Форум Рідного Міста

Правди не втаїти!..

Яндрух - 13-3-2005 у 21:13

... бо вона - рано чи пізно - а таки вилізе на світ білий, як те шило з мішка.

І ті, хто кричали йому вслід "Осанна! осанна!" (а на наш манір: Так! так!), невдовзі кричатимуть "Розіп'яти його! Розіп'яти!" (себто, "Під імпічмент його! Під імпічмент!).
Немає нічого страшнішого за людський гнів та людські прокльони.
А за те, що пошили пів'держави в дурні - подвійний гнів випаде на голову новоявленого керманича і на його "вірних" послідовників, серед котрих, мабуть, а таки й знайдеться новітній зрадця, що "знаком любови" підставить його на вірную політичную смерть.
Часу мало.

Днями ото "Вошінґтон Пост" передала "запізнілу" інформацію (стався "свідомий" витік інфи?) про те, що в грудні-місяці тодішній кандидат на гетьманську булаву із земель вкраїнських, а нині новоспечений керманич отих земель, в тому злощасному австрийському шпиталі по-шпигунському чимало разів потай консультувався із американськими майстрами від дерматології (тобто, шкірної науки). Щоб це означало? Чи не професійну обробку лику кандидата на найвищий пост у державі? Чи не свідоме спотворення обличчя, щоб через "гру на публИку" видозмінити образ "народного мученика", що - і він, і "його нація" разом із "цією країною" - потерпають від владного гніту?

У нас цю "безкомпромісну вісточку" - так "між іншим" (це щоб не дратувати надміру пана Зінченка, якого й підозрюють у тій "великій режисурі"...) - наважився передати лише "голос із лігва найзапеклішого ворога" - ТРК "Україна". І не дивно: головний медійний рупор новоявленої влади - п'ятий канал - і далі промиває мізки "маленьким українцям" та "друзям" і замітає сліди тодішніх чорних технологій тодішнього "опозиційного" кандидата, а "плюси" разом із "интерами" вмить забули про недавнішнє співробітництва своїх босів із тодішнім головним опонентом "народного кандидата", а нині не менш серйозним конкурентом на прийдешніх вкрай важливих виборах до ВР, що зугарен "відбатувати" чималенький шмат електорального пирога, і враз стали звинувачувати колишнього прем'єра в усіх мислимих і немислимих гріхах і всілякими способами очорнювати "край териконів і чорних копалень".

Можна також скоро очікувати на прихід "журналістики в стилі Піховшека", а то й самого "заклинателя змій": колишній голова колишньої вже АП вже, певно, вирішив, що "годі, Славцю, в себе дома на печі спати: час вставати і робити погоду в медіа-просторі країни". Тож, небавом з'явиться його "фірмовий", втім прямопротилежний за напрямком, у якому метатиме свої стріли пан-журналіст, Епіцентр на тих же "плюсах", де й Слава відірветься вволю (на-а-решті!) після тривалої бездіяльності, знову підносячи до небес свого патрона - покровителя червоних троянд (цікаво, чому не маків) і не забуваючи при цьому за свого царя, час од часу лобзаючи його владну руку (сподіваємося, що на ній до того часу вже не стане "слідів отруєння"...).

Часу дійсно мало: до вересня-місяця, де од чинного узурпатора влади та його свити закон відбере основні повноваження, всього ще треба встигнути зробити..., бодай соту часточку того, що в свій час "прокидав" "колишній", а нині - новоявлений "український Сорос" із своїм новоспеченим фондом (який у майбутньому робитиме погоду... - ні-ні, України вже йому замало! - в цілому світі! ну що ж, і це непогано), а опісля - начхати на державу (вона ж бо відібрала од тебе ледве що не всі важливі права!) і взятися за розкрутку себе та свого кишенькового, тимчасового "партійного утворення", яке й призначено для того, щоб і собі ввірвати шмат отого пирога.
Правду казав у свій час Лорд Ектон: "Влада розбещує, та абсолютна влада розбещує абсолютно". Чи не політичні "kinky"? (На бажання див. замітку про "українських Плейбоїв" в "інтимному куточкові" форуму)

Tempika - 13-3-2005 у 21:16

..дик, поки що говорити нема про що... людину можна оцінити лише за
вчинками, а вчинків поки що катма... який сенс пліткувати на порожньому
місці?... :-))

Олександр Шевченко - 13-3-2005 у 21:18

Країна невизнаних пророків, одначе... :lol: Розмножуються брунькуванням...

