Форум Рідного Міста

Плюси і мінуси закону „Про репродуктивне здоров’я населення Украї...

Остап_М. - 19-7-2005 у 13:23

Нещодавно у ВР України народними депутатами Раїсою Богатирьовою та Михайлом Сятинею зареєстрований проект закону „Про репродуктивне здоров’я населення України”. Цим законопроектом передбачено заборонити переривання вагітності, крім випадків існування загрози для життя та здоров’я вагітної жінки. Примушення до штучного переривання вагітності, а також застосування сурогатного материнства згідно із законопроектом тагне за собою кримінальну відповідальність.

Ірина Микичак: „З абортами слід боротись не шляхом заборони”

Заборона призведе до здійснення підпільних абортів, що несе більшу загрозу для життя та здоров’я жінок. Так прокоментувала „Гал-info” законопроект „Про репродуктивне здоров’я населення України” заступник начальника головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.
„На мою думку, слід виважено підійти до питання про переривання вагітності. Так, у проекті воно передбачене лише у випадку, якщо вагітність загрожує життю жінки. Згідно з Цивільним Кодексом України проведення цієї операції дозволяється за бажанням жінки.
Рівень проведення штучного переривання вагітності в Україні є одним з найвищих в Європі. Львівщина, на щастя, є серед тих областей України, де найменше використовується ця високотравматична маніпуляція. Однак, заборона призведе до здійснення підпільних абортів, що, безумовно, несе більшу загрозу для життя та здоров’я жінок. Безсумніву, аборти з точки зору людської та християнської моралі є негативним явищем. Проте боротись слід не шляхом заборони цих операцій. Необхідно ліквідовувати причини, що змушують жінку іти на вбивство своєї дитини, зокрема, бідність, відсутність житла і перспектив його придбання, високі ціни на дитяче харчування, дитячий одяг, медикаменти, не завжди висока якість медичних послуг, що надаються жінкам при народженні дітей, безробіття тощо. Стосовно сурогатного материнства, то я підтримую це положення законопроекту” — сказава Ірина Микичак.

Отець Йосиф Мілян: „Держава повинна обернутись обличчям до демографічної проблеми”

Держава повинна обернутись обличчям до проблеми дітонародження в Україні. Про це сказав „Гал-info” голова комісії у справах молоді УГКЦ отець Йосиф Мілян.
„Закон завжди боронив право людини народитися та жити. І так має бути. Мені здається, якщо держава обернеться обличчям до демографічної проблеми, це буде позитивно. Кожна зачата людина має право на те, щоб народитися. Статистичні дані про периривання вагітності за останні роки на території України і країн СНД дуже високі, що є невтішним. Будь-який законопроект має мати під собою грунт. Це передусім має бути передбачена допомога матерям, яких покинув чоловік та багатодітним матерям. Потрібно серйозне підгрунтя для дії закону” — сказав отець Йосиф Мілян.

Отець Микола Біляк: „Обов’язково має бути закон, що заборонятиме штучне переривання вагітності та сурогатне материнство”

Повинен існувати закон, що заборонятиме штучне переривання вагітності та сурогатне материнство. Про це заявив „Гал-info” протоієрей, прес-секретар Дрогобицько-Самбірської єпархії Української православної церкви Київського патріархату отець Микола Біляк.
„Українська православна церква Київського патріархату завжди піднімала питання заборони штучного переривання вагітності та сурогатного материнства. Треба більше працювати з молоддю та молодими сім’ями. Сім’я починається з церковного шлюбу. Наша церква, звісно, негативно ставиться до таких явищ як штучне переривання вагітності та сурогатне материнство. Бог доручив людині створювати сім’ю. Ми повинні жити за християнськими законами. Церква завжди потребує підтримки держави. Обов’язково має бути закон, що заборонятиме штучне переривання вагітності та сурогатне материнство. Церква підтримує такі законопроекти” — сказав отець Микола Біляк.

Ігор Шурма: „Шляхом заборони проблему абортів не вирішити”

Шляхом заборони проблему абортів не вирішити. Так прокоментував „Гал-info” законопроект „Про репродуктивне здоров’я населення України” народний депутат України Ігор Шурма.
„Проблема охорони здоров’я найменше врегульована в українському законодавстві. Зокрема, проблема репродуктивного здоров’я нації потребує особливої уваги і регулювання з боку закону. Проте заборона штучного переривання вагітності це надто сувора норма законопроекту. Вона однозначно викличе дискусію у Верховній Раді України. Загалом, інформаційно-профілактична робота закладів охорони здоров’я повинна убезпечувати від небажаної вагітності. А якщо жінка завагітніла, то вона повинна сама вибирати, що їй робити. Тим більше, що більше забороняти, то більше хочеться. Це може призвести до ситуації, яка колись була в Польщі, коли жінки їздили до нас робити аборти. Шляхом заборони цю проблему не вирішити” — сказав Ігор Шурма.

„Гал-info”/ 19 липня / 13.00 / Львів

А яка ваша оцінка законопроекту ?

Користувач Олесь - 19-7-2005 у 16:24

У вартість аборту тепер входитиме ще лікарський висновок, що дана вагітність загрожувала здоров'ю. От і все.

Ми вже тут мали обговорення даної теми. Треба не аборти забороняти, а викорінювати їх причини.

Тарас Сокальський - 27-12-2007 у 07:58

Висновок повинен надаватися консиліумом лікарів і затверджуватися в кількох інстанціях. При спробах фальсифікації -- див.нижче.
Цитата:
Однак, заборона призведе до здійснення підпільних абортів, що, безумовно, несе більшу загрозу для життя та здоров’я жінок.

Просто треба влаштувати так, щеб це несло _РЕАЛЬНУ_ загрозу для життя і здоров'я виконавців абортів.
Цитата:
Треба не аборти забороняти, а викорінювати їх причини.

Причина одна -- дурість. Коли людей поставити перед необхідністю відповідати за свої вчинки, вона швидко проходить.

