Форум Рідного Міста

День міста Львова - 2005

Роман Голощук - 26-4-2005 у 15:44

8 травня відзначення Дня міста Львова розпочнеться екуменічним молебнем, на якому будуть присутніми голова Львівської ОДА Петро Олійник, голова Львівської обласної ради Михайло Сендак та міський голова Любомир Буняк – повідомила начальник управління культури Львівської міської ради Віра Покотицька.

Після того львів’ян та гостей чекає програма, події відбуватимуться одночасно у кількох точках і матимуть різне спрямування.

Зокрема у парку імені Франка протягом всього дня проходитимуть акції для дітей: виступи дитячих колективів, вистава 1-го українського театру для дітей та юнацтва, відбуватиметься конкурс „Малюнок на асфальті”, дитячі „Орігамі” – діти робитимуть фігурки з паперу, які прив’язуватимуть до повітряних кульок та запускатимуть в небо. Тут відбуватимуться різні забави та конкурси, буде встановлено „надувне містечко” а також проходитиме акція, організована „Пластом”.

На площі Ринок відбудеться фестиваль „Галицькі фестини”, також національні товариства міста представлятимуть свою культуру, фольклор та національні кухні. Там же пасічники частуватимуть городян та гостей міста медом та продаватимуть воскові фігурки.

У Парку культури та відпочинку імені Хмельницького відбудеться свято для молоді та сімей. Тут буде поєднано святкування Дня міста та Дня матері. Планується провести міжнародний хореографічний фестиваль „Карпатські візерунки”, участь у якому візьмуть представники 10 країн. Тут же відбудеться молодіжне свято з концертом і дискотекою та урочистий проїзд байкерів. На стадіоні „Юність” пройдуть показові виступи спортсменів.

У Палаці Мистецтв заплановано три виставки: дитячого малюнку „Ми любимо наше місто”, фотовиставка „Моє місто” фотохудожників німецького міста-побратима Фрайбурга та фотовиставка львівських фотохудожників „Моє місто Львів”. На подвір’ї перед Палацом Потоцьких відбудеться театралізоване кінне шоу „В гостях у графа”, під час якого відбудеться показ колекції Роксолани Богуцької та гратиме камерний концерт.

Новинкою Дня міста стане ретро-шоу біля пам’ятника Міцкевичу, де буде встановлено великий екран, на якому будуть показувати зображення старого Львова, виступатимуть співаки та актори, а поціновувачі кави зможуть її випити у відкритому кафе. Традиційно День міста завершиться концертом біля Львівської опери в якому візьмуть участь Ірина Доля, Ігор Кульчицький, Наталка Карпа, гурти „Яка існує” „Мері”, „ВВ”, „Тартак”.

Джерело: Щоденний Львів

P.S. Ну що, гульнемо? ;)

Ярема П. - 4-4-2006 у 17:34

А коли буде цього року день міста Львова 2006? Щось незрозуміло, чи то весною, чи то 6 травня, чи то 8 чи 9?
http://www.arka.org.ua/newissue8/articles.php3?id_issue=13&id_h...

Тарас Задорожний - 4-4-2006 у 17:53

Начебто знову перенесли на осінь... Але не впевнений

Олександр Дєдик - 5-4-2006 у 08:02

мабуть таки осінню, бо ті наші господарники ніц за місяць-два з ремонтами не закінчать :mad:

Сергій Бєляєв - 5-4-2006 у 09:01

Добре, якщо перенесли. Мені ця травнева ідея Буняка ніколи не подобалась.

Тарас Задорожний - 5-4-2006 у 10:05

Ідея святкування у травні є не такою і поганою. Просто зараз кругла дата, а поки надійдуть всі гроші з бюджету, то вже і лисятя почне на деревах жовтіти... Напевно тому і перенесли.
Просто проблема виникає історична... "Золотий вересень" у старшого покоління має певні негативні спогади. А травень - це весна, уже достатньо тепло. Та ще й покровительство св. Юрія. Думаю не така і лиха була вже ця ідея Буняка. Може навіть найкраща з усіх.

Demyan - 5-4-2006 у 10:19

Та осінню однозначно. Роблять же дорогу на площі ринок ще багато чого. От тільки коли залатають ті дири на дорозі???

Юрій Сєров - 5-4-2006 у 18:50

А мені дуже подобалося, коли День Міста святкували весною.
Травень - це весна, тепло, настрій святковий.
А місто добре як за 10 років доведуть до розуму, до осені я і не сподіваюся...