Форум Рідного Міста

Чому не згортають наметовий Майдан?

Юрій Карашівський - 18-1-2005 у 15:06

Цікава ситуація. Яку, як виявляється, ніхто не може зрозуміти і "розрулити". Про згортання наметового табору на Хрещатику сурмили вже тричі. Спочатку мер Києва О.О. Омельченко. Не вдалося. Поітм "польовий бригадир" Стецьків. Не послухались. Нещодавно Ющенко щось там підписав про згортання наметового містечка. Проігнорували і це. Сьогодні до обговорення проблеми залучають навіть політологів (сайт "Обозреватель" ), однак жоден з їхніх коментів не вказує на бодай наближену причину стійкості Майдану. Одні плетуть про "самоорганізаційну неконтрольовану структуру", інші - про "підкилимну гру ображених польових командирів", яких нібито зараз не задіюють і вони тримають Майдан як таємну зброю (цікаов, як вони її зможуть застосувати?). Але навряд чи Погребинський ходив до страйкарів і розмовляв з ними. І ніхто не говорить про один важливий і доволі суттєвий момент: з перших днів в охороні табору були задіяні як колишні, так і діючі спецняки-есбісти. Думаю, що вистачало серед них і особливих "волонтерів" від МВС. Фактів є багато, перераховувати не варто (про роботу "охоронки", яка ні за що ні про що закривала людей у своїх вагончиках і влаштовувала допити з пристрастями). Так от. Чому б не припустити, що Майдан сьогодні - це вже суто робота силовиків, які домагаються своїх преференцій від нової влади? От і стаття в закордонній пресі, в якій Смішко раптом розписаний білим та пухнастим, і рятівником всієї революції...

Олексій Мачехін - 18-1-2005 у 15:19

А ви пойдіть і подивіться на "силовиків" :) Щось вони на працівників МВС не дуже схожі.
Блокування АП продовжується через перебування там важливих документів. Хрещатик не звільняють через ймовірність розбиття альтернативного містечка під іншими кольорами. Всі заяви Ющенка, Омельченка і решти - вовтузня "на люди". По типу - "ми ж намагаємось, а вони не слухають". Насправді Ющенкові це містечко потрібне і Омельченко це знає.

marco - 19-1-2005 у 15:08

Трохи офтопік, але... ;-)

Подається мовою оригіналу:
Цитата:

Дорогие друзья - я из Донецка.
Я могу вам сказать, что там просто «голубой шабаш» какой-то!
Значит стоят сапоги кирзовые рядами, джинсы, фуфайки,
палатки вот с таким подиумом. Эти самые …
матрасики и все везде российское! Вот! И горы соленых огурцов!
Горы банок с огурцами! И это на фоне «голубой вагон бежит качается»…
Понимаете вот такое вот. Да это просто … просто кошмар!
И хочу вам сказать, что эти огурцы не простые.
Эти огурцы наколотые.
Люди берут один огурец, съели - другой!
Вот!
И оно тянется и тянется рука… Вот сейчас я сюда ехала
в 5 часов. И были новости, и сказали на площади массовое
отруение почалося. И людей значит частое обращение в больницу!
Людей везут в больницу с поносом! До чего мы дожили? И стоят и
стоят, глаза просто лубяные!

Юрій Карашівський - 19-1-2005 у 17:52

ну, на обличчях в них паспортні дані не вказані, і посвідчення вони на грудях не носять. Запевняю, що жодних "голубих" на майдані не з'явиться більше. Їм і зараз там нічого не заважає розбити намети. Тим не менше, в Києві жодного намету "За Януковича" не було від початку грудня. Тому все це (про побоювання контрреволюції) відмазки для нетямущих. Контрреволюція неможлива, бо нема з ким Януковичу "край боронити". Та й вже нема від чого і від кого.

про огірочки - СУПЕР!!! :) :)

Юрій Сєров - 19-1-2005 у 18:15

2 Марко: Дякую! Посміявся від душі!
Мені здається люди просто хочуть повертатися додому з почуттям остаточно виконаного обов'язку. Ну і щоб інавгурацію привести біля містечка!

Dmy - 19-1-2005 у 18:31

Мені також чомусь не хочеться вірити у наполеглево поширювану мережею концепцію про СПЕЦ-Майдан. Дуже воно технологія стандартна якась. Яка різниця, хто їх {купив|примусив} всіх оптом: СБУ, Гамерика, там - потрібне підкреслити.
Але патосу щодо виконаного обов'язку також маю не багато. Скорше, людям просто сподобалось так файно тусуватись, і вони, як можуть, відтягують гаплик святам.

Стосовно огірків - приєднуюсь всіма руками! Там, часом, не було підпису: "Юлія Тимошенко" :D

Сергій Бєляєв - 19-1-2005 у 18:36

А мені здається, що люди не розходяться, тому що то ще не кінець революції. Власне ж ще нічого не змінилося.

