Форум Рідного Міста

Україна - візи за кордон

Ярема П. - 22-2-2005 у 22:13

Хочу порушити питання віз. Західна Україна взагалі славиться своїми заробітчанами, а також тим, що галичане немало їздять за кордом, а цьоці, вуйки по Америках, Канадах, Польщах не новина. І напевно багатьом доводилося вистоювати в черзі за візами. Стаття нижче взята з УП, і на 100% відповідає моїм власним спостереженням. Що скажете, народ?


Леонід Шульман, для УП , 22.02.2005, 12:43


Щодня чуєш і читаєш про крокування України до Європи. Зокрема, подейкують, що Україна надасть право безвізового в'їзду в Україну громадянам Європи та Північної Америки. Щодо наших партнерів, то вони збережуть для українців візовий режим, хіба що трохи полегшать його для студентів та водіїв далекобійників. У кращому разі візи для українців стануть безкоштовними.

Обурює така гра у політичні піддавки. Коли закордонні колеги запрошують до участі у наукових конференціях, українці мають отримати службову візу. Створюється враження, що українські високопосадовці не уявляють собі, від чого страждають ті, яким доводиться звертатися до консульств різних країн.

По-перше, це – довжелезні черги. По-друге, деякі консульства вимагають подати різні принизливі документи: лист-прохання з місця роботи, запрошення, завірене в поліції країни, куди запрошують, довідку про доходи (навіть, коли є грант на відрядження), квиток в обидва кінці, довідку про бронювання готелю та інше.

Далі починається ще менш приємне. Долю людини, яка звернулася за короткотерміновою візою, вирішує чиновник, який спеціально орієнтований на те, щоб відмовити якомога більшій кількості прохачів. Кажуть, що американські консульські служби мають спеціальну інструкцію: кожна людина вважається потенціальним нелегальним іммігрантом, доки вона не доведе протилежне. Ось вам і презумпція невинності!

Консульство США бере гроші вже за звертання по візу. Далі призначається співбесіда (інтерв'ю). Одного разу чиновник спитав науковця, який їде на конференцію: "А чи погодилися би залишитися працювати у США?". Це – зразок питання-пастки. Якщо прохач відповість: "Так", – чиновник каже: "Ви – потенціальний нелегальний іммігрант. Вам відмовлено". Якщо ж буде відповідь: "Ні", – то чиновник каже: "Бачте, Вас запросили за рахунок хазяїв, а ви навіть попрацювати на США відмовляєтесь. Вам відмовлено".

Простою відмовою все не завершується. Американське консульство псує закордонний паспорт прохача штампом про відмову у видачі візи. Жодне інше консульство в паспорт із таким штампом вже ніколи візу не вклеїть. Якщо людині відмовлено у візі, гроші йому не повертаються. Коли ж візу видано, то вимагаються додаткові гроші.

Здається, Шенгенські країни так само стали псувати паспорти. Зустрічаються обурливі казуси іншого ґатунку. Наприклад, консульство Іспанії вимагало заповнення анкет іспанською, англійською чи російською мовою. Українською – ні. Чому б українському консульству у Мадриді не вимагати від іспанців заповнювати анкети українською чи німецькою, але не іспанською?

Італійське консульство вимагає від прохача міжнародних телефонних дзвінків, щоб тільки записатися на прийом у консульстві. Французьке консульство приймає прохачів і відповідає на їх телефонні дзвінки дуже обмежений час. Перелік таких знущань і принижень можна б було продовжувати.

Отже, коли чуєш про те, що Україна стане відкритою для всіх іноземців, а українцям можуть давати, або не давати безкоштовні візи, стає сумно. Захід спеціально розробив низку перешкод для українців. Чому ж мій уряд не захищає моєї гідності?

Якби простий українець мав право на законодавчу ініціативу, то можна було б внести до Верховної Ради законопроект про економічний, політичний та дипломатичний паритет. За таким законопроектом можна зобов'язати уряд автоматично впроваджувати для іноземних громадян симетричні обмеження.

Наприклад, українці можуть отримати візи на постійний виїзд до США лише у Москві, Варшаві та Римі, в залежності від причини виїзду. Можна було б впровадити аналогічний порядок для американців, а саме відправити їх за візами до Гавани і Пхеньяна, залишивши отримання віз у Вашингтоні тільки для американців українського походження.

