Форум Рідного Міста

Тімошенко піде у відставку?

Олег Бордун - 21-5-2005 у 00:56

Не так давно пройшли 100 днів роботи нового уряду. Газети заговорили про те, що думки лідерів уряду між собою не співпадають і багато в чому суперечать один одному. Ці суперечності відображаються на економічних результах роботи уряду, що дуже хвилює Президента. Права рука Презідента- Тімошенко висловлюється про непрофесіоналізм ...до прімеру- Кинаха... А чи можлива взагалі відставка самої Юлії Тімошенко? Так чи ні? І чому?

Dmy - 21-5-2005 у 18:07

http://www.zn.kiev.ua/ie/show/547/50107
Жінка мусить знати своє місце! У владі! :lol:
Хоча, гадаю, Ющенко не такий дурний, щоб відправляти Юльку прямо зараз.

Tempika - 21-5-2005 у 19:28

...нечесно підставляти зараз юлю під вогонь... не помиляється той, хто
нічого не робить... я навіть не знаю, ким її можна замінити :-(

Наталка - 22-5-2005 у 16:37

Думаю, що нікуди Юля зараз не піде. Тут я згодна з Танею - немає помилок лише у того, хто в стелю плює.

Олег Бордун - 22-5-2005 у 23:08

Це я з вами згоден: хто не ходить той не падає. Але 100 днів пройшло по підсумках скільки кроків і скільки падінь?
Бензин, М'ясо свинина по 15 гривень, Реприватизацію, Зростання цін, затримки з виплатами бюджетникам.... я можу продовжити.
А що ж хорошого?

Tempika - 22-5-2005 у 23:17

...ой, а раніше ціни росли і росли, то уряд взагалі хоч намагався щось робити?... і зарплати не платили, і бюджетники голодували... я вас
умоляю... наші проблеми такі застарілі, що 100 днів для їх вирішення
явно замало.

Сергій Бєляєв - 23-5-2005 у 10:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...нечесно підставляти зараз юлю під вогонь... не помиляється той, хто
нічого не робить... я навіть не знаю, ким її можна замінити :-(

Ну як це - немає ким. А Порошенко. Він як піонер - завжди готовий стати прем'єром.:lol:

vps - 23-5-2005 у 10:14

Тут йдеться про інше - Ющенко розв'язав Юлі руки на ці 100 днів, не втручаючись у її "війни". Вона не змогла їх виграти (ні на ринку м'яса, ні на ринку нафти). Їй Президент вказав на помилки. Її задача не погоджуватись-непогоджуватись (тим більше публічно), а "віноват ісправлюсь", козирнути і продовжувати далі, взявши до уваги зауваження.

vps - 23-5-2005 у 10:16

А для тих хто не погоджується, як було зауважено, завжди знайдеться місце в опозиції.

Сергій Бєляєв - 23-5-2005 у 10:21

А чому Ви вважаєте, що вона ці ігри не виграла? Я би подивився на це з іншого боку. Президент втрутився, щоб не допустити успішної реалізації ініціатив Уряду.

А щодо "козирнути". Президент не повинен втручатися у роботу Уряду. Його завдання (згідно з Конституцією) - визначення засад внутрішньої та зовнішньої політики. А Уряд діє відповідно до затвердженої Верховною Радою Програми. І відповідальність за реалізацію цієї Програми у першу чергу лежить на Уряді, а не на Президенті. Втручатися у процес прийняття урядових рішень (тим більше коаліційного уряду) у такій ситуації - волюнтаризм.

vps - 24-5-2005 у 08:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
А чому Ви вважаєте, що вона ці ігри не виграла?


Вчому Тимошенко виграла, так це в ситуації, що склалась. Тепер при упішній роботі її будуть хвалити, а при помилках - говоритимуть, що у неї були звязані руки :D.
А бензинову війну вона програла. Це очевидно.

Сергій Бєляєв - 24-5-2005 у 15:29

Завдяки не будемо говорити кому :lol:

Василь Яворський - 24-5-2005 у 15:39

Юля - класний управлінець. Вона не економіст, воне не енергетик, та й вона не повинна ніким цим бути. Вона - прем'єр, вона повинна організувати роботу уряду. Інша справа кого у той уряд понабирали. Деякі кадри просто ні в кут ні в двері.

vps - 25-5-2005 у 08:39

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
...воне не енергетик...
Ну, друже, я не знаю.... :o Якщо вже Тимошенко не енергетик, то хто ж тоді?

