Форум Рідного Міста

Чого б такого зробити влітку, щоб зима була смачніша

Олексій Мачехін - 22-2-2005 у 13:21

Відомо, що влітку думка в цьому напрямку працює слабо - все ж є навколо! Так давайте подумаємо зараз - чим і як можна собі підсолодити зиму :rolleyes:

Олексій Мачехін - 22-2-2005 у 13:28

Із власного досвіду:
1. Меду багато не буває :) Ми беремо три банки на двох і виходить все одно мало, якщо починати їсти ще восени.
2. Ягоди, морожені ягоди :) Як смачно на різдво чи просто так з`їсти горнятко чорниці або малини або ожини.... Смак не вимерзає, хіба ягода стає трохи м`якенькою.
3. Морожена зелень :) Ми нарізаємо купу петрушки і кропу (селеру не сильно їмо) в невеличкі кавові баночки. Знаєте як пахте літом взимку печеня, засимана кропом?

Продовжуйте :)

Анастасія Кулакова - 22-2-2005 у 15:36

Якщо взяти товстостінний червоного кольору болгарський перець, обережно видалити серцевину і ціленьким заморозити... Потім взимку фарширувати, не розморожуючі (так він більш сочний) - смакота. Його тоді можна готувати не зовсім стандартно. Берете його з морозілки, накладаєте в нього фарш, потім викладаєте у форму для пирога або кекса (щоб стінки були височенькі, але тонкі і запікаєте у духовці на великому вогні. На дно форми налийте тонким шаром рафіновану олію. Ні томата, ніякої підливи не треба, перець, коли розморожуватиметься, пускатиме сік. За 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром. Смачного.

dr.Trollin - 22-2-2005 у 19:25

(обуренно) шо у вас за тривіяльності у думках!!!


" Р И Ц Е П Т А "
підвищення смачнозимності

берете цукрову пудру.
багато
ДУЖЕ багато.
запасаєтеся МОЦНИМ пилосмоком
при надходженні змової снігохмари ПФУХКАЄТЕ отим-о МОЦНИМ пилосмоком у снігохмару ПУДРОЮ.

Сніг випАдує на землю.
ви його лизькаєте та ТАЩИТЕСЯ солодкосніжністю.

ВО!

Горват Корнелія - 15-10-2006 у 11:17

Багато років кладу в морозилку для перших і других страв нарізаний болгарський перець+петрушка зелень, це перев"язую ниткою і в целофановий мішок. Взимку додає аромату для всіх страв.

Горват Корнелія - 15-10-2006 у 11:18

А ще гриби в морозилці, тільки не варені,а свіжі! Зовсім інший, кращий смак, ніж варити.