Люда - 27-12-2007 у 10:02

Народ, ви злі. Чому питання аборту найбільше обговорюють чоловіки? Культурно так, з осудом...
От давайте, краще, поговоримо, як Ви ставитеся до згвалтуваннь, до необачностей при запобіганню народженню. Ах, згвалтування для Вас недопустиме, а при несподіванці Ви завжди допомагаєте жінці вирішити питання, поки воно не стало проблемою? І попри що готові любити несподівану дітину? Вітаю! Тоді Ви мислите, як і більшість жінок, для яких і справді аборт сприймається тільки за медичними показниками.
То що й говорити про це?
А хто своєї совісті не має - чужу не вставиш. Дай заборону - почнуться послуги "по знайомству", підпільні та ін. Ви хочете, щоб цих жінок калічили і вбивали? А злодіям відрубали руки, гвалтівників кастрували, а хабарникам випалювали тавро на лобі?
Доброта людська меж не знає...
Єдине, на мою думку, окрім заохичення жінок народжувати, можливо, розробити метод безкоштовної довгострокової але все ж таки оборотньої стерилізації для жінок. А особам, які повторно роблять аборти, особливо, якщо йде пошкодження тканин чи порушення гормонального статусу, наполегливо пропонувати безкоштовну стерилізацію на кшталт перев’язування чи спаювання труб, тощо. Власне, як на мене, теж дуже суттєвий фактор не на користь абортів - пошкодження здоров’я жінки і народження кволих дітей.
А що такого поганого в суррогатному материнстві - я не розумію. Як на мене, якщо це робиться за взаємним бажанням - це шанс і бути людям щасливими, і, в якійсь мірі, збереження здорового генофонду.

Катерина Задорожна - 27-12-2007 у 10:15

Я не розумію, Люда, чому Ви так на чоловіків наїжджаєте? Вагітностей при згвалтуваннях набагато менше, ніж "добровільних", тому це взагалі окрема тема. А що значить - необачність... А де ж відповідальність за власні дії? Де здоровий глузд? Імовірність "несподіванки" при використанні контрацепції є завжди - це треба усвідомлювати.

Послуги по знайомству почнуться... - а вони завжди були. Та і кваліфіковані лікарі теж інколи роблять таке... а як Вам таке явище, як абортування власними силами?

Заохочення народжувати ІМХО не подіє, доки кожен не буде розуміти, що аборт - це вбивство живої людини. Щодо стерилізації - жінки, зрештою, і так часто після абортів залишаються безплідними, особливо, якщо це перша вагітність... Та і не мені Вам розказувати - Ви ж медик.

А обговорення аборту чоловіками свідчить про те, що чоловіки засуджують це явище (правда, на жаль, не всі) і що жінки часто самі приймають рішення про вбивство ненародженої дитини. :mad:

Люда - 27-12-2007 у 11:12

Мало смайликів поставила.:) Чесно скажу - не наїзджаю. Просто дивно, чому саме чоловіки виступають так непримиримо. Тим більше, що простору для боротьби вистачає: злодійство, наркоманія (піднімалася в іншій темі і всі так скромно замовкли після пари реплік - хоч би вікна в тій аптеці побили!, ), тощо. Можливо, тому, що вважають, ніби їх не питаються? Я думаю, питаються, просто вони того не завжди розуміють. В нас якось часто стається, що чоловік з жінкою не вміють спілкуватися відверто. А коли людина лишається на самоті - відчай може зробити страшні справи.
Але то, втім, лише маленька частинка можливих абортів.
Більшість, на моє бачення - від бездумності і невміння боротися. Але як це порередити? Ходити за ними навзирці і заглядати під хвіст? Чи вставити свою совість? То. звісно, класний метод. він би вирішив і інші питання, але совісті, я так розумію, на всіх не вистачає :(
Так, аборт - це вбивство.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський

Просто треба влаштувати так, щеб це несло _РЕАЛЬНУ_ загрозу для життя і здоров'я виконавців абортів.

А це - ні? Ну і давайте їм ще ніздрі рвати, щоб уже заклеймити аборти остаточно. І смертну кару злодіям повернемо, чого вже там... На мене, це неприпустимо. Більше того, сподіваюся, неприпустимо з позицій сучасного суспільства - то навіщо так казати?
Аборти не можна забороняти - це принесе більше шкоди, ніж користі. А от вести пропаганду їх недопустимості та РОБОТУ З ЇХ ПОПЕРЕДЖЕННЯ - правильно і дуже потрібно.
Щодо стерилізації - методи абортів теж вдосконалюються, і зараз все меньше жінок після них стає безплідними. Власне, як і після кесаревого розтину, операціях на органах малого тазу, тощо... Тому питання всеж-таки постає. І з Вашої репліки, чесно кажучи, я не зрозуміла Вашого ставлення.
Тобто, Ви вважаєте, що достатньо залишити все, як є, додавши тільки постійну активну пропаганду, тобто голосно кричати усюди про те, що аборт - це вбивство?

І ще. Мене, по-правді, дуже пригнічує соціальна реклама проти абортів. Можливо, тому, що кожного разу я задумуюсь про цих ненароджених дітей і про жінок, яким тепер все життя нести це на своїй совісті. А ті, кому по-барабану - тикають пальцем і регочуть, або відводять очі. А як почуваються люди, які втратили дитину, не можуть її мати або мають дитя - інваліда... Важко уявити, як такі "нагадувалочки" по ним б’ють. Це дуже нагадує ситуацию, коли на початку уроку вчитель лається щодо запізненнь - ті, хто прийшли вчасно, вислуховують прикрі нотації, що аж ніяк не покращує настрій, а ті, хто спізнюється - того не чують. Вибачте, приклад, мабуть, дещо простіший за глибину ситуації з абортами, але - схожий. Це я про те, що треба шукати інших методів, ефективніших.

А що всеж-таки щодо суррогатного материнства?

Наостанок: ми не знаємо мук, які штовхають людину на аборт і які вона пережива по тому. "Не судіть - і не судимі будете"

Люда - 27-12-2007 у 11:14

Вибачте, щось наплутала з цитатами. Те, що геть всередені - продовження мого допису:wow:

Тарас Сокальський - 27-12-2007 у 15:58

Цитата:
Ну і давайте їм ще ніздрі рвати

Та вроді за вбивство з обтяжуючими обставинами не ніздрі рвуть, а просто дають років 15 санаторію з відповідним режимом. Чому б кримінальний аборт під цю категорію не підвести?
Цитата:
Просто дивно, чому саме чоловіки виступають так непримиримо.

Просто тому, що вони не хочуть, щоб через 50-80 років Україна була заседена китайцями і неграми (тільки прошу не звинувачувати в расизмі -- патріотизм -- це любов до землі своїх прадідів, і я хочу, щоб вони також залишались патріотами), а українці стали вимираючою меншиною.

Люда - 27-12-2007 у 17:53

Здається, за кримінальний аборт є "стаття" як і за будь-яку неліцензійовану і не дозволену купою папірчиків медичну діяльність, особливо якщо вона шкодить чіємусь життю та здоров’ю. От тільки то треба довести... Але рада, що від РЕАЛЬНОЇ загрози життю всеж-таки звернуло до законодавства :D
Це знов за рибу гроші. Такі розмови рідко призводять до результатів. Знову ж таки, вибачте на слові, заможні курви завжди знайдуть, де зробити тихцем і з комфортом, або ж отримають направлення "за медичними показниками". А дурненька соплячка, яку трахнув і покинув покидьок отримає покалічене здоров’я від самопального аборту і 15 років "санаторію", звідки вона вийде - КИМ? І як це вплине на здоров’я нації ?
Кримінальний аборт - скоріше вийняток, ніж правило, поки можна зробити нормально, цілком анонімно і кваліфіковано. Хай воно так і лишається. А от зробити так, щоб жінки просто не йшли на це, знали, що вони будуть в змозі виростити цю дитину, на цьому життя не закінчиться - це вже складніше. :(
Он, у нас держава декларує кримінальну відповідальність за наркотики - тему про трамадол всі читали?:mad:
Якщо вже доходить до обговореннь, обговорюймо РЕАЛЬНІ, прийнятні для людей, для НАШОГО суспільспільства шляхи і методи :)

Тарас Сокальський : "Просто тому, що вони не хочуть, щоб через 50-80 років Україна була заседена китайцями і неграми (тільки прошу не звинувачувати в расизмі -- патріотизм -- це любов до землі своїх прадідів, і я хочу, щоб вони також залишались патріотами), а українці стали вимираючою меншиною. "

А давайте кожен почне з себе: створить нормальну сім’ю, слідкуватиме за здоров’ям, наплодить діток, не 1-2, а 3-5, виховає, та ще й так, щоб вони теж створили сім’ю та були в бажанні і змозі виростити вам по 3-5 онучат кожне... І трохи більше будемо звертати уваги на тих, хто поряд: не жаліти доброго слова в черзі чи маршрутці, розмовляти щіро з друзями, налагодити контакти з знайомими підлітками, щоб, можливо, їм була можливість поговорити про щось, про що важко з батьками... Зробимо так, щоб нація трималась за рахунок сумлінних людей, а не тому, що ростуть небажавні діти через те, що неможна зробити аборт.

Тарас Сокальський - 11-1-2008 у 00:36

Цитата:
Здається, за кримінальний аборт є "стаття"

Мені теж таке здається... Але тижнів 3-4 тому по ящику (К1 вроді) показували не надто "підтоптану" кобітку, яка між іншим встигла за цією статтею 3 ходки відмотати... Напрошується висновок, що мало дають...
Цитата:
заможні курви завжди знайдуть, де зробити тихцем і з комфортом, або ж отримають направлення "за медичними показниками"

Якщо у виконавців буде реальний шанс відхопити 15 років санаторію, підкріплений аґентурною роботою відповідних органів, то знайти буде досить проблематично.
Цитата:
А давайте кожен почне з себе: створить нормальну сім’ю, слідкуватиме за здоров’ям, наплодить діток, не 1-2, а 3-5, виховає...

Ну я ніби почав;) А відповідальність за вчинене набагато краще сприяє вихованню, ніж "свобода вибору".

Тарас Задорожний - 11-1-2008 у 11:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Користувач Олесь
Треба не аборти забороняти, а викорінювати їх причини.

Як викоренити те, що мама по сраці мало била? Перекидати через коліно здорову дівулю???

Тарас Задорожний - 11-1-2008 у 11:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Народ, ви злі. Чому питання аборту найбільше обговорюють чоловіки? Культурно так, з осудом...
От давайте, краще, поговоримо, як Ви ставитеся до згвалтуваннь, до необачностей при запобіганню народженню. Ах, згвалтування для Вас недопустиме, а при несподіванці Ви завжди допомагаєте жінці вирішити питання, поки воно не стало проблемою? І попри що готові любити несподівану дітину? Вітаю! Тоді Ви мислите, як і більшість жінок, для яких і справді аборт сприймається тільки за медичними показниками.


Я не злий, просто нелюблю дурниць. Казки про згвалтування... Там зі згвалтуваннями одиниці. За 2003 рік від згвалтування в Україні потерпіли 1256 жінок. (тут) А абортів??? 500-700 тисяч!!! за рік в Україні (звідси)... Згоден - не всі несуть заяви про згвалтування... В нас 57% жінок. Всього в Україні десь 45 мільйонів, тобто майже півтора відсотка жінок вбивають своїх дітей щороку... Збільшіть цю цифру десь майже втричі, щоб бачити репродуктивно здатну частину...

А щодо небажаної вагітності. Жінка і то далеко не кожна може завагітніти протягом одного циклу лише в конкретні кілька днів. Не мені жінкам пояснювати. Ото ніяк не можу зрозуміти, аж просто ніяк, як жінка, яка думала головою (а ті хто абортують думають іншими органами - то точно) согла "неесподівано" залетіти??? То її напевно чоловік підмовив, чи хлопець? Чи гвалтівник саме тоді і вибирав час? Давайте не будемо займатися дурницями і намагатися захищати те, що є свідомим і виваженим кроком. За маньків Ви теж захищаєтесь??? В них було складне дитинство, психічні недуги і т. ін.

Просто я особисто трактую аборт як вбивство. Матір і лікаря - як замовника і виконавця вбивства. І якщор вони відповідатимуть так само, як решта вбивців - то абортів стане менше. Медичні показання чи інші обставини до уваги просто зараз не беру, бо до них є теж свої зауваження

Тарас Задорожний - 11-1-2008 у 11:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
А от зробити так, щоб жінки просто не йшли на це, знали, що вони будуть в змозі виростити цю дитину, на цьому життя не закінчиться - це вже складніше. :(


Кажу ще раз, якщо тато-мама мало по сраці давали, а воно хвойдою виросло, - то не держава їй лікар... Боротьба з абортами починається в 5 років і повинна тривати протягом всього періоду статевого виховання, якого, до речі у більшості сімей взагалі нема. Тому, держава, телевізор, приклад, реклама - це все туфта і відмазки.

По телику вбивства кожен день, частіше ніж аборти в багато раз...

Тарас Задорожний - 11-1-2008 у 11:42

Трохи оффтоп. Знаю випадок. Зустрічались двоє людей, жінка залетіла. Зробила не зважаючи на вмовляння чоловіка аборт. Він з нею одружився, а тепер дітей мати просто не можуть. Ще раз така історія показує про те, що треба товкти таких до того щоб на гепу сісти місяць не могла

Люда - 11-1-2008 у 12:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Задорожний

А щодо небажаної вагітності. Жінка і то далеко не кожна може завагітніти протягом одного циклу лише в конкретні кілька днів. Не мені жінкам пояснювати. Ото ніяк не можу зрозуміти, аж просто ніяк, як жінка, яка думала головою (а ті хто абортують думають іншими органами - то точно) согла "неесподівано" залетіти??? То її напевно чоловік підмовив, чи хлопець? Чи гвалтівник саме тоді і вибирав час? Давайте не будемо займатися дурницями і намагатися захищати те, що є свідомим і виваженим кроком. За маньків Ви теж захищаєтесь??? В них було складне дитинство, психічні недуги і т. ін.