Василь Яворський - 25-5-2005 у 08:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від vps
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
...воне не енергетик...
Ну, друже, я не знаю.... :o Якщо вже Тимошенко не енергетик, то хто ж тоді?


Я й кажу - управлінець. Те, що вона керувала нафтогазом - ще не означає, що вона енергетик. Для керівника вистачає поверхневого знання галузі, якою він керує, головне, щоб керівник вмів організовувати роботу. А це Юля вміє дуже добре.

Сергій Бєляєв - 25-5-2005 у 09:12

Не погоджуся. Вже що-що, а ринок нафтопродуктів Юлія Володимирівна знає набагато краще, ніж будь=хто інший. Тому й дії її щодо нафтотрейдерів не були експромтом. Це продумана стратегія, яку, на жаль, згорнули.

vps - 25-5-2005 у 13:19

А який у неї, питається, був бізнес, до того як вона пішла в політику?
Вона ж сама колишній нафтовий магнат:lol: . І спеціаліст вона в цій галузі чудовий (принаймі так відзиваються як її друзі так і ворги). А пішла вона з бізнесу, бо її суркіси, пінчуки, ахметови просто напросто задавили.

vps - 25-5-2005 у 13:29

А це ...
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
Те, що вона керувала нафтогазом - ще не означає, що вона енергетик. Для керівника вистачає поверхневого знання галузі, якою він керує, головне, щоб керівник вмів організовувати роботу.

...нісенітниця якась. Нє, ну якби це стосувалось якогось іншого міністерства (охорони здоров'я, наприклад, і то ...) то я б ще погодився. А тут вона б досягла не більшого успіху, ніж Луценко на своїй теперішній посаді. :lol::baddevil:

vps - 25-5-2005 у 13:39

Саме тому мені і дивно, що вона ввязалась в цю війну, не маючи підходящої "зброї". Якщо не можеш зараз притиснути, то дочекайся слушного моменту і дай так, щоб уже не встали. А то вийшло так, що через неї Ющенко має вибачатись, не зрозуміло лиш за що.
Хтось бачив по телевізору як Президент бігав потім по колу і тис тим нафтовикам руки? Вони навіть не обертались до нього, не то щоб вставати... :mad::mad::mad: Фе, як не гарно!

Василь Яворський - 25-5-2005 у 14:03

Те, що Юля ввязалась у цю війну і доводить, що вона не є вже аж таким прекрасним енергетиком. Я не кажу, що вона геть не розбирається у цій справі, але це не є її робота зараз - розбиратися в ернергетиці, для цього є міністр відповідний, а в тго міністра є купа заступників, у яких в свою чергу є цілі апарати чиновників, котрі повинні у цьому розбиратися. Юля - організатор, вона й діє як організатор. Є проблема - шукаю найкоротший і найманш безболісний шлях її вирішення.

Олександр Чорнобиль - 25-5-2005 у 14:18

Версії проводять опитування на ту ж тему:
http://www.versii.com/poll.php
Наразі мало хто вірить в те, що Юля піде у відставку.

vps - 25-5-2005 у 15:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
Те, що Юля ввязалась у цю війну і доводить, що вона не є вже аж таким прекрасним енергетиком.

Нічого це ще не доводить. Ти згадай її досягнення в уряді Ющенка.
Я думаю, що вона просто не втрималась від спокуси трохи попіарити (мабуть знаходячись ще під дурманом Майдану). А це камінь якраз в бік її управлінських здібностей. Та й взагалі, уряду ПОРА вже давно спуститись на землю.

Василь Яворський - 25-5-2005 у 16:22

Згоден тільки з тим, що уряд у нас ще досі в стані ейфорії від своєї перемоги. І я цілком погоджуюся, що вже давно час прийти до тями. А її досягнення в уряді Ющенка власне всі в площині управління.
Щодо того що вона не енергетик - це заявила ще й вона сама під час якогось брифінгу. Можливо, це звичайне жіноче кокетство, але й справді, якщо згадати її кар'єру, то окрім нафтогазу і випливаючої звідтам же пеосади віцепрем'єра з енергетики енергетична кар"єра в неї вичерпалася.
Бензинова війна дійсно швидше промах з розрахунку на всевладність і глобальну непереможність уряду аніж на здоровий глузд, але знову ж таки це виключно організаційне рішення а не енергетичне. Але ж ми з вами цілком розуміємо, що в дечому уряд правий - ціна на нафтопродукти є дійсно завищена. І не тільки тому, що Україна не США і не можуть наші геологи знайти крупні родовища української нафти над якими випадково розташовані арабські країни. Чому собівартість нафтопродуктів в Україні виходить більшою ніж у Великобританії?
Але прем'єр у цій ситуації як енергетик себе не тільки не повела, а й не могла повести. Бо й сама проблеме лежить швидше не в енергетичному полі, а в управлінському.

