Форум Рідного Міста

Рейд "Карпати" 13-14 серпня 2005 - Ждиня, ватрове поле, Польща

Ярема П. - 10-2-2005 у 20:06

Хоч це і форум для туризму, однак ризикну помістити анонс однієї події. Дуже багато у Львові живуть переселенців внаслідок славнозвісної операції "Вісла". Звичайно, що не кожен з них мав чи має змогу поїхати в рідні краї. Однак молодь завжди їздить, а якщо це пов'язано з горами, то тим більше. Так ось, про саму подію. Кожного року, починаючи з 1976 року, в Польщі, відбувається так званий Рейд "Карпати". Тримається це все виключно на ентузіазмі української діаспори в Польщі. Запрошуються всі бажаючі. Наскільки мені відомо, в основному відвідують українці з Штатів, Канади і Польщі. Україна ж слабо виражена. А до речі, рейд сам відбувається по дуже мальовничих куточках, по польській лемківщині. Мене в ті краї випадково раз закинуло, і я мав сильне задоволення від цього. Гарні церкви, дерев'яні будинки, гори... Я думаю, що це дуже добра ідея провести кілька днів в рейді, познайомитися з людьми, українцями, але з сусідньої держави. Ага, цього року якраз буде 30 років цьому Рейду. Отже, кого цікавить, то лінк тут: http://www.karpaty30.harazd.net/

Приєднуйтесь, мені і самому цікаво.

Ярема П. - 19-2-2005 у 13:25

Що, нікому не цікаво??? Хоча розумію, серпень ще хто зна де, ще всяка біла зараза падає з неба і т.д. Ну але, принаймні, для того це і було подано зараз, щоб можна було виїзд планувати заздалегідь.

Додам ще деякі деталі. Вся та катавасія має відбутися на Ватровому полі, підозрюю, що це там, де відбувається сама Ватра - свято лемківської культури в Польщі. До речі, мейл, який поданий на сайті, дійсний, мені відповів пан Мирослав з Вроцлава, прекрасно пише по українськи, правда, латинкою. Так що якщо комусь треба подробиці, або просто зав'язати контакт, то можна запросто писати.
Тут лінк, де можна на карті подивитися, де це буде відбуватися:
http://www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME=zdynia&form_t=1&...

Ярема П. - 12-6-2005 у 11:22

На сторінці рейду відбулися деякі зміни, зацікавлені можуть переглянути-до серпня не так далеко.