Користувач Олесь - 14-3-2005 у 09:49

Це якийсь новий проект, однозначно. От тільки шкода, що досі пан Яндрух не оприлюднив вислідків попереднього свого проекту, якщо пам'ятаєте, був такий по закінченню виборів.

Юрій Карашівський - 14-3-2005 у 09:55

Яндрух вважає, що однай з найпрестижніших клінік Австрії продала своє добре ім'я та довготривалу репутацію за одного українського та кілька американських президентів?

Не знаю, чи робили навмисне таємницю з того факту і чи дійсно він був таємницею. Чи просто на нього не звернули увагу під час виборів (клініка доктора Миколи Корпана - не його власна, звичайно - має всі повноваження не розголошувати медичні карти своїх пацієнтів та список лікарів, що його оглядали та консультували, на відміну від української "клініки доктора Васильєва", що більш відома під назвою ГПУ).

Однак, на мій погляд, така інформація, "відкрита" донецьким каналом, - лише відрижка політичних проектів "Бущенко" та "Україна - І, ІІ, ІІІ сорт".
Яндрух, вибори закінчилися, час працювати. Краще розкажіть нам про корупцію у Вашому місті і як Ви з нею боретесь, а Ющенко - ні.

Всі актуальні критичні повідомлення, нажаль, в іншій площині - клініка доктора Піскуна та все, що з нею пов'язане. Зайдіть на сайт газети "Свобода" (http://www.svoboda.com.ua/index.php?Lev=archive&Id=1170), де є чудовий факт помилковості кадрової політики нової влади щодо ГПУ та її підрозділів. Матеріал розписує, як у м. Василькові Київської оласті прокуратура та СБУ успішно розкрадають залишки бензину, відібраного у місцевої військвої частини. Отаких фактів новому президенту варто б знати якомога більше. Особисто мені відомий ще один чудовий факт - в сусідньому Обухівському районі, де Генпрокуратура, міліція та інші владні органи покривають дії колишньої слеищної голови Горобець, яку ще влітку минулого року селищна рада відправила у відставку, а вона й досі не віддає печатку. Все б звелося до звичайного сільського конфлікту за владу, якби не дві обставини: пані Горобець звинувачується у незаконній роздачі сотень гектарів лісових угід під Козином, на кордоні з Києвом. Роздавались вони чиновникам, зкорема і самій ГПУ під забудову. І ще: 14 січня, на Св. Василя, пані Горобець організувала в селищі побоїще "неугодних". Постраждало 40 людей. 7 жінок, серед яких і пенсіонерки, потрапили до реанімації. Міліція і прокуратура слідством фактично не займаються.

Отакі речі дійсно тривожать. Це дійсно важливо, що окремі "князьки" абсолютно не бояться зміни влади. Більше того, видають себе за "Гаврошів Помаранчевої революції", а фактично - прикриваються нею для досягнення власних цілей. Так що, пане Яндрух, вперед і з піснею, як кажуть. Бажаю успіху!!! :D

Dmy - 14-3-2005 у 19:05

Схоже, "гамерикацьки лікарі" справді помилилися адресою. Їм би до Яндруха навідатись, бо людину вже п'ятий місяць не попускає. Ну то діло таке - демократичне.
А от брехати, мабуть, не треба! Особисто я, по ТРК "Україна" дивлюсь самий футбол. Під час футболу про лікарів і навіть Ющенка ніц не казали. Звідки тоді я про це знаю? (Знаю, до речі, що лікарів у тій австрійській кліниці було достоту і не лише гамериканських - дивіться, пане Яндрух, щось окрім ТРКУ - більше знатимете).

