Форум Рідного Міста

“Майдан Незалежності” чи “Площа Свободи”?

сумна - 21-1-2005 у 18:51

Виявляється, київська влада буде вивчати думку громадськості про доцільність такого перейменування. А ініціатором є Микола Томенко (дивно, але факт). Цікаво було б дізнатися про мотивацію.

Тільки світ встиг дізнатися про існування Майдану, як його зібралися перейменовувати. Не маю нічого проти “площі” і “свободи”, але ж не в цьому випадку!

Недавно Микола Вересень на 5-му каналі бідкався, що взагалі центр Києва – погане місце: яр, низина, от якби десь на висоті... Трохи дивно все це чути.

Наталка - 21-1-2005 у 20:14

Ага, ото кияни забули у Миколи Вересня спитати, добре наш центр географічно чи погано! :mad:
А що до Томенка і бздури цієї про перейменування - я сама здивована. Я дуже поважаю Томенка, але, здається, революційний хміль йому в голову б’є. Так от, я, яко киянка і представник громадськості, категорично проти перейменування! Ліпше б котрусь вулиці у Києві назвали ім’ям Валерія Марченка та Георгія Гонгадзе, бо оце - на мій погляд - страждання, за перепрошенням, фігнею. :(

jaguara - 22-1-2005 у 16:48

Майдан Свободи вже є в Харкові... не настільки революційний, зате найбільший у Європі...

Юрій Сєров - 22-1-2005 у 22:26

Мені також здається це абсолютно недоцільним. Назва "Майдан Незалежності" повністю відображає дух того, що там відбувалося!

До речі про львівський майдан... - там завтра щось буде? Маю на увазі трансляція інавгурації, концерт?

сумна - 22-1-2005 у 23:36

Сподіваюся завтра бути на Майдані в Києві. Виїжджаємо після опівночі, ніч в дорозі і - святковий Київ, мрія кожного львів'янина!

Ігор Луцький - 23-1-2005 у 13:42

Скільке часу їхати зі Львова до Києва? І чим краще потягом, чи автобусом. І яка вартість квитка відповідно.?

Андрій Пелещишин - 23-1-2005 у 18:34

Прошу не офтопити. Ігоре, надалі такі повідомлення я буду просто видаляти

сумна - 24-1-2005 у 19:57

Слава Богу, все з'ясувалося: Майдан залишиться Майданом! Томенкові все ж стало здорового глузду: перейменування загрожує якійсь іншій площі. Хоча чіпати історичні назви (як-от Контрактова) - також не вельми розумно.

P.s. Побувала на Майдані, отримала багато вражень. Попри тисняву, проблеми з огляданням церемонії інавгурації з-поза широких спин та прапорів "попередустоящих" - непередавана атмосфера людської єдності, з якою ми всі скандували "Ющенко", видихали "Юля" при її появі на екрані та гуділи при появі там же Кучми... :)

Наталка - 24-1-2005 у 23:34

У Томенка, здається мені, просто "революційна сверблячка перших тижнів". :) Не хочу я Контрактову площу перейменовувати, і Поштову теж не хочу - це все Історичні назви. А Майдан - він Майдан і є! :)