Dmy - 25-5-2005 у 16:23

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
що-що, а ринок нафтопродуктів Юлія Володимирівна знає набагато краще, ніж будь=хто інший

Ну це сильно сказано! Що, взагалі будь-хто?
Цитата:
Оригінальне повідомлення від vps
А який у неї, питається, був бізнес, до того як вона пішла в політику?
Вона ж сама колишній нафтовий магнат:lol: . І спеціаліст вона в цій галузі чудовий (принаймі так відзиваються як її друзі так і ворги)

Якщо бути справедливим, то бізнес був паливним. Хоча назвати цей бізнес її язик не повертається. на той час у тому бізнесі пліч-о-пліч із тендітною дівчинкою працювали такі мастодонти як чоловік Юлії Володимірівни і свекор Юлії Володимірівни (і ще питання: хто саме з ким працював пліч-о-пліч), а кришевав усе й досі незабутній "хазяїн" Павло Іванович. Тут, може, і я б упорався, якби мені тоті родичі дозволили носити таке файне діамантове кольє.
А до "Газо-вату", провідний управлінець продавала відеокасетки в ларьку, а управлінські якості відточувала на комсомольській роботі (під останнім гарантовано не підпишусь).
А ще до того вчилась на "Економ~кібернетиці" в ДГУ, і хоча участі в студенських республіканських олімпіадах не брала, проте мала поганяло "піранья" (а от під цим, навпаки - підпишусь, та, власне, сподіваюсь, всі бачили тоту вишукано хижацьку щелепу, особливо у профіль :P).

Тобто мораль цієї байки такова: може комусь Юленька і подобається - серцю не накажешь, але давати намагатися бути об'єктивними (Мені, приміром, дуже Ганна Герман подобалась, так що ж тепер робити :mad:;))
Цитата:
А пішла вона з бізнесу, бо її суркіси, пінчуки, ахметови просто напросто задавили

Доречі, з бізнесу вона пішла, коли "дах у панамці поїхав". Через Грецію у штатську зону, як врешті з'ясувалось.

Василь Яворський - 25-5-2005 у 16:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Тобто мораль цієї байки такова: може комусь Юленька і подобається - серцю не накажешь, але давати намагатися бути об'єктивними (Мені, приміром, дуже Ганна Герман подобалась, так що ж тепер робити :mad:;))


Особисті уподобання - особиста біда. Особисто я вірю в Юлю і цього не приховую. Якби вона пішла зараз у відставку, у нас би знову почалась прем'єріада (один місяць - один прем'єр). Чи хтось вважає, що "Чоколядовий" буде настільки ж наполегливий?

Сергій Бєляєв - 26-5-2005 у 09:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
що-що, а ринок нафтопродуктів Юлія Володимирівна знає набагато краще, ніж будь=хто інший

Ну це сильно сказано! Що, взагалі будь-хто?

Зважаючи на те, що у останньому конфлікті дві основні дійові особи, одна з яких Тимошенко, нескладно здогадатися, хто цей інший, за якого вона краще знає ринок нафтопродуктів.

vps - 26-5-2005 у 14:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
Чи хтось вважає, що "Чоколядовий" буде настільки ж наполегливий?

"Чоколядовий", кажеш. Як це гармонійно поєднується з твоїм підписом :lol: !

vps - 26-5-2005 у 14:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
А її досягнення в уряді Ющенка власне всі в площині управління.

А чому не в площині математики? З твоїх слів виходить, що можна успішно керувати міністерством не маючи знань в данцій галузі (лише самим управлінням).
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
але й справді, якщо згадати її кар'єру, то окрім нафтогазу і випливаючої звідтам же пеосади віцепрем'єра з енергетики енергетична кар"єра в неї вичерпалася.