Отже, безкоштовності віз замало. Потрібна угода, яка б забороняла відмовляти у візах певним категоріям українських громадян: науковцям, що їдуть на конференції, або для читання лекцій, особам, запрошеним для відвідування родичів чи друзів та ін. Так само слід заборонити іноземним консульствам псувати паспорти. Спеціальні угоди повинні зобов'язати консульських та імміграційних чиновників пояснювати причину відмовлення та визначати механізм оскарження їхніх дій.

Тоді й можна буде сказати, що мій уряд захищає мою гідність. Принаймні, від сваволі консульських чиновників.

dr.Trollin - 23-2-2005 у 08:37

та воно (би) було добре...
правда воно би виглядало (де-факто) як оголошення дипломатичної війни :-)
але було би цікаво попробувати...

Олександр Чорнобиль - 23-2-2005 у 09:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від dr.Trollin
правда воно би виглядало (де-факто) як оголошення дипломатичної війни :-)


То якщо зробити у вигляді кавалерійського наскоку;). А захист інтересів громадян України вимагає постійної планомірної роботи. Треба поичнати з меншого...
В плані роботи з візами двічі доводилось стикатись з Консульством Німеччини в Києві. Обидва рази оформляв групу. Жодних нарікань (окрім звичайно правила про особисту присутність кожного, але це можна зрозуміти - після знаменитого скандалу) не маю. Що скажеш - німці...;)

Хоча, можливо, хтось має негативний досвід, поділіться.

Олександр Чорнобиль - 23-2-2005 у 09:50

О! Поки ми тут балакаєм пан Президент вже потроху щось робить. :sing:
http://dn.kiev.ua/politic/ukraine/luxukr23_2.html

Ярема П. - 23-2-2005 у 18:03

Я постійно стикаюся з проблемою візи. І хочу сказати, що стояння в черзі, і вимагання різних додаткових документів-річ принизлива страшенно.

Dмитрик - 23-2-2005 у 18:44

А яка наразі ситуація з візами до Чехії? Їх можна отримувати тільки у Києві чи львівський консулят також має право їх видавати?
А ще -- стосовно Польського консуляту у Львові -- люди! оформляйте візу через інтернет. максимум, що це займе -- три години і жодних черг. Я так 30 січня візу на 6 місяців отримав з багаторазовим вїздом :)

Остап Іванович - 23-2-2005 у 19:06

На мою думку, перше як нарікати на чужинців, потрібно в своїй хаті навести ладу.
Щоб було зрозуміло про що веду мову:
Як прилітаєте до закордону - прошу звернути увагу, ніде ні в одній країні не бачив щоб Своїх так "Шманали" як у нас, навіть у рідному Львові мені такий "ШМОН" зробили який я навіть у Штатах не зазнав (після Того вересня- вони дуже прискіпливі). О хіба в Росії такого можна побачити і в Білорусії.
То як нас інші повинні поважати як ми самі себе не поважаємо?
Як ми йдемо до жеку за папірцем по три рази, і даємо хабаря щоб нам мідтвердили що я-є-я і мої вуса належаться мені.
Як мені відмовили в чомусь, на тому що мій УКРАЇНСЬКИЙ (закордонний) паспорт є НЕДОДОКУМЕНТ в середині країни ( Це-ж документ виданий державною установою). То як можна на іноземців нарікати? - вони бачать таке і думають шо ми ТАК хочемо:baddevil::sing:
Як в консульстві України телефон для Справок-консультацій-запитань-і.т.д. працює УВАГА - Годину на тиждень!!!!!!!!!

Поважайте себе самі , і інші Вас будуть поважати.
Аяк неподобаються умови на отримання візи - то не треба туди їхати, а як так хочеться - то терпіть, бо вони господарі в їх хаті.

Можна звичайно послідувати Бразилії котра зробила умови для в"їзду гамериканців такі самі як гамериканці - усім. ( Але бразильці проходять без проблем- на відміну від нас):lol:

