Форум Рідного Міста

Майкрософт в уряді??????

Ярема П. - 6-6-2005 у 15:42

Що це за свинство???
http://www.legalgoverment.org/27/

Це з звідси http://www.linux.kiev.ua/hot-details.html?&L=2&cHash=b1079e...
Тепер це публічно: Microsoft більш за місяць тому таємно підписала угоду із МОН України щодо порядку легалізації програмного забезпечення Microsoft у держструктурах країни.



При цьому якщо вдуматися у суть тексту та зробити припущення, що дане ПЗ здатне пройти незаанґажовану експертизу з безпеки (п. 8) -- Україна усе рівно отримає переважно неліцензійне ПЗ, як це вже мало місце у освітніх проектах у Росії.



Здається, сьогоднішня влада по IT-напрямку фактично зберегла "кращі" риси кучмістського режиму: непрозорість та суб'єктивність прийняття критичних рішень.



Некомпетентність чи розрахунок?

dr.Trollin - 6-6-2005 у 20:22

"а ві такі сумлевались"(с)

хоча тут більш вірне:
"а ви шо, так такі прямо і надеялиісь?"(с)

Андрій Пелещишин - 6-6-2005 у 20:56

Хочу нагадати, що Білл Гейтс є членом ради по інвестиціях в Україну при Президенті України.
А спонсора поважати потрібно :mad:

Ярема П. - 6-6-2005 у 21:24

Так, так, дехто собі непогано руки погріє разом з хресним батьком мастдая...

ZT - 7-6-2005 у 19:15

Я певно щось не зрозумів... В чому саме полягає свинство? В легалізації програмного забезпечення? Чи в таємності підписання угоди? (До речі, про яку тут таємність може йти мова, якщо я чув про це по ТБ вже давно) :o

Ярема П. - 8-6-2005 у 00:31

В тому, що Україна таким чином ігнорує відкрите програмне забезпечення.

http://www.microsoft.com - дуже цікавий сайт, не дивлячись на назву.

ZT - 8-6-2005 у 21:09

Хм, та ще більшість Європи ігнорує.... а ви вже хочете щоб ми ще одну революцію в ІТ галузі втнули :). Вже собі уявляю як середній чиновник з цікавістю в очах вивчає документацію, мануал та вводить необхідні паролі.
Дуже сумнівні ці мрії....

Тим більше, що ще треба порахувати, що дешевше в обслуговуванні: Віндовс чи Лінукс, врахувати вартість адаптації тощо...

Ярема П. - 8-6-2005 у 23:54

Так само як колись людей на вінду присідали, так само і на мак чи лінух вивчать-проблема лиш в людському факторі

Галина Лев - 5-10-2005 у 16:39

Не знаю чи підійде до цієї теми, але я то хотіла до форуму донести. Може таки вдарить хтось по пальцях того Майкросохту?

Google и Sun бросают вызов Microsoft
05.10.2005, 17-11


Деловая неделя




Компании Google и Sun Microsystems решили объединить усилия с тем, чтобы бросить вызов фирме Microsoft, а точнее производимому ею пакету программ Office.

Аналог этого программного обеспечения от фирмы Sun, пакет OpenOffice, будет предлагаться через веб-сайт Google, а в обмен люди, загружающие Java-программы (тоже продукт Sun, необходимый для обеспечения работы многих сетевых приложений), получат возможность устанавливать на своем компьютере панель Google.

Office, включающий в себя текстовый редактор Word, программу работы с электронными таблицами Excel и некоторые другие прикладные инструменты, - один из самых больших источников дохода Microsoft: каждый год гигант зарабатывает на офисном пакете 11 млрд долларов. В последнее время, однако, ощущается все большая конкуренция со стороны других фирм.

Одна из самых серьезных задач, стоящих сейчас перед Microsoft, - необходимость убедить потребителя в том, что они должны платить немалые деньги за программное обеспечение, в то время как доступы аналогичные программы по гораздо более низкой цене или даже вовсе бесплатные.

Между тем Google, Sun и другие компании нацелились на очередной кусок рыночной доли, принадлежащей сегодня Microsoft, сообщает Би-Би-Си.

"Сотрудничество с Google сделает наши технологии более доступными, даст пользователю больше свободы выбора, понизит барьеры и позволит предлагать наши услуги людям во всем мире", - говорит Скотт Макнили, один из руководителей Sun. Это соглашение, добавляет американская компания, - это первый подобный проект, за которым могут последовать и другие.

"Поисковая система Google и Java-программы от фирмы Sun - продукты, входящие в число наиболее узнаваемых технологических брэндов, поскольку они дают пользователям возможность пользоваться сетевыми инструментами, обогащающими их жизнь день ото дня, - говорит Эрик Шмидт из Google. - Мы с нетерпением ждем перехода сотрудничества и в другие сферы".

Мені особисто не надто приємно усвідомлювати, що для комп'ютеризації нашого бізнесу доведеться за шалені грошики купувати ліцензійне забезпечення Біла Ґейтса, яким добрим дядечком для уряду він би не був. І десь в далеких мріях є можливість за півціни придбати щось краще і за півціни від Ґуґля.

Captivitas - 5-10-2005 у 18:15

Нещодавно був на конференції, на якій багато уваги приділялося інформаційним технологіям. Так там багато продуктів презентувалося з дистанційного навчання та управління санаторіями написано на відкритих кодах. Бо це дає можливіть вільно розповсюджувати.

А на днях у новинах пройшло, що мастдай пропонує знижки на програмне забезпечення для України 10-20%.