Форум Рідного Міста

Варикозне розширення вен.

Тарас Сокальський - 19-2-2005 у 10:18

Власне, хто що про таку болячку знає? Як боротися? Які прогнози?

Ярема П. - 19-2-2005 у 13:13

В Києві, кажуть, непогано операцію роблять, витягують всі ці маленькі вени. Коштує не так вже і дорого. Вроді роблять якісно.
Знайомі, які пробували лікуватися всякими народними методами, кажуть що це до одного місця.
Від болів, які при варикозі появляються, знайомий купляв (привозили) лікарство з Німеччини, трохи помагало. Ще один знайомий в стані розважування чи робити операцію чи ні. Якщо хтось знає більше, поділіться, питання актуальне.

Олексій Мачехін - 19-2-2005 у 22:13

Головне питання - вени де?

Ярема П. - 19-2-2005 у 22:30

На ногах в основному....

Тарас Гулка - 20-2-2005 у 23:11

Маю ту ж проблему. Свого часу проходив діагностування у нашому медінституті. В них є непогане ультразвукове обладнання. Є і хороші фахівці. Роблять операції, моїй знайомі робили – орієнтовна вартість 200-300$. Після обстеження мені теж пропонували операцію, але я відмовився, бо мене чесно попередили, що операція в більшості випадків дає тимчасову дію і з часом болячка зявиться знову. Після того як відмовився мені виписали ліки, мазі, розказали що варто робити, що ні, яке взуття носити. Так і живу. Зустрічав недавно одного старшого чоловіка – йому теж колись робили операцію, але вже через 2 роки все повернулось назад.

Користувач Олесь - 4-3-2005 у 01:53

Я нещодавно вилікувався від варикозного розширення, яке мене мучило років з 15 і від якого я колись пробував неуспішно лікуватися. В принципі вилікувався без лікування як такого, просто створення певних умов і способу життя: зручне взуття і одежа, щоб не тиснуло (особливо шкарпетки), ніколи не змерзати (на зиму добре чоловічі вовняні підколінки), не втомлювати ноги статичними навантаженнями (не стояти довго, сидіти зручно, найліпше коли сидиш, класти ноги врівень з тілом), добре харчуватися (в сенсі і сито, і щоб вітаміни були), плавання, вліті погріти ноги на сонечку, в теплому піску на пляжі.

Ярема П. - 4-3-2005 у 10:52

2 Користувач Олесь: І скільки часу зайняло лікування таким способом? Як далеко зайшла хвороба, де проявилася (ноги?)

Користувач Олесь - 4-3-2005 у 18:36

Ярема: приблизно півроку. Хвороба тривала років з 15, проявлялася на ногах, не тільки візуально (варикозні вузли, які потім зійшли), але і біль чи "гудіння" в ногах після навантажень.

Sagittarius - 19-3-2005 у 13:56

Варикозне розширення вен на ногах – захворювання яке виникає в результаті недостатності клапанів вен. Ці клапани існують для того щоб кров текла він ніг до серця а не навпаки. В горизонтальному положенні вона і так тече, а при вертикальному положенні під впливом гідростатичного тиску вона не дуже хоче туди текти. Ще більше це усугубляється при натужуванні – всі напевно бачили як здуваються вени коли людина тужиться. Це виникає тому що вени мають м'яку стінку і легко стискаються навіть при скорочені м’язів (з іншого боку м’язи скорочуючись проштовхують кров до серця за умови наявності працюючих клапанів).
Трішки анатомії – на нозі в людини є дві основні венозні системи – одна глибока – знаходиться в товщі м’язів і біля кісток і поверхнева – її можна побачити, саме вона утворює вузли на ногах.
В нормі кров тече з поверхневої системи в глибоку за допомогою спеціальних з’єднувальних вен. У всіх венах на ногах є клапани що перешкоджають току крові не в тому напрямку.
Існують певні чинники, фактори(вродженні і набуті) що спричиняють до того що ці клапани перестають функціонувати. В результаті рух крові порушується – тобто в горизонтальному стані вона і дальше тече так як треба а скажемо в вертикальному і при ходьбі м’язи скорочуються – стискають глибокі вени а кров замість того щоб текти в сторону серця виштовхується в поверхневі вени. М’язи розслабились – кров знову потекла в глибокі вени. Виходить не течія крові до серця а ніби її коливальні рухи на місці. Як я вже казав вени мають тоненьку стінку. Якщо стінка глибоких укріплена за рахунок довколишніх м’язів – то поверхневі такого укріплення не мають і в результаті переповнення їх кров’ю розширюються, деформуються, стають звитими. В результаті маємо застій крові в кінцівках – рідка частина крові (вода, солі) просочуються через стінку – нога набрякає, якщо ж хвороба задавнена то можуть і еритроцити просочуватися – в результаті колір ноги змінюються до коричневого.
Як ускладнення – при сповільнені току кров може згортатися – наступає тромбоз вен – нога сильно набрякає, стає гарячою, болючою - тромбофлебіт.