Просто я особисто трактую аборт як вбивство. Матір і лікаря - як замовника і виконавця вбивства. І якщор вони відповідатимуть так само, як решта вбивців - то абортів стане менше. Медичні показання чи інші обставини до уваги просто зараз не беру, бо до них є теж свої зауваження


Шановний Тарасе!
Ви, мабуть, неуважно мене читали.:( Можливо, спробуйте ще раз у спокійній обстановці - і все сприйметься по-іншому?
Я ні в якому разі не виправдовую абортів. Просто наголошую на тому, що варто не просто видавати гучні гасла, а підходити до питання з практичної точки зору. Я ні в якому разі не виправдовую дій, направлених проти людей, і маньяків теж. Але ситуації, коли показово засуджуються одиниці, які не мають чим відкупитися, в той час, як процвіта
і проституція, і хабарництво, і наркоторгівля на рівнях, на які наше суспільство просто закрива очі - чи я вам буду розповідати? Тому я й не вірю в вирішення проблеми абортів забороною легальних абортів та введенням суворих законів. Вибачте, мушу повторитися:

"Це знов за рибу гроші. Такі розмови рідко призводять до результатів. Знову ж таки, вибачте на слові, заможні курви завжди знайдуть, де зробити тихцем і з комфортом, або ж отримають направлення "за медичними показниками". А дурненька соплячка, яку трахнув і покинув покидьок отримає покалічене здоров’я від самопального аборту і 15 років "санаторію", звідки вона вийде - КИМ? І як це вплине на здоров’я нації ?
Кримінальний аборт - скоріше вийняток, ніж правило, поки можна зробити нормально, цілком анонімно і кваліфіковано. Хай воно так і лишається. А от зробити так, щоб жінки просто не йшли на це, знали, що вони будуть в змозі виростити цю дитину, на цьому життя не закінчиться - це вже складніше. :(
Он, у нас держава декларує кримінальну відповідальність за наркотики - тему про трамадол всі читали?:mad:"

А от що все це призведе до ще більшої кількості ускладненнь у здоров’ї нації, про яку всі так переймаються - стовідсотково!!

Щодо "Зальотів"
Нажаль, нема посилання, колись читала цікаву статтю.
Французи, здається, обкатуючи якийсь з методів діагностики захворюваннь, які залежать від збігу генів, зіткнулися з дивним відхиленням від прогнозованих результатів. При дослідженні більш детальному, виявилося, що досить великий відсоток дітей виявився "від іншого дядька", а не татуся. Матері самі були досить здивовані, бо позасімейні стосунки мали здебільшого дуже епізодичні, які за статистикою не могли дати зачаття, або ж шанси були мізерні порівняно з "офіційними" претендентами.
Хранцузи - народ дотошний, стали докопуватись, чому так. Виявилося, що під час статевих актів у "критичних" умовах, у чоловіків виділяється більше сперматозоїдів, вони активніші і живучіші, на відміну від "буденних" епізодів. Тому ймовірність завагітніти "по зальоту" збільшувалася до фантастичних показників (фантастичних порівняно з звичайними актами)
Тому вчені радили парам, які хочуть дітей, не виконівати свій обов’язок "по годиннику", а вигадати щось екстремальне ;)
Знову ж таки, Ви, можливо, здогадуєтеся, що сперматозоїди мають якийсь період життя в жінці (деякі екземпляри - до 2 тижнів), власне цими нюансами пояснюється різна кількість випадкув народження дівчинка/хлопчик всупереч статистиці. Одним словом, не все так просто, як Ви викладаєте.

Щодо виховання , вбивств по телевізору та інше - я вважаю, що це напряму погіршує ситуацію у суспільстві і призводить до збільшення абортів зокрема. Бо в людей формується звичне ставлення до дій насильства над собі подібними, думка про це перестає бути несприйнятливою. І якщо стосовно повноцінних індивідумів ще спрацьовують гальмівні механізми (так, слава Богу на вулицях ще вбивають досить рідко) то стосовно осіб, які не можуть чинити суттєвого опору ситуація погіршується. Двоногі істоти знущаються над родичами, гидять один одного в транспорті і чергах, б’ють бомжів, залякують однокласників, продають наркоту, хоча знають, що це чіїсь смерті... В тому числі люди сприймають як можливе думку про аборти. :mad:

Ну що Вам ще сказати?
"Зустрічались двоє людей, жінка залетіла" А чоловік був святий та божий - я гірко посміхаюся... У суспільстві, де жінки "залітають", тобто ми так до цього ставимся, так називаємо - а що, повісив ярлик і всі вже все зрозуміло :mad: Вимагаючи пороти кобіт, поки самі заплющимо очі на все інше, що робиться навкруг - мабуть, і не може бути з абортами іншої ситуації. Бог когось кара, цією карою, можливо, вчить і інших, комусь кару відстрочує - , напевне, якби іі натовкти "щоб на гепу сісти місяць не могла" - до й дитина б одразу народилася і все чудовенько стало?
Мені здається, це якийсь наївно-безсилий підхід.

І ще раз питання, на яке мені ніхто не відповіда, але воно піднято в цій темі : що поганого чи неприпустимого вбачається в сурогатному маптеринстві, що його ставлять на один щабель з абортами?

Та й взагалі, думки про страшні покарання, часто з фізичним втручанням (натовкти, сікти, створити реальну загрозу життю) вже лунали достатньо. Очевидно, це можна екстраполювати стосовно всього суспільства - всіх сікти, тримати в страху, рубати руки, поновити смертну кару...
А чи є думки про щось гуманніше, реальніше, що більш відповіда вчинкам цивілізованого суспільства?
В своїх дописах я намагалась зачепити такі речі, але чомусь відповіді бачу, нажаль, тільки в одній площині:(

Тарас Задорожний - 11-1-2008 у 13:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Я ні в якому разі не виправдовую абортів. Просто наголошую на тому, що варто не просто видавати гучні гасла, а підходити до питання з практичної точки зору. Я ні в якому разі не виправдовую дій, направлених проти людей, і маньяків теж. Але ситуації, коли показово засуджуються одиниці, які не мають чим відкупитися, в той час, як процвіта і проституція, і хабарництво, і наркоторгівля на рівнях, на які наше суспільство просто закрива очі - чи я вам буду розповідати? Тому я й не вірю в вирішення проблеми абортів забороною легальних абортів та введенням суворих законів.


