Форум Рідного Міста

Перші совєти очима львів'ян

Користувач Олесь - 14-7-2005 у 17:16

http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=42762

Цитата:
Перші зайди, починаючи з червоноармійців, отримали суворий наказ на всі запитання, "Як там у вас є?" відповідати: "Все прекрасно". Особливо це стосувалося запитання, чи всього є досить. "У нас всьо єсть", -- іншої відповіді львів'яни не чули.

"А цукор у вас є?" -- "Цукор єсть". -- "А мануфактура є?" -- "Єсть мануфактура".

Люди мало не з відвертим насміхом запитували: "А помаранчі у вас є?" -- "Точно так". -- "А де ж їх роблять?" -- "Та на фабриках".

Один студент, їдучи поїздом до Львова, поцікавився у свого супутника-червоноармійця: "Чи можна купити у вас косинус?" Червоноармієць не завагався: "Да, продається в крамницях". -- "Ну і по чому?" -- "По три рублі фунт".


Визволителі не потрафили користати з елементарних хатніх пристроїв. Унітаз прийняли за вмивальник і навіть пили з нього воду, нарікаючи за надто низьке розташування. Водночас вважали, що рівень культури в Галичині дуже низький, бо нема відвошивлень. Не розуміли, як львів'яни могли обходитись без такого цінного закладу.

Олексій Мачехін - 14-7-2005 у 17:40

доволі тенденційна річ

Сергій Бєляєв - 15-7-2005 у 10:04

Відчувається, що до керівництва "Поступом" запросили людину з Польщі. Основний лейтмотив: за Польщі Галичина - квітучий край, прийшли кляті совіти і все понищили. Про те, що прихід совітів, у дечому, сприяв об'єднанню українських земель у єдину державу та створював передумови для обіймання керівних посад у Галичині українцями автор мовчить.

Приблизно у тому ж ракурсі пару днів тому на 12 каналі (ЛТБ) виступав Возняк. Я правда не зрозумів з його тез та посилів, чим українська Україна з польськім акцентом краща за українську Україну з російським акцентом.

Можливо варто було б говорити про українську Україну з українськми акцентом. (Прим. думка висловлена не для започатковування дискусії. Можливо я і неправий.)

tysovska - 15-7-2005 у 10:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Можливо варто було б говорити про українську Україну з українськми акцентом.

Повністю підтримую.