Ярема П. - 23-2-2005 у 21:41

Ну не треба, шкода, що ти не бачив, як поляки шманають своїх, на свому ж кордоні. Америкоси теж добре шманали після 11 september, я якраз на це попав. Ну але це було викликане певними подіями, раз на раз не попадає. Це залежить від митної служби, а тут йдеться власне про посольства-консульства. Якщо говорити вже про українські установи за кордоном, то в мене буде мало добрих слів. Скандалів, з ними пов'язаних, теж достатньо. А про ставлення до свої же власних громадян - взагалі заслуговує окремої теми.
І ти тут не правий стосовно "А як неподобаються умови на отримання візи - то не треба туди їхати, а як так хочеться - то терпіть, бо вони господарі в їх хаті" - це моє право десь їхати, зовсім інше питання - ціль поїздки. Якщо я чемно їду за кордон, тому що мене мій партнер запросив на зустріч, чи в рамках якогось гранту - то я тут відрізняюсь від тих, хто їде туристично чи на заробки, правда? Зрештою, тут деколи ідеться і про інтереси самої держави, куди я їду. Пригадую, на одній конференції організатори матюкалися, бо не змогло приїхати кілька людей з України, мала бути певна зустріч, яка стосувалася великого гранту. Їм всього навсього відмовили в візах. Зрештою, завдяки двом особам, яким чомусь дали, і інтернету, це все втряслося, але факт є фактом. Йшлося, до речі про урядову програму.

А на рахунок навести лад у себе - це правда. Меі теж за це стидно.

Андрій Пелещишин - 23-2-2005 у 23:12

В мене дуже гнітюча згадка про німецьке посольство. Правда то вже 3 роки минуло, може щось змінилося на краще. Тоді це нагадувало радянські фільми про концтабір. Принаймні атмосферою і ставленням до відвідувачів. "Стаять на лініі! Не схадіть с бєлай паласи! Стаять адін к аднаму" Тьху, аж противно коли згадаю.
Ми по вагомій причині спізнилися на одну годину щодо призначеного часу "співбесіди". Хамка в віконечку (до речі, цікаво, то наша чи вони своїх російськомовних з Німеччини везуть?) в грубій формі заявила що ми свій шанс втратили, і якщо надамо довідки про поважну причину нашого спізнення то вони може розглянуть наше слізне прохання і віддадуть нам половину платежу за візи. А про дойчлянд можемо забути надовго..
Але совкова психологія в них видно добре сидить. Коли я на її відмову сказав "ну і слава Богу", подякував, пояснив де я бачив їхню компенсацію і пішов геть (а я тоді страшенно не хотів їхати в ту Німеччину і був радий відмові в візі) за віконечком почався рух і вигуки "падаждітє, падаждітє, я єще посовєтуюсь сєкунду а что у вас за пріглашеніє, ну ми может пойдьом вам на встрєчу " ну і в такому ж дусі... Далі виявилося, що запізнення уже ніяка не проблема, запрошення у нас супер, ну взагалі Європа рада нас бачити.. Чистий совок - раз не просять і не влаштовують сцен, значить тут щось не так просто, певно треба бути обережним, краще перестрахуватися, і взагалі хто їх знає, що то за одні..
Неприємно.
Я практично не буваю за кордоном, але те перебування в німецькому посольстві не пробудило симпатії до тих людей і не є гарним спогадом. Хоча звичайно, може я занадто гоноровий, може то не правило а вийняток. Інші мої знайомі, навпаки, казали що отримують задоволення від чіткості і порядку в роботі того закладу. Кожному своє..

rost - 23-2-2005 у 23:30

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин ... Хамка в віконечку (до речі, цікаво, то наша чи вони своїх російськомовних з Німеччини везуть?)

Як, правило і охорону і фронт-персон, як то хамів і хамок в віконечках західні дипломатичні представництва наймають на місці.

Той же контингент ви зустрінете і в укр. дип. представництвах за кордоном, там теж всюди рідні порядки і таке ж ненав"язливе хамство.

Остап Іванович - 24-2-2005 у 00:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
1... Америкоси теж добре шманали після 11 september, я якраз на це попав.

2...І ти тут не правий стосовно "А як неподобаються умови на отримання візи - то не треба туди їхати, а як так хочеться - то терпіть, бо вони господарі в їх хаті" - це моє право десь їхати, зовсім інше питання - ціль поїздки.


Шановний Яремо,
1 Якщо америкоси своїх і шманали - то дуже пристойно, вони і заставлять роздітися але з посмішкою і вибачаючись, і на кінець залишаеться почуття втраченого часу. Я перетинав цей кордон уже разів з десять (після вересня).
А наші Шманають не просто по речах , а як мені у Львові заявив .
- А де ваша - така і така справка?
- В консульстві сказали що не треба.
- А мене не цікавить що там сказали. - і хоть кіл на голові теши.

І після Такого " Шмону " то вже не те що втрачений час це вже щось зовсім інше. За тиждень не відмиєшся.

2 . Права їздити до других країн немає ніукого!
Наразі я такого не бачив.

З повагою

І всетаки шаймося, тоді і інші шанувати будуть нас.

Ярема П. - 24-2-2005 у 10:51

>1 Якщо америкоси своїх і шманали - то дуже пристойно, вони і заставлять роздітися але з >посмішкою і вибачаючись, і на кінець залишаеться почуття втраченого часу. Я перетинав >цей кордон уже разів з десять (після вересня).

Це правда, я теж перетинав, і так дійсно було.
Висновок-у наших існує приблизне поняття культури спілкування і поваги до оточуючих.

А право їздити є. Лиш його виборювати треба..

tysovska - 24-2-2005 у 11:01

В Канаді піся 11 вересня зі шмоном було зовсім смішно: вони шмонати не вміють, попросили увімкнути комп'ютер, потім попросили зняти куртку і передати їм ПОВЗ рамку (тобто, в кишені куртки я могла провезти все що завгодно!). І все це з такою усмішечкою, ніби вони самі з себе глузують. (Дійсно, хіба так терористів виявиш?) А рамки їм поставили нові, вони навіть на гудзики і на змійку на джинсах реагують! Тому митники взагалі розгублені і не знають, як себе поводити.

Користувач Олесь - 24-2-2005 у 12:08

Згадане тут твориться тільки в закордонних представництвах в Україні (ну і в українських консульствах всюди, але це окрема тема). Частково тому що закордонні консульства в Україні наймають місцевих (контингент такий самий як в ВВіРах :baddevil: ), частково - бо самі привчаються до українських порядків. Я часто звертаюся по візи в ріжні консульства за місцем проживання - посмішки від вуха до вуха, все зробим якнайшвидше, візу ліплять або відразу при тобі (якщо на місці консул, щоб підписати), як ні, то просять номер телефону і дзвонять коли можна прийти забрати (здебільшого той сам день або на наступний). Навіть смішно часом, бо пишу в анкеті що хочу одноразову візу, а вони самі питають "А може вам ліпше багаторазову, раптом захочете ще поїхати".

А українські консульства - я взагалі не розумію їх призначення, ну крім їх ролі в якості точок продажу дозволів на в'їзд в Україну для іноземців. Теоретично вони би мали ще крім торгової діяльності допомагати українським громадянам і надавати ріжні послуги. Але єдине, на що вони здатні - якщо втратиш паспорт, то видадуть документ на повернення в Україну (навіть не інший паспорт). На жодне питання фахової відповіді не почуєш (якщо набридати, то дзвонять в Київ і в когось там питаються, але там теж не знають :) ). Коли щось робиш, якісь документи, то вони вимагають до всіх довідок з даної країни завірений переклад на українську (так не робить жодне інше консульство, всі приймають документи мовою країни, в якій знаходиться дане консульство).

polidrom - 24-2-2005 у 19:35

Шмонати вміють добре, при бажанні, і канадці і американці. Моя, знайома, американка, вчиться в Канаді, на канікули їхала додому. На канадсько-американському кордоні система тільки в’їздного контолю. Відповіла на стандартні прикордонні запитання своїх же immigration officers (прикордонників) хто, звідки, куди. На запитання „Що везете з собою у США” пожартувала, з чарівною усмішкою, -- „Повний багажник маріхуани”. Іміграційний офіцер, очевидно, гумору був позбавлений. Машину забрали на контроль, їй самій довелося пройти не саму приємну процедуру що включала cavity search. Звісна річ, нічого не знайшли. Підвели до практично розібраного авта. Сказали „Сорі, ми нічого не знайшли”. На запитання, хто буде збирати авто взад, дуже коректно відповіли, що збирати то не їх бізнес. Що вона, мовляв, може робити з ним, що хоче, але повинна його звідти забрати і якщо вона сама не викличе тягача, вони викличуть для неї, але її коштом. Тягач і дві години по збиранню, авта коштували їй цілого дня + $280. Іміграційний офіцер в США є особа, дії і рішення якої не підлягають оскарженню в американських судах. Це напевно, єдина категорія державного службовця з такими повноваженнями, бо навіть президент США мусить пояснювати свої дії.

