Форум Рідного Міста

Чергове шизофренічне словоблуддя

Користувач Олесь - 31-12-2004 у 11:56

Сайт km.ru потішив новим цікавим чтивом ( http://www.km.ru/sensation/ ). На цей раз - це сенсаційне відкриття, зроблене "русским учьоним" Валєрієм Чюдіновим. Називається твір "УЧЕНЫЕ ДОКАЗАЛИ, ЧТО В ДРЕВНОСТИ ВСЮ ЕВРОПУ НАСЕЛЯЛИ РУССКИЕ". Ні більше, ні менше. :D
В статті зокрема також наведені наступні одкровення:
латинська мова (відповідно і всі решта романські теж) - це спотворена російська
російська мова - це саме та згадана в Біблії єдина мова, якою розмовляли до будівництва Вавилонської вежі
назви німецьких міст - перекручені російські назви
вся Евразія була зайнята не просто слов'янами, а росіянами
чи можна вважати Українців слов'янами - "складне питання" :lol::lol::lol: (чехів, поляків, словаків тощо вже давно такими не вважають, останнім часом достойними називатися слов'янами крім "трьох братніх народів" були ще серби і болгари, очевидно одним із наслідків помаранчової революції для Українців стало і викреслювання з переліку слов'ян :lol: )

Юрій Філатов - 4-1-2005 у 11:08

запізно...
та й шо ті романці, не менш як Саваоф балакав укрїнською :lol:

даруйте що без перекладу:
---- cut -----
"Вполне возможно, что украинская лексика... несла термино-логические, колонизационные, жизнеутверждающие заряды на все четыре стороны Света-Первокрая, осваивая и оплодотворяя иноязычные и малоязычные территории... Мы можем допустить, что украинский язык стал одной из живых основ санскрита... Украинский язык – допотопный, язык Ноя, самый древний язык в мире, от которого произошли кавказско-яфетические, праха-митские и прасемитские группы языков" (Б. Чепурко "Украин-цы". Основа, №3, Киев, 1993).
----- end -----

Dmy - 4-1-2005 у 18:27

З тієї ж сторінки (виділення мої):
"Чудинов Валерий Алексеевич, родился в 1942г., профессор кафедры культурологии и менеджмента в Государственном университете управления, доктор философских наук, кандидат физ. - мат. наук. В 1967 г. окончил физич. Ф-т МГУ, владеет немецким и английским языками. Имеет более 120 публикаций. Научные интересы - славянская мифология и палеография. С 2002г. - председатель комиссии по истории культуры Древней Руси Совета по истории культуры при Президиуме РАН.
Шкода браттьов і РАН єйну. Вже і славісти в них перевелися - фізики мови вивчають і їнших научають (цікаво, а що за фахом к. ф.-м. н. Чудинов В. А. докторську не потягнув?)

Олександр Чорнобиль - 5-1-2005 у 14:38

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
цікаво, а що за фахом к. ф.-м. н. Чудинов В. А. докторську не потягнув?)


2Dmy: Був би після вашого питання смайлик, я б не коментував. А так - ото Ви не знаєте, як у нас стають докторами? Та навіть кандидатами, -
В якій Вченій Раді є "гарні колеги", там і захищаються. :)

Юрій Філатов - 6-1-2005 у 15:03

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
... Шкода браттьов і РАН єйну. Вже і славісти в них перевелися - фізики мови вивчають і їнших научають (цікаво, а що за фахом к. ф.-м. н. Чудинов В. А. докторську не потягнув?)


братів, дійсно, шкода...
до речи, не пам'ятаю десь наче писав, що у мене у військовому квитку зазначено "украинец", а у рідного брата "русский", бо батько, дід і прадід Філатови були українці, а мама з Сибиру, хоча її батько - білорус... шкода що зараз на відміну від "злих часів" тоталітарного режиму, дуже ретельно почали цікавитись "хто звідкіля", а тоді як заповнив картку - такий і паспорт отримав, навіть не переймався, що написали не "Віталійович", а, даруйте це не жарт, "Виталий улы" :lol:

а от РАН поки що РАНо жаліти :P, мій знайомий професор, д. ф-м наук, отримав вчене звання і посаду в Кривому Розі, очолював факультет, а зараз працює за досить грубеньку зарплатню на підприємстві у РФ, та щей отримуює грант цієї РАН, за те що фах не покинув математичний. А в нас УАН, здається вигодовує лише політологів :(
зазирніть скількі фахівців дописують у політичних темах цього форума і скількі у наукових, зокрема математичних... та цей форум ще, як на мою думку, дуже сильно вирізняється поміж інших величезною схильністтю до тем культури і науки...

