Форум Рідного Міста

Голі тарзани вбивають українську культуру

Галина Лев - 14-2-2005 у 22:52

Кульки, сердечка, квітоньки... Довкола купи людей, котрим тимчасово відібрано глузд. Добре, що цього року я до них не належу. Іду собі нашим львівським бродвеєм, нічого мене не хвилює... Ніби нічого. І звідки не візьмись -
нахабна фізіономія оголеного паскудника, зовсім оголеного... Мене аж присоромило. І це кожних два метри, по всьому центру. Я розумію, що їм хочеться вискочити зі своєю рекламою, але хай би робили це на якихось внутрішніх конкурсах "едвертайзерів" чи що? Мало нам горілки й цигарок на кожному кроці, так тепер ше й голих хлопів розвішують всюди?
То де ж наша цензура?:o

Юрій Філатов - 15-2-2005 у 13:11

то ще дурниці, я знаю одну помаранчеву країну де, перепрошую, "шмаль" вільно продається а "дунуть" можна в барі на кожному розі, я вже не кажу про амстердамські гей-паради та "салони любові" - це все ознаки цивілізованості, демократичності та європео...їдності, єдності чи гідності :P

а Ви кажете реклама горілки

Галина Лев - 15-2-2005 у 18:34

Та курнути у Львові не проблема. Ще донедавна у проїзді Крива Липа був такий собі бар "Брідж-Клаб", то там майже вільно хапали хто коли хтів. Я таке чула. Не можу згадати де, але минулого місяця сиділа зі знайомим в одній з центральних забігайлівок, то там теж підсвинки находу бульбулятор скручували, ну але отой голісінький чолов*яга по всьому центрі,котрий стверджує, що стиль має бути на шкірі, мене все ж дратує.

Юрій Філатов - 15-2-2005 у 18:42

мила пані Галина, щиро співчуваю, як мешканець міста де вранці на десять використаних шприців у під'їздах дай'Бо один презерватив побачишь... :(

Наталка - 15-2-2005 у 18:48

Наша цензура повинна бути всередині нас, бо інакше так і будемо теліпатися, як квітка в ополонці, кидатимемося з одних крайнощів у інші, а істина часто опиняється десь посередині.

Tempika - 15-2-2005 у 20:25

а такий нічо мущина, до речі :-))
але правда, що його надто забагато в центрі міста....
хоча, може, побачивши такого красеня, наші чоловіки стануть
дивитися на себе більш критично?.... :-)

Галина Лев - 16-2-2005 у 12:05

Отакої!

Юрій Філатов - 16-2-2005 у 12:11

Цитата:
Першим відправив користувач Галина Лев
Отакої!


(недовірливо) руками якісь рухи робите?

"50%" чи "рибалка"? :lol:

Галина Лев - 16-2-2005 у 14:51

Мені просто від здивування слів забракло. Я тут про сором розпинаюся, а хтось мене пикою додолу. Ну хоч би раз підтримали. Може б коли той "стиль на шкірі" був мій, і ніхто б його в такому стані, крім мене, не оглядав, то я б не кіпішувала. Але то зовсім інший випадок! А уявіть як воно львівській пані старої закалки, котра ще в пансіоні "Благородных девиц" вчилася. Га?

Андрій Пелещишин - 16-2-2005 у 16:12

Пане Філатов, я роблю Вам публічне зауваження.

Юрій Філатов - 16-2-2005 у 16:32

ну якщо зауваження публічне

ПУБЛІЧНО ПРОШУ ПРОБАЧИТИ

можливо я не зрозумів особливостей цього форуму, але присягаюсь, що не хотів нікого образити, ще раз перепрошую, посміхайтесь, це ж лише форум...

Наталка - 17-2-2005 у 11:14

Прошу дуже, поясніть мені, що, власне відбувається? Що, з тими тарзанами все так зле, що українській культурі повний гаплик? Чи - й це мине? :)
Ще хочу додати, що винесення теми на обговорення ще зовсім не означає її всезагальної підтримки масами форуму. Дискусія, одначе...

Рост - 17-2-2005 у 11:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Наталка
Прошу дуже, поясніть мені, що, власне відбувається? Що, з тими тарзанами все так зле, що українській культурі повний гаплик? Чи - й це мине? :)


Усе мине... Усе мене мине... :) А йдеться, Наталю, про рекламу лаКости, якою завішали увесь центр. Її суть - фотографія голого (зовсім) мужчини обличчям до нас, власне, тільки певне місце скромно приховане. От. Як на мій смак, то таки занадто. Значно гарніше виглядало б, якби він був в джинсах...