... дійсно, хіба ж це кра'єра енергетика? Так, грачки одні. От якби вона керувала Лукойлом, чи мала хоча б невеличку нафтову свердловину...
Ти це хотів сказати? ;)

Dmy - 26-5-2005 у 16:16

Мазутна компетентність Юлії Володимірівни тут обговорюється тому, що головне питання треду просто не стоїть - ніхто її наразі відставляти не збирається. Хіба що сама забажає.
Треба ж чимось підживлювати гілку :rolleyes::saint:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
"ринок нафтопродуктів Юлія Володимирівна знає набагато краще, ніж будь=хто інший"
"Що, взагалі будь-хто?"
Зважаючи на те, що у останньому конфлікті дві основні дійові особи, одна з яких Тимошенко, нескладно здогадатися, хто цей інший, за якого вона краще знає ринок нафтопродуктів

Невже прізвище цього іншого "будь-хто?"
Не виникає застережень щодо того, що Юльця знає ринок нафтопродуктів краще за когось. Наприклад, мушу з прикрістю зазначити, я особисто знаю його гірше за неї. І деякі мої сусіди по дому та й просто знайомі теж. Але ж ми ще не "будь-хто".
Якщо ж відійти від порівняльного аналізу, то чомусь муляє питання: "А наскількі добре Тимошенка знає ринок нафтопродуктів?" Тут два ключових слава: наскільки і ринок. Причому свідчення друзів і ворогів тут не приймаються. Приймаються кінцеві результати. Хочу нагадати, що "той, хто не знає зазначеного ринку" втрутився саме тоді, коли в Україні бензин фактично зник. Мабуть, від надмірного знання ринку прем'єркою? Так що є підозра, що наразі, попри всю свою звитяжну трудову книжку, пані Ю ринок нафто-продуктів знає приблизно так само, як і ринок м'ясо-продуктів. Принаймні, прояви були десь схожі.

Captivitas - 26-5-2005 у 17:30

Черга вибачень перед нафтовиками триває:
Ющенко вибачився за Тимошенко, Кінах вибачився за Тимошенко, Терьохін вибачився за Кінаха (якому як виявилось ніхто не доручав вибачатись).

Олександр Чорнобиль - 27-5-2005 у 08:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
головне питання треду просто не стоїть - ніхто її наразі відставляти не збирається. Хіба що сама забажає.


Я не зовсім поділяю Ваш оптимізм, колего. Хіба що стосовно слова "наразі". Бо ще кілька таких "сімейних" скандалів і хтось не витримає, або Ющенко, або вона. :(

Василь Яворський - 27-5-2005 у 09:08

Цитата:
Оригінальне повідомлення від vps
А чому не в площині математики? З твоїх слів виходить, що можна успішно керувати міністерством не маючи знань в данцій галузі (лише самим управлінням).


Для управління цілком достатньо поверхневого знання ринку, якщо поруч є люди, котрі в цьому петрають значно краще.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від vps
... дійсно, хіба ж це кра'єра енергетика? Так, грачки одні. От якби вона керувала Лукойлом, чи мала хоча б невеличку нафтову свердловину...
Ти це хотів сказати? ;)


Ні, я хотів сказати, що якби не тесть з чоловіком, мали б ми не нафтогазову принцесу, а відеопрокатну принцесу ;)

Остап Дзондза - 28-5-2005 у 07:01

Пані Прем'єр обрала собі досить зручну позицію.

Ющенко може і дійсно"шкодує, що призначив її прем'єром " (http://www.zn.kiev.ua/ie/show/547/50107). Але пізно. Відправити її у відставку означає виплекати собі потужну та ідейну опозицію (якої наразі нема). У випадку відставки Тимошенко БЮТ ймовірно зблокується з УНП (котра дістала порівняно мало посад після зміни влади) і на чолі з харизматичним лідером у такого блоку будуть серйозні шанси отримати більшість на 100%-пропорційносистемних виборах 2006 року.

Саме тому конфлікт між Ю та Ю звівся лише до банальної сварки. Хоча, ця сварка (див. лінка вище), як і скиглення Нємцова (http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2005/05/25/5472/) можуть бути просто блефом та дезінформацією, розіграною спеціяльно для скандалоспраглих Російських ЗМІ.

vps - 1-6-2005 у 12:42

2Василь Яворський, добре, що не принцесу відеопрокату :lol::lol::lol: