Форум Рідного Міста

"Поступ": бути чи не бути??? Пост-Поступ

Остап_М. - 1-6-2005 у 08:51

Вчора ввечері в "Поступі" відбулась міні-революція. Сьогодні мають скоротити третину редакції і запровадити новий формат газети: мінімум тексту, максимум фото.
Причиною всього - невиплата зарплати за два місяці, страйк журналістів (як наслідок невихд газети одного дня), і злість її власника.
Цікаво про що думає пан Садовий. Адже і так вже розвалив ТРК "Люкс" (суцільна "Самопоміч"). Тепер черга "Поступу"???:o

Василь Яворський - 1-6-2005 у 09:01

Якщо "Поступ" зміниться в бік зменшення тексту - збільшення фотографій, не залишиться жодної місцевої газети. яку б мені хотілося б почитати. :(
А мо, вони ще таки домовляться?

Андрій Пелещишин - 1-6-2005 у 09:02

Ого! я газет вже давно не читаю, але Поступ мені був завжди найцікавішим
Цитата:
запровадити новий формат газети: мінімум тексту, максимум фото.


Це щоби зменшити кількість журналістів? Чи "Поступ" має стати "глянцевим"?

До речі, а хто зараз рулить "Поступом" з адміністративної точки зору (не головний редактор, а фінанси, дистрибуція і тп)?

Остап_М. - 1-6-2005 у 09:30

Працівники «Поступу» протестують проти перетворення газети на «бульварний листок»
Медіа-профспілка газети «Поступ» поширила заяву щодо масових звільнень працівників видання і різкої зміни редакційної політики, яка полягає у «перетворенні газети для інтелектуально розвинутих людей на бульварний листок», – повідомили Західну інформаційну корпорацію у профспілці «Поступу».
Подаємо текст звернення у повному обсязі зі збереженням стилістики.
«З газети «Поступ» намагаються зробити бульварне видання! Постійні читачі нашого видання змогли оцінити, як від початку тижня зазнала змін їхня улюблена газета. Зміни, котрі стосуються як тем, суті, структури матеріалів та дизайну сталися з поради польського консультанта, перед яким власники «Поступу» поставили завдання скоротити на третину зарплатний фонд, що за собою тягне скорочення майже на половину журналістського штату. Величезні світлини, роздуті скандали, неперевірені плітки, придумані сенсації — таку газету хочуть зробити з «Поступу». Власники хочуть, щоб економічні новини для Вас писав ОДИН (!) журналіст. Спортивні новини теж повинен писати ОДИН журналіст. Уявіть якої якості буде економічна та спортивна сторінки в «Поступі».
Ми, журналісти та редактори, протестуємо проти перетворення газети для інтелектуально розвинутих людей на бульварний листок. Ми вважаємо, що Ви, наші читачі, достойні іншого, якісного продукту, де буде подана перевірена, всебічна, об'єктивна інформація.
Ми цілком солідарні з дизайнером «Поступу» Володимиром Костирком, який висловив свою незгоду із оновленим графічним виглядом газети, і воліємо надалі випускати газету інформативну, авторитетну, впливову. Ім'я «Поступу» зобов'язує шукати для цієї газети іншу нішу, аніж бульварна, однак, видається, що власники спокусилися на легший варіант заробляння грошей.
А найсмішніше те, що скорочення штатних працівників «Поступу» відбувається всупереч чинному законодавству, тобто без попередження за 2 місяці наперед про можливі зміни в штатному розписі.
Уже звільнили редактора мистецьких новин «Поступу» Вікторію Садову. На її місце прийняли Юрія Винничука, людину, яка під час драматичної президентської кампанії редагувала есдеківське видання «Молода Галичина». Тоді цю газету перетворили на бойовий листок кучмізму. Нам кажуть, що пан Винничук буде вчити нас робити газету. Колектив «Поступу» вважає, що ця людина не має на це морального права.
Відтак у нас виникло логічне запитання: навіщо була вся ця «Помаранчева революція»?
Під зверненням підписалися: Роман Рак, – політичний оглядач,
Іра Сиривко – кореспондент відділу львівських новин, Ярина Матвіїв, –кореспондент відділу львівських новин, Вікторія Прихід – оглядач відділу львівських новин, Катерина Зельман – кореспондент відділу львівських новин, Олена Дуб – кореспондент відділу львівських новин, Оксана Лабойко – кореспондент відділу львівських новин, Уляна Либа – кореспондент відділу львівських новин, Марія Шоломицька – редактор відділу львівських новин, Юлія Божок – керівник відділу дозвілля, Уляна Івашків – керівник відділу міжнародних новин, Олег Кукарцев – оглядач відділу міжнародних новин, Юрій Тишкун – політичний оглядач, Андрій Дубецький – політичний оглядач, Ольга Петрів – економічний оглядач вже не існуючого відділу, Юлія Куринкіна –економічний оглядач відділу економіка, Оксана Бойко – економічний оглядач, Валентин Концевич – політико-економічний оглядач, Всеволод Поліщук – в.о. головного редактора».