Наталка - 17-2-2005 у 16:58

Ну якщо це не реклама мужчини, тоді - так. :D Краще - у джинсах.

Галина Лев - 17-2-2005 у 18:57

Даруйте, Наталю, то Ви про мене останнє речення?
Я не прошу "всезагальної" підтримки, мені просто стало дивно, що Темпіка так висловилася. Ну не сподівалася я. Ну то шо ж?

Tempika - 17-2-2005 у 21:47

...ну що тут такого :-)))
ну не шокує мене голий мущина, і все тут... тим більше такий нічо мущина...
ось наші (одягнені) чоловіки мене шокують... :-))) невиховані, неохайні,
якісь затхлі і набундючені... :-) а тут такий красень, посміхається...
може й на статую давида тре щось одягнути, бо дійсно... гм гм :-))))))))))

Нормалайзер - 17-2-2005 у 22:14

Цитата:
повідомлення від Tempika

ось наші (одягнені) чоловіки мене шокують... :-))) невиховані, неохайні,
якісь затхлі і набундючені...


Дозвольте одягненому, неохайному, затхлому і набундюченому слово мовити? :)

Ви праві.
Саме так і є.

Ви неправі.
Бо, дивлячись в калюжу, хтось бачить бруд, а хтось - склепіння неба ;)

Анастасія Кулакова - 18-2-2005 у 11:55

Оце і є класна реклама! Помітили, обговорюємо, обурюємось, захищаємо. Але ж ПОМІТИЛИ! А пригадайте, безліч разів ходили вздовш довгого ряду тих же самих сітілайтів. І що на них було? Чи цигарки, чи горілка, а може пиво, ні миючий засіб, ні точно не миючий засіб... Рекламне звернення досягло своєї мети. Tempika права - давайте Давида одягнемо, бо в нього сором неприкритий, а ще Афродіту, що народжується з піни морської на одній такій собі безсоромній роботі одного такого безсоромного італійця. А Даная - так то зовсім жах! Гола, товста, безсоромна. А ну бігом її прикрийте, бо вона може трапитися на очі (цитата) "львівській пані старої закалки, котра ще в пансіоні "Благородных девиц" вчилася. Га?" (кінець цитати)

Рост - 18-2-2005 у 12:14

Нанушко, не плутай Давида з рекламою, як статую Венери з фотографією повії на порно-сайті.

Анастасія Кулакова - 18-2-2005 у 13:01

Не буду плутати. Але якщо уважно прочитати тему, то у мене виникає питання - реклама іноземного парфума яке має відношення до української культури? Реклама взагалі не може вбити культуру, бо це все одно, що сказати - фізика вбиває хімію (пробачте науковці, будь-ласка). А різниця у трактуванні термінів "порнографія" и "еротика" , навіть у Законі про ЗМІ є і досить відчутна. На порнографію поширюється цензура, а на еротику - ні. На рекламному зверненні - еротика. А Давид - у свій час і був рекламою, найсправжнісінькою рекламою - еталон фізично здорового чоловіка того часу. А через тисячу років сучасний Тарзан з реклами парфумів нашим нащадками буде таким собі приблизно явищем, як для нас Давид.
Але ж погодьтеся, з першою частиною мого повідомлення - рекламне звернення (з точки зору рекламіста) - досягло своєї мети. Звернули увагу і запам'ятали.

Рост - 18-2-2005 у 13:23

Та знаю я ті всі піар-технології: хай зі скандалом, але запам`ятають, навіть краще, щоб із скандалом.
Я ж оцінював цей витвір з точко зору естетики, і з цієї точки зору висловлював своє бачення.
Термін "порнографія" я використав не в прямому значенні.
Еротика - це не аналог оголеності. Як на мене, то одягни того чоловіка в джинси - це буде значно еротичніше, ніж ось в такому вигляді. В такому вигляді це порнографія.

Анастасія Кулакова - 18-2-2005 у 13:33

Е ні, ми з різних точок зору дивимося. Ви - чоловік, а я - жінка. З вашої точки зору - у джинсах цей хлопець еротичніше б виглядав, а з моєї - еротичніше так як є. У джинсах всі хлопці однакові або майже однакові, ну хіба що ззаду різні :) А так - все зрозуміло. І гарно і мужньо :)

Рост - 18-2-2005 у 14:40

Сидять Мариська зі Йванком. Мариська:
- Йванку, а знаєш, моїх батьків нема вдома...
- Ну і шо?
- Ну, то може пішли до мене...
- Ну і шо?
- Чаю поп`ємо...
- Ну і шо?
- Ну, по[цензоред]...
- А, намьок пойняв ;)

Якщо так уже й хочеться використовувати еротизм в рекламі, то він повинен бути легкий, як дотик метелика, а не молотком по голові. Ось наприклад, було б приємно бачити, скажімо, таку фотографію (вона і наступні з фотосайту насмикав щойно): http://rost.ridne.net/work/320651.jpg - ось вона, http://rost.ridne.net/work/286947.jpg - або таку.
Можливо мені, як мужчині і було б приємно подивитись на http://rost.ridne.net/work/391047.jpg - таку знимку, практично повний аналог отого голого мужика, але я б не хотів, щоб вона висіла вздовж усього проспекту Свободи, через кожних 50 метрів. А ви, дівчата, як?

