Форум Рідного Міста

Рок-фестиваль“Тарас Бульба”

Роман Голощук - 30-5-2005 у 21:48

Цьогорічний всеукраїнський рок-фестиваль “Тарас Бульба”, який пройде 15-17 липня в місті Дубно, продовжує приймати заявки на участь у відбірних турах.
Як повідомив “Газету” його офіційний представник у Західному регіоні, постійний член журі, композитор Юрій Шаріфов, концерти відбірних турів відбудуться з 20 до 22 червня у львівському клубі “Лялька”.
– Ми запрошуємо до участі рок-групи будь-яких стилістичних напрямів, не робимо жодних вікових обмежень, єдина вимога – україномовні тексти. Бо “Тарас Бульба” – український рок-фестиваль, – наголосив пан Шаріфов. – Цікаво, що цьогоріч уперше відбірні тури пройдуть і в Києві. Проте учасники з будь-якого міста України можуть узяти участь або у львівських, або в столичних відборах.
Торік чотири колективи-учасники фестивалю “Тарас Бульба” потрапили в Дубно саме із львівських відбірних турів, троє з них стали лауреатами. А головному переможцеві фестивалю – оркестру Янки Козир – “Тарас Бульба” відкрив двері в зарубіжжя. Саме перемога на фестивалі привернула увагу до оркестру Янки Козир європейського рок-конкурсу в Лондоні. Й після успішного виступу на ньому вони постійно концертують Європою.
За словами Юрія Шаріфова, цьогоріч продовжать традицію нагороджувати найкращих грошовими преміями. А головний переможець або переможці отримають змогу записати на професійній студії власний сольний альбом і розтиражувати його коштом фестивалю. Твори ж усіх інших учасників увійдуть до збірної платівки фестивалю “Тарас Бульба-2005”.
Для участі у львівських відбірних турах можна зголошуватися за тел.: 750147 (Юрій Шаріфов), надсилати заявку на e-mail: sharif@ukr.net. А докладніше про фестиваль можна прочитати на сайті www. tarasbulba-fest.kiev.ua
Леся Олендій
Джерело - Львівська Газета

Переможці рок-фестивалю “Тарас Бульба”-2007

Роман Голощук - 18-7-2007 у 10:27

Ось і закінчився фестиваль у Дубно. Брали участь 25 команд зі всієї України.
Результати: гран-прі – “Кожному своє” (Львів), перша премія – Pins (Кременчук), друге місце – Slap (Луцьк), третє – “Сьоме небо” (Львів).


P.S. Львів'яни вже тричі поспіль отримують гран-прі!!! Молодці!

Роман Голощук - 22-7-2008 у 11:11

Переможці рок-фестивалю “Тарас Бульба”-2008

Впродовж трьох днів місто Дубно, що на Рівенщині, “захопили” фанати важкої музики.
З 18 по 20 липня тут вчергове проходив рок-фестиваль “Тарас Бульба”.

Цьогоріч за перші місця та можливість повернутися до рідного міста з Гран-прі фесту змагалися 17 гуртів з різних областей України.

Оскільки Львів вже три роки поспіль виборював першість, то знову стати найкращими львів’яни вже не сподівалися. Тож львівську рок-тусівку представляв лише один гурт - “Полинове поле”. Але опівночі 19 липня, після виступу хед-лайнерів другого дня – гурту “Анна”, майданчик фестивалю вибухнув бурхливими оплесками та вигуками. Етно-готичний гурт “Полинове поле” виборов для Львова четверте “тарасобульбівське” Гран-прі. Як виявилося, група мала не лише найпотужнішу глядацьку підтримку, а й підкорила серця майже всіх членів журі.

Дипломантом фестивалю став гурт “Краплі морзу” з Володимира-Волинського, третіми – Slap з Луцька. На “срібло” наспівала київська “Гапочка”, а перше місце виборов гурт Etc з міста Сум.

“Для того, щоб розпізнати справжнє мистецтво, досить послухати лише один куплет пісні, – розповів кореспондентові “ВЗ” голова журі Юрій Шаріфов. – “За” “Полинове поле” виступили четверо суддів, адже цей гурт справді гідний перемоги. Попри те, що живу у Львові і переконаний, що наша музика найоригінальніша, все ж оцінюю лише спів і не звертаю уваги на те, звідки гурт і який його статус”.

Джерело: http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=66464