Джерело: ЗІК

Остап_М. - 1-6-2005 у 09:44

Сьогодні о 17.00, м. Львів, вул. Йосипа Сліпого, 7
“Круглий стіл” за участі директора Інституту архітектури Богдана Черкеса, завідуючого кафедрою „Реставрації та реконструкції архітектурних комплексів” НУ „Львівська політехніка” Миколи Бевзи, директора інституту “Укрзахідреставрація” Володимира Швеця та директора “Інституту розвитку міста” Андрія Садового. Інститут розвитку міста, конференц-зал.

Контактний телефон: 297-10-00

Прийди або подзвони і скажи своє фе пану "власнику газети", керівнику "самопомочі", адже газета Поступ потрібна нашому місту!!!

Яндрух - 1-6-2005 у 10:07

Зміни - от яка головна рушійна сила всього.
Будемо сподіватися, що в пана Садового по завершенню мерської кампанія "помутніння комерційної жилки" зникне (яке сталося на догоду, власне, теперішнім політичним інтересам) і він і далі розвиватиме якісний комерційний продукт.
Інакше, поступу світить "андеґраундна доля" на кшталт ж. четвер.

Остап_М. - 1-6-2005 у 10:56

Журналістів "Поступу" звільнятимуть за допомогою міліції, бо вони пили і трощили?


Журналісти "Поступу", яких хоче звільнити керівництво планують прес-конференцію. Про це повідомило джерело у виданні. Це пов"язано із тим, що сьогодні журналісти не впізнали газети в якій працювали, оскільки у продаж надійшов номер з абсолютно іншим наповненням, а ніж те, яке вчора здавали відділи редакції у друк. Проте, голова медіа-холдингу Андрій Садовий переконаний, що все прекрасно, оскільки у редакції відбувається нормальний процес.

Журналісти розповіли, що газету вночі переробили працівники медіа-холдингу, до якого належить "Поступ", але які до редакції "Поступу" та змісту і вигляду газети не мають жодного стосунку. Головного редактора "Поступу" про це не повідомили, як і редакторів відділів, не кажучи вже про авторів публікацій. Штрейкбрехери перекроїли газету без відома журналістів до невпізнанного вигляду, - зазначили представники групи, що сьогодні розповсюдила заяву у ЗМІ.

Андрій Садовий повідомив ІМІ, що сьогодні вночі в редакції була п"янка із трощенням:

- Стався неприємний інцидент, вночі було розбито машину генерального директора (Олександра Денищука гендиректора медіа-холдингу, який є видавцем "Поступу"), розтрощено в середині, була п"янка в редакції, була спроба зіпсувати номер, тому сьогодні у редакції буде працювати комісія, розбиратися з цим інцидентом, який стався ...непиємний. А в цілому все нормально. Газета має зайняти лідуючі позиції в Україні, враховуючи весь світовий досвід у газетному бізнесі, який треба враховувати і не стояти осторонь, - констатував він.

На питання про те, чому журналістів не попередили про звільнення, Андрій Садовий відповів, що таких оголошень не блуло. Натомість, журналісти "Поступу", що потрапили під скорочення, дізналися про це ще вчора.