Юрій Карашівський - 21-1-2005 у 10:17

Мене дивує позиція людей з наметового містечка, які зайняли позу ображених. Мовляв, "Ющенко хоча б подякував би нам, чи що... Чи зі сцени звернувся. Не кажучи вже про те, що міг би й в містечко зазирнути." Здається, вони не усвідомлюють, що Ющенко зараз вже в зовсім іншій ролі. Це я не до того, що з нього може корона впасти, якщо він виконає їхнє персональне прохання. Але одна річ, коли "в народ" ходить кандидат у президенти, який активно заробляє бали і пдбадьорює страйкарів. Інша річ - позиція новообраного президента. Не знаю, чи варто створювати образ ще одного "народника" і "рубахи-парня". Просто частіше треба звертатися до народу, цього б вистарчило.

Сергій Бєляєв - 21-1-2005 у 13:21

Може ображених, а може незадоволених результатом. Людей легко вивести на вулиці, але назад повернути ...

Dmy - 21-1-2005 у 18:16

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Карашівський
Мене дивує позиція людей з наметового містечка... Мовляв, "Ющенко хоча б подякував би нам, чи що... Чи зі сцени звернувся. Не кажучи вже про те, що міг би й в містечко зазирнути."... частіше треба звертатися до народу, цього б вистарчило

Нє, ну чому дивує - все логічно! Ющенко обіцяв вийти на Майдан під час інавгурації, тобто "концерт на замовлення" електоральної еліти в неділю відбудеться - навіщо ж звільняти такі файні глядацькі місця? :D
Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
Може ображених, а може незадоволених результатом

Яким результатом? Тим, що Ющенко став Президентом?!
Цікава думка! А ми й не знали, жи вони там за Януковича лежали :o

Доречі, донецькі голодувальники й іже з ними довго не витримали. Скориставшись, як аргументом, пропозицією Януковича: згортатись і переходити на (якісь?) інши методи боротьби та відстоювання, вони згорнулись так швидко, що ніхто і згадати не може: чи було там взагалі щось. А шкода! Я так і не знайшов часу на дежавю: "Ви, мовляв, ту лежите, а ми вас обробляти мусимо! А ну, чимдуж працювати!" :lol:

сумна - 21-1-2005 у 18:28

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
... вони згорнулись так швидко...


Щоправда, дехто з них прямує на Київ (кількість не уточнюється). Здається, це не зовсім розумно. Хоча демократично.

Наталка - 21-1-2005 у 20:26

Так, а ще чула (вірніше, читала), що у Луганську та Одесі наметові містечка стоятимуть до якогось кінця, а православні збираються душити оранжеву чуму, як Шаріков - котів. "Православіє ілі смєрть" (с) - доброго вам здоров’я.
Так що Dmy ще може встигнути до Луганську. :)

Юрій Карашівський - 25-1-2005 у 06:47

чим далі - тим веселіше. станом на 24.01 на Хрещатику ще залишилось сім велетенських наметів. публіка - (зовні) виглядає ідентичною донецьким "делегатам" періоду 31 жовтня - 21 листопада: жебракуватого вигляду, частина напідпитку, злі, агресивні, вважають, що їх всі кинули. Достеменно ситуація виглядала так, що, мовляв, їм пообіцяли гроші на дорогу додому, але ці кошти так до них і не дійшли - хтось їх вкрав і "нагрів на них руки". Обіцяли 4 автобуси до санаторію в Конча-Заспі - дали 1. Замість 500 місць там - всього 50. Тому й вернулись гуртом на майдан і живуть далі в наметах. Дуже активізувалися там бійці УНА-УНСО, які обіцяють "ще одну революцію". врешті-решт Омельченко вирішив, що оплатити їм дорогу додому буде дешевше, ніж терпіти їх гвалт ще кілька днів -
25 січня Хрещатик звільнили від останніх наметів, люди роз'їхались по домівках!!! :cool:

Сергій Бєляєв - 25-1-2005 у 09:36

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
Може ображених, а може незадоволених результатом

Яким результатом? Тим, що Ющенко став Президентом?!
Цікава думка! А ми й не знали, жи вони там за Януковича лежали :o

Тим результатом, що Ющенко зволікав з виголошенням кандидатур вищих посадових осіб, але на сьогодні це питання розв'язане.

А якщо ближче до теми, то вчора на СТБ, якщо не помиляюсь, пройшло інтерв'ю з останніми "наметівцями". Кажуть, що не мають за що вернутись додому.

Dmy - 25-1-2005 у 14:55

Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
Тим результатом, що Ющенко зволікав з виголошенням кандидатур вищих посадових осіб, але на сьогодні це питання розв'язане

Хронологія:
23/01/05 десь близько 13-ї Віктор Ющенко вступив на посаду Президента України.
24/01/05 зранку (і доби не минуло) новий Президент зробив перші кадрові призначення.
Це малося на увазі під "зволіканням"?
Цитата:
А якщо ближче до теми, то вчора на СТБ, якщо не помиляюсь, пройшло інтерв'ю з останніми "наметівцями". Кажуть, що не мають за що вернутись додому.

У тому ж сюжеті (чи на Ері?) Омельченко пообіцяв дати грошей на дорогу (чит. повідомлення Юрія Карашівського)
Таки схоже, людям просто не хочеться нікуди їхати, бо вдома нічого робити і є бажання продовжувати свято донесхочу.
Але як казала бабуся з рушницею: "А доведеться!"

Сергій Бєляєв - 25-1-2005 у 17:25

Ні, під "зволіканням" я мав на увазі, що кандидатури треба було б оприлюднити хоча б після рішення Верховного Суду, а може ще й перед голосуванням.

Олексій Мачехін - 25-1-2005 у 18:00

Звикли всі знати укази президента за 3 місяці до інавгурації :D. Пане Сергію, на сайті Ющенка десь були перші 10 указів Ющенка на посаді президента. Подивіться їх і самі складіть їм ціну ;)
Так що це як раз той випадок, коли краще не обіцяти, а вирішувати.

Сергій Бєляєв - 26-1-2005 у 09:28

А до чого тут обіцянки. Просто, обираючи Президента, виборці повинні знати, хто реалізовуватиме його програму.

Олексій Мачехін - 26-1-2005 у 11:04

Як ви думаєте, є в Україні сили, які зацікавлені в зниженні рейтинга Ющенка (хочаб через зрив виконання його обіцянок)? Я думаю, Ющенко назвав Юлю піся того, як досяг певних домовленостей.

До речі, тут вчора Безсмертний розповів що майдан не згорнула Юля для того, щоб шантажувати Ющенка.

сумна - 26-1-2005 у 12:31

На мою дилетантську думку, набагато більше шантажу було з боку Мороза, ніж з боку Тимошенко.

tysovska - 26-1-2005 у 13:10

Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
обираючи Президента, виборці повинні знати, хто реалізовуватиме його програму

Мені здається, бачивши на Майдані Юлю, Порошенка й Зінченка весь час поруч із Ющенком, мало хто б засумнівався, що саме цим людям дістануться ключові посади. Я особливо не замислювалася стосовно Порошенка, а от щодо Юліного прем'єрства і Зінченка в АП у мене ніколи сумнівів не виникало. А в кого виникали, мені здається, ті просто самі себе дурили - все було зрозуміло від самого початку. Тобто люди прекрасно знали, хто саме буде реалізовувати програму Ющенка.

Сергій Бєляєв - 26-1-2005 у 14:00

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Як ви думаєте, є в Україні сили, які зацікавлені в зниженні рейтинга Ющенка (хочаб через зрив виконання його обіцянок)? Я думаю, Ющенко назвав Юлю піся того, як досяг певних домовленостей.

А Юля стверджувала, що домовленості існували давно.

Олексій Мачехін - 26-1-2005 у 14:14

З Ющенком? Так. А з ВР?

Сергій Бєляєв - 26-1-2005 у 14:46

А з ВР домовлятись не складно. Плати і отримуй. 226, таким чином, можна отримати.

Олексій Мачехін - 26-1-2005 у 18:26

Ах, обмануть меня нетрудно, я сам обманываться рад...

Тобто в будь-яку ціну назвіть, а як будете підкупати пофіг?

Сергій Бєляєв - 27-1-2005 у 09:39

Саме така реакція у мене виникла після слів Волкова, що Тимошенко та ще й з такою людиною, як він, за спиною пройде у ВР як "пароплав". Коли таке говорить людина, яка фінансувала дві виборчі компанії попереднього президента, то відповідні думки до голови й приходять.

tysovska - 27-1-2005 у 10:19

І Волков, і Кравчук, які раптом стали підтримувати Юлю, мені більш за все нагадують Романа Козака, який буцімто весь час агітував за Ющенка.

Сергій Бєляєв - 27-1-2005 у 10:25

Вони мені більше Василя Андрійовича Базіва нагадують, який пішов до АПУ, що "підірвати зсередини її роботу" і забезпечити перемогу Ющенка.

tysovska - 27-1-2005 у 11:13

:lol:

Dmy - 27-1-2005 у 17:31

Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
Вони мені більше Василя Андрійовича Базіва нагадують, який пішов до АПУ, що "підірвати зсередини її роботу" і забезпечити перемогу Ющенка

Під таку веселу характеристику наразі підпадає багато народу.
Скажімо, Нестор Іванович із Тарасом Януковичем. Вони також проривались на чильні посади штабу Я., аби все зруйнувати вщент і на фіг. Принаймні, судячи з подій грудня-січня, це їм чудово вдалося.
Ганну Герман довго і ретельно виховували у Варшаві, Празі (а також, зли язики кажуть - у Пентагоні :o :baddevil:). Нетривала практика в києвському бюрі "Свободи" енд на "П'ятому" - і гайда до справи - чергова заслана козачка!
Також сюди можна було б записати і пана Тігіпка, але з ним, схоже, інша ситуація. Сірожу треба було кудись влаштувати: хоч начштабом, хоч на картошку, тільки б у Банку не заважав.
Але найхитріший стратегічний хід полягав у виставленні напроти Ющенка Януковича, підтримки того Кучмою з Путіним і піяр-забезпеченні ім. Павловського. Після цього перемога була в кишені :lol: