - 29-12-2004 у 21:08

Цитата:
Першим відправив користувач vovka
Ну або Азаров :) Хоч і з Регіонів, але толковий дядько. Але я чогось думаю що точно ніхто з тих хто представлений в опитуванні.


Свят-свят-свят, не приведи Боже! Бо те, наскільки "толковий" кровопивця-геолог Азаров, я відчула на власній шкірі, коли працювала бухгалтером, а це чудо-висько - головним податківцем країни. Я навіть рахувати не хочу, скільки підприємств пішло по світу, або й геть на пси зійшло через його "толковість". І в його раптові зміни я не вірю. З грака лебедя не буде... :(

Tempika - 29-12-2004 у 21:25

...хто хоч раз стикався з тлумаченнями ДПА і її листами
за часи Азарова, ті знають, як воно було... одіозна фігура
той азаров... от шитря був дійсно чесним і об*єктивним у
більшості випадків... гадаю, стараннями азарова не одне
підприємство закрилося та залишило без роботи своїх
працівників лише заради того, щоб недоїмками поповнювати
бюджет... :-((

vovka - 29-12-2004 у 21:56

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Свят-свят-свят, не приведи Боже! Бо те, наскільки "толковий" кровопивця-геолог Азаров, я відчула на власній шкірі, коли працювала бухгалтером, а це чудо-висько - головним податківцем країни. Я навіть рахувати не хочу, скільки підприємств пішло по світу, або й геть на пси зійшло через його "толковість". І в його раптові зміни я не вірю. З грака лебедя не буде... :(

Я так і думав, що зараз накинетеся..
Якщо на його місце прийде інший - то теж підприємства будуть сходити на пси.. І знову бухгалетра будуть бідкатися. В мене брат бухгалтер і мама , я приблизно уявляю що це таке. Але все таки він спеціаліст, і при вмілому керівництві ним Ющенком зверху, я думаю все буде добре. Просто зверху треба краще податковою управляти.
А то би не хотілося на його місці бачити наприклад якогось нашого "фахівця" балакуна.. Тим більше Азаров людина з фракції Регіонів, Донецьк його сприйме я так думаю.

Наталка - 30-12-2004 у 00:14

Азаров – далеко не єдиний спеціаліст, котрий при вдалому керуванні може працювати, як слід. Як на мене – згодна з Tempik’ою – він одіозна фігура, а все те, що я про нього чула, свідчить, що він взагалі ніякий не спеціаліст. Тільки у нас, на Україні, людина без вищої економічної освіти могла бути головним податківцем країни. Щоби не подумали, жи я накинулася (хіба що трохи, але не на Вас – на Азарова :) ), зазначу – якщо є факти, котрі підтверджують фаховість Азарова, окрім тих, що він навчився нормально говорити – наведіть, і я радо визнаю, що помилялася. Хоча на прем’єра він все одно не тягне, це зміна шила на мило (імхо).
Що ж до Донецька, який сприйме Азарова – то я маю з цього приводу одну крамольну думку, яку, гадаю, багато хто не поділить, але я її все ж висловлю максимально обережно. Я завжди кріпко недолюблювала киян (хоча сама – киянка) за столичний гонор, котрий часом набував відштовхуючих рис. Але те, що я побачила і почула від тих же шахтарів біля стадіону "Динамо" у дні помаранчевої революції, мене наштовхнуло на думку, що їхній гонор а-ля "ми всіх вас годуємо" такий великий, що столичний проти нього – майже пшик. Я розумію, чому того чи іншого главу облдержадміністрації повинен сприймати (а ще краще – обирати) народ області. А ось чого це саме Донецьк має сприймати прем’єр-міністра, я не розумію. Чим Львів, Київ, Суми, не знаю, Кіровоград – гірші? Донбас – проблемний регіон? Очевидно, але проблеми слід вирішувати, а не потурати їхньому розвитку, підлаштовуючись під них. Не може бути 26 прем’єрів, а завойовувати довіру людей треба працею, а не призначенням головою Кабміну такого діяча, як Аазаров.
Така моя думка. :saint:

Олександр Чорнобиль - 30-12-2004 у 09:20

Як на мене, то з управлінської точки зору кращим прем"єром з управлінської точки зору є Тимошенко, яку, як вовка прапорцями :D я на місці Ющенко оточив би віце-прем"єрами Порошенко, Кінахом і Єхануровим. Але тоді я не знаю куди приткнути :D Мороза...
З політичної точки зору кращим є Мороз і тоді Тимошенко поповнює когорту віце-прем"єрів.

Сергій Бєляєв - 30-12-2004 у 10:08

Трохи знаючи ділові якості запропонованих фігур я б запропонував такий варіант:
Тимошенко - прем'єр-міністр: здатна приймати самостійні рішення (швидко), зазвичай правильні (цього у нас майже ніхто з політиків не вміє). Ідеальний варіант, якщо не формуватиметься псевдокоаліція, а кабінет сформує прем'єр.

Кінах - перший віце-прем'єр: непогано працював на цій посаді ще в уряді Пустовойтенка, хороший виконавець, вміє організувати роботу апарату.

Порошенко - повертається у бізнес (не треба спокушати підприємців урядовими посадами).

Мороз - генеральний прокурор, голова СБУ, голова ДПА ... (можливі ще варіанти): операцію на зразок "чисті руки" ніхто краще за нього не проведе.

І головне - не доручати економічний блок двом Сергіям і Віктору (Куніцин, Соболєв, Пинзенник).

Олександр Чорнобиль - 30-12-2004 у 10:55

Ех! Не знає ще Ющенко, який експертний потенціал захований в магістрах державного управління, які навчались у Львові. Он як ми разом виводимо йому формулу ідеального уряду.:)

Grabchuk - 30-12-2004 у 13:28

Два різні запитання.
1. Хто має очолити? - Хтось з східної України і з західним менталітетом:)
2. Кому більше довіряю? - Напевно, Тимошенко.

Tempika - 30-12-2004 у 15:41

...я б вітю пинзеника десь би все ж приткнула :-))
ну все ж європейського вигляду дядько, вміє тримати
себе в руках, а більше того справжній професор :-)))

Сергій Бєляєв - 31-12-2004 у 09:53

Я особисто не проти, щоб Віктор Михайлович продовжував займатися наукою, реалізацію певних проектів, розробляв або брав участь у розробці концепцій економічного розвитку, але творцем економічної політики держави мені б його бачити не хотілося.