Основні методи лікування:
Консервативне це різні мазі на основі екстракту кінського каштану що має властивість зміцнювати венозну стінку. Антикоагулянти – речовини що запобігають згортанню крові і тромбозу. Носіння спеціальних панчох які виконують роль каркасу для зовнішніх вен і запобігають їх розширенню.

Оперативне лікування існує два види:
1. Полягає в видалені розширених поверхневих вен і перев’язці розширених вен що сполучають їх з глибокими. В результаті залишаються тільки глибокі і не змінені з'єднувальні які забезпечують тік крові з поверхні ноги в глибокі вени.
Тому і наступає рецидив що хірург пропустив якусь венку. Вона йому може і виглядати як нормальна але в наступному вона може не витримати збільшеного навантаження на себе і теж розширитись – в результаті все повертається на свої місця. Але це наступає по статистиці десь в 10-15% людей. Ще однією важливою умовою для проведення є те що глибокі вени не тромбовані – бо можливо і таке. Тому саме краще коли перед операцією вам проводять УЗ обстеження, обов’язково на апараті з доплером, де чітко малюють на вашій шкірі де яка вена йде, позначають місця сполучення поверхневих з глибокими.
2. цей метод полягає в уведенні в розширені поверхневі вени спеціальної речовини що викликає їх тромбування. Складність його полягає в тому що потрібно затромбувати всі розширені поверхневі вени одночасно не допустивши попаданні цієї речовини через з'єднувальні вени в систему глибоких – тут також не обійтись без УЗ обстеження – можна чітко визначити в якому місці вводити, де перетискати щоб не потекло в систему глибоких і т.д.

Aleksandr Vilensky - 3-3-2006 у 15:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Sagittarius


Основні методи лікування:
Консервативне це різні мазі на основі екстракту кінського каштану що має властивість зміцнювати венозну стінку. Антикоагулянти – речовини що запобігають згортанню крові і тромбозу. Носіння спеціальних панчох які виконують роль каркасу для зовнішніх вен і запобігають їх розширенню.



а які є доступні Антикоагулянти, щоб купити в аптеці

Sagittarius - 22-3-2006 у 09:23

В якості антикоагулянтів можна використовувати гепаринову мазь, ліотон1000

marco - 4-10-2006 у 14:34

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Sagittarius
Тому саме краще коли перед операцією вам проводять УЗ обстеження, обов’язково на апараті з доплером, де чітко малюють на вашій шкірі де яка вена йде, позначають місця сполучення поверхневих з глибокими.


де таке обстеження можна зробити у Львові?
кого з лікарів можете порекомендувати?

Андрій Моравський - 4-10-2006 у 15:22

Дослідження по Доплеру робив в дослідницькому центрі на Пекарській (випало з голови як називається)... запитайте в реєстратурі.. от не пам"ятаю здається той лікар на третьому поверсі... хай вам просто порадять...там компутерне обстеження ультразвуком.. він на моніторі дивиться на ваші судини і слухає наскільки нормальний кровотік, товщину судин визначає...

Галина Лев - 5-10-2006 у 17:16

Щодо операцій, як мені відомо, і у Львівському медінституті їх роблять непогано, але моя бабуня у свій час п'явками болячку заспокоїла, і до 80-ти про неї вже забула. Ще дуже добра настоянка каштанів, але зараз не згадаю достеменно рецепту. Потім допишу.