Форум Рідного Міста

Паперові справи

Володимир Горак - 9-6-2005 у 14:18

Добридень
Стикаючись щодня з питаннями кадрового документообороту (трудові і інше) хочу коротко поінформувати тих, кому цікаво, які документи потрібні для укладання трудової угоди з працедавцем.
Якщо ви йдете на роботу на підприємство (приватна власність, державна)(ПП, ТзОВ, ВАТ, ЗАТ, АТ):
вам будуть потрібні
- паспорт (ідентифікаційний код) оригінали і якщо маєте бажання або халявний ксерокс 2 копіїї(1,2 сторінки і приписка)
- фотограцію (2-3) розміром 3*4 (індивідуальну а не з сімейного альбому)
- дипломи ,посвідчення про всі вищі освіти які маєте
- вйськовий квиток (для мужчин)
- копію і оригінал страхового посвідчення платника страхових внесків (таке маленьке кольорове А5 фомат). Якщо такого немає(і не було), то попросіться написати на новому місці праці заяву на виготовлення такої карточки (є стандартна форма)
- якщо маєте - права водія (з вкладишами і медичною карткою)
- приготуйтесь отримати скерування на медогляд (вам такий бланк з переліком лікарів вручать, або не вручать якщо до них ніколи не приходив інспектор з техніки безпеки і охорони праці)
- звичайно трудова книжка (з записом і печаткою підприємства яке вас звільнило, найчастіше це 38 ст. і 36 ст.) Якщо ви відкриваєте трудову вперше, то запис про навчання (згідно диплому) робить ваш перший працедавець (і книжку пропечатує на першій сторінці теж він)
Процедура прийому на роботу така:
Якщо все про посаду і роботу переговорено за вас береться кадровик (юрист, офіс менеджер, це все індивідуально:))
Далі ви заповнюєте особову картку, після чого пишете заяву на прийняття на роботу. Тут уважно утчніть чи запрпонована посада (яка записуватиметься в трудову) існує в класифікаторі професій (наприклад - менеджер в класифікаторі обзивається як фахівець з розширення ринків збуту, а системний адміністратор - фахівець з обслуговування компютерних мереж і т.п.), це щоб потім не було запитань у пенсійному (а це ким ви працювали 25 років, ми такої професії не знаємо, доведи що сісадмін - це не те що вони думають:))
Заповнили ви всі карточки, написали заяву на прийняття, пишете ще одну заяву на надання вам податкової соціальної пільги за основним місцем праці (це якщо ви не сумісник, маєте 3 ібільше дітей, особливі потреби, або інше про що кдровик вам скаже, якщо запитаєте)
- Чекаєте доки виготовлять наказ, трудовий договір, підписуєтесь внизу кожного документу своїм почерком (забираєте всі документи крім трудової книжки) і ...
Ні ще рано на робоче місце - взнайте : де касса, коли зарплата, нюанси по преміях, штрафах, і.т.д.:)
Якщо ви влаштовуєтесь на роботу (основну) до ФО-підпрємець, то ще поїдете оформити договір протягом тижня в центр зайнятості,(за місцем регістрації п-мця).
Запис в трудову книжку вам повинні теж зробити.
Уникайте обіцянок, мовляв, попрацюйте у нас 2-3 місяці, а потім покладете трудову. Поцікавтесь що вони мають на увазі попрацюйте, якщо це випробувальний термін - то він однозначно повинен бути вказаний в трудовому договорі, а якщо просто обіцянка - мотиваціято це порушення ваших трудових прав.

Всім успішних змін місць праці
http://www.renome.ridne.net (запитання і консультації)

Ярема П. - 9-6-2005 у 14:24

Ого! Дякую за безплатну консультацію і за те. що не потрудився це написати! багато чого взнав потрібного!