Між іншим, нового проекту Вашого улюбленого пана Пиховщека довго чекати не доведеться: прямо сьогодні о 22:15 (саме на тих самих "плюсах"!), щоправда, разом із "комісаром" Ольгою Гепрасим'юк.

Луцького, от, забанили... За щось. А тут...

Яндрух - 14-3-2005 у 20:40

2 Юрій Карашівський:
>>...Так що, пане Яндрух, вперед і з піснею, як кажуть. Бажаю успіху!!!<<

Ну, раз так, то дякую й на "такім" добрім слові.
(Але, погодьтеся, що "дехто" а таки замітає сліди перед-, виборчих технологій, тож кому як не нам бути "вірними псами демократії", щоб ані жоден "поганий" вчинок отих "негарних людей" не канув у небуття!)
(цензура!)

2 Dmy:
Після того як та пані Герасим'юк - задля провадження далі своєї кар'єри - взялася вести оцю туфту для люмпену (Жді меня, чи як там), я її перестав сприймати як журналіста. А Піховшек, погодьтеся, професійний журналіст (не знаю, як там щодо моралі, і чи справді вона моя місце під час таких реалій), і коли треба, його можна скеровувати в потрібному керункові...
А сьогодні о 21.00 ліпше дивитися чудову фантастику Рідлі Скота.

сумна - 15-3-2005 у 18:09

"...огидний вчинок отої мерзоти..." Без коментарів...

Captivitas - 17-3-2005 у 19:07

"Ти не один" - пан Яндрух + Маріан Калускі

"Согласно энциклопедии "Британника" за 2004 год Украина является одной из самых бедных стран в Европе. В 2001 году ее валовой национальный доход на душу населения едва достигал 720 долларов, в то время, как в бедной Албании эта цифра составляла 1370 долларов, а в разоренной гражданской войной Боснии и Герцеговине - 1240 долларов. Для сравнения в Польше этот показатель был равен 4 230 долларам, а в Германии - 23 560 долларам.

Тем временем, Ющенко уже наобещал украинцам золотые горы. Расцвет демократии, подъем уровня жизни и скорое вступление Украины в Европейский Союз. Однако реальная ситуация складывается таким образом, что Ющенко не сможет построить в Украине настоящую демократию (в лучшем случае, появятся ее внешние признаки, что уже по себе будет прогрессом). Он также не сможет создать богатую Украину, даже если будет оставаться президентом два срока подряд, и уж точно не сможет обеспечить быстрое вступление Украины в ЕЭС. Остается только ждать, когда украинцы разочаруются в Ющенко так же, как в свое время поляки разочаровались в Лехе Валенсе и в правительстве периода "пост-Солидарности". "

Повний текст перекладу з польської
http://www.korrespondent.net/display_print.php?arid=116873

Наталка - 17-3-2005 у 22:58

Та якби це їх, таких, хто багато говорить, та ще й з таким пафосом, знаками оклику і заклинаннями, як у третьосортній трагедії "Час отямитись! Пора прозріти! Правди не втаїти!", а сам при цьому ніц не робить, лише двоє було, чи хоча б троє (з Сан Саничем Морозом, якого в котре вже так приморозило, що він себе і судом, і прокурором у одній особі уявив), отоді б і рай на землі настав. На жаль, їх значно більше, та то пусте. Робота псів - брехати, а каравану - йти.

vovka - 18-3-2005 у 01:25

Якраз до теми сподобалося оце з блогу enter.lviv.ua:

==
З комуністами розмовляти важко... Щось довести, що йде всупереч завченим совєтським фактам, практично неможливо... Це як CD-R - один раз прописали (випалили) - і тепер лише зчитувати можна.
==
(c) OOHFIRO

Мені здається що доводити тут щось автору, також є нереальним.

