Форум Рідного Міста

Кумкват і Личі

Hanor Narasson - 2-3-2005 у 22:10

Ні-ні, це не персонажі нового Діснеєвого мультика, як от Тімон і Пумба:lol:

Зайшов минулої суботи у Львові до супермаркету і там їх побачив:o - фрукти? овочі? ягоди? горіхи?...

Одне - як трохи більші шишки хмелю рожевого кольору.
Друге - як перезрілі жовтогарячі зав'язки кабачка.

Чи хто знає, що воно таке і з чим його їдять?

Бо не хотілося б повторення кумедної історії з понад 15-ти років, коли ми з колегами зжерли наші перші в житті ківі разом з шкіркою...:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Aleksandra Fink-Finowicka - 2-3-2005 у 22:51

Воне оба фрукти.

Личі - хіба кітайські, солодкий, можна їсти з іншимі фруктами, або само. Щкірки не їдте, шаспіво в кожному фрукті тилькі одна кісточка.

Кумкват - сестрічка лімонкі, та помараньчи. Шкірка, кажуть солодка, їдальна, але в сеодині кислий. Можна зробити з того мармоладу.

Користувач Олесь - 3-3-2005 у 00:24

Я їх обох боюся, як і всіх решти екзотичних овочів. Але кістку з лічі можна посадити у вазонок і з неї виросте цілком пристойна рослина, яка прикрашатиме ваше помешкання. Кістки з тої другої цитрини також можна садити, цитрусові в вазонках, а особливо з плодами (якщо вдастся) дуже гарно дивляться в інтер'єрі. Ще я пробував посадити кістку з манга, але та проростає і відразу всихає, може хтось порадить в чім тут проблема?

Анастасія Кулакова - 3-3-2005 у 09:28

Лічі - ще називаються "фрукт кохання", відносять до афродізіаків і кажуть, що він дуже сприяє при певних обставинах (романтичній вечері). :)
Кумкват - найближчий родич звичних нам цитрусів, гібрид мандарина, лимона та лайма. Досить запашна, але кисла й водночас прісна річ.
Щодо манго, він досить вередливий і вимогливий до температурного режиму, вологості, таке інше.

Aleksandra Fink-Finowicka - 3-3-2005 у 10:28

Цитата:
Ще я пробував посадити кістку з манга, але та проростає і відразу всихає, може хтось порадить в чім тут проблема?


в мене досвід з мангом точно такий сам:( Вже двічі садила і вдвічі росллинкі сохли.

За те вдалось мені посадити цератоню:D вже кілька років росне в моєй кімнаті. Маю теж ананас, та цитрину (покіщо без фруктів).

Користувач Олесь - 4-3-2005 у 01:42

Ще дуже гарно виглядає кавове деревце у вазонку. А як садити ананас?

Hanor Narasson - 6-3-2005 у 14:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Користувач Олесь
А як садити ананас?



Майже (с): "Був би Ананас, а стаття, щоб посадити, завжди знайдеться!" :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Я не ботанік/агроном, але ІМНО, варто спробувати порозмножувати ананас вегетативним способом, оскільки він рослина примітивніша, ніж цитрусові або кава і росте "як трава":o Те, що нам пропонують їсти, наскільки я знаю - то не плід, а сильно розросле стебло (якщо на форумі є ботаніки - нехай поправлять мене).

Тобто варто зрізати вершечок з зеленим "чубом" і поставити у воду - може пустить корінці, далі - пересадити в землю. Ясно, що "чуб" має бути живим, з тугими зеленими листочками. От коли вони такі бувають у нас - не пораджу, бо коли "ананасовий сезон" - не знаю;)

Aleksandra Fink-Finowicka - 7-3-2005 у 10:45

Цитата:
Те, що нам пропонують їсти, наскільки я знаю - то не плід, а сильно розросле стебло (якщо на форумі є ботаніки - нехай поправлять мене).


Це є плід, але досі своєрідний. Оскількі мені відомо ананас є одиною рослиною, в якій може зрастати плід без попереднюго zapylenia (даруйте- не знаю цюго слова українськлю). Ще і банан може зрістати такий "пустий", але це трохі інше.

Нарахунок того як садити - правду Пан сказав:). Можна ще цей "чуб" садити просто в землю, але треба день, або хоч кілька годин тримати на повітрю, щоби висохло, щоби післа посадення не гнило. Я так садила.