Анастасія Кулакова - 18-2-2005 у 15:09

Відповім тільки від свого імені. Я не ханжа. Як би я мала трохи менший вік та трохи довершенішу статуру, то не відмовилась би від фотосесії для "Плейбоя". І та дівчина на фото у валізі - що там є такого, що могло б мене образити як жінку? Якби та дівчина погодилась би (а це тільки на її розсуд), щоб її фото використовувались би для реклами і висіли уздовж проспекту Свободи, то чого б мені (як жінці) це мало б бути неприємно? Я маю мати неприємні відчуття від її зображення тому, що її стегна може більш довершені, ніж мої (спірне питання :))? Та навпаки, це я маю піти до фітнес-центру чи менше жерти, щоб вигляд її оголеного тіла не будив мої заздрощі чи роздратування. Давні греки взагалі ходили голі чи напівголі. Мали дуже високу культуру, цивілізацію і не соромилися дивитися один на одного голих. А ми соромимося, кажемо "ганьба!" Ми не доросли до культурного рівня греків, чи так їх переросли? :) Я ні в якому разі не закликаю ходить вулицями голими, я не підтримую рух нудистів, але не розумію чому використання у рекламному зверненні фото (красивого фото, художнього фото) оголеного хлопчини викликало такий резонанс? :)

Рост - 18-2-2005 у 15:23

Я не можу судити про греків, я не жив у ті часи, не читав їхніх письменників в оригіналі :)
Про фото оголеної натури в повсякденності - скажіть мені, а навіщо? Яка мета? До речі, ось вчора колега прийшов з промислової виставки. Приніс спеціально одну брошуру. Цілий оберемок Красивих (саме з великої літери) оголених жінок рекламують... металевий профіль по 100 грн. за метр... (це я про ціну профілю). От як потрібно неповажати жінку, щоб посадити її, вибачте, голою задницею на залізяку і заставити прийняти звабливу позу?

З цього випливає наступне запитання - а де межа? Як скоро ми будемо розглядати на рекламних плакатах високохудожні фотографії статевих органів? Та ні, нічого такого, людська природа, але повторюся - навіщо?

Юрій Філатов - 18-2-2005 у 15:43

підтримую пані, взагалі-то як точно знати що є еротика а що порнографія? тобто що карається а що ні, що виклика рух душі, а що інши рухи (зараз впомірнювач вб'є мій логін)... от пан Рост навів кілька фоторобіт, мені сподобались усі, але та що з валізою - більше... і з якого це переляку? але не думаю що він як митець навмисне оголив дівчину щоб заробити більше грошенят на таких невігласах як я, чи може знов помиляюсь?

Рост - 18-2-2005 у 15:57

Ну добре, хлоп`ята, ставайте в чергу - http://rost.ridne.net/work/502581.jpg
А я поїхав працювати ;)

Анастасія Кулакова - 18-2-2005 у 16:50

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Ну добре, хлоп`ята, ставайте в чергу ;)


А дівчата? :)

Галина Лев - 18-2-2005 у 17:22

Нанушко, дивно Ви вважаєте, що іноземна реклама не має жодного відношення до украхнської культури. Та реклама висить на нашому українському проспекті Свободи. Те, що на рекламних стендах, певно, і є нашою культурою, і створює враження про нас не менш виразне, аніж відсутність смітників у центрі, купи сміття, зграї бомжів і т.п.

Tempika - 18-2-2005 у 18:55

якийсь клясик сказав, що скромність – це вміння приховувати власні
недоліки :-)) а якщо фізично тіло досконале, то чого його приховувати?
може, й в академії заборонити малювати оголену натуру?
звичайно, є різниця між мистецтвом і халтурою... як на мене, ця
реклама – усе ж ближче до мистецтва... і як казав нормалайзер, тре
бачити відблиск місяця у калюжах... ну, для мене цей оголений чоловік
власне *відблиск* :-)) приємно бачити людську натуру з хорошого боку,
нехай навіть не зовсям одягненого :-)

Рост - 21-2-2005 у 09:41

Ну, Таню, так ми докотимось, що й в Оперу ходити будемо в майці і шортах, зручно ж, особливо влітку. Є таке слово - тактовність, тобто, відповідність моменту, спувзвучність йому. Це не має відношення до моральності.
Так от, у голій натурі в центрі міста такту мало. Можна знайти більш відповідне місце.