а скромне звання доктора Чудінову можливо дали за "видатний особистий внесок" :lol:, бо звання почесних академіків усіх академій скінчились ще у 1993 після тої публікації що я її процітував?

Dmy - 6-1-2005 у 18:54

Ффу, пронесло! Боявся, що зараз на противагу господіну Чудінову (прізвище-то яке чудово-відповідне!) підуть наводитись інші наші аналогії. На кшталт “всесвітньовідомого” пана Ю.Канигіна (між іншим, теж кф-мн, а ще - ден), який усій планеті розтлумачив нарешті, якими стежками блукали стародавні арії. Тобто псевдогисторичних кло[у]нів вистачає повсюдно. Але того таки Канигіна поки що нікому в НАНУ (а не в УАН, за перепрощенням) не спало на думку призначати Головою Комісії З Історії Культури Давної Русі. Тобто пишеш собі - пиши, а нам своє робить.
Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Філатов
зазирніть скількі фахівців дописують у політичних темах цього форума і скількі у наукових, зокрема математичних… та цей форум ще, як на мою думку, дуже сильно вирізняється поміж інших величезною схильністтю до тем культури і науки

Тут таке діло. Відомо, що на політиці, як і на футболі та медицині розуміються геть усі. З інтеґралами справа складніше. Тим паче доступні формати ФоРуМу не найкращим чином придатні для виписування формул.
Мабуть, це правильно. Будь-яке обговорення достатньо глобальних тем має тут (як й у будь-якому іншому подібному місці) дещо “побутовий” (чи що?) характер. З ґрунтовним обговоренням фахової проблеми людина, найчастіше, якщо і виходить на форуми, то на спеціялізовані. І це не стосується самої науки. Наприклад, тут у нас досить багато обговорень музики, але нікому досі не спало на думку з’ясовувати, чому який-небудь Тарас Чубай замість септакорду від соль не будує сі-бемоль-мінорне тризвуччя. Це ж не означає, що українська консерваторія продукує самих політиків.
Цитата:
шкода що зараз на відміну від "злих часів" тоталітарного режиму, дуже ретельно почали цікавитись "хто звідкіля"

Ну, щодо "ретельно" ви на "зараз" дарма наїзжаєте. Характерно, що як доказ, наводиться військовий квиток, бо ж у паспорті саме зараз чомусь у цій графі нічого не пишуть: ні з досьє, ні зі слів, взагалі графу прибрали. Тому хто і де такими питаннями "ретельно цікавиться", для широкого загалу залишається загадкою.

Юрій Філатов - 7-1-2005 у 12:32

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
... в НАНУ (а не в УАН, за перепрощенням)

дякую, пане ... звичайно, НАНУ, взагалі Ваш допис мені дуже сподобався, ще раз переконався у тому що на цьому форумі недарма так важко авторизуватись ;)

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Відомо, що на політиці, як і на футболі та медицині розуміються геть усі. З інтеґралами справа складніше.

про футбол і медицину - "помєдлєннєє, пжлста, я запісиваю" :lol::lol::lol::lol::lol: а про математику я й не наполягаю, дивно і приємно що взагалі існує така гілка...

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Ну, щодо "ретельно" ви на "зараз" дарма наїзжаєте.


на жаль не дарма, якщо Ви не стикались з загостренням національного питання - щиро заздрю, не забувайте про те що мій брат досі мешкає у Татарстані. Про Україну не буду, навіщо забруднювати цей чемний форум...

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Тому хто і де такими питаннями "ретельно цікавиться", для широкого загалу залишається загадкою.


а хто є "широкий загал"? :P:P:P (ну Ви бачили мою "інфу" - скорпійон)