Форум Рідного Міста

Ми можемо дуже допомогти людству - безкоштовно!

Роман Пришляк - 7-1-2005 у 18:08

Колись в "Поступі" Юрко Банзай запропонував дієво допомогти у боротьбі з раком та іншими недугами, нічого (!) при цьому не втрачаючи. Йдеться про участь у проекті розподілених обчислень, що використовує Software від United Devices (http://www.ud.com). Зазвичай процесор нашого компа відсотків на 90 або й більше простоює(!), а тим часом він міг би робити рятівну для людства роботу. Я підключився до проекту 5 років тому і за весь цей час не маю причин нарікати. Жодного разу це не загрожувало мені вірусами і не заважало у роботі. Програма виставляє собі найнижчий пріорітет і ніколи не сповільнює запущені вами аплікації. Коли дораховує чергову задачу, з'єднується з сервером, посилає результати, Ви отримуєте очки :) , і програма працює собі тихенько далі. Працюєте Ви чи ні - а отримуєте велике моральне задоволення (хоч там часом і якісь розіграші проводяться:)) , рятуючи людство від смертельних хвороб.
Про проекти можна почитати тут: http://www.grid.org/projects/hpf/ , а приєднатися тут: http://www.worldcommunitygrid.org/join_now/join_now.html . Там же і форум, тех. підтримка і т.д. Enjoy! :)

Tempika - 7-1-2005 у 18:12

...чи багато бере трафіку? :-)

Роман Пришляк - 8-1-2005 у 22:43

Зовсім не багато. Це залежить від задач, котрі виконуються на Вашій машині. З мого досвіду: в середньому одна задача виконується 3-5 днів (тобто машину можна вимикати на ніч чи коли побажаєте, на другий день задача стартує з того місця, доки дорахувала). Тоді обмін з сервером займає від сили 500К. В поточному проекті остання задача була великою, виконувалася понад 2 тижні (якраз закінчила позавчора), обмін з сервером склав бл. 3 Мегабайт, тобто в перерахунку на день ще менше, ніж раніше.

Громов Сергій - 11-4-2005 у 13:27

А я щось не зрозумів - ЩО Ж КОНКРЕТНО робиться в користувача на машині ?

Андрій Пелещишин - 11-4-2005 у 15:29

Розв'язується кусок математичної задачі, наприклад якогось великої СЛАР (системи лінійних алгербраїчних задач) спеціального виду (наприклад з сильною діагональною перевагою)
Такі системи виникають при математичному моделюванні різних фізичних чи біологічних процесів і для них існують спеціальні алгоритми, які дозволяють розпаралелити процес обчислення між тисячами точок.
Встановити по отриманому масиву, якою була первісна задача - неможливо. Це може бути і моделювання погоди і моделювання ядерного вибуху. А може бути взлам пароля чи криптоалгоритму :(
Сподіваюся, що описана в чільному повідомленні система працює лише на благо людства.

Громов Сергій - 11-4-2005 у 15:35

От власне через це я і не зовсім розумію користь від мене .... вестися лише на слова про благочинність в наш час певно не варто.

Роман Пришляк - 13-6-2005 у 16:36

Проект підтримують:
National Foundation for Cancer Research (http://www.nfcr.org/)
Department of Chemistry (University of Oxford) (http://www.chem.ox.ac.uk/)
і сотні тисяч "звичайних" користувачів.
Можливо, це переконає скептиків.

Ігор+ - 13-6-2005 у 18:01

Вже всі давно з UD перейшли на FaD (find-a-drug.com)
Сайт української команди тут fad.zone.com.ua