Форум Рідного Міста

Негативні сторони мобільних телефонів

Андрій Пелещишин - 6-2-2005 у 17:37

Цікава стаття на тему місця мобільних телефонів в сучасному світі - http://www.computerra.ru/think/36260/
Речі досить банальні та очевидні, проте рідко згадувані на фоні реклами переваг мобільного зв'язку.

Наталка - 6-2-2005 у 21:42

Стосовно мелодій, на мій погляд - то вже справа особистого смаку. Посперечалася б я також стосовно наступної фрази: "Мгновенная связь с человеком, находящемся в сотнях и тысячах километров от вас… Чувствуете, что в этом есть что-то противоестественное? Вы не видите своего собеседника, не знаете, чем он в данный момент занят, но имеете смелость внезапно врываться в его мир, требуя ответа. Как будто он открывал нараспашку дверь своей квартиры, чтобы в любое время дня и ночи любой желающий мог зайти, сказать пару слов и выйти восвояси".
Гадаю, зайве повторювати, що виховані люди і не дзвонять, і не ходять "в любое время дня и ночи" по чужих хатах. А наявність телефона дозволяє дізнаватися як втішні, так і прикрі новини майже миттєво - я маю на увазі ті новини, які стосуються мене особисто. Для мене це безперечний плюс.
А от з чим я беззаперечно згодна - це з іграми, фото та відеокамерами у мобілці. Досі не розумію, навіщо вони там. Для мене мобілка - це тільки зв’язок, терміновий, і - все. Я свою юну колєжанку ледь не вбила, коли вона заявила мені, що закачає якісь книги у свій Сіменс з інтернету, і буде читати в метро!!! з екрану!!!!!!! Але я так і не переконала це дитя "цивілізації". Мабуть, у неї десь є пара зайвих очей... :(

marco - 6-2-2005 у 23:46

Не справила ця стаття на мене жодного враження.
Щось подібне можна написати про негативні сторони абсолютно будь-чого, як от водіння автомобіля, пиття пива, Інтернет-серфінгу і т.п. :-)
Все має свої + і -, які треба розглядати комплексно з прив'язкою до конкретної ситуації і особи. Ти неоправдано повибирано самі "-", в тій же рекламі неоправдано дають лише "+"
Ну і що...

volkorny - 7-12-2005 у 13:16

В статті не згаданий, можливо, найнебезпечніший мінус - вплив випромінювання, шкідливісь якого досі не доведена і не спростована. В когось є інформація про якісь останні дослідження в цій галузі?

Demyan - 7-12-2005 у 13:52

Для мене мобілка теж тільки звязок, однак недавно треба було чекати на вокзалі 4 години - сумно, дістав мобілку троха побавився, час швидше пройшов, а любимий тетріс забув вдома:(. Камера - мені не потрібна, однак іноді вона дуже корисна, навіть у мандрівках , іде дві групки одна з лідером спереду інша - позаду. лідер фоткає перехресток пересилає відстаючому лідеру і пише - тут поверніть на ліво. Або ж захожу в магазин бачу необхідні речі щоб не запамятовувати ціни - клац клац...буде час передивлюся.

volkorny - 7-12-2005 у 13:58

Про дослідження впливу знайшов дещо, але якісь суперчності:
Тут одне:
8.При выборе модели телефона предпочтение отдавайте аппаратам с внешними антеннами и хорошей заявленной в характеристиках чувствительностью.
А тут протележне:
Если антенна у телефона извне, он излучает больше, а когда вмонтированная внутрь - меньше.
крім того:
Цитата:
Скажем, в Америке за последние десять лет количество больных с опухолями мозга
увеличилась почти вдвое. Связывают этот печальный факт именно с массовым использованием мобильных телефонов.

volkorny - 7-12-2005 у 14:08

Проводна гарнітура за різними джерелами не вирішує проблему випромінювання мообільного, є думки що навпаки підсилює вплив, а як щодо Bluetooth-вільних рук?