Tempika - 31-12-2004 у 10:11

....а чому?... :-)

Grabchuk - 31-12-2004 у 10:58

Після того, як РіПка стала називатися партією Наша Україна - У Михалича з'явився шанс розвивати економіку України на посаді ... губернатора Закарпатської області.

Captivitas - 4-1-2005 у 10:40

УСПП вже запропонувала Кінаха на прем"єрство. Все вирішеться у карпатській подорожі Ющенка.

Андрій Пелещишин - 4-1-2005 у 10:52

Як Ющенко вирішуватиме в Карпатах, кому який пост зайняти, то певно Фурдичко далі в гору (політичну) піде :)

Олександр Чорнобиль - 5-1-2005 у 14:53

vovka схоже наврік:
http://ru.obkom.net.ua/articles/2004-12/30.1345.shtml

Grabchuk - 20-1-2005 у 12:29

Поки що котується Зінченко.

Captivitas - 20-1-2005 у 12:38

Волков прогнозує, що пройде Тимошенко "як корабель". Особливо коли за нею стоять "такі поважні люди як я" (цитата).

Наталка - 20-1-2005 у 22:47

Цитата:
Першим відправив користувач Grabchuk
Поки що котується Зінченко.


Імхо, Зінченко не зле виглядав би на посаді голови Адміністрації Президента. У нього для цього добрі здібності, але як прем’єр... ну, хіба що Ющенко захоче такого собі "прем’єра-координатора" при двох потужних віце-прем’єрах - Порошенко і Тимошенко. Побачимо...

Сергій Бєляєв - 21-1-2005 у 10:09

І отримаєм непрацюючий уряд.

Наталка - 21-1-2005 у 16:29

Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
І отримаєм непрацюючий уряд.


Не зрозуміла, чому?

сумна - 21-1-2005 у 16:41

В останньому числі “Дзеркала тижня” дискутується з приводу того, що відтік в уряд найсильніших політиків-депутатів з табору Ющенка послабить депутатські фракції, бо на їх місце прийдуть новачки. І колишні провладні фракції, без сумніву, вміло використають цю обставину для реваншу.
Оце так головоломка!

Сергій Бєляєв - 21-1-2005 у 18:01

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
І отримаєм непрацюючий уряд.


Не зрозуміла, чому?

Один віце-прем'єр тягне в один бік, другий - у другий. Прем'єр їх врівноважує. От і вийде, що то один, то інший перетягуватиме ковдру на себе, але, оскільки ці фігури приблизно рівноцінні, то рівнодійна сил дорівнюватиме нулю (у більшості випадків).

Наталка - 21-1-2005 у 18:32

Ну, я ніколи й не вважала, що будь-яка перемога - це привід для ейфорії. Те, що "татусьо-кучмо" та іже з ними так просто не здасться, ясно, як божий день. Однак я не думаю, що посада віце-прем’єра обмежується лише тяганням ковдри туди-сюди, і не тягне за собою ніякої відповідальності. І ще я - се моя власна, особиста, приватна думка - чесно вважаю, що людина, яка була чудовим головою Нацбанку і не гіршим прем’єром свого часу, трохи - ну зовсім трошечки - розумніша, ніж я. Крім того, це наразі дійсно той випадок, про який кажуть "йому видніше". Це не означає, що Ющенко - священна корова, яку не можна критикувати - можна і треба, але дуже скоро, коли ми нарешті дізнаємося прізвище голови уряду, я не виключаю, що воно здивує багатьох, але вийде на краще.
До слова, з підкилимних бесід я чула несподівано добрі слова про Порошенко - несподівано, тому що сама я до нього ставлюся нейтрально-прохолодно. Знову ж таки, побачимо...

Grabchuk - 22-1-2005 у 09:30

2Наталка

Порошенко був би ідеальним кандидатом, якби він не був бізнесменом і не був кумом нового татуська.
До речі, я також чув про Порошенка "несподівано добрі слова ", і крім того, сфотографувався удвох з ним минулого року на Говерлі:)

Наталка - 22-1-2005 у 18:10

Класно! У моєї найкращої подруги зять (чоловік сестри) із Саакашвілі служили разом - навіть фотка є. :)
А що до прем’єра - учора в "Поступі" сказали, цитую:

"Як стало відомо "Поступу" з конфіденційних, але достовірних джерел, у п'ятницю Президент Віктор Ющенко остаточно визначився з кандидатурою прем'єр-міністра, якого він запропонує на затвердження Верховної Ради. Ним став керівник виборчої кампанії Віктора Андрійовича Олександр Зінченко. Це підтверджує і той факт, що саме Олександр Зінченко супроводжуватиме Віктора Ющенка під час першої його закордонної поїздки у статусі Президента до Москви, яка відбудеться у понеділок".

Не знаю, чи говорить на користь цього участь Зінченка у закордонній поїздці, і взагалі не знаю, чи це правда, але - вже зовсім скоро дізнаємося.

vovka - 22-1-2005 у 18:18

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Класно! У моєї найкращої подруги зять (чоловік сестри) із Саакашвілі служили разом - навіть фотка є. :)

Несерйозно :)
В мого тата є фотка з Ющенком ! :o
Правда то вже десь 6 річної давності, ще коли він був главою Нацбанку і випадково до них заїхав, вони ще ходили по львівських магазинах картини купляли разом з Ющенком. Він взагалі тим всім цікавився, різним антикваріатом..
Але все одно, це нічого не міняє :)

Grabchuk - 24-1-2005 у 12:59

Коммерсантъ" з посиланням на агентство "Росбалт" повідомляє, що "за інформацією джерела з оточення президента України", у неділю ранком Петру Порошенкові була зроблено офіційна пропозиція обійняти пост глави уряду України.

Анастасія Кулакова - 24-1-2005 у 16:10

Ющенко призначив Ю.Тимошенко в.о. прем`єра
http://obozrevatel.com


Президент дотримав слова і лідер БЮТ буде подана на затвердження до Парламенту. Для того щоб стати повноцінним прем"єром, їй потрібно зібрати не менше 226 голосів.

Перед відльотом до Москви Президент України Віктор Ющенко підписав перші укази про кадрові призначення. Виконуючим обов’язки прем’єр-міністра України Віктор Ющенко призначив Юлію Тимошенко.

Ще одним указом Президент України скасував структуру Адміністрації Президента України у її нинішньому вигляді й затвердив Положення про створення Секретаріату Президента України. Державним секретарем Президента України призначено Олександра Зінченка.

Президент України призначив секретарем Ради Національної безпеки і оборони Петра Порошенка.