Про інший випадок було в новинах. Американець з Техасу, їхав своїм пікапом в Мексику. Як тільки пересік кордон, згадав, що кабіні в нього лежить карабін, а в кузові ящик набоїв (Техас, однако). Поки його черга на котроль, ще не підійшла, підійшов до мекс. прикордонника і пояснив, що мовляв, забув викласти, що може йому краще в Мексику сьогодні не їхати, чи може здати зброю на берігання тири-пири. Мекс. його уважно вислухав, кудись передзвонив. Під’їхав грузовичок з вояками, хлопа скрутили і повезли. На другий день, йому дали чи 10 чи то 20 років в’язниці, вже не пам’ятаю. Випадок дістав розголос, купа американських лоєрів бралася апелювати його справу. Але на момент, коли я то чув, хлоп сидів вже третій рік в мекс. тюрмі, де знаючі люди кажуть, що по відношенню до тюрми американської треба рахувати рік за десять.

Остап Іванович - 25-2-2005 у 19:30

Цитата:
Оригінальне повідомлення від polidrom
На запитання „Що везете з собою у США” пожартувала, з чарівною усмішкою, -- „Повний багажник маріхуани”. Іміграційний офіцер, очевидно, гумору був позбавлений

Ну чому отак відразу "гумору був позбавлений"(С) - це у них такий таможенний жарт.
Наступного разу Ваша знайома так незахоче жартувати:lol:

Остап Іванович - 25-2-2005 у 19:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.

А право їздити є. Лиш його виборювати треба..


То де воно записане?

Я уже навчився при спілкуванні з нашими прикордонниками привожу цілу кіпу документів (назбирав де міг), вони мені одне а я їм папірця (правду сказати ще бракує багато чого). То як ви кажете що право є я би хотів побачити.

Остап Іванович - 25-2-2005 у 19:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Простою відмовою все не завершується. Американське консульство псує закордонний паспорт прохача штампом про відмову у видачі візи. Жодне інше консульство в паспорт із таким штампом вже ніколи візу не вклеїть. Якщо людині відмовлено у візі, гроші йому не повертаються. Коли ж візу видано, то вимагаються додаткові гроші


Після відмови американським консульством за пів-року отримав візу до Фінляндії, і не було ніяких проблем (в тому консульстві працювали фіни), може всеж таки проблема у "наших кадрах"?

Ігор+ - 25-2-2005 у 20:09

Отримував візи 2 рази, у Хорватію і в США. Обидва рази в Празі. У хорватське просто відіслав паспорти і отримав їх назад по пошті, в американське приїхав з паспортами і грішми, здав в пакеті, через дві години повернувся, мені віддали паспорти і гроші (я явно перестрахувався і привіх 4*450 доларів, а треба було лише по 45).
При вїзді у обидві країни ніяких шмонів не було.

polidrom - 25-2-2005 у 20:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.

А право їздити є. Лиш його виборювати треба..


Що стосується, права їздити в Загальній декларацiї прав людини, сказано (ст.13 п.2),

Кожна людина має право покинути будь-яку країну, включаючи й свою власну, i повертатися у свою країну.


Ніде не говориться про ваше право в"їзду в любу країну. Єдиним випадком, коли демократична держава не може відмовити у в"їзді це коли людина шукає політичного притулку.

Ст. 14 Кожна людина має право шукати притулку вiд переслiдувань в iнших країнах i користуватися цим притулком.

Користувач Олесь - 1-3-2005 у 01:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Остап Іванович
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Простою відмовою все не завершується. Американське консульство псує закордонний паспорт прохача штампом про відмову у видачі візи. Жодне інше консульство в паспорт із таким штампом вже ніколи візу не вклеїть. Якщо людині відмовлено у візі, гроші йому не повертаються. Коли ж візу видано, то вимагаються додаткові гроші


Після відмови американським консульством за пів-року отримав візу до Фінляндії, і не було ніяких проблем (в тому консульстві працювали фіни), може всеж таки проблема у "наших кадрах"?


Відмова у американській візі не є підставою для відмови у якійсь іншій. Я теж після відмови у консульстві США отримав десятки інших віз, в тому числі і шенгенських. І їх прикордонники старанно замазували своїми печатками отой американський штамп "Application Received". :lol:

Ярема П. - 12-4-2005 у 12:28

Як Вам оце???
http://www.silanaroda.com/index.php?itemid=3138&mode=full

Європа іде на зустріч Україні і спрощує візовий режим.
07 Апреля 2005, 23:48
ЄС в найближчі тижні зробить спрощений варіант отримання віз для громадян України: журналістів, бізнесменів, студентів, працівників культури та науки. Ці категорії громадян зможуть отримувати візи без пред'явлення запрошень, довідки про прибутки та співбесіди.