Закон - це не завжди механізм. Це в першу чергу ще й декларація намірів і позицій. Не думаю, що у Франції так багато турків, які так багато говорять про відсутність геноциду проти вірмен. а от закон є. І таких законів не так і мало.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Бог когось кара, цією карою, можливо, вчить і інших, комусь кару відстрочує - , напевне, якби іі натовкти "щоб на гепу сісти місяць не могла" - до й дитина б одразу народилася і все чудовенько стало?
Мені здається, це якийсь наївно-безсилий підхід.

20-тилітню дівулю товкти вже дійсно напевно пізно, а от за деякі вияви варто починати товкти в 12.... Я позаминулого року в червні на Петрівці в Макдональдсі бачив дівчинку. Років може 11-12... Шорти розмірів на 5 замалі, вся попа на повітрі, і стрінги... В тої дитини є певно мама-тато, дідусь-бабуся ітд... В той момент, я просто зрозумів, що суспільство, яке так активно проголошує боротьбу з педофілією, матері, які кричать про маньяків-гвалтівників їхніх дітей, просто повинні дивитися як себе ведуть ті "діточки маленькі"... І та дитина - не поодинокий приклад... 7річки в стрінгах на пляжах... З батьками. ЦІ батьки не якісь п"яниці...

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда

І ще раз питання, на яке мені ніхто не відповіда, але воно піднято в цій темі : що поганого чи неприпустимого вбачається в сурогатному материнстві, що його ставлять на один щабель з абортами?


Не знаю... Залежить як воно проходить...Якщо як запліднення у пробірці - то я проти. Береться не одна яйцеклітина і запліднюється теж не одна.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Та й взагалі, думки про страшні покарання, часто з фізичним втручанням (натовкти, сікти, створити реальну загрозу життю) вже лунали достатньо. Очевидно, це можна екстраполювати стосовно всього суспільства - всіх сікти, тримати в страху, рубати руки, поновити смертну кару...


Я проти смертної кари. Але вважаю, що інколи деяким дітям треба і просто необхідно давати по задниці.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
А чи є думки про щось гуманніше, реальніше, що більш відповіда вчинкам цивілізованого суспільства?


Якщо вбивають рідну людину, то люди переважно забувають про гуманність.
А ті діти, яким не дали народитися, лише через те, що колись, коли то ше було гуманно, їхнім мамам і татам не понадавали по дупі (бо то тепер цивілізавоно, бити дітей - порушувати їхні права, то не гуманно і навіть вже злочинно) просто навть не отримують шансу пожити. Можливо хтось з них би і навчив це суспільство, яке так прагне бути гуманним справжньої гуманності?.. І тоді таке питання, як робити аборт чи ні, стане звучати так само рідко як вбити свого сусіда чи ні... Так дехто вбиває. Але якщо б тио не каралось, а було нормою життя, то ми би повернулись до колись законної і нормальної кровної помсти... Це ж негуманно осуджувати вбивців, сікти їх, саджати... Це ж суспільство довело. Бо якби вони знали, що держава їх захиститить, то би не вбили...

Ще раз кажу, вбивство - воноі в Африці вбивство. Дорослого, старого, малого чи ненародженого... Вбивство треба розглядати лише як вбивство і не намагатися розглядати його в різних площинах... Вбивати старого бо не має пенсії і бо"їдає дітей? Чогось про то в нашому суспільстві мало хто думає... (надіюсь, що ніхто, але важко віриться). А от вбити дитину, щоб гуляти далі - то прошу дуже. На кожному кроці... Будь де... За якихсь парусот баксів...

Люда - 11-1-2008 у 14:14

А чи є у Франції заборона абортів? І яка там політика стосовно цього питання, яким чяином регулюються подібні питання? Ну це так, якщо брати за приклади країни, до досвіду яких Ви вважаєте, варто дослухатися...
А що поганого в стрінгах? Дупка краще засмагає... А ще років 50 тому наші звичні бікіні були верхом безсоромності, і висловлювалися про них, мабуть, схоже...
А ще існують нудистські пляжі, але рівень культури тамошніх відвідувачів вирізняється в вигвідний бік - тому, що вони відмовились від стрігнів?
Тобто, не скажу, щоб я підтримувала стрінги, але то скоріше з загальногігієнічних міркуваннь.:P
Слухайте, Тарасе, з вами чудово спілкуватися - стільки питаннь виника. на які хочеться почути думки інших людей... Це я по-хорошому, без будь-якої іронії кажу.:)

Щодо сурогатного материнства - ви зараз зплутали з штучним заплідненням, мені здалося. Це трохи рвізні речі.
А що поганого в пробірках? І той же процес, але коли жінці підсажують не гарантовано запліднену 1-2 яйцеклітини, а кілька, але щоб вони прижилися і запліднилися з досить малою ймовірністю і купою можливих небажаних наслідків в утробі - це якісно інша річ? З яких міркуваннь?

Слухайте, а як Ви ставитеся до планування сім’ї взагалі і запобігання вагітності? Адже є думки, що це теж наприйнятно, бо є втручанням у плани Божі та перешкоджання народженню знову ж таки , неймовірних гуманістів (втім, з високою статистичною ймовірністю, і вбивць тих неймовірних гуманістів або когось іншого також...)

Слухайте, а аборти за мед. призначенням? Ми однозначно не сприймаємо вбивство старого, неповноцінного чи інваліда - вони люди, і по тому. А якщо дослідження вагітної показує однозначно, що формування плода пішло аномальне і дитина буде або нежиттєздатна, або інвалід (Господи, збережи, щоб ніколи не стояти перед цим вибором нікому!)
Або при тому, що лікар скаже, що при умові народжування дитини у жінки вижити є 1 шанс зі 100 чи й того менше? При наявності того, 1 шансу, теж є підстави говорити про зумісне вбивство:(


Тобто, мені будь-хто може заперечити, що мова йде про банальні аборти при банальному небажанні мати дитину... Як це не банально...
Але, на мою думку, справа абортів - не в жінках-курвах, а в моральності суспільства вцілому, світогляді всіх його індивідуумів і ставленні до життя.

Люда - 11-1-2008 у 14:39

Ось тут мені спало на думку таке. Можливо. ми просто не розуміємо один одного, бо маємо на увазі різні речі.
З подібних дописів я можу зробити висновок, що аборти розглядаються як однозначно зчинений акт, наслідком якого є вбивство. Що й повинно призводити до покарання винних і настрахання інших, щоб не сміли того.
Я розглядаю аборт радше як соціальне явище, притаманне нашому суспільству. Як ланцюжок причинно-наслідкових явищ, процес, який призводить до засуджуваного вбивства. Розглядаю оборотньо - тобто, за можливості, якщо порушити якусь з ланок, що його не відбудеться - і хай би й мати і дитя (і інші люди) жили й були щасливі. Саме говорячи про інші площини мала на увазі не тільки покарання як метод запобігання через страх, а щось інше, розумніше, людяніше... І саме для цього хотіла б мати уявлення, що думають люди не тільки однозначно про аборт, а дотичні проблеми...
Не знаю, чи зрозуміло я висловлююсь :( І чи вважають мої співбесідники такі речі реальними, можливими, чи мають щодо цього думки та бажання (або просто міркування щодо дієвості) їх втілення.