Про це повідомила прес-секретар Президента України Ірина Геращенко.

tysovska - 24-1-2005 у 17:31

ЮЛЯ - НАШ ПРЕМ'ЄР!

Dmy - 24-1-2005 у 17:33

Тобто полум'яний привіт усім "конфіденційним, але достовірним" джерелам "Поступу", а такоже - з оточення.
І як їм люди досі вірють! :o:mad:

Юрій Сєров - 24-1-2005 у 18:19

І Комерсанту...

Grabchuk - 24-1-2005 у 18:22

А кому ж вірити?

Dmy - 24-1-2005 у 19:29

Ну звичайно, тим, хто не бреше. Якщо не знають, то так ы кажуть чи мовчать, а не починають гадати, видаючи це за свою кофідиційну обізнаність.

Наталка - 24-1-2005 у 23:36

Ну що ж, я тішуся, що стосовно Зінченка мій власний аналітичний центр (той, що на голові) - не помилився. Нехай це нині не АП, а якийсь секретаріат, але це призначення я "прорахувала" - просто мені здавалося, що він підходить на цю посаду. :)

Сергій Бєляєв - 25-1-2005 у 09:30

Людям треба вірити. Більше половини на форумі висловилось за Тимошенко (і не тільки на форумі). Таким чином, Ющенко відгукнувся на запит суспільства.

Свiдрик Йокогамський - 25-1-2005 у 10:33

Справа у тому, що ми звикли мислити стереотипами старої влади, і для ніби-то мислячих людей було зрозуміло, що Юльку аж ніяк не можна призначати: Росія і так далі... Але Ющенко - хлопака: перед від*їздом до Росії - на маєш, Юля - прем*єр. От так! Сосати!

Свiдрик Йокогамський - 25-1-2005 у 10:34

Справа у тому, що ми звикли мислити стереотипами старої влади, і для ніби-то мислячих людей було зрозуміло, що Юльку аж ніяк не можна призначати: Росія і так далі... Але Ющенко - хлопака: перед від*їздом до Росії - на маєш, Юля - прем*єр. От так! Сосати!

Captivitas - 25-1-2005 у 11:14

Але ж вона лише в.о. й у парламенті не виключена бійка за прем"єра. "Перекрашений" Кравчук ще нічого не значить. Хоча, навіть Тарасик заявив, що тільки Тимошенко зможе витягнути цей уряд.

Dmy - 25-1-2005 у 15:00

І все ж я призначив би Юлю генпрокурором - вона би швидко вписалася: місця всі знайомі, люди як рідні :D

Сергій Бєляєв - 25-1-2005 у 17:20

Можливо, але є одне "але". За освітою Юлія Володимирівна не юрист, а ця посада передбачає наявність саме юридичної освіти.

Не думаю, що парламент буде дуже заперечувати проти кандидатури прем'єра-Тимошенко. Якщо подивитись на процес у розвитку, то всі кадрові рішення цілком прогнозовані. Про Тимошенко-прем'єра мова йшла ще до старту передвиборчої кампанії, про Зінченка, як голову АПУ (тепер Секретаріату), теж почали говорити ледве не від моменту його призначення керівником штабу. Ну а Порошенка треба було кудись. І посаду підібрали ідеальну: майже нічого не вирішує і у будь-який момент можна посунути, ні з ким не погоджуючи.

Зараз, як на мене, більш актуальним є питання складу коалійного уряду. У новинах сказали, що з віце-прем'єрами вже визначились, але кандидатури не назвали.

Олексій Мачехін - 25-1-2005 у 18:03

Визначились вже з чотирма. Один лишився.

Dmy - 25-1-2005 у 18:58

Тільки не кажуть, хто?
Ну, один - це Рибачук, а інші?
Пора переробляти опитування треду.

Сергій Бєляєв - 26-1-2005 у 09:27

Це точно.

tysovska - 26-1-2005 у 10:25

Роман Безсмертний учора та-а-акого наговорив про Юлю... Костенко заявив, що не піде в партію "Наша Україна". Все, як завжди: "де два українці, там три гетьмани". І не розуміють, що їхні сварки зараз сприймаються приблизно так, як на Майдані сприймалися "хилитання" Мороза і невдоволення Юлі, коли проголосували за політреформу. Чи колись здогадаються, що єдність важливіша за персональні амбіції?

Сергій Бєляєв - 26-1-2005 у 14:40

Ідея створення партії "Наша Україна" - це, у першу чергу, ідея Червоненка і Порошенка, які мають капітал, але не мають реальної політичної ваги. Зокрема, Червоненко в інтерв'ю неодноразово заявляв, що треба створювати президентську партію.

Робиться все під вибори повністю за партійними списками як до ВРУ, так і до місцевих рад. Авторитет та рейтинг Ющенка використовуватиметься для того, щоб привести до влади на регіональному та місцевому рівні "когось" (як будуть формуватись партійні списки ми ще не знаєм, але для коаліційних утворень це завжди непросто).

Тому, як на мене, заперечення представників окремих політичних сил, зокрема, Руху, УНП чи БЮТ є виправданими. У них є напрацювання у регіонах і вони хочуть їх використати, насамперед, у інтересах своїх партій і, насамперед, на місцевих виборах. Звичайно, вони не хочуть "здавати в оренду" свою розбудовану політичну структуру.

За формою ця ідея нагадує такий політичний проект, як партія "Єдина Росія".

Партія без потужної ідеологічної основи - ніщо. Заберіть з БЮТ Тимошенко, що залишиться. Або, чого варта СДПУ(о) без фінансів Суркіса-Медведчука. Перелік можна продовжувати. З іншого боку Рух, наприклад, переживає період політичного відродження. Комуністи з соціалістами, очевидно, здатні продовжити існування і без Симоненка з Морозом. А, решта політичних партій, представлених у парламенті, феномени, здебільшого, недовготривалі.

Анастасія Кулакова - 26-1-2005 у 15:34

Надруковано імовірний перелік кандидатур на головні посади в новому уряді.
Цікаво, чи насправді все так і буде?

http://www.obozrevatel.com/index.php?r=news&id=178385

Шановні адміни, я ні в якому разі не рекламую сайт, на який посилаюся. Просто на ньому буває іноді найбільш об'єктивна інформація про перебіг подій.

Сергій Бєляєв - 31-1-2005 у 10:32

Економічний блок все ж очолять Сєрьожа Куніцин з Вітєй Пинзиником. Мінімум одне положення преамбули Конституції залишиться нереалізованим (про соціальну державу).