Як відомо нещодавно Україна ввела безвізовий режим для громадян Європейського Союзу та Швейцарії який буде діяти з 1 травня по 1 вересня 2005 року.

Користувач Олесь - 12-4-2005 у 17:39

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
ЄС в найближчі тижні зробить спрощений варіант отримання віз для громадян України: журналістів, бізнесменів, студентів, працівників культури та науки. Ці категорії громадян зможуть отримувати візи без пред'явлення запрошень, довідки про прибутки та співбесіди.


Тобто в принципі нічого нового. Для пересічних громадян нічого не зміниться.

tysovska - 14-7-2005 у 10:10

Франція йде з Шенгена
Цитата:
Франція тимчасово встановлює прикордонний контроль для країн ЄС, що відповідає одній з умов Шенгенської угоди, котра дозволяє відновлювати обмеження на в’їзд і виїзд між країнами-учасницями договору.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Ніколя Саркозі. Це рішення було прийнято в зв’язку з терактами в Лондоні, пише газета Le Monde, повідомляє Newsru.com.

«Якщо не посилювати контроль, коли в Лондоні гине 50 осіб, то я не знаю, коли мені його посилювати», - сказав Саркозі.

Також у вівторок Саркозі повідомив про введення нової системи видачі віз у межах боротьби з нелегальною імміграцією. Важливу роль при видачі дозволу на в’їзд будуть грати такі фактори, як вік, освіта та знання мови.

Не встигли спростити...

Dmy - 14-7-2005 у 18:34

Натомість Гамерика знімає з України якийсь збір (165 баксів - щось таке, і залишає звичайну сотку за оформлення, як для всіх - кажуть). Перепрошую за непевність і відсутність лінку, особливо не дослухався і не дошукувався, бо поки до Штатів ще якось не зібрався. Але можна пошукати ретельніше.

Гамерика - не Франція!

Юрій Сєров - 27-3-2009 у 00:29

Ющенко вирішив відновити візи для громадян Евросоюзу, оскільки сам Евросоюз поступок для громадян України в отриманні віз не робить.
http://zik.com.ua/ua/news/2009/03/26/174853

Dmy - 27-3-2009 у 03:47

Ще не вирішив - то Балога ЄС лякає. Про всяк випадок.

Галина Лев - 30-3-2009 у 19:39

Зате весь Китай і Африка сюди сунуть безперешкодно. Молодці.

llb - 22-6-2010 у 15:17

відіслала документи до канадського посольства - відповіді ніякої
хто порадить - що робити ?
їхати самому ??? визвонювати і напрошуватись на співбесіду ? а за яким номером ??????????

порадьте !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rolleyes:

Галина Лев - 23-6-2010 у 01:19

http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/1232.htm Тут, любонько, перелік усіх дипломатичних представництв, що є в Україні. Зокрема ось Канадийське: http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/publication/content/1804.htm


Якщо мешкаєте у Львові, то чом би не підійти до консульства і порадитись з ними. А як уже надіслали, то мабуть таки дзвоніть і додзвонитеся...


Ярема П. - 23-6-2010 у 09:16

А хіба консульство у Львові видає візи??? То тільки почесне консульство, яке виконує тільки представницьку функцію. Думаю треба дзвонити в Київ, а ще краще їхати самій. Мені дивно, що Ви зважилися на висилання документів. Кур’єром чи звичайною поштою?

Andreas - 23-6-2010 у 14:43

А ще скоро відмінять візи до Ізраілю.
http://lenta.ru/news/2010/06/21/israukr/

В кого є гроші буде запросто до Ейлату на море літати. Там курорт - обалдєть!

Галина Лев - 20-7-2010 у 21:59

То їх відмінили, чи ні? На сторінці посольства нічогісінько, або я така неуважна...

Andreas - 21-7-2010 у 00:59

Уважно читайте посилання

Цитата:

В то же время визы для туристов отменят пока еще нескоро: для этого Израиль и Украина должны подписать межгосударственное соглашение, которое предстоит ратифицировать парламентам обеих стран

Галина Лев - 22-7-2010 у 11:53

А вчора вже угоду підписали. Залишилось ратифікувати у парламентах України та Ізраїлю. За три місяці після ратифікації закон увійде в силу. Одним словом, маємо шанс на зустріч Нового Року на мертвому морі.

Hanor Narasson - 22-7-2010 у 13:50

Не раджу. 1 січня на суботу випадає. Похмелитися не вдастся. А як Новий Рік зустрінеш - так і проведеш. 365 днів похмілля...:baddevil: