Форум Рідного Міста

Чи є альтернатива вхідному дзвінку для квартири?

Андрій Пелещишин - 27-4-2005 у 22:00

У мене дома часто відімкнутий вхідний дзвінок (зокрема, коли дитина спить, можуть і інші ситуації бути). Гості доступу до дверей не мають (є передні двері, спільні зі сусідами), тому стукай-не стукай - результату не буде.
Це породжує певні незручності. Особливо для поштарок і комунальників :)

От у мене і виникає питання - чи немає на ринку якоїсь альтернативи дзвінку - наприклад мобільного світлячка по принципу пейджера на радіотрубці або може щось інше, що не породжує глобального шуму (чи інших подразників) а є мобільним і помітним (чутним) лише в околі?

Або може якісь інші ідеї? Питав в спеціалізованих магазинчиках електротехніки - глухо :(

Tempika - 28-4-2005 у 08:07

...нема... у моєї колєжанки та ж проблема... в кінці кінців мені просто
видали ключ :-))

Рост - 28-4-2005 у 08:44

Придумати щось завжди можна.
Наприклад, з області моєї спеціалізації. Є автомобільні охоронні системи - електронний комплекс, призваний в першу чергу в разі виникнення певної події повідомити про це власника автомобівля. Для повідомлення використовуються акустичні та радіо засоби. Акустичні - звичайна (чи не дуже звичайна) сирена, а радіо - спеціальний пейджер.
Він складається з передавача і приймача. Передавач керується сигналізацією (прості звичайним подаванням +12 вольт на вхід) і передає сигнал тривоги в ефір. Приймач налаштований на відповідну хвилю і приймає цей сигнал від передавача. Прийнявши, починає пікати, більш "просунуті" оснащені вібровикликом. Працює приймач на батарейках.
Єдина проблема - живлення передавача. Потрібно постійних +12В. Але це не така вже й пробема, її вирішить нескладний блок живлення чи відпровідний перетворювач - залежно, що за дзвінок в квартирі встановлений.

Якщо є інтерес до такої реалізації - давайте обговоримо. Я займаюсь в тому числі і автомобільними охоронними системами.

По вартості. Прості пейджери коштують доларів 25-30. От не знаю, чи є там вібровиклик, треба глянути в документацію.
Блок живлення і керування - залежить від квартирного дзвінка.

Tempika - 28-4-2005 у 08:59

...та любу симпатичну штуку біля дверей, ще й з пікалкою і мигалкою,
розпотрошать хулігани і просто бандити... тре ще й замаскувати під
дзвінок.

Громов Сергій - 28-4-2005 у 09:07

Ну ви так даремно - на ринку багато моделей домофонів. Обладнані камерами (від однієї до декількох), передбачена можливість встановлювати на декілька квартир, тут же керування ел-магнітною защіпкою для відкриття дверей .... певно і "мобільні" пристрої передбачені - за це не скажу, а світлова індикація і дискретизація гучності - стопудово є :)

Олексій Мачехін - 28-4-2005 у 09:08

Під дзвінок замаскувати - нема проблем :)
Але мені здається що проблема дещо надумана. На ринку повно дзвінків з регулятором гучності і просто мелодійного дзвону - пташки, тощо. Можна згадати доволі розповсюджену за совка схему дзвінка канарки. Ускладнити її змінним резістором перед динаміком не викличе ніяких проблем.

Рост - 28-4-2005 у 09:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...та любу симпатичну штуку біля дверей, ще й з пікалкою і мигалкою,
розпотрошать хулігани і просто бандити... тре ще й замаскувати під
дзвінок.


А хто ж квартирний дзвінок надворі вішає? :o Він в квартирі, здебільшого, висить. Надворі тільки кнопка. Чи я щось не так зрозумів?

Андрій Пелещишин - 28-4-2005 у 09:18

Росте, мені сподобалася твоя ідея, давай приватно обговоримо.