tysovska - 18-3-2005 у 13:09

Цитата:

http://www.korrespondent.net/display_print.php?arid=116873
Сам факт проживания на территории Украины 10 миллионов русских и 32 миллионов людей, использующих русский язык в своем повседневном общении (при населении в 48 миллионов), представляет собой серьезную угрозу Украине.
...
Украина считает себя правопреемницей Великого Княжества Литовского, и это несмотря на то, что его центр находился на территории нынешних Литвы и Беларуси, а собственно украинские земли представляли собой лишь окраинные (ukrainny), пограничные территории! Все это ясно свидетельствует об уровне украинского национализма, при этом необходимо помнить, что это примитивный и чрезвычайно агрессивный национализм XIX века. Этого национализма справедливо опасаются все проживающие в Украине национальные меньшинства
...
Начиная с XIX века, украинский национализм был и остается злейшим врагом Польши и поляков. Свое бандитское обличье он в полной мере проявил во время Второй мировой войны... Сегодня украинский национализм представлен уже на уровне государственной власти
...
В интересах Польши, которая всегда будет испытывать угрозу со стороны российского империализма, необходимо существование Украины в качестве буфера между Польшей и Россией. Однако линия границы при этом должна отличаться от той, которая существует на сегодняшний день. Польша обязана всячески поддерживать идею раздела Украины и делать все, чтобы он наступил как можно скорее, поскольку всегда существует опасность того, что нынешнюю, русско-украинскую Украину вновь подчинит себе Москва.

Що це за фігня там написана? Ці польські (і не тільки) "письменники" взагалі хоч іноді замислюються, що вони язиком ляпають?

І після таких статей він ще має нахабство говорити "Польский народ способен помириться (и помирился бы) с украинцами"! А український народ на таких умовах здатен (і чи схоче) помиритися з поляками?

Користувач Олесь - 18-3-2005 у 13:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від tysovska
Цитата:

http://www.korrespondent.net/display_print.php?arid=116873
Сам факт проживания на территории Украины 10 миллионов русских и 32 миллионов людей, использующих русский язык в своем повседневном общении (при населении в 48 миллионов), представляет собой серьезную угрозу Украине.
...
Украина считает себя правопреемницей Великого Княжества Литовского, и это несмотря на то, что его центр находился на территории нынешних Литвы и Беларуси, а собственно украинские земли представляли собой лишь окраинные (ukrainny), пограничные территории! Все это ясно свидетельствует об уровне украинского национализма, при этом необходимо помнить, что это примитивный и чрезвычайно агрессивный национализм XIX века. Этого национализма справедливо опасаются все проживающие в Украине национальные меньшинства
...
Начиная с XIX века, украинский национализм был и остается злейшим врагом Польши и поляков. Свое бандитское обличье он в полной мере проявил во время Второй мировой войны... Сегодня украинский национализм представлен уже на уровне государственной власти
...
В интересах Польши, которая всегда будет испытывать угрозу со стороны российского империализма, необходимо существование Украины в качестве буфера между Польшей и Россией. Однако линия границы при этом должна отличаться от той, которая существует на сегодняшний день. Польша обязана всячески поддерживать идею раздела Украины и делать все, чтобы он наступил как можно скорее, поскольку всегда существует опасность того, что нынешнюю, русско-украинскую Украину вновь подчинит себе Москва.

Що це за фігня там написана? Ці польські (і не тільки) "письменники" взагалі хоч іноді замислюються, що вони язиком ляпають?

І після таких статей він ще має нахабство говорити "Польский народ способен помириться (и помирился бы) с украинцами"! А український народ на таких умовах здатен (і чи схоче) помиритися з поляками?


