Форум Рідного Міста

Закон "Про внесення змін до Митного тарифу України"

Галина Лев - 16-3-2005 у 23:51

Невже будемо нарешті об*їдатися дешевою екзотикою і ходити в справжніх італійських мештах по ціні вітчизняних, а наші чоботярі зрозуміють, що не придатні вони до виробництва якісного взуття і підуть поля обробляти?

А де сам закон? Чула і читала, що ніби вчора затвердили.
Всі про нього балакають, а я чомусь ніде не можу знайти повного тексту з гарним розписом усіх тарифних ставок. На сайті нашої рідної ВР уже навіть не пробую шукати. Довше певно ніщо не завантажується, а потім ще й каже:"Звиняйте, тутечки такого нема".

Tempika - 17-3-2005 у 08:16

...закон, наскільки я зрозуміла, не враховує ПДВ... тому все буде дорого,
дуже дорого... :-((

Сергій Бєляєв - 17-3-2005 у 09:47

Дорого буде, але не через ПДВ, його й раніше платили. Тим більше, передбачається, що він буде замінений податком з продаж.

Ці зміни до Митного Кодексу ухвалені не для зменшення цін, а для того, щоб маржа у оптових та роздрібних продавців була більша. Уряд сподівається, що вони не будуть, за таких умов, шукати "канали" на кордоні і почнуть сплачувати мито.

Ось така схема, якщо спрощено.

Галина Лев - 17-3-2005 у 22:40

1. Шо таке маржа?
2. Де все ж можна знайти усі ті тарифи поширено, бо нам треба для роботи.

Сергій Бєляєв - 18-3-2005 у 09:57

Маржа, навар - це сленг. Прибуток на різниці цін, на перепродажі, на спекуляції, якщо зовсім грубо. Тобто роздрібна ціна лишається та сама, а, за рахунок сплати (офіційної чи неофіційної) меншого мита продавець наварить. Цей прибуток поділиться між гуртовими та роздрібними торгівцями, причому, я думаю, на користь гуртових.

Щодо тарифів, то подивіться на http://www.rada.kiev.ua у прийнятих законопроектах.
Після того, як Президент підпише закон, він з'явиться на http://www.rada.kiev.ua, http://www.nau.kiev.ua (це ті, якими я переважно користуюсь) вже у базі законодавчих та нормативних актів.

Галина Лев - 18-3-2005 у 23:01

Спасибі, Сергію.