Форум Рідного Міста

І вовки ситі, і баба з воза; або До критики календарно-циклічних позд...

Круціфукс. - 8-1-2005 у 10:56

http://195.68.248.12/andrew/allmark.gif

...

Круціфукс. - 8-1-2005 у 10:58

Ось так. Ця тема - крик відчаю. Гелп!!! Протягом останнього пакету традиційних зимових свят у мене патологічно зникла здатність поздоровляти зі святами. Мабуть, це якась сатанічна зараза. Ще минулого року я міг тут чи там висловити комусь щирі побажання з нагоди якогось знаменного дня, а зараз будь-яке поздоровлення, яке я тільки не придумаю - хоч як би тепло я не відносився до когось - видається мені тривіально-неодухотвореним ЛЕГО-дрегом, тобто шаблонною шнягою тощо. Вкинути одну ложку "здоров'я", дві ложки "успіхів", ще посипати "хорошим настроєм" (для наступного тосту міняти деякі інгредієнти з обмеженого набору, ну і порядок їх вкидання) - і вуаля! суп готовий. Можна виливати. Але щось я зараз перестав розуміти, що таке той чи інший "настрій", чи якісь там "успіхи", чи "невдачі, які слід залишити в попередньому році". Хто це все взагалі попридумував?..

А читаю побажання, які на ці свята присилали мені друзі, і вони чомусь видаються легко народженими, і відвертими, і влучними, а якщо і невлучними (типу "багато багатств, шикарних автомобілів, пароплавів, горілчаних заводів та газетних верстатів" чи щось таке), то все одно приємно. "Укірурук - це ж несправедливо!"
Ось на фірмі директор попросив вивісити на сайт поздоровлення з Різдвом. Ну, я помучився трохи, і попросив його написати мені текст поздоровлення. Директор мій - добра душа; як завжди, поставився з розумінням до проблеми і через 30 секунд видав мені в аську:

Колектив компанії "***" сердечно вітає усіх своїх клієнтів та партнерів з Різдвом Христовим!

Від щирого серця хочемо побажати вам, усій нашій великій українській родині, миру, добра й любові, здоров’я й успіхів.

Христос Народжується!

Веселих Свят!


Я би так класно і за 30 хвилин не придумав! Комусь приходилось стикатись із подібною кризою?
Чекаю відповіді. Ваш постійний дописувач, Круціфукс.
(Якщо відповідей не буде - то прийдеться, мабуть, до народного знахаря Іхлама звертатись...)

Tempika - 8-1-2005 у 12:41

...таке враження, що певні внутрішні протиріччя заважають
розгорнути себе назустріч усім :-)) принаймні, я так деколи
себе відчуваю... а цього року отримала зовсім мало привітань,
хоча сама вітала направо й наліво :-)) свята — дуже болісне
випробування для деяких.

Nazar - 8-1-2005 у 13:07

Знайома криза:)
Наразі врятувався побажаннями особистими. Тобто бажав конкретно чогось, про що знаю, що хочеться конкретній людині.
Це врятувало.
А вчора придумав прикріпляти фонову музику до мийлів (вирізав невеличкі мп-3 кавалки), кожен раз іншу, навіть Танталанового барона "танець з іурукезами" одному знайомому післав:)

Реплікант10322195 - 8-1-2005 у 15:19

Хех, Круціфуксе, ти б хоч помилував деяких читачів, адже не можливо (принаймі для мене) без надривання живота читати 2-ге повідомлення теми.
Суть теми схожа з темою про "як справи?". В мене теж минулого року була схожа криза, я ніяк не міг зрозуміти таких поздоровлень в контексті певних визначень "часу". На цей рік вже легше.
Алгоритм щодо цього бачу такий:
1. Всі нестандартні "здоровкання", якщо відповідь в цей момент не вилетіла з голови, можеш спокійно відповідати. Якщо вилетіла, то можеш (наприклад, по телефону) у відповідь казати "шо?!" і так доти доки не згадаєшь або доки тій іншій людині не надоїсть повторяти "здоровкання".
2. Якщо хочеш покращити з кимось відносити, то наперед готуєш вітання. Наважно звідки, чи гуглом чи міксуєш з присланих тобі і відсилаєшь. В усній розмові я стараюсь максимально спрощувати і скорочувати такі вітання, адже не вони є основою відносин.

Реплікант10322195 - 8-1-2005 у 15:46

Тобто основна ціль вітань і нестандартних "здоровкань" полягає у піднятті настрою. Допустим я тобі бажаю щоб "потрібні" книжки, як тільки вони стануть потрібними, самі прилітали з відусіль і ставали на полицю. Мораль +10. От так, коли кожен кожному бажає щось хороше = свято.

Андрій Пелещишин - 8-1-2005 у 16:12

Цитата:
Директор мій - добра душа; як завжди, поставився з розумінням до проблеми і через 30 секунд видав мені в аську:
...
Я би так класно і за 30 хвилин не придумав!


Ну на те він і директор.
Узагалі трапляються люди які роблять блискучу кар'єру лише на вмінні говорити і складати вітання, травити анекдоти і (головне!) проголошувати тости.

Чарівник з міста Гамельн - 9-1-2005 у 20:12

Дорогий Круціфукс!

Ледве чи варто драматизувати ситуацію :)

Я так розумію, проблема зовсім не в тому, що ти став помічати себе в ситуації, коли видираєшся на тумбочку перед чисельною публікою, яка з завмираючим подихом та тверезими очима чекає від тебе вінка сонетів з нагоди Дня Колгоспника, а ти не можеш й слова вимовити, а в тому, що ти відчуваєш себе спроможним висловити всю глибину своїх привітань/побажань за менший час, ніж необхідно для усвідомлення ваги 50 г горілки, піднесених у правій руці :) Але хіба це так вже й погано?

Я, наприклад, під час "циклу зимового сонцестояння" вже давно обходжусь трьома щирими-прещирими словами "З Новим Роком!", до яких в писемній формі додаю хіба що якийсь щирий-прещирий смайл, в який, як в поцілунок, намагаюсь вкласти увесь спектр переповнюючих мене почуттів від інфрачервоного до ультрафіолетового.

І, найголовніше, оточуючі сприймають це цілком адекватно!

В привітаннях головне щирість, а не форма! Хіба ні?

Тому раджу тобі частіше дивитись на все це своїми власними очима (а не скельцями громадської свідомості) - якщо ти відчуваєш, що сказане тобою - це саме те, що ти можеш (хочеш/повинен!) сказати, то все ок - спи спокійно, Ісус тебе в ignore-list не занесе :)


Твій випадковий протеже, A.R.

P.S. killfrog.com!? Гррр... Попрошу ЖАБОК не чіпати!