Форум Рідного Міста

Тече в квартирі.

Demyan - 17-6-2005 у 10:59

В мене така проблема. Невідомо звідки потроха капає зі стелі, а також мокра вся бокова стінка у ванній. Сусідів зверхну рідко можна застати, навіть коли їх нема може іноді капати, а іноді не капає. Не можу зрозуміти що це. Почав ходити в Жек, ніби прийдуть, але проблема ще в тому що сусіда зверху важко застати вдома. Що робити в таких випадках як це все налагодити. Може хтось порадить чимось?

Олексій Мачехін - 17-6-2005 у 11:11

Заяву в жек писати, якщо неможна домовитись з сусідою. Проблема в будь-якому випадку за його вини.

Andreas - 17-6-2005 у 11:14

Замало інформації. Щоб поставити правильний „діагноз” треба багато ще дечого знати – вік будинку, поверховість будинку, поверх, на якому Ваша квартира знаходиться, дійсно капає (кап-кап), чи просто мокріє...
Може бути все, що завгодно, від тріснутої труби водопроводу до конденсації вологи на огороджуючих конструкціях будови від різниці температур.

Юрій Сєров - 17-6-2005 у 11:21

Цитата:

Проблема в будь-якому випадку за його вини.

Не обов'язково. Якщо це "коробка", то може це ринва або труба стічної води протікає...

Олексій Мачехін - 17-6-2005 у 12:12

Але ротікає вона у нього - вода по стіні в гору не біжить.

Demyan - 17-6-2005 у 13:07

це 9 поверховий будинок поверх - 3. спочатку було враження що тільки конденсація бо почалося все з бокової стінки біля вентиляції, тепер вже та стіна вся мокра і пішло в центр стелі, звідки і капає і маленькі плями ще де не де. іноді починає підссихати і все не капає потім знову. заяву відніс, але як сусіда не зловлю то толку??? в суд іти чи що?

Олексій Мачехін - 17-6-2005 у 13:23

Звісно, в суд. Сусіда одразу і з`явиться і час знайде.

Andreas - 17-6-2005 у 13:26

Однозначно труба трісла. Спочатку текло по порожнечі в панелі перекриття до стінки, потім промокла панель і почало капати зі стелі. Без кваліфікованих майстрів не обійтися.
Співчуваю.

Олексій Мачехін - 17-6-2005 у 13:55

>Спочатку текло по порожнечі в панелі перекриття до стінки,

Офтоп
В Харкові якось у 90-х намагались у ВУЗ-ах викладати українською. Уявіть собі регіт студентів коли викладач видала термін "ротова порожнеча" :lol:

Олексій Мачехін - 17-6-2005 у 13:57

А по темі, якщо труба трісла, фахівці не обов`язкові. Достатньо або мати руки і час або жеківського сантехніка.

Василь Яворський - 17-6-2005 у 14:29

Я, взагаліто не проф. Але мав подібну ситуацію. Постійно мокріла стіна. домокрілася до того, що кинувся грибок. Виявилося, що була тріснута стічна труба між 4 і 5 поверхами, а я жив на першому. Тобто проблема може бути не в сусіда що відразу на горі, а вище, особливо беручи до уваги, що мова йде про 3 девятиповерхівки. І розбиратися потрібно виключно з ЖЕКК. З власного досвіду підкажу вихід: пишете заяву в ЖЕКК, повинні прислати сантехніка. Те, що сусіда з гори немає - проблема ЖЕКК, а не Ваша. Якщо на протязі тижня проблема не вирішується - пишете скаргу в відділ комунального господарства міськради (пл. Ринок, 1, здається 3 поверх) В мене на цьому закінчилося: ЖЕКК знайшов всіх сусідів яких треба, заставив їх бути в дома коли їм потрібно їі все знайшли та полагодили. Для порівняння: до моменту подачі скарги у міськраду я вів війнву за мокру стіну близько ПІВТОРА РОКУ. Все, чого я добивався, це відповіді на зразок: "Це не ЖЕКК - це Ваші сусіди з ними і розбирайтеся, хай ремонтують, ми їх не можемо застати".
За права споживачів повинні боротися самі споживачі.

сумна - 17-6-2005 у 14:57

В мене була точнісінько така проблема. Почалося з капання з вентиляційної решітки, і то так, що за ніч набігала повна здоровенна миска води. Тоді почало мокріти в інших місцях, шпаклівка повідставала здоровенними клаптями. Сусідів зверху застати не могла. І так було 2 дні. Викликала сантехніка з ЖЕКу; поки він прийшов, текти стало менше. Разом пішли до сусідів (застали), сантехнік подивився і сказав, що це не від них протікає. Тоді ще раз зайшов до мене, задер голову, трохи подумав і прорік: то напевно лівньовка! Я пригадала, що дощ був в переддень того дня, відколи почало капати, а більше дощу не було. Він відповів: ну то воно і є. І пішов. Я була в розпачі.
Але наступного дня дійсно перестало капати! Після цього мусила зробити ремонт. Минув рік, і поки що не повторювалося.

Demyan - 17-6-2005 у 15:08

Цитата:
Минув рік, і поки що не повторювалося.


Я чув про такий варіант якщо повториться раджу злазити на дах, можливо зсунувся дашок, який стоїть у вентиляції.

На разі дякую п.Василю, буду інформувати про хід ситуації, чим більше порад буде тим мені легше буде.

Тарас Гулка - 17-6-2005 у 21:27

Доречі, коли понесети заяву в ЖЕК, незабудьте прослідкувати, щоб вони не тільки прийняли, але й зареєстрували її у вхідній документації.
Після того вони зобов'язані протягом 10 днів зреагувати. Якщо не реагують можна подати скаргу у Служба захисту прав споживачів - жеки їх бояться як чорт ладану.

Якщо вони заяви не зареєструють - то потім скажуть що її ніколи і небуло.

Перевірено досвідом. :)