За словами пана Садового, працівникам редакції "просто було запропоновано інший погляд на роботу. Він зазначив, що журналісти не мають замикатися у своїй хаті, а "дивитися, що робиться в світі, брати найкращі світові досягення,застосовувати їх у себе".

Коментуючи настрої журналістів Андрій Садовий додав, що "в редакції є здоровий колектив, який готовий на ці зміни, а є певна група, яка до змін не готова. На питання про те, хто влаштував "інцидент у редакції", Андрій Садовий відповів, що з цим буде розбиратися міліція.

ІМІ

Остап_М. - 1-6-2005 у 11:57

Прощання із „Поступом”

Прес-анонс

Сьогодні о 14:00 в редакції газети „Поступ”(вул. Сахарова 42, четвертий поверх) відбудуться поминки. Журналісти „Поступу” пом’януть свою газету і кремують її рештки. Запрошуємо усіх журналістів розділити з нами цю болючу втрату.

Роман Голощук - 1-6-2005 у 15:18

Ну і як пройшли поминки?

Остап_М. - 1-6-2005 у 16:19

Журналісти газети «Поступ» влаштували похорони свого видання
Журналісти газети «Поступ» сьогодні, 1 червня, влаштували похорони свого видання, спаливши сьогоднішній примірник газети перед львівськими журналістами. Таким чином творчий колектив газети «Поступ» висловив протест новій редакційній політиці, яку почали впроваджувати власники видання.
За словами відповідального секретаря газети «Поступ» Всеволода Деревацького, сьогоднішій номер газети підмінили в друкарні. «Це не та газета, яку готували працівники «Поступу». Вночі з друкарні забрали плівки і зробили новий номер без жодних вихідних даних», – підкреслив В.Деревацький.
За словами в.о. головного редактора газети «Поступ» Всеволода Поліщука, усіх журналістів, котрі не згідні з новою редакційною політикою видання, запрошує генеральний диретор ЗАТ «Видавнича група «Поступ» і «за списком усіх звільняють».
«Приїхав якийсь польський консультант і вирішив, не порадившись з ніким, що у газеті має бути багато великих фотографій. Сьогодні вийшов примірник «Поступу», який ми не готували, без жодних вихідних даних. Зараз ми радимося з юристами, чи подавати до суду», – підкреслив Всеволод Поліщук.

ЗІК

Частина журналістів «Поступу» справила поминки за виданням
01 червня 2005 16:46
Сьогодні трошки пополудні, близько двох десятків журналістів разом із в.о. головного редактора газети «Поступ» Всеволодом Поліщуком провели поминки за своєю газетою та влаштували її кремацію неподалік від приміщення редакції. Вони спалили кілька примірників видання, запакували їх у бляшанку і закопали. У такий спосіб журналісти висловили протест проти різкої зміни редакційної політики та інформації про звільнення частини журналістів.
Як зазначив у розмові з кореспондентом «Львівського порталу» Всеволод Поліщук, учора вони зробили цілком нормальний номер, який був зверстаний, віддрукований на плівки та відвезений у друкарню. Однак цей варіант газети завернуло керівництво і у терміновому порядку було внесено зміни, зокрема, замінено чільний матеріал і фото до нього та ще дві сторінки.
Натомість присутній там представник інвестора Роман Андрейко заявив журналістам, що номер, підготовлений учора не міг вийти у світ, оскільки там були матеріали, які не мали права з’явитися друком. Він оповів, що частина журналістів не погодилася з рішенням власників видання щодо зміни редакційної політики через те, що вони не готові працювати в інших умовах. За його словами, керівництво не має намірів скорочувати штат, але залишаться ті журналісти, які готові працювати в реформованому «Поступі». З усіма працівниками сьогодні ведуть розмови і до вечора буде видно, хто залишається, а хто йде.

Львівський портал

сумна - 1-6-2005 у 16:39

Доводиться знову і знову згадувати Сашка Кривенка. Якби він був живий, напевно цього б не сталося. Хоча... Хто платить, той замовляє музику, чи не так? :-(
"Поступ" був єдиною газетою, яку читала від першої до останньої сторінки. Інші львівські газети і близько не валялися за рівнем. Жодних штампів, жива думка, власні коментарі. Прохасько на 2-й сторінці... І що тепер? Читати "Експрес"? Про те, як вуйцьо вбив цьоцю?