Рост - 28-4-2005 у 09:19

Дискретизація гучності - річ хороша, але якщо притишити дзвінок, то крім дитини, його можна і самому не почути.

Я теж більше ніж впевнений, що є мобільні додатки до домашніх дзвінків, готові реалізації, але, думаю, у нас їх просто не продають. Або продають, тільки не знаю де :)
Світлова ж індикація - її ще побачити треба.

Андрій Пелещишин - 28-4-2005 у 09:28

Носити зі собою пристрій.

Росте, ти уявляєш, яку ринкрву нішу я відкрив для тебе? :)

Олексій Мачехін - 28-4-2005 у 09:32

Незнаю незнаю, мій малий від дзвінка не прокидається, а я його чую. Просто довго підбирав :)

Рост - 28-4-2005 у 09:34

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Носити зі собою пристрій.

Росте, ти уявляєш, яку ринкрву нішу я відкрив для тебе? :)


:) Ну давай, зробимо прецендент, а тоді вже можна буде судити про щось...

Андрій Біляк - 7-5-2005 у 02:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Або може якісь інші ідеї? Питав в спеціалізованих магазинчиках електротехніки - глухо :(


Спробуй розпитатися на радіобазарі, що на Любінській (кінотеатер Галичина). Там досить багато усього, та й люди там не дурні сидять. Багато хто з них колись працював на колишніх воєнних і промислових заводах, які спеціалізувалися й на такого роду техніку. Підійди туди розпитайся неодмінно щось цікаве запропонують або підскажуть.

ПС.Базар працює у середу і суботу. Краще всього іхати зранку.

_____________________________________________________________________________________________________
Щиро ваш...

Рост - 11-5-2005 у 08:05

Базар сходить на пси :(
Там вже майже нічого, крім ЦД-матриць, вживаних мобілок і ще всякого ширпотребу купити не можна. Сумно. Шукав хороший мілівольтметр - нема! Добре хоч генератор звуку знайшовся ще зі старих запасів...

Demyan - 11-5-2005 у 09:11

Зверніться в БК систем там є різні типи домофонів, з "вандалозахищеними" корпусами. як для декількох квартир так і більше та й думаю вони щось порадять.
А взагалі тут і самому зробити можна. найпростіше додатково поставити кнопочку провести пару дротиків з лампочками (не потужними) в кожну кімнату буде світлова сигналізація. Відповідно сюди ж можна і легеньку звукову сигналізацію замість світлової або ту і ту. можна у всі кімнати провести та й все і відключати там де дитина спить. раджу провести і в ванній, тоді не треба моібільності.

Тарас Сокальський - 11-5-2005 у 13:38

Перемикати дзвінок на альтернативний засіб сигналізації -- напр., лампочки в кожній кімнаті. Або пригасання загального освітлення в усьому помешканні (чи навпаки засвічування, коли вимкнене). Або лампочки -- стробоскопи -- важко не помітити. Словом, можна всього понавигадувати. Якщо проблеми з реалізацією -- я люблю схемки вигадувати, тож поможу без проблем.

Тарас Сокальський - 12-5-2005 у 12:21

А якщо конче треба вібровиклик, то є ще така ідейка – носити з собою мобільник, де то вже є, а коло дзвінка почепити недорогий старий пошарпаний моб і перекидати дзвінкову кнопку на кнопку повторного виклику чи фіксованого набору (бажано через опторозв'язку), попередньо ввівши в той телефончик свій чи дружини номер.
А стосовно попередньої ідейки з засвічуванням/пригасанням світла, то її дуже легко реалізувати, якщо в хаті повністю відокремлені силова (розетки) і освітлювальна проводки, тобто на щиток виводиться окремі Фаза і Нуль від світла. Тоді треба тільки релюшку, діодовий міст на 5-10 амперчиків, і по діодику на кожну лампочку. І, звичайно, тумблер для перемикання ДЗВІНОК-СВІТЛО.