Український народ вже помирився з поляками. І цей факт власне і непокоїть певні кола (вказувати пальцем не буду, всім і так зрозуміло, звідки тут ноги ростуть), тому ці певні кола всіляко підтримуватимуть і розвиватимуть подібну творчість. Знаєте, навіть і в респектабельній західній пресі де-не-де та й мелькне подібна стаття на замовлення. Думаю, що навіть польські чи інші письменники, чиї імена стоять під подібними статтями, самі їх не писали.

tysovska - 18-3-2005 у 13:35

Дай Боже! Бо я під впливом статті стронґовського про Львівський форум видавців (тільки щойно мені ця стаття трапилася) - там один із польських запрошених авторів так собі мимохідь зауважив, що Львів - то питомо польські землі... Та й проблем із польським народом у нас насправді достобіса - хоча б те, що за опитуванням значна частка поляків ставиться до українців вельми негативно. Що радує в цій ситуації, так це що наші українські поляки з-поміж усіх інших нацменшин, що живуть в Україні, - найбільш толерантні й завжди на нашому боці.

Яндрух - 23-3-2005 у 16:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від сумна
>> "...огидний вчинок отої мерзоти..." Без коментарів... <<

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Яндрух
>> ...щоб ані жоден "поганий" вчинок отих "негарних людей" не канув у небуття!)
(цензура!) <<

Е, ні: я, певно, піддався фальшивим докорам сумління...
Ота "мерзота" - то м'яко сказано. Бо вона підготувала добрий (щоб не сказати - плідний) ґрунт на подальше одурманювання населення в нашій державі. сього разу - зі сторони певний аферистів і шахраїв, новітніх "наперсточників". (Ну, а згодом, певна річ - на прийдешніх парламентських виборах. А також - на виборах мера Львова, ха-ха)

Такі собі "Рідерз Дайджест" правильно "сприйняли месидж", уздрівши на власні очі, як із тою великою помаранчовою революцією "інженери політичних душ" професійно зробили "кидалово" пів-країні. Тож діючи "по гарячих слідах" "великих сіячів", вирішили й собі дещицю "пожати" із того великого врожаю "багатьох покликаних" (та мало вибраних, тим не менше)...

Ото нещодавно покірного всіх отут слуги братика (не селюка, здається, хоч і підтримував "помаранчових", кількоро днів померз на тому майдані) із тим "рідерзом" обшахраювали (як ото робили колись на Краківському) на 79 грн. І закрадаються певні підозри, що таким самим робом "кинули" ще кілька тисяч "громадян" (свідомо взяв у лапки...), особливо тут, в Західній Україні - тих, що "сліпо віддались" на зухвале "групове зґвалтування" політичними аферистами. Тобто, тих, як було слушно зауважено його опонентом, що їх упродовж перед-, виборчої кампанії не переставали мучити та знущатися над їхньою свідомістю. По-іншому - обробляти їхнє людське нутро, промивати мізки. І тут ще докоряють за нібито негарно вжите слівце.

Що ж, допоки кожен із нас не перейде через горнило громадянського суспільства, поки сам не відчує на власній шкурі й поки сам не збагне (а не те, що йому втовкмачують в голову), що їх насправді мають за бидло, що їх тільки раз на 4 роки допускають до "державних віжків правління", попередньо добряче "попрацювавши" із ними: для того щоб сеї доленосної миті біля виборчих урн вони скерували на "вірную" путь-доріженьку свою "неньку", до котрої ззаду "приструнчилися" політичні збоченці, - доти вони виконуватимуть роль "електорального м'яса", що так добре надається до начинення в найрізноманітніші форми. На, бери, покермуй собі, бидл###. Тільки не оглядайся назад, бо заклякнеш від побаченого і обернешся на соляний стовп...
А те, яким способом поганяти "тимчасово впряжених", то нині вже не використовують різки та батоги: набагато "цивілізованіше" діють добре масне слівце, яким промовляють-заколисують "маленьких" блудні сини батька свойого, який і передав отару людиноподібних овець та баранів новому пастухові. Ну що ж, попаси вже й ти собі трошки ту численную отару, сину мій любий. Сину, що пов'язався був із гарними чужинськими блудницями, погидувавши, хоч і забрудженими й смердючими, та проте рідними доярками на моїм хуторі...

