Форум Рідного Міста

Норвегія і Швейцарія

Sergi Adamchuk - 13-5-2005 у 12:34

Завжди мене мучило запитання, чому ці дві країни не є членоми євросоюзу?

Андрій Пелещишин - 13-5-2005 у 15:51

Вони вочевидь вважають (точніше їхні громадяни) що шлях до благополуччя не обовязково має супроводжуватися обмеженням сувернітету

Користувач Олесь - 27-5-2005 у 16:44

Норвегія - не знаю чому, зате вона є членом НАТО (на відміну від сусідньої Швеції, яка є в Европейській Унії, але не є членом НАТО).

А Швейцарія сотнями років сповідує політику тотального нейтралітету і не вступає в жадні спілки. Вони і в ООН вступили тільки недавно - здається 4 роки тому.

rost - 28-5-2005 у 09:32

Тут вже десь писалося, що Швейцарія, "де-факто" є більш інтегрованою в ЄС ніж та ж, скажімо, Польща не кажучи про всякі Румунії чи там Албанії. Просто, з поваги до 500-літньої традиції нейтралітету швейцарці не роблять цього "де-юре".

Щодо, Норвегії, то це, скоріше всього, спроба самоутвердженя. Треба не забувати, що політично, Норвегія завжди вважалася "задупп'ям" Данії, а етнічно це завжди було "задупп'я" Швеції. Тому фактор нафти, Північного моря, норвежці вирішили використати, для формального самоутвердження. Хоча "де-факто" рівень інтеграції Норвегії в євро-атлантичні структури є значно вищичим ніж у любої країни Східної Європи.

Andreas - 5-6-2005 у 15:53

Правильно роблять! Німці стогнуть і виють від того євросоюзу і євро! „Союз” – він і в Африці „союз”:-))

І Україні нема чого там робити!

Користувач Олесь - 13-6-2005 у 10:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
Правильно роблять! Німці стогнуть і виють від того євросоюзу і євро! „Союз” – він і в Африці „союз”:-))

І Україні нема чого там робити!


Німці завжди стогнуть і виють. Кожен третій вважає Німеччину нездалою до життя і каже, що волів би мешкати де-інде. Просто як завжди, про добре не говорять, але про погане говорять посилено. Від громадянина якої країни ви почуєте, що він повністю задоволений? Кожен на щось нарікатиме.