Сергій Бєляєв - 31-1-2005 у 10:34

Невеличка корекція - знов переплутав Терьохіна з Куніциним. Так що матимемо економічний тандем Терьохін-Пинзеник.

Grabchuk - 31-1-2005 у 19:24

Цитата:
Першим відправив користувач НанушкаШановні адміни, я ні в якому разі не рекламую сайт, на який посилаюся. Просто на ньому буває іноді найбільш об'єктивна інформація про перебіг подій.
:D
.... я ні в якому разі не рекламую цей сайт, просто він іноді - ну самий самий найкращий :D




А прогноз щодо списку віцепрем'єрміністрів:

1) Рибачук
2) Кінах (Пинзеник)
3) Томенко
4) Плачков (Гайдук)
5) + хтось від морозівців.

Captivitas - 4-2-2005 у 16:03

373 голоси вирішили долю нового Кабінету Міністрів. Юлія Тімошенко - прем"єр-міністр.
«Наша Украина» - 99 голосов, КПУ – 3, СПУ – 24, СДПУ(о) – 18, «Регионы Украины» - 46, Народно-аграрная партия Украины – 33, БЮТ – 17, внефракционные – 32. (с) Обком

Також затвержено частину губернаторів
http://obkom.net.ua/news/2005-02-04/1536.shtml

Captivitas - 4-2-2005 у 16:05

Склад нового Кабміну

http://obkom.net.ua/news/2005-02-04/1527.shtml

Dmy - 4-2-2005 у 18:15

Усе-таки важко жити в демократичній країні геть без опозициї! Чого, власне, і боялися! Збережи, Боже, від таких друзів, а з ворогами я якось сам собі раду дам.
А от нема з ким зараджувати! Окрім комуністів, які дуже затишно почувають себе у стані цілковитої безвідповідальності за все, але в слушний момент ситуативно завжди приєднуються до влади, в опозицію до чильників іти не захотів ніхто! Взагалі!!
Регіони - головна підтримка альтернативного кандидата: 46 голосів із 54 можливих;
СДПУ(0): 17 багнетів із 18 - саме це було озвучено, як вільний режим голосування (цікаво порівняти: БЮТ - 17 з 19)!

Ну проти кого тут дружити?! Всі хочуть до корита, хоча би з торця!

Доречі (щодо розрекламованої угоди Ю-Ю), то НУ в голосуванні за прем'єра у відсотках навіть перевершила БЮТ: 99 із 101 проти вже згаданих 17 з 19. Цікаво, а чи Юля всі пункти тієї угоди виконала? Може, тепер уже варто і поспитати?

Андрій Пелещишин - 4-2-2005 у 20:18

Не знаю, як кого, але мене дуже розчарував склад нового Кабміну. Такі призначення, як Червоненко, Луценко, Соболєв, Білозір, Павленко, Турчинов, Жванія дуже погано (як на мене, звичайно) співвідносяться з поняттями "чесність" і "професіоналізм" (принаймні у дорученим їм сферах управління).

Роман Голощук - 4-2-2005 у 22:26

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
, Соболєв .


Соболєва немає в уряді! Андрію, ти напевне спутав з Тєрьохіним?
Який би уряд не був, він має реальними справами підтвердити програму прем'єра. Тобто ми маємо стати свідками "Чуда"!
І хоч я вже давно вийшов з дитячого віку, мені дуже хочеться щоб це їм вдалося :)
Юльо - вперед!!!

vovka - 4-2-2005 у 22:33

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Не знаю, як кого, але мене дуже розчарував склад нового Кабміну. Такі призначення, як Червоненко, Луценко, Соболєв, Білозір, Павленко, Турчинов, Жванія дуже погано (як на мене, звичайно) співвідносяться з поняттями "чесність" і "професіоналізм" (принаймні у дорученим їм сферах управління).

Нарахунок Луценка і Білозір я би не сказав що дуже погано. Навпаки. Луценко думаю з своїм характером цих правоохоронців трохи построїть, зробить з них дійсно правоохоронців. Ще якщо ГАЇшники перестануть взятки брати, то взагалі буде перемога, хоча я і не дуже того хочу :) .. А Білозір недавно вчилася на дипломата.. Вміє говорити, вести зустрічі, та й людина від культури.. Значить і в міністерстві буде з неї толк. Але я особисто би Поплавського призначив. От цей організувати роботу точно вміє :)
А от Червоненко таки дійсно зайвий.. Ну не можна олігарха транспортника ставити на таку посаду. Ну але побачимо..
Про решту не можу нічого сказати...

Dмитрик - 4-2-2005 у 22:39

ніяк не асоціюється Білозір з портфелем прем'єра. Таке враження, що просто нікого іншого не встигли підібрати. Як на мене. то було неправильне рішення.
А ще, я вважаю, що головний міліціонер країни мусить бути трошка професійнішим.
Але водночас сподіваюсь, що чув сьогодні не просто красиві слова

Наталка - 4-2-2005 у 22:47

А у Білозір немає портфелю прем’єра. Вона - міністра культури. Як на мене, на цю посаду творчі люди не надаються, бо, по-перше, спрямовують зусілля більше на відродження своєї галузі (і на то немає ради), а по-друге, не завжди є добрими організаторами. Але я все ж щиро зичу успіхів усьому новому Кабміну.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/officialcategory?cat_id=31... - склад нового уряду з біографіями та фотографіями. :) Може, комусь буде цікаво.

Андрій Пелещишин - 4-2-2005 у 22:47

Цитата:
Соболєва немає в уряді! Андрію, ти напевне спутав з Тєрьохіним?

Буває :)
Цитата:
Білозір недавно вчилася на дипломата.. Вміє говорити, вести зустрічі, та й людина від культури.. Значить і в міністерстві буде з неї толк.

Щодо міністерства культури. Посада міністра (навіть культури) це в першу чершу чергу складна управлінська робота, купа паперів, складних фінансових питань, організаційних і тп. Практика призначання на цю посаду митців мене добиває. Адже в результаті вони отримують роль весільного генерала, який відкриває урочисті засідання і фестивалі, а в серйозніших питаннях функції управління коштами та людьми беруть на себе "добровільні помічники".
Ще один момент щодо МК. Не стверджуватиму на 100%, але думаю, що більша частина структур, що керуються з МК - це музеї. Ні за совка, ні в сучасній Україні на чолі того міністерства не стояв жоден музейник. У той же час, як саме там зосереджена маса дуже вмілих та талановитих управлінців, які навіть в екстрамальних бюджетних умовах забезпечують виживання та розвиток своїх структур.
Мені як львівянину якось більше очевидні управлінський здібності ну скажімо панів Чайковського, Мазурика чи Возницького (керівники львівських музеїв), ніж колишньої вокалістки ВІА "Ватра".
Цитата:
Луценко думаю з своїм характером цих правоохоронців трохи построїть, зробить з них дійсно правоохоронців.

А щодо боротьби з хабарами. То треба бути профі в галузі, яку очолюєш, щоби перемогти в ній корупцію. Інакше або "розведуть" або "підставлять" або керівник зруйнує галузь. Я вже трохи пожив на світі, і тих "кампаній проти корупції" певно вже і не перерахую.

dr.Trollin - 4-2-2005 у 23:00

(мрійливо) угу. Возницького би...
(злостиво) він би тих "дітисьок нечемних"...

але ж не погодився б старий :-(
бо знає, що б не втримався і пішов у бій.

vovka - 4-2-2005 у 23:05

Цитата:

А щодо боротьби з хабарами. То треба бути профі в галузі, яку очолюєш, щоби перемогти в ній корупцію. Інакше або "розведуть" або "підставлять" або керівник зруйнує галузь.

Не сперечаюся. Але він собі точно візьме нормальних професійних, чесних, помічників. :)

Цитата:

Я вже трохи пожив на світі, і тих "кампаній проти корупції" певно вже і не перерахую.

Тому що ті всі кампанії проти корупції організовували самі ж корупціонери. Починаючи з міністрів. Сьогодні Ющенко так і сказав, що проблеми починаються з голови. А тут, хочеться вірити що голова не корумпована, а чесна :)

Між іншим:
Освіта вища, у 1989 р. закінчив Львівський політехнічний інститут, факультет електронної техніки, інженер електронної техніки.

У 1982-1984 рр. та у 1986-1989 рр. - студент Львівського політехнічного інституту.

А ми його тут критикуємо :)

Андрій Пелещишин - 4-2-2005 у 23:18

Ні я зовсім не критикую Луценка. І я вірю, що він всією душею боротиметься за покрашання ситуації в правоохоронних структурах, але, боюся, одного ентузіазму буде замало. А щодо чесних помічників - це звичайно сильно сказано, але щось поки історія людства як правило дає нам протилежні приклади. Та й як ту чесність виміряти. Володимире, ти ще просто не знаєш, які всі стають чесні-чесні, коли починається чергова боротьба з корупцією. До речі, така боротьба - найзручніший момент для усунення принципових підлеглих на місцях їхнім керівництвом. Ну і не треба забувати, що злочинний світ миттєво опановує такі нові віяння, і може прекрасно ними скористатися, підставивши чесного правоохоронця в очаз некомпететного міністра, який може не знати "усіх приколів" і не мати відповідного досвіду.
В правоохоронних органах України є немало людей, про яких важко сказати непрофесіоналу, чи вони є чесними і принциповими, чи корупціонерами.

В контексті політехнічної освіти Луценка набагато логічнішим виглядало призначення його на посаду міністра звязку (як доречі і прогнозувалося). Але видно пан Червоненко таки недопустили втрати частини своєї нової "вотчини".

Андрій Пелещишин - 4-2-2005 у 23:20

Крім того, підозрюю, багато силовиків не сприймуть лідера вуличних акцій 2001 року, які закінчилися бійкою натовпу з міліцією, і будуть змушені робити вибір між посадою та совістю.

Наталка - 5-2-2005 у 00:25

Два лінки на схожу оцінку Луценка, яко міністра внутрішніх справ.
http://www.ham.com.ua/index.php?action=one&y=2005&d=5&m...
http://www.ham.com.ua/index.php?action=one&y=2005&d=5&m...

І - просто чогось згадалося - тих трьох комуністів, що голосували за Юлю, вже виключено з фракції КПУ. Поміж ними - Борис Олійник, єдина, на мій погляд, порядна людина у всій тій... КПУ.
Оперативно діє товаріщ Симоненко.:baddevil:

dr.Trollin - 5-2-2005 у 10:52

о! щира вдячність тов.Симоненку за вигнання тов.Олійника.
(задумливо) мо тов.Олійнику по принципу бюрг.Лютера "реформу"™ затіяти...
мо' і з Комуністів би пару чесних загонів сформувати би м' далося...
Лютеру з дАлося таки.
а починав смаколик з ще більшого Г.™ чистити ж!
правда не без війни то далося, але...

Андрій Пелещишин - 5-2-2005 у 14:23

Якщо говорити про Олійника, то напевно саме він був би найкращим претендентом на пост міністра культури. І авторитет чоловік має, і досвід держуправління (він ще за совка був в рядах найвищого керівництва СРСР), і достатньо незалежний від різних партійних тусовок (що власне продемонстував під час останніх подій).
Явно не той рівень, що в Білозір, не той. Але не дав Бог бути кумою в Президента :), як новопризначена вокалістка, і нічого з цим не поробиш.

Андрій Пелещишин - 5-2-2005 у 14:27

Цитата:
Ідея створення партії "Наша Україна" - це, у першу чергу, ідея Червоненка і Порошенка, які мають капітал, але не мають реальної політичної ваги. Зокрема, Червоненко в інтерв'ю неодноразово заявляв, що треба створювати президентську партію.

Тепер Червоненко мабуть очолить оту 300-тисячну партію залізничників, що Кирпа був заснував (забув її назву), і вже зможе достойно себе представити в майбутньому партійному утворенні, якщо таке, звичайно, буде.

Роман Голощук - 6-2-2005 у 09:59

Партія залізнчників, здається, має горду назву -"Відродження".

tysovska - 7-2-2005 у 10:32

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Якщо говорити про Олійника, то напевно саме він був би найкращим претендентом на пост міністра культури. І авторитет чоловік має, і досвід держуправління (він ще за совка був в рядах найвищого керівництва СРСР)

А у нас за совка хоч щось пристойне для культури робилося? Так, відверто, не на показуху? Мені важко уявити, щоб старий радянський управлінець, та ще й комуніст, міг справді щось прогресивного для культури зробити в сучасних ринкових умоввах. Навіть якби дуже й дуже цього захотів. Зразу чомусь пригадуються вірші Мороза про Майдан - "розтривожене серце моє" - і його ж проект про російську мову як другу офіційну...

Олександр Чорнобиль - 7-2-2005 у 12:25

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Посада міністра (навіть культури) це в першу чершу чергу складна управлінська робота, купа паперів, складних фінансових питань, організаційних і тп.


Чи хтось знає кого в інших країнах призначають на міністра культури? Аж цікаво стало. :)

Dmy - 7-2-2005 у 17:28

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Чи хтось знає кого в інших країнах призначають на міністра культури? Аж цікаво стало. :)

Мені теж цікаво стало: чи хтось знає, в яких країнах взагалі є міністерство культури?

Aleksandra Fink-Finowicka - 8-2-2005 у 00:14

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Чи хтось знає кого в інших країнах призначають на міністра культури? Аж цікаво стало. :)

Мені теж цікаво стало: чи хтось знає, в яких країнах взагалі є міністерство культури?

В Польщі наприклад. Міністром культури є один Waldemar Dаbrowski. Не перевірала, але хіба міністра культури має також і Чехія, можліве Словаккія, та інші країни в цієй часті Європи.

Олександр Чорнобиль - 8-2-2005 у 16:44

Добре, а країни Західної Європи? Ті, де особливо високий рівень життя - Люксембург, Швейцарія, скандинавські країни. Бо Dmy очевидно добре зрозумів, що значить смайлик в кінці мого запитання. За ним стоїть питання - а чи потрібне взагалі Міністерство культури?
Це не офтоп. Це спроба пояснити, що якщо таке міністерство в принципі не потрібне, але воно є в складі уряду, то байдуже хто його очолюватиме, аби жінка гарна була ;).

Сергій Бєляєв - 9-2-2005 у 10:03

Напевно варто розглянути питання під іншим кутом зору. Потрібне міністерство збереження культурної спадщини (про музеї вже згадувалось). Власне, до цього і мали б зводитись функції Мінкультури.

Олександр Чорнобиль - 9-2-2005 у 11:05

Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
Напевно варто розглянути питання під іншим кутом зору. Потрібне міністерство збереження культурної спадщини (про музеї вже згадувалось). Власне, до цього і мали б зводитись функції Мінкультури.


Як на мене для цього достатньо зробити один окремий департамент в Держкомбудівництва (не пам"ятаю точно, як ця установа називається). Бо основні проблеми (маю на увазі проблеми державної ваги), лежать в площині розробки і реалізації чогось типу Програми реставрації пам"яток. Оскільки сама по собі наша "культурна спадщина" досить непогано може на себе заробляти, бо є досить туристично привабливою. Вона має бути або належно відреставрована, або (якщо це не архітектурна пам"ятка) знаходитись в будівлі, яка має нормальний стан і вигляд.
Але Сергію, мушу визнати, що ми пішли в оффтоп. :)

tysovska - 9-2-2005 у 13:29

Теж вибачте за офф-топік, але у мене в зв'язку з цим виникає питання: якщо не буде мін. культури (бо я теж цілком щиро сумніваюся в його доцільності), хто зможе опікуватися, скажімо, захистом вітчизняного (українського, україномовного) книговидавництва? Наповненням ледь животіючих бібліотек? Розвитком національного кінематографу? Тощо, тощо...

Олександр Чорнобиль - 9-2-2005 у 17:30

Я не буду оригінальним і у відповідь на останнє запитання дам розгорнуту відповідь у вигляді ... чужої статті:):

Велика хімчистка Міністерства культури?

Люба Шара, УП , 3.02.2005, 15:17

Згадується старий радянський анекдот. Радянський громадянин питає чеха: "Навіщо вам міністерство морського транспорту, якщо у вас немає моря"? На що чех відповідає запитанням: "Я ж не питаю, навіщо вам міністерство культури"?

Помаранчева революція закінчилася перемогою. Що далі? Яким громадськість бачить новий уряд, зокрема нове міністерство культури? У статті братів Капранових добре описано особисті вади колишніх і, можливо, майбутніх міністрів культури.

Однак, дискусія про те, яким буде МІНІСТЕРСТВО не менш важлива від того, ХТО буде міністром. Навіть навпаки.

Сьогоднішнє міністерство культури - це як шафа із старими речами: і гидко з'їсти й жалко викинуть. Скільки не сип нафталіну, а від молі все одно не позбавишся.

Що потрібно нашому міністерству – так це хороша хімчистка. Інакше, байдуже, хто ним буде керувати: співачка Оксана Білозір, співак Слава Вакарчук, актор Богдан Ступка чи, наприклад, композитор Юрій Рибчинський.

Сьогоднішнє міністерство культури є пережитком радянських часів, основним завданням якого є розподіл мізерних бюджетних коштів між існуючими закладами культури і дерибан залишків.

Завданням же оновленого міністерства повинно стати вироблення державної концепції розвитку культури на майбутнє – від найближчих місяців, років до віддалених десятиріч.

Громадськість повинна не тільки мати доступ до інформації про розподіл коштів, але й впливати на визначення пріоритетних напрямків фінансування. І громадською радою при міністерстві тут не обмежишся. Хоча навіть і з цим відбувається гальмування!

Існуюче міністерство через свою радянську структуру і систему управління впоратися з такими завданнями не в змозі за визначенням. Отже, Міністерство культури в сучасній формі потрібно розпустити і натомість створити Фундацію, чи то Фонд на підтримку культури. І різниця тут не стільки в назві, скільки в структурі та функціях.

Фундація повинна відмовитися від образу радянського міністерства і діяти за принципом громадських фондів, які фінансуються з державного бюджету, але мають самостійність у вирішенні питань, що належать до їхньої компетенції. Таких фондів як, наприклад, Американський національний фонд на підтримку мистецтв, або Національний Фонд на підтримку демократії.

Вищим органом Фундації з підтримки культури має стати Рада директорів, що складатиметься з півтора-двох десятків осіб. Директори висуваються на посаду громадськими організаціями, закладами культури тощо, їхні кандидатури обговорюються в пресі та зрештою затверджуються Верховною Радою України.

Чи будуть рішення такої Ради директорів суб'єктивним? Звичайно. Культура і мистецтво - це взагалі речі суб'єктивні. Але у порівнянні з існуючою системою закритості, створення і функціонування такої ради стане величезним кроком вперед до прозорості прийняття рішень і зрозумілості логіки фінансування тих чи інших проектів.

Максимальна відкритість у відборі директорів і прискіпливість до особистих чеснот – ключ до уникнення корупції, кумівства, клановості, землячества (перелік можна продовжити).

Члени ради директорів є добровольцями, тобто працюють на безоплатній основі. Мотивацією участі в Раді директорів є престиж і висока громадська відповідальність. Рада збирається тричі на рік для заслуховування звіту виконавчого директора, визначення пріоритетних напрямків фінансування культури на наступний період і затвердження грантів.

Грантові пропозиції пишуться і подаються згідно із затвердженою процедурою. Вони проходять попереднє обговорення в дорадчих радах експертів. Далеко за досвідом ходити не треба. Достатньо подивитися, як працюють в Україні дорадчі ради Фонду "Відродження" (Сороса).

Звертатися за грантами може будь-який культурний заклад чи організація, наприклад, організаційний комітет молодіжного кінофестивалю, організаційний комітет проведення року Польщі в Україні чи книжкового ярмарку. Гранти надаються під проекти, які відповідають пріоритетним напрямкам фінансування культури на найближчий період і мають організаційну структуру, яка забезпечить цільове використання коштів.

Якщо пріоритетними напрямками фінансування на найближчий рік є україномовне книговидання, то прикладом успішного гранту може бути фінансування Фундацією закупівлі для всіх бібліотек України книжок – переможниць певного літературного конкурсу, що відбуватиметься чесно й прозоро, наприклад Львівського форуму видавців, "Коронація слова" тощо.

Щоденне управління Фундацією здійснює виконавчий директор і штат. Виконавчий директор – особа рівня теперішнього міністра культури, має мати великий досвід управління і не обов'язково бути співаком чи актором. Якщо ж виконавчим директором стає актор чи співак, то для уникнення конфлікту інтересів така людина повинна на час роботи виконавчим директором Фундації відмовитися від власної концертної чи іншої подібної діяльності.

Хочеш одночасно і співати, і впливати – йди в дорадчу раду. А в директори – зась!

Тепер виникає питання, що робити з існуючими бібліотеками і музеями. Чи вони теж мусять подаватися на гранти?

У далекому майбутньому так, в найближньому – ні. В найближчій перспективі Фундація продовжує фінансувати існуючі бібліотеки і музеї, тим не менше повністю відмовившись від фінансування всіляких виставок, фільмів, фестивалів, поїздок артистів за кордон, власного театру міністра тощо.

Всі вищеперераховані перфоманси фінансуються за рахунок приватних коштів, зібраних їхніми організаційними комітетами. Вони, звичайно, можуть звертатися до Фундації з пропозицією покрити частину витрат за рахунок гранту, але не більше.

Велику хімчистку - функціональний аналіз і реструктуризацію потрібно провести не тільки на рівні міністерства культури, але й по всьому культурному фронту, у всій галузі культури.

Потрібно чесно визнати, що у XXI столітті неможливо фінансувати культуру лише за рахунок бюджету. Коли українські музеї останній раз закуповували нові експонати? Скільки нових музеїв відкрилося в Україні за останні 13 років?

При кожному музеї, театрі та бібліотеці потрібно створювати на громадських засадах комітет чи раду для збору коштів, клуб прихильників мистецтва чи раду засновників і через національне законодавство стимулювати український капітал вкладати кошти в мистецтво, музейну, бібліотечну справу тощо. Справа ця марудна і тривала, але ж кажуть люди, що велике дерево поволі росте!

Найкращим стимулом цьому було б дві речі.

Перше - це найшвидше прийняття Верховною Радою України закону про меценацтво. Новий будинок музею образотворчого мистецтва імені, скажімо, депутата Волкова – це і є той "пам'ятник нерукотворний", який закарбується у пам'яті людей.

По-друге, приватним інвестиціям в культуру найкраще б сприяла реформа місцевого самоврядування і бюджетна реформа, розпочата за часи прем'єрства Ющенка, але так і не доведена до кінця. Голі як церковні миші місцеві громади не здатні забезпечити нормального водопостачання й опалення помешкань взимку, не кажучи вже про підтримку місцевих закладів культури.

Українська культура зараз як та бідна родичка: ходить в дрянтях і побирається під церквою, поки ми кричимо про Європу. Мовляв, нічого і так якось протягнемо. Ми погано вбрані, але добре виховані.

Революція закінчилася. Тепер пора не словом, а ділом подбати про добробут і розвиток власної культури, тим паче якщо наголошуємо на своїй приналежності до європейської цивілізації.

Ну що, підійде? :)

Юрій Філатов - 11-2-2005 у 10:35

як на мене - гарна жінка у міністерстві культури, набагато краще вигляда аніж війсковий міністр, учора поперся "Десну" перевіряти неголений - жахливо дивитись...

але з точки зору політики може й навпаки все, "цього діду я вже не знаю" :P

Юрій Філатов - 11-2-2005 у 10:47

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Я не буду оригінальним і у відповідь на останнє запитання дам розгорнуту відповідь у вигляді ... чужої статті:):

а я буду оригінальним і прочитаю це надзапозичення... аж ось, цікава думка:
Цитата:

Потрібно чесно визнати, що у XXI столітті неможливо фінансувати культуру лише за рахунок бюджету.

а де гроші брать? осьо:
Цитата:

При кожному музеї, театрі та бібліотеці потрібно створювати на громадських засадах комітет чи раду для збору коштів

непогано, можна урни виборчи пристосувати ;)
але тоді до чого такі порівняння:
Цитата:

Українська культура зараз як та бідна родичка: ходить в дрянтях і побирається під церквою, поки ми кричимо про Європу.

зараз виділив я, дуже цікаво, автор спочатку пропонує збирати кошти на громадських засадах, а потім глузує з того як воно зараз
можливо я вкотре не зрозумів тонкощів, можливо автор пропонує збирати грощі на кшталт "продразвьорсткі", можливо це взагалі тонкий PR хід щоб відволікти громадську думку від персон нового уряду, хто зна...

Олександр Чорнобиль - 11-2-2005 у 14:12

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Філатов
Потрібно чесно визнати, що у XXI столітті неможливо фінансувати культуру лише за рахунок бюджету.

а де гроші брать?

На конкретне запитання конкретно вже дано відповідь у статті, але для вас повторюю на біс:

... через національне законодавство стимулювати український капітал вкладати кошти в мистецтво, музейну, бібліотечну справу тощо

Перше - це найшвидше прийняття Верховною Радою України закону про меценацтво. Новий будинок музею образотворчого мистецтва імені, скажімо, депутата Волкова – це і є той "пам'ятник нерукотворний", який закарбується у пам'яті людей.