Доти нас "оброблятимуть" усілякі "рідерзи дайджести" вкупі з валентинами, ілхамами, олянами та іншими пройдисвітами, котрі в руках рикаючого льва, що чигає на свою жертву, є відмінним інструментом з викривлення людських душ.


(А зараз будете сміятися: вся оця наша бувальщина є... нормальним явищем як на недорозвинуте громадянське суспільство. Вичавлюючи щоразу із себе раба, нас - із повагою вже до іже собі подібних! - "політичні шахраї" "оброблятимуть", а новітні "наперсточники" "розводитимуть" усе вишуканіше та елеґантніше. Як відомо ще зі шкільних уроків фізики, енергія нікуди не дівається - вона просто перетворюється з одного виду в інший.)
<відцензуровано>

Андрій Пелещишин - 23-3-2005 у 17:08

Чесно кажучи, смислу допису не вловив.
Але дуже прошу Яндруха уважніше ставитися до своєї лексики та нагадую, що на Форумі заборонені образливі вислови.

сумна - 23-3-2005 у 17:41

Не розумію, п.Яндруху, чому Ви пов'язуєте шахраїв з "Рідерз Дайджест" з новою владою.
Я отримала від них послання з обіцянками-цяцянками і якимось-там символічними ключами від машини ще влітку, задовго до виборів. Ще за старої влади. І досить легко було зрозуміти, що це аферисти.
А щоб переконатися, пошукала в Інтернеті та знайшла там дописи обурених обдурених людей.
Повторюю - це було за старої влади. Не знаю, хто там для кого який грунт створив.
Мене, як і Вас, обурюють оті різні Ілхами, Оляни та іже з ними. Але я не схильна думати, що їх нам заслав Ющенко.

Dmy - 23-3-2005 у 19:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від сумна
Не розумію, п.Яндруху, чому Ви пов'язуєте шахраїв з "Рідерз Дайджест" з новою владою...
Мене, як і Вас, обурюють оті різні Ілхами, Оляни та іже з ними. Але я не схильна думати, що їх нам заслав Ющенко

Нє, ну пані Сумна така цікава! "не Ющенко". А хто?
От вже рівнодення минуло, на носі Католицька Пасха, а на дворі сніг лежить. А того року - ПРИ СТАРІЙ ВЛАДІ (!!) - не лежав! Так хто це все робить, як не новий "шахрай-Президент"?! :mad:

А що це, до речі, за "Рідерз Дайджест"?

Тарас Сокальський - 24-3-2005 у 12:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
А що це, до речі, за "Рідерз Дайджест"?

Не знаю, якийсь лохотрон. Моя мама таке отримала, але там щось було понаписувано малозрозумілою іноземною мовою, то вона, щоб сильно не напружуватись, відіслала назад з проханням перекласти українською. Результату чекає вже другий місяць:lol:.

Андрій Пелещишин - 26-3-2005 у 13:05

Я розділив тему, вирізавши допис п.Сумної в окрему гілку
Рідерз Дайджест - Підприємництво, економіка, юриспруденція - Львів. Форум Рідного Міста

Обговорення цього явища краще вести у новій гілці

Тарас Сокальський - 27-3-2005 у 21:54

Власне, заголовок теми сформульований так, що Рідерз Дайджест тут офтопом не виглядає:lol: Але в розділі "Політика" йому дійсно нема що робити:cool:

tysovska - 29-3-2005 у 08:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
там щось було понаписувано малозрозумілою іноземною мовою, то вона, щоб сильно не напружуватись, відіслала назад з проханням перекласти українською

Супер! Я б не додумкала! Тепер так завжди робитиму!

А п.Яндруху - мої вітання. Як завжди, багато води, в якій не виловиш зернини. І що автор хотів сказати? Читала-читала...

Яндрух - 29-3-2005 у 22:52

... і шо - не дочитала?..

tysovska - 30-3-2005 у 14:23

щелепи звело