Форум Рідного Міста

Армія на продаж???

Остап_М. - 15-6-2005 у 10:17

Учора на автобазі Західного оперативного командування, яка розташована в Дублянах поблизу Львова спостерігали неабияке пожвавлення. Вже втретє поспіль тут проводять виставку-продаж військової техніки.
детальніше: http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2005/06/15/6139/
Так можна чи треба продавати нашу армію???

Олексій Мачехін - 15-6-2005 у 11:05

Питання автором опитування поставлене некоректно. Продаж відбувається не армії а застарілої техніки, якої у нас, мабуть, чи не більше ніж людей в армії, якщо рахувати поштучно.
Я, оскільки ознайомлений із ситуацією у війську, цілком згоден зі збутом застарілої техніки з метою закупівлі нової, нехай і у меньший кількості.
А голосувати не буду, знову ж таки, через некоректність питання.

Captivitas - 15-6-2005 у 15:35

Постанову Кабміну про кредитування за рахунок МО закупівлі житла для військовослужбовців відмінили (не протрималась й року). Краще б вони сюди гроші спрямували. Вибачте, наболіло - батько більше 30 років віддав армії, а вдячності від неї зась.

Олексій Мачехін - 15-6-2005 у 15:52

А якщо б всі військовослужбовці були вже забезпечені, знайшлись би голоси за те, щоб ці гроші віддати воїнам УПА.
Розумію, що є проблеми з квартирами, тощо, але чи не треба оновлювати парк? Вже навіть такий хлам як пілотки продають і то не слава Богу щось.

Captivitas - 15-6-2005 у 16:04

От й оновлюють - вибухами на складах (слідозамітання), бо все що більш менш вартісне було розпродано неофіційно (тобто кримінально).
А техніки нам поскидали зусюди, бо більша частина вивезеного з Німеччини осіло в Україні. Нашій армії пального би для навчань, особливо у авіації.

Остап_М. - 15-6-2005 у 16:09

2 Олексій:
ну насправді питання це назва статті, а отже посилаючись на статтю з видання "Львівська газета", я не мав права (навіть суто морального), його перекручувати. Сорі якщо засмутило. Просто цікаво як наші люди ставляться до таких ініціатив.

Сергій Бєляєв - 15-6-2005 у 17:03

Хлопіці, питання трохи пізно поставлене. Даю довідку. Продаж військового майна йде з 1991 року. У середині 90-х це відбувалося у значно більших масштабах, ніж зараз. Зараз допродають залишки. Вже майже нічого немає.

Остап_М. - 16-6-2005 у 12:46

Військовим ЗахОК надійшло заявок на купівлю майна на понад 16 мільйонів гривень

Упродовж 14-15 липня виставку-продаж надлишкового військового майна відвідало 2500 чоловік, серед них голови облдержадміністрацій, їх заступники, представники державних підприємств, малого та середнього бізнесу, сільського господарства тощо. Про це повідомив прес-центр Західного оперативного командування.
Найбільшим попитом на виставці користується інженерне, тилове майно, автомобільна техніка та її комплектуючі. В аналітичний центр військової виставки вже надійшло тисяча сто вісімнадцять заяв на придбання війського майна на загальну залишкову вартість у 16 млн. 187 тис. грн.
Понад 600 юридичних та фізичних осіб залишили свої реквізити для подальшої співпраці з організаторами виставки.
Дещо уповільнує практичну закупуку сам процес оформлення документів, який повенен відбуватись лише після рішення Кабінету Міністрів України. Наразі командувач військ ЗахОК генерал-лейтенат Михайло Куцин подав пропозиції керівницитву Міноборони України щодо прискорення продажу військового майна усім зацікавленим.
Виставка-продаж надлишкового військового майна почалась у смт. Дубляни Жовківського району 14 червня і триватиме до 1 липня цього року. На продаж виставлено близько 10 тисяч одиниць військового майна.

джерело: „Гал-info”/ 16 червня / 13.00 / Львів