По-друге, приватним інвестиціям в культуру найкраще б сприяла реформа місцевого самоврядування і бюджетна реформа, розпочата за часи прем'єрства Ющенка, але так і не доведена до кінця. Голі як церковні миші місцеві громади не здатні забезпечити нормального водопостачання й опалення помешкань взимку, не кажучи вже про підтримку місцевих закладів культури...

Юрій Філатов - 11-2-2005 у 15:37

ну якщо меценатство... бажаю успіхів...
на жаль я не меценат і не можу ним стати, цікаво було б, у Вас немає знайомих меценатів? продам кілька картин ;)

tysovska - 11-2-2005 у 15:56

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Велика хімчистка Міністерства культури?

Люба Шара, УП , 3.02.2005, 15:17

Завданням же оновленого міністерства повинно стати вироблення державної концепції розвитку культури на майбутнє – від найближчих місяців, років до віддалених десятиріч.

Громадськість повинна не тільки мати доступ до інформації про розподіл коштів, але й впливати на визначення пріоритетних напрямків фінансування. І громадською радою при міністерстві тут не обмежишся. Хоча навіть і з цим відбувається гальмування!


Перший абзац - згодна на 100%: Міністерство повинно виробляти державну концепцію розвитку культури. Що ж стосується розподілу бюджетних коштів, то, чесно кажучи, мене взагалі дратує така стаття витрат - "бюджетні кошти". Для того, щоб керувати бюджетними коштами, створюється такий штат людей, що зжирає 90% цих самих коштів (аналіз колись проводився в Америці на базі якогось загальнонаціонального благодійного фонду). Тобто, як на мене, така річ, як "бюджетні кошти", в принципі не потрібна. Треба створити схему розвитку культури - справжню ринкову схему, яка базується на державних пріоритетах, - і тоді гроші всіляких меценатів, які хочуть примазатися до культури, потечуть рікою - як зараз усілякі "олімпи" поливають грошима усілякі "золоті грамофони" тощо.

Олексій Мачехін - 11-2-2005 у 16:30

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Філатов
ну якщо меценатство... бажаю успіхів...
на жаль я не меценат і не можу ним стати, цікаво було б, у Вас немає знайомих меценатів? продам кілька картин ;)

Є, в Києві будинок-музей Булгакова був відроджений і живе завдяки меценату М. Деласу. Працює в кабінеті наді мною :) Але картини не купить :)

Наталка - 12-2-2005 у 19:01

http://www.mincult.gov.ua/?fname=files/webres.htm&templ=p21&... - це перелік міністерств культури різних країн.

Олександр Чорнобиль - 14-2-2005 у 09:19

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
http://www.mincult.gov.ua/?fname=files/webres.htm&templ=p21&... - це перелік міністерств культури різних країн.


Чесно кажучи - я вражений. Хоча, згадуючи товариша Вебера... може й нема чому дивуватись. tysovska дуже гарний приклад навела, про те скільки коштів можуть "їсти" бюрократи. Тому я все ж за варіант, викладений в статті.

Щодо меценатів... Є такі люди :). Але самому потрібні. :)

rost - 14-2-2005 у 09:29

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
http://www.mincult.gov.ua/?fname=files/webres.htm&templ=p21&... - це перелік міністерств культури різних країн.

Ну і культурні ті бельгійці. Мають аж чотирьох міністрів культури. Тут дехто сумнівався чи взагалі існують міністерства культури на Заході. А бельгійці, прошу дуже, по одному міністру культури для фламандців і германців, а для валонів аж два культурних міністри. Ну просто якісь культурні маніяки ті валони.

Dmy - 14-2-2005 у 18:11

Цитата:
Першим відправив користувач rost
Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
http://www.mincult.gov.ua/?fname=files/webres.htm&templ=p21&... - це перелік міністерств культури різних країн.

Ну і культурні ті бельгійці. Мають аж чотирьох міністрів культури. Тут дехто сумнівався чи взагалі існують міністерства культури на Заході. А бельгійці, прошу дуже, по одному міністру культури для фламандців і германців, а для валонів аж два культурних міністри. Ну просто якісь культурні маніяки ті валони

Це я сумнівався.
Чесно кажучи, парад лінків від МіКУ сумнівів не розвіяв, хоча я, безперечно, вражений культ~потягом греків, нових ... зеландців, данців "и разных прочих шведов", а надто - Ліхтенштайну. Турки - вони і є турки (тобто не вразили). У Португалії - там просто вже всі наші!
Не зовсім зрозуміло, що в тому спискУ роблять телефони Фінляндії (Міносвіти) та Монаки (Міндержави!)
Уважний аналіз засвідчує, що перважна більшість інших (серед яких, як і перебачалося, 40% бувшого Совку) пристьобує культуру до якихось інших речей. Тут непередавано сподобались саме бельгійці, точніше, тамті голландці (фламандці, щоб не образити): "Міністерство внутрішніх справ, культури, молоді і комунального господарства". Нє, нам так не жити!

Наталка - 14-2-2005 у 18:16

А мене, якщо чесно, найбільше вразило, що у параді лінків Вірменію чомусь обізвали "Арменією".

Dmy - 14-2-2005 у 19:02

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
А мене, якщо чесно, найбільше вразило, що у параді лінків Вірменію чомусь обізвали "Арменією".

Ага! Чомусь саме на сайті Міністерства культури!

Андрій Пелещишин - 7-3-2005 у 13:47

Гостру заяву щодо пані Білозір на посаді міністра культури зробив один з керівників УРП "Собор" глава партійної колегії з питань культури, член Національного союзу письменників України Максим Стріха.
Кореспондент -- Українська мережа новин / УРП "Собор" буде в опозиції до Оксани Білозір

Наталка - 7-3-2005 у 13:53

Хотілося б тільки, щоб під час призначення нового міністра культури України вищі особи держави керувалися засадами професіоналізму і думкою творчих кіл, а не міркуваннями особистих симпатій або політичної квотності", - заявив Максим Стріха.

Ага, хотілося б. Тільки якщо вищі особи держави будуть керуватися думкою творчих кіл, Україна приєднається до тих країн, де взагалі немає міністерства культури. :baddevil: Бо наші творчі кола - це щось особливе! :P

Користувач Олесь - 7-3-2005 у 14:08

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
А мене, якщо чесно, найбільше вразило, що у параді лінків Вірменію чомусь обізвали "Арменією".

Ага! Чомусь саме на сайті Міністерства культури!


:) А Словаччину обізвали "Словакією". Це як в анекдоті:

- Гало! Пральня?
- @#$ вам а не пральня! Це Міністерство Культури!