ПС. До-речі, спостереження. Іду центром і ловлю не те, щоб захоплений, але ... зацікавлений погляд гарненької жінки на оту рекламу. Вона (жінка) помічає, що я дивлюся на неї і швидко відводить погляд, прикрившись байдужою маскою... :)

Анастасія Кулакова - 21-2-2005 у 09:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
Нанушко, дивно Ви вважаєте, що іноземна реклама не має жодного відношення до украхнської культури. Та реклама висить на нашому українському проспекті Свободи. Те, що на рекламних стендах, певно, і є нашою культурою, і створює враження про нас не менш виразне, аніж відсутність смітників у центрі, купи сміття, зграї бомжів і т.п.


Відношення може й має, цього не заперечую. Але вважати, що реклама вбиває культуру? Так може вважати лише той, хто ототожнює ці поняття - культура і реклама. Так, культура має впливати на рекламу, але реклама на культуру????!!!! Яка ж то культура, якщо її вбивають знаряддя для збільшення продажу???!!!
На поезію Ліни Костенко може вплинути реклама? Або на твори сучасних художників може вплинути реклама? Не розумію...

Tempika - 21-2-2005 у 10:07

...тоді тре одягти всіх цих атлантів і каріатид на фасадах... всі фонтанні
статуї на площі ринок і ще багато чого... прикрити, бо вони гарні :-)))
а в наш оперний, де армію переможців у *аїді* (могутня постановка,
написана до відкриття суецького каналу), зображають п*ятеро воїнів
з картонними мечами, а в балетах партнер часто не встигає зловити
балєрину, можна і в шортах... :-)))) люди, мені набридло бути
обивателькою-провінціалкою, а вам?...

Галина Лев - 21-2-2005 у 12:22

А відколи то наша культура лише в скульптурі зосереджена???

Рост - 21-2-2005 у 12:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Нанушка
Відношення може й має, цього не заперечую. Але вважати, що реклама вбиває культуру? Так може вважати лише той, хто ототожнює ці поняття - культура і реклама. Так, культура має впливати на рекламу, але реклама на культуру????!!!! Яка ж то культура, якщо її вбивають знаряддя для збільшення продажу???!!!
На поезію Ліни Костенко може вплинути реклама? Або на твори сучасних художників може вплинути реклама? Не розумію...


Звісно, що впливає. Адже Ліна Костенко не виховувалась при голих тарзанах на проспекті.
Просто реклама спекулює на деяких моментах людської психології, а до чого це призведе з часом - хто його зна. Тобто, можна спрогнозувати, але я ж не соціолог, тому висловлювати свою точку зору не буду :)

Рост - 21-2-2005 у 12:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...тоді тре одягти всіх цих атлантів і каріатид на фасадах... всі фонтанні статуї на площі ринок і ще багато чого... прикрити, бо вони гарні :-))) а в наш оперний, де армію переможців у *аїді* (могутня постановка, написана до відкриття суецького каналу), зображають п*ятеро воїнів з картонними мечами, а в балетах партнер часто не встигає зловити балєрину, можна і в шортах... :-)))) люди, мені набридло бути обивателькою-провінціалкою, а вам?...


Не утрируй :)
А щодо того, що набридло - хіба для цього, наприклад, потрібно ходити у вечірній міні-сукні на роботу чи вивішувати фотографії голого чоловіка в центрі? Чи не більше тут від комплексів і їх експлуатації рекламістами?
Я не проти помилуватись красивим жіночим тілом, але ж сиджу от я за комп`ютером, параметрами Тіля-Смола кручу туди-сюди, аж тут переді мною панна, цалковіто разобрана - яка ж тут робота? :)

Tempika - 21-2-2005 у 18:44

ну вот! договорилися :-)) тепер там висить майже оголена кобіта,
чоловіки, можете радіти :-)) зіпсули нам усю радість... до речі, як вам
та кобіта? і не говоріть, що воно, мовляв недоречно і тири-пири, бо
бачила, як задивляються хлопи на ту рекламу *валентино* :-)

Рост - 22-2-2005 у 09:54

Цитата:

зіпсули нам усю радість


Мені шкода :(
Таню, а що, живих мало?

Tempika - 22-2-2005 у 10:08

МАЛО. :-)))))

Рост - 22-2-2005 у 10:33

От ненаситні! :baddevil: