Форум Рідного Міста

Як видобути дані з флопіка?

Nazar - 10-6-2005 у 15:30

3,5, котрий зазвикле відкривася і тішив своїм наповненням сьогодні сказав вперте "НІ".
Я перепробував його відкрити на всіх дисководах офісу (12), всі говорили те саме, а саме що 98:неможливо відкрити диск А, ХР: невідформатований диск.

Дуже потрібен хелп: як добути вордівський файл з цієї дискети? Хто які методи юзає?

Олексій Мачехін - 10-6-2005 у 15:35

Ніяк. Флоп - ненадійний носій даних, який виходить з ладу за найменшого електро-магнітного впливу - мобільний поруч, мікрохвильова, тощо.

Сергій Бєляєв - 10-6-2005 у 15:43

Прожени ScanDisk'ом або NDD чи ще якоюсь подібною утилітою. Може якусь частину документу ще витягнешь.

Nazar - 10-6-2005 у 15:44

Олесю, дай якусь більш обнадійливу відповідь - бо у мене волосся дибки стає (нашо я його так запустив?).

Олександр Дєдик - 10-6-2005 у 15:54

Чого ви так людину налякали? Може ще щось можна врятувати все таки?
Сам не пробував з таких критичних ситуацій щось рятувати, але ось що каже google...
http://www.google.com.ua/search?hl=uk&q=download+floppy+recovery+data+lost&meta=

Tempika - 10-6-2005 у 15:58

...швидше всього запсувся бутовий сектор, і як свідчить сумний досвід
(як раз сьогодні така дискетка накрилася), нічого з тим не поробиш :-((

Nazar - 10-6-2005 у 17:30

Наразі завантажив утиліту:
http://www.floppy-recovery.com/downloads/FloppyRecoveryTrial.exe

зараз пробую з нею працювати - про результати згодом.

Тарас Сокальський - 12-6-2005 у 19:31

Порада на майбутнє:якщо переносиш щось важливе на флопах, то обов'язково роби перечитку, попередньо пересмикнувши дискетку. І плюс до цього роби 2-3 копії, краще на різних флопах.

сумна - 13-6-2005 у 11:34

Я недавно мала подібну проблему: передали мені дискету з документом, яку я ніяк не могла відкрити. Програмісти билися над нею майже 2 години і порадили викинути. Причина була в тому, що некоректно записали - тільки один раз, ще й занадто швидко витягнули дискету з дисковода. Добре хоча б, що була паперова копія, то ж я довго марудилася, набираючи здоровенний текст і припасовуючи нагорі тризуб... :-)
Тепер я вже навчена гірким досвідом - пишу по кілька копій і пильную, щоб добре записалося.

Яндрух - 13-6-2005 у 12:38

Буває, буває така біда з тими дискетами.
Хоч я невеликий „спеціаліст” у тій „царині”, але поділся власним досвідом того, як приборкувати дискети, що стали „вимахуватися”.
Щоб дискета справно працювала, після кожного її заповнення „аж по самі вінця” (ті всі 1,4 МВ), її потрібно цілком відформатовувати (full format).
Тільки якщо дискета хоча б наполовину заповнена, то отакий повний format і може запороти дискету. Тому, коли треба стерти вміст такої наполовину заповненої дискетки, варто провести quick erase. Та коли довго дискету використовувати і ніколи її не заповнювати вщерть, то ліпше докинути на неї будь-чого і все ж зробити повне її форматування.

Якщо все ж дискета не читається, я її „приводив до тями” через scan disc – деколи допомагало. А деколи – ні…
Бувало, просто потрусив її, злегка так покидав її об стіл – опритомніла.
Раз був запоров одну після того, як довго був з нею на морозі: нічого не допомогло – в смітник її довелося.

Тарас Сокальський - 13-6-2005 у 15:48

scandisk скоріш за все доб'є той документ. Я колись таке відновлював через досівський дискедіт, але то було так давно, що ні програма не збереглася, ні подробиць роботи не пам'ятаю. Єдине, що можу сказати обнадійливе -- якщо запоровся бут, то найімовірніше, що все решта лишилося неушкодженим. Якщо файл був на дискеті єдиним, то він мусить бути записаним без фрагментаціїї, що дуже полегшує бавлянку з ним. Так що шукай десь той дискедіт, зберігай ланцюжки кластерів у файли, і клей докупи в різних комбінаціях -- може, щось вийде. Хоча маю великі підозри, що для цієї справи існує якийсь набагато досконаліший софт. Успіхів!

BadCopy

Maluy - 23-6-2005 у 11:33

Я вже майже рік працюю з тою прогою. Дуже рідко були випадки що вона мене не виручила. Відкатую і флопіки і CD. Правда якщо там вордівський файл то після того як відкатаєш інфу можуть бути праблем з повноцінністтю вордівського файла!

Але в неті є утилітки які і то питання вирішують. :rolleyes:

Captivitas - 23-6-2005 у 14:19

Використовую Sfc - лише 52 кілобайти.
Так, наприклад, з 2 СD вдалося фільм нормально зібрати (було 2 копії й обидві побиті).
Якщо є кілька копій, можна й на одному носії, то допомагає.

Тарас Сокальський - 14-9-2005 у 11:42

Таке от питаннячко, дотичне до теми – що робить досівська функція verify ? Бо, відколи я в старенькому 386 ноутбуці (MS DOS 6.22) вписав в autoexec.bat "verify on", ще не було випадку, щоб записані на ньому дискетки не прочиталися. Аналогічний фокус під 98-ю віндою періодично викидає синій екран з повідомленням про помилку запису, після цього як правило дискета не читається. То виходить, що дос не лише перевіряє, але й виправляє помилки (повторний запис, пропуск сектора), а в вінду цю фічу перенести не захтіли? Хтось щось про це знає?

Громов Сергій - 14-9-2005 у 13:57

Функція verify перевіряє дані після запису на інше місце і видає код помилки 0 якщо успіх інакше - помилка. Майже ніяка прога це не обробляє крім врасне досівських команд. Тому й користі в цьому - мало, тільки збільшення часу на записі.

Стосовно реанімації дискет ... маю невеличку приблуду, 100% паше під ДОС, надійно під 9х в режимі "Команд промпт оунлі". Я нею регулярно користуюся - бо переважно валяється ФАТ. Як кому треба - домовимось у адміна форума про публікацію.

Maluy - 14-9-2005 у 14:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
Таке от питаннячко, дотичне до теми – що робить досівська функція verify ? Бо, відколи я в старенькому 386 ноутбуці (MS DOS 6.22) вписав в autoexec.bat "verify on", ще не було випадку, щоб записані на ньому дискетки не прочиталися. Аналогічний фокус під 98-ю віндою періодично викидає синій екран з повідомленням про помилку запису, після цього як правило дискета не читається. То виходить, що дос не лише перевіряє, але й виправляє помилки (повторний запис, пропуск сектора), а в вінду цю фічу перенести не захтіли? Хтось щось про це знає?


Ось детальна дока по команді verify:

Команда VERIFY
Указывает MS-DOS, что нужно проверять корректность записи файлов на диск и выводит статус проверки. Эту команду можно использовать в командной подсказке или в файле CONFIG.SYS.
VERIFY [ON OFF]

Параметр ON OFF определяет, следует MS-DOS проверять (ON) или не проверять (OFF) корректность операций записи.

О проверке плохих секторов диска рассказывается в описании команды CHKDSK, а о проверке файлов при их копировании - в описании команд COPY /V или XCOPY /V.

Команда VERIFY без параметра выводит на экран состояние проверки - включена она или выключена. Включение VERIFY замедляет операции записи на диск.

В Ntішних віндах вона тоже є. Принаймі коли запустити cmd!

Тарас Сокальський - 18-7-2008 у 16:30

http://serafimafrt.narod.ru/
Пробую, що воно таке...