Tempika - 1-6-2005 у 16:42

.. ой ой ой... адрейко з люксу зробив попсове радіо, а з поступу зробить
попсову газетку :-(( жаль.

Сергій Бєляєв - 1-6-2005 у 16:48

Так скоро доведеться збиратися і самим для себе газету видавати. А то серед наших місцевих видань, крім Поступу, ніде не натрапишь ні на серйозні політичні, ні на аналітичні матеріали.

Jurko BANZAJ - 1-6-2005 у 21:15

Друзі мої!
Тут трапилася прикра ситуація, коли керівники газети вирішили розігнати редакцію, а журналісти почали "робити хвилі". Поможіт! Хто має які нормальні вакансії -- візміть до себе, хто хоче поставити пиво -- поставте.
За мною -- віддяка.
Пишіт і буде вам щастя

Jurko BANZAJ - 1-6-2005 у 21:24

http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=3772

Остап_М. - 2-6-2005 у 09:38

добре є переходимо всі балакати на Банзаєву тему.....

сумна - 17-6-2006 у 17:01

Отже, "Поступ" таки закривають... :-(
Передплати на нього в 2-му півріччі нема.
Оте закриття - тимчасовий захід чи таки остаточно?
Чи є в когось певна інформація?

І що тоді залишиться читати? :-((

Тарас Задорожний - 17-6-2006 у 20:57

Можна читати настільки ж бульварну Львівську газету... Одного поля ягоди.

Чергова реанімація

Роман Голощук - 10-11-2006 у 12:39

10 листопада з'явився №0 (пілотний) випуск газети PostПоступ. Редакторами-координаторами записані Володимир Павлів та Юрій Винничук. Серед оперативних журналістів є Влад Якушев.
Судячи з реклами і вигляду Телепрограми цей тижневик близький до видавців газети "Експрес".
Хто вже мав нагоди почитати? Поділіться враженнями?
На мою думку, до PostPostupu Кривенка їм далеко...

сумна - 10-11-2006 у 16:53

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
Судячи з реклами і вигляду Телепрограми цей тижневик близький до видавців газети "Експрес".
Хто вже мав нагоди почитати? Поділіться враженнями?
На мою думку, до PostPostupu Кривенка їм далеко...


Візуально - враження гнітюче. Начебто імітують, як самі пишуть, "стиль верстки початку 90-х". Плюс ілюстрації в стилі Експресу. Якось воно "не те". :-(
А щодо змісту - побіжний перегляд засвідчив значний відсоток Винничука. Що само по собі не є зле. :-) Серед авторів - Ілько Лемко, Єшкілєв, Прохасько. Будемо читати. :-)

Dmy - 10-11-2006 у 18:45

Сподіваюся, у цього Поступу є шанси: зважаючи на перелічену автуру й на те, що Павлів є досить незлим і досить авторитетним журналістом, який свого часу достатньо попрацював із тим же Кривенком.

Hanor Narasson - 10-11-2006 у 22:10

(с) "Нє чітал, но асуждаю" :lol: А не читав, бо читати просто неможливо.

сумна - 12-11-2006 у 19:39

Ну що ж, враження від «Пост-Поступу» № 0 – справді нуль...
Особливо слабка перша частина, «про політику». «Пєрєдовіца» - взагалі дурня. Цитата: «Пасічнику, де мед нашої перемоги?” – хочемо запитати нині в того, кому ми доручили нектар нашої відваги і гідності, віри і надії. Але не питаємо, бо виявився він у своїй нікчемності не гідним не тільки нашої любові, але й – ненависті».
Залишилося сісти і заридати. І ще запитати про віск нашої мудрості, прополіс нашого патріотизму і т.п.
Далі читати трохи веселіше. Сподобалося те, що написали Єшкілєв і Прохасько, інтерв’ю Кирилової з Жаданом і Кауфманом.
Ну, може то перший млинець такий... будемо сподіватися.
І ще: редагування кульгає. Одна зі сторінок так рясніє помилками, що неможливо читати.
І на останній сторінці, "про редакцію": Перший головний редактор: Олександр Кривенко. Отак і написано. Без рамочки.

Тарас Задорожний - 13-11-2006 у 10:26

Та-а. Цікаво... І шо ті люди собі думають...

Станкевічас Сергій - 13-11-2006 у 13:24

Можна і необхідно критикувати....
Але, ....
так хочеться побажати хлопцям удачі, творчого натхнення і щоб ми в швидкому часі отримали можливість читати Post Поступ такого рівня як це було за Сашка.

Роман Голощук - 16-11-2006 у 17:17

Друзі покійного журналіста та громадського діяча Олександра Кривенка оприлюднили заяву, в якій запевняють, що не допустять використання імені Олександра Кривенка, який був творцем і головним редактором легендарного вже «Пост-Поступу», у новоствореній газеті «Пост-Поступ», перший випуск якої з’явився у Львові минулого тижня. Вони просять редакцію новоствореного видання залишити у спокої ім’я Кривенка, оскільки «воно не є ні засобом реклами, ні розкрутки ще одного видавничого проекту».
Текст заяви в повному обсязі тут:
Західна інформаційна корпорація

Hanor Narasson - 16-11-2006 у 18:16

ППКС!

Тільки от проблема - прізвище Кривенко та ім'я Олександр не є настільки рідкісними, щоб не знайти їх іншого носія.

Орест Гнатина - 30-3-2007 у 16:48

Пост-поступ - зборище галицької "еліти" (читай - невдах) на чолі з одіозним Юрієм Винничуком, який і є основним невдахою львівської журналістики.... Підтвердженням цього є такий короткий час життя "Пост-Поступу"
:(

Роман Голощук - 30-3-2007 у 17:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Орест Гнатина
.... Підтвердженням цього є такий короткий час життя "Пост-Поступу"
:(


Здається "Пост-Поступ" ще не вмер. Він трансформувався в "щомісячник" і виходить з більшою кількістю сторінок.

Юрій Сєров - 30-3-2007 у 17:03

Пост-Поступ не вмер, він продовжує жити. Але виходить тепер лише раз на місяць. Вони спробували стати галицьким "дзеркалом тижня", але вже тепер очевидно, що сил забракло: беруться матеріали з нету, багато газетного простору забивається колажами Кауфмана, не завжди доречними в такій кількості, силами двох авторів знову підняли марґінальну дискусію про галицьку автономію і т.д. Винничук якраз хоч трохи рятує ситуацію, як і раніше в Поступі.
Хоча, думаю, все ж таки проект не надто успішний.

Юрій Сєров - 30-3-2007 у 17:18

Доказом невдачі також є мертвонароджений сайт ПостПоступу

Ярема П. - 30-3-2007 у 17:43

Сайт раніше справно функціонував, зараз він просто вмер, тільки передруковує повідомлення з Куполу....

Юрій Сєров - 30-3-2007 у 21:39

Я мав на увазі не поступ.брама.ком, а постпоступ.уа. Його відкриття анонсували в ПостПоступах на 25 січня, а вийшло "як завжди" :)

Ярема П. - 30-3-2007 у 21:56

Дурний сайт. Якого чорта наповнювати його сканованими (може скріншоти?) гіфками газети? Не особливо інформативний... на брамі мені подобалося - принаймні відчувалося, що його динамічно наповнюють і оновлюють. Дійсно, погоджуюсь, сайт в стані вимирання.

Юрій Сєров - 30-3-2007 у 22:07

Він таким народився! :baddevil:
А дизайн з літаючими головами і іншими анімаціями - це взагалі...

Ярема П. - 30-3-2007 у 22:50

В дизайнера фантазія розгулялася, і він забув, що все це страшенно захаращує сайт, який покликаний бути інформативним - моя думка.

Ярема П. - 31-3-2007 у 19:36

Хе, знайшов цікаве посилання на Поступ в не зовсім доброму на них ракурсі:
http://www.castles.com.ua/index.php?id=blacklist

http://www.zik.com.ua/2005/7/28/news17574.htm

Юрій Сєров - 31-3-2007 у 22:57

Це на форумі, здається, колись обговорювалося... Це не газети в нас такі. А люди... :(