Форум Рідного Міста

Україну не чекає доля Ізраїлю або враження від Ізраїлю

Користувач Олесь - 20-6-2005 у 18:20

За традицією, яка вже склалася, так назвав цю тему ;)
Сюди писатиму свої враження з місця мого теперішнього перебування, а також прошу писати інших, хто може поділитися своїми враженнями.

Наразі займався тим, що вимикав на роботі кондиціонери - не так вже горячо надворі, а в приміщенні вони роблять 15-16 градусів і сидять в светерах і жакетах. Авта без кондиціонерів тут продавати не можна.

В цілому перше враження - дуже гарна країна, привітні люди.

dr.Trollin - 20-6-2005 у 19:37

-1- ов. а чого тебе у ту Тель-Авівщину занесло?? 8-0
-2- ще не так гаряче... ну-ну... почекай ще трохи... :-(

Користувач Олесь - 21-6-2005 у 18:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від dr.Trollin
-1- ов. а чого тебе у ту Тель-Авівщину занесло?? 8-0
-2- ще не так гаряче... ну-ну... почекай ще трохи... :-(


1. Відрядження (як завжди)
2. Вдома було поза 30, а тут тільки 30 градусів :)

Користувач Олесь - 1-7-2005 у 14:46

Нарешті є трохи часу на писання. Перше, з чим зтикається кожен, хто летить до Ізраїлю - строгий контроль на летовищі. Питають мету поїздки, де мешкаєш, де працюєш, чи сам пакував торби, хто при цьому був, де торби були від моменту закінчення пакування до даного часу ну і так далі. Потім досить довгий переліт, в мому випадку три години.

Перше враження - сильне сонце і надзвичайно приємне ароматне повітря. Всюди росте багато квітучих дерев, кущів, тому повітря всюди насичене їх приємним запахом. По дорозі з летовища до готелю я думав, що в таксі якийсь запах до вентиляції причіплений, але виявилося, що це запах самого повітря.

Їздять автами приблизно так, як в Україні :) . З перевищеннями швидкості, перестрибуванням з ряду в ряд, обгонами на перехрестях. Автомобілі всі з кондиціонерами - якийсь закон з середини 80-х років забороняє продавати в Ізраїлі авта без кондиціонерів. Ну і приміщення теж всі з кондиціонерами.

Взагалі вражає те, як в пустелі, в пісках розбудували таку цивілізацію.