Ігор Мартинів - 7-12-2005 у 16:25

Увімкнений Bluetooth поїдає ресурс батареї, а відтак зменшує час роботи телефона без зарядки.

Роман Ромашка - 7-12-2005 у 17:20

Давайте почнем з того що максимальна потужність предача базової станції стандарту GSM 900 скаладає максимум 20 Вт, 1800 - 15. Потужність передавача телефона ще менша - 0.2 Вт. Це може бути коли сигнал від БС станції слабкий.
Реально на таких потужностях БС не працюють. Якщо цікаво скльки включіть в свому телефоні інженерне меню і подивіться яка потужність сигналу. Що правда там відносна потужність. Але менеше з тим більше ніж -35 Дб я поки що не зустрічав. Для порівння потужність телевізіного передавача не менша ніж 4 КВт! Теж стосується і передавачів та ретрансляторів ФМ діапозону.
Якщо згадати історію (років десять тому:) ) коли в Україні цифрового мобільного звязку як такого не було, а користувалися тоді аналоговими телефонами стандрату MNT 450, потужність сигналу від якого в 4 раза більша (можу помилитися, а те що більше ніж в 2 рази це точно), то чомусь питаня таке не стояло?. А також ніхто чомусь не згадує про радіотелефони Сенау, потужність сигналу яких явно більше ніж у мобілок стандарту GSM?
З приводу збільшення кількості захворювать на рак мозку, то пробігали і інші цифри, які говорять що суттжво не змінилася ситуація. Якщо знайду ссилку на цю статтю то кину тут.

Що ж до цієї статті то чесно кажучи базар. Наприклад що є поганого в тому, що у когось стоїть поліфонічна мелодія. Як на мене то то легше сприймається ніж якийсь древній дзвінок апарата 18-го століття. Друге питання якщо люди цим зловживають. Як на то пішло, то будь-яку хорошу ідею можна довести до абсурду.

З приводу гарнітур: то для тих хто боїться опроміння ЕМ хвиль вона ідельно підходить. якщо телефон стоїть на столі, то він краще приймає сигнал, так як тіло люди досить суттєво поглинає сигнал.
Але з дургої сторони: наприклад БТ дуже "диравий" для власників смартів це деяка небезпека - мобільні віруси.

Користувач Олесь - 8-12-2005 у 11:33

:lol::lol::lol:
Таке враження, що комуніст писав цю статтю. Експлуатація пролетаріату і мобільний телефон - низькоморальний пристрій :lol: А також Енгельс. В двадцятих роках двадцятого століття комсомольці теж задавалися питанням, чи може будівник комунізму користуватися наприклад одеколоном, адже це - предмет розкоші, отже - неморально :) Думаю, якби в ті часи були мобільні телефони, стаття як ця з'явилася би ще тоді :)

Пропоную вашій увазі, панове, пару кавалків з чехословацького журналу "Наука і техніка" за 1986 рік, статтю звідки я згадав і знайшов, сміючись над цією статтею про телефони. Мова в статті йде про персональний комп'ютер з 286 процесором:

"В зв'язку з малими розмірами його називають персональним комп'ютером. Звичайно, навіть думка про те, що якась особа, окрема людина, є власником комп'ютера, є абсурдною і смішною. Навіщо би комусь міг бути потрібен комп'ютер? Було би краще, якби цей пристрій перестали називати персональним комп'ютером, оскільки це викликає здивування чесних трудящих. Комп'ютери служать на підвищення ефективності роботи організацій і державних установ. Вони непридатні для особистого вжитку і ніколи придатними для цього не стануть."

Далі йде мова про кольоровий монітор і якісне кольорове зображення на ньому (тоді то була EGA). Після чого читаєм таке:

"Спокусливий кольоровий блиск проте не приховує істинну мету буржуазії: егоїзм капіталістів, які хочуть замінити трудящих машинами і так позбавити праці маси пролетаріату"

І таких перлів там є багато. Не маю часу переписувати цілу статтю. Але стиль той самий, що і в тій статті про телефони.