Тарас Сокальський - 11-1-2008 у 14:53

Цитата:
Але, на мою думку, справа абортів - не в жінках-курвах, а в моральності суспільства вцілому, світогляді всіх його індивідуумів і ставленні до життя.

Маємо замкнене коло. Доступність абортів сприяє поширенню куревства, безвідповідальність формує відповідну моральність, світогляд і ставлення до життя. В якому місці це коло реально можна розірвати? Питання риторичне.
Цитата:
А дурненька соплячка, яку трахнув і покинув покидьок отримає покалічене здоров’я від самопального аборту і 15 років "санаторію", звідки вона вийде - КИМ? І як це вплине на здоров’я нації ?

15 років санаторію належиться не соплячці, а безпосередньому вбивці. При "свободі вибору" для багатьох таких соплячок походи до абортарію стають звичними і регулярними з усіма подальшими наслідками для здоров'я. Краще змусити ту соплячку народити дитину і кілька місяців її подоглядати, забезпечивши в разі потреби відповідними умовами і дозволивши потім відмовитися від дитини для її подальшого усиновлення чи передачі в дитячий будинок сімейного типу. Паралельно держава повинна вжити заходів для віднайдення татуся, доведення факту батьківства (ми живемо не в 19 столітті і генетичний аналіз давно вийшов з розряду фантастики) і стягнення аліментів.
Цитата:
Слухайте, а як Ви ставитеся до планування сім’ї взагалі і запобігання вагітності? Адже є думки, що це теж наприйнятно, бо є втручанням у плани Божі та перешкоджання народженню знову ж таки , неймовірних гуманістів (втім, з високою статистичною ймовірністю, і вбивць тих неймовірних гуманістів або когось іншого також...)

Людина має невід'ємне право на життя з моменту зачаття. Якщо чоловік вважає себе неспроможним в даний час утримати/виховати дитину, то в нього є надійні способи для уникнення зачаття.

Люда - 11-1-2008 у 15:13

Тарас Сокальський : "Якщо чоловік вважає себе неспроможним в даний час утримати/виховати дитину, то в нього є надійні способи для уникнення зачаття."

Золоті слова! Можна навіть вважати, що проблему, яку Ви окреслили такими словами, вже вирішено :D"Доступність абортів сприяє поширенню куревства, безвідповідальність формує відповідну моральність, світогляд і ставлення до життя. В якому місці це коло реально можна розірвати? Питання риторичне"

Думаю, за такої відповідальності чоловіків - курвства, небажаних вагітностей , а , відповідно, абортів, суттєво поменшає!

Мені втішно, що робляться і такі несподівані висновки. І вдячна вам за відповідь.:)

Тарас Задорожний - 11-1-2008 у 15:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Слухайте, а як Ви ставитеся до планування сім’ї взагалі і запобігання вагітності? Адже є думки, що це теж наприйнятно, бо є втручанням у плани Божі та перешкоджання народженню знову ж таки , неймовірних гуманістів (втім, з високою статистичною ймовірністю, і вбивць тих неймовірних гуманістів або когось іншого також...)

Дуже позитивно. Сім"ю потрібно планувати. А це дуже добре можливо і без втручання в Божий Замисел. Скажете шанси малі? З презервативами, особливо Неваляшка і Козацькі - теж.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Слухайте, а аборти за мед. призначенням? Ми однозначно не сприймаємо вбивство старого, неповноцінного чи інваліда - вони люди, і по тому. А якщо дослідження вагітної показує однозначно, що формування плода пішло аномальне і дитина буде або нежиттєздатна, або інвалід (Господи, збережи, щоб ніколи не стояти перед цим вибором нікому!)

Ось в цьому місці я зневірився у хоча б краплі гуманності з Вашого боку. Дитина буде інвалід... А вмене на роботі молодому хлопцеві пальці перебило пару тижнів тому і він став інвалідом... Може добрі лікарі його би взяли і усипили? Бо ж медики не вбивають... Чи якщо в Вашого якогось родича інсульт буде (упаси Боже) то шо з ним? Замочити каліку... шоб я сі не мучила з ним... Я знаю, що серед наших медиків є купа таких, які Вам напишуть медпризначення - таке, шо можна замочити кого тільки хочете. Психічно-хворі - переважно теж недієздатні... Вбити?

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Або при тому, що лікар скаже, що при умові народжування дитини у жінки вижити є 1 шанс зі 100 чи й того менше? При наявності того, 1 шансу, теж є підстави говорити про зумісне вбивство:(

Умисне на 100%. Неумисно, то не хотів і сталося... А не хотів, але через то, шо мені так краще взяв і вбив - умисне. Тільки Бог знає які в кого шанси. Ви як медик в діагнозі ще ніколи не помилялися? Я знав "мертвих", які вижили і "нічо страшного", які від того вмерли... То шо в такому разі?

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Тобто, мені будь-хто може заперечити, що мова йде про банальні аборти при банальному небажанні мати дитину... Як це не банально...


Банально, якщо людина банально хоче, щоб банально вмер її сусід, ви теж так будете думати? Чи побіжите в міліцію, щоб він потім банально вас не вбив?

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Але, на мою думку, справа абортів - не в жінках-курвах, а в моральності суспільства вцілому, світогляді всіх його індивідуумів і ставленні до життя.

Правильно, от Ви і дали приклад, що є два життя... Моє і те, яке я хочу бачити, а все решта - інвалід, небажана дитина, помилка ітд. А справа таки в жінках і чоловіках, які до того опускаються, бо вони і є суспільство. Якщо болить зуб і він не піддається лікуванню, то його видаляють... То може варто видаляти тих зіпсованих членів суспільства, як вбивць, злодіїв, гвалтівників...

А то так просто згадалось... Не сприйміть за сексизм. Колись один полковник міліції казав, що ніколи ще не зустрічав жертву згвалтування, яка сама би не була в тому винна, сама би не провокувала....

Тарас Сокальський - 11-1-2008 у 15:56

Цитата:
Думаю, за такої відповідальності чоловіків - курвства, небажаних вагітностей , а , відповідно, абортів, суттєво поменшає!

І Ви вважаєте, що почуття відповідальності виникне раптом, в усіх і за помахом чарівної палички?:lol: Мені завжди здавалося, що для цього потрібна багаторічна праця, і впливати треба коли словом, коли батогом, а коли й грошовим стягненням. В будь-якому разі в першу чергу треба всіх поставити перед фактом -- за "помилки" треба платити і нікуди від того не дінешся.

Юрій Сєров - 11-1-2008 у 16:05

Цікаву Ви дискусію тут розгронули.
Вкину і своїх п'ять копійок.
В основному погоджуся з тезами Тараса Сокальського (ти до речі часом не з Сокаля?).
Про кримінальну відповідальність за аборти. Не знаю чи це вихід. В Польщі заборонено - польки їздять до нас. Заборонять в нас будуть робити підпільно або теж будуть кудись їхати. Проблема не в доступності абортів. І куревства причина не в цьому. "Розруха в головах". Проблеми у вихованні і відсутності знань про контрацепцію. При чому такими знаннями критично володіти саме жінкам, імхо, оскільки саме вони страждають і саме в них є більше шансів захиститися від неочікуваної вагітності.
Колись читав про якусь з європейських країн, там дуже низький рівень абортів забезпечується "подвійним захистом" (оральні контрацептиви і презервативи). Я не медик, тому не можу сказати, наскільки оральні контрацептиви знижують можливість мати дітей в майбутньому, але в будь-якому разі вони гуманніші і менш шкідливі для організму жінки ніж аборт.
Відносно тези "аборт=вбивство, і жінка, яка на це зважилась = вбивця", яку сповідує Тарас Задорожний я не такий категоричний. Звісно це жахливо, і Боже упаси нас всіх від цього.
Але,... бувають різні ситуації, різні випадки в житті. Словом, "Не засуджуй і тебе не засуджуватимуть".

Як розв'язуються проблеми, покладені на міліцію, прокуратуру і суд, Вам відомо.
Тому проблему треба вирішувати вихованням, впровадженням різноманітних освітніх програм, контрацептиви роздавати безкоштовно (до речі на Заході таке практикують в універах), etc.

Тарас Сокальський - 11-1-2008 у 16:30

Цитата:
Проблеми у вихованні і відсутності знань про контрацепцію. При чому такими знаннями критично володіти саме жінкам, імхо мали б володіти саме жінки, оскільки саме вони страждають...

Все ж таки держава повинна подбати, щоб відповідальність ділилася порівну між обома "авторами" "ляльки".
Цитата:
...і саме в них є більше шансів захиститися від неочікуваної вагітності.

В чоловіків теж є достатні шанси уберегти від цього близьку людину.
Цитата:
Проблема не в доступності абортів.

Я вже казав -- це ланка, яка замикає коло.
Цитата:
Але,... бувають різні ситуації, різні випадки в житті.

Безвихідних я не зустрічав.
Цитата:
Як розв'язуються проблеми, покладені на міліцію, прокуратуру і суд, Вам відомо.

Ну це вже задачка для 3-го класу -- скільки часу треба на виправлення ситуації при наявності NNN кулеметів:lol::lol::lol:
Цитата:
ти до речі часом не з Сокаля?

Самого цікавить це питання:sing:

Юрій Сєров - 11-1-2008 у 16:37

2 Тарас Сокальський
Згідний майже з усім.

Цитата:
Quote:
Але,... бувають різні ситуації, різні випадки в житті.

Безвихідних я не зустрічав.

Коли йдеться про високу ймовірність смерті матері дитини, то це не є ситуація з якої легко знайти вихід.

Люда - 11-1-2008 у 16:42

До Тарас Задорожний
Про презервативи - не зрозуміла :(
Про паталогічні вагітності - мабуть, питання складніше за Ваші приклади. Малось на увазі дещо страшніше - пороки серця, мікроцефалія, грижі хребта, сиамські близнюки без надії на розділення.,розлади обміну, при яких діти не живуть, а мучаться... Те, що насправді страшно.
Я не лікар, а всього "десь поруч". Але мені здається, Ви ставитеся до лікарів якось не так. В справжньої людини стоїть питання не як зробити, щоб "нічого страшного",і кінці в воду. А оцінити ситуацію, прийняти рішення, і нести за нього відповідальність, можливо, все життя. Я бачила приклади того на молодих хірургах після першого смертного випадку на їх операціях - і не тому, що вони зрпобили щось не те чи не так, а тому, що назавжди залишається думка, що, можливо, варто було зробити або геть інше, або не чіпати - людина могла б протягти ще, якісь дні, а не загинути, намагаючись вибороти більше...
Мене дивує, що Ви вбачаєте жорстокість в тому, що я просто задумуюсь над цими питаннями і питаю думки в інших. На мене, порушення критичних питаннь допомага формуванню в людей ставлення до них, власне, формує думку суспільства. Де ви тут вбачаєте жорстокість?
В дописі про банальність, якщо Ви прочитаєте пильніше, я зазначаю, що хто б як банально не ставився, для мене це питання банальним не є. Як не банально...
А що до сусідів - не знаю. Інколи мені хочеться, щоб з певними моїми сусідами таки щось трапилось Вони нари, варять і продають. Вона - дочка мента, тому через закон тут вдіяти нічого не вдається. У них мала дитина -5 років, тому чинити зло, знаючи. що те окошоться на ній - теж не можу. А що з тим робити - не знаю, адже вони не просто гинуть самі, а й втягають інших... От таким первісним інстинктам і жорстоким думкам відкрита моя свідомість. Чи можете щось зарадити?
Знаєте, ті два життя, про які ви пишете - то, скоріше у Вас. Бо є Ви - високоморальний, а є дівчатка в стрінгах, курви і їх батьки. А мені здається, що все більш пов’язане - і дівчатка, до яких якось треба звернутися і навчити - якщо батьки того не здатні, і курви... Можливо, якби хтось не дав комусь хабаря, жінці останнього не було б на що курвіти - і одним абортом було б менше... Не знаю. Для мене є виходом вірити в якусь абстрактну справедливість, дехто назива то Богом, чи ще якось. І сподіватися, що якимись добрими вчинками, намаганням бути щірим і відкритим кількість добра можна збільшити. Власне, намагатися це робити. А скочуватися до рубання рук, ще й не тим, хто винен, а тим, хто "попався" - я не впевнена в вірності цього. А якби була впевнена - зробила б по-максимуму, щоб то було не словами, а реальністю.
(дуже сумно ) Що скажете на цю жорстокість?

Тарас Сокальський - 11-1-2008 у 16:44

Цитата:
Коли йдеться про високу ймовірність смерті матері дитини, то це не є ситуація з якої легко знайти вихід.

В треді з самого початку йшлося про те, що аборти за медичними показаннями розглядаємо окремо. Тільки тут рішення повинен приймати консиліум чи медкомісія з повною гарантією непідкупності, а останнє слово повинно бути за матір'ю і батьком майбутньої дитини.

Тарас Сокальський - 11-1-2008 у 16:50

Цитата:
Про паталогічні вагітності - мабуть, питання складніше за Ваші приклади. Малось на увазі дещо страшніше - пороки серця, мікроцефалія, грижі хребта, сиамські близнюки без надії на розділення.,розлади обміну, при яких діти не живуть, а мучаться... Те, що насправді страшно.

Тут вже питання межує з евтаназією...

Люда - 11-1-2008 у 16:52

Задача. Умови: на виховання і навчання грошей треба більше, ніж на бігборди "соціальної реклами"проти абортів, а видимої ілюзїї бурної діяльності і грошей відмивається менше.
Питання: що обере пересічний чиновник?

Люда - 11-1-2008 у 16:54

Задача. Умови: на виховання і навчання грошей треба більше, ніж на бігборди "соціальної реклами"проти абортів, а видимої ілюзїї бурної діяльності і грошей відмивається менше.
Питання: що обере пересічний чиновник?

Тарас Сокальський - 11-1-2008 у 17:03

Цитата:
А що до сусідів - не знаю. Інколи мені хочеться, щоб з певними моїми сусідами таки щось трапилось Вони нари, варять і продають. Вона - дочка мента, тому через закон тут вдіяти нічого не вдається.

Питання (гіпотетичне) -- які зміни в способі їхнього життя відбудуться, коли їм (знову ж таки гіпотетично, прошу не сприймати як заклики) відрубати руки? Виколоти очі? Спалити хату? Регулярно завалювати бригадою і влаштовувати погроми? Бо якесь мудре і гуманне вирішення дійсно в голову не приходить:mad:

Тарас Сокальський - 11-1-2008 у 17:09

Цитата:
Питання: що обере пересічний чиновник?

На рівні пересічного чиновника питання, безперечно, риторичне. Тут вирішувати повинні не пересічні чиновники, а люди з відповідними переконаннями, моральними засадами і досвідом практичної роботи... Помаленьку випливає з підсвідомості поняття "диктатура Нації"...

Максим Стюфляєв - 11-1-2008 у 17:39

Аборт- це зумисне вбивство і карати за нього слід відповідно (крім випадків, коли пологи загрожують життю та здоров'ю жінки). Я завжди дотримувався такої думки і вимагаю внесення змін до Кримінального кодексу. Життя починається не з моменту пологів, а з моменту зачаття, адже зародок в утробі живе і розвивається. Тому аборт- зумисне вбивство, незалежно від мотивації!

Люда - 12-1-2008 у 11:25

Мабуть, мій останній допис у цій темі. Сенсу не бачу.
Так, я вважаю аборт злом і вбивством. Мабуть, опонетів цьому твердженню тут не знайдеться - можливо, на краще. АЛЕ:

Народ, якщо з усієї системи прокращення репродуктивного здоров’я ви вимагаєте ТІЛЬКИ кримінальної відповідальності за аборт, якщо ви, зациклившись на цьому, минаєте всі інші проблеми і не задумуєтесь над тим, що саме ще може складати це гіпотетичне репродуктивне здоров’я - біда цій країні :(

Аборт - зло, про це вже досить казали в іншій темі.

Але більше зло, як на мене - карати, а не докладати зусилль щодо попередження. Легше висікти дитину, набити, щоб місяць сісти не могла - а не пояснити, чому не можна робити. Легше посадити купу соплюх у "санаторій" за автоаборт (ні, це не аборт, зроблений в автомобілі), ніж спробувати цього не допустити. Легше крутити по телеку рекламу тютюну, пияцтва, пропагувати трахання і транслювати стрілянину, а потім вводити суворі закони щодо "антисоціальної" поведінки :mad:... Легше гнівно висловлюватися про аборт, ніж налагодити культуру жіночого і чоловічого здоров’я ...

Життя починається не з моменту зачаття. Воно починається з нас. Наркоманка може зачинати тисячу разів - і не дати життя. Глянцевий хлопчик на модних вітамінах може мати гарем - і не розуміти, чому жодна з цих жінок не спроможні народити ЙОМУ здорової дитини :(

Вашими думками просто маніпулюють - ви, як бики на червоне, кадаєтеся на аборт, вивішений ганчіркою-бігбордом і не бачите, як байдужі люди чинять встократ страшніше.

Аборт - зло. Відсутність добра, бажання спостерігати і думати і чинити по-доброму- зло в стократ страшніше.

Максим Стюфляєв - 17-1-2008 у 14:24

Людо, я Вас цілком підтримую! Проблема дуже глобальна і заборона абортів- лише один з її аспектів. Безперечно, підхід має бути комплексним, інакше ми не отримаємо бажаного результату. Ви маєте рацію.

Тарас Задорожний - 17-1-2008 у 16:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда

Вашими думками просто маніпулюють - ви, як бики на червоне, кадаєтеся на аборт, вивішений ганчіркою-бігбордом і не бачите, як байдужі люди чинять встократ страшніше.


Урочисто заявляю!
1. Мною НЕ маніпулють.
2. Я НЕ БАЧИВ жодного білборда з соціалкою проти абортів
3. І я НЕ ВВАЖАЮ себе байдужим

Те, що Ваші думки не співпали з думками деяких інших учасників ФоРуМу не означає, що вони не правильні, що ними маніпулюють і що вони "як бики" на щось там "кидаються". Сприйміть це як факт того, що всі люди мають право на свою думку, яка Вам може і не подобатися. І якщо таких людей є більшість, тоді вони в умовах демократії з допомогою її інструментів визначають політику держави відносно того чи іншого питання.

Якщо вішають соціалку - значить комусь це треба. Чим частіше нагадувати людині про якийсь факт, тим більше вона замислюватиметься. От щоб не було таких байдужих, про яких Ви писали.

Люда - 17-1-2008 у 16:39

:)
Я не мала на увазі нікого особисто. Мене просто дивує, що думка більшості людей так співпада з "політикою держави". Питання підняте - і все сумлінне населення марширує в ногу з гаслом "Аборт це вбивство, даеш кримінальну відповідальність!" Не задумуючись над наслідками, механізмами, суттю - тощо... А що до інших питаннь, не піднятих в бігбордах - суцільне мовчання, повна необізнаність чи переведення теми.
Не хочу нікого образити, але зважте, що окрема тема по абортам вже давно заведена і покинута. А ця - називається дещо по-іншому.
Я не писала про те, що чиїсь думки мені не подобаються - скоріше, пробувала аргументувати свої і закликала до дискусії. Більше того, я теж маю право на власну думку - навіть якщо вона йде в розріз з розумінням проблеми іншими форумчанами, чи не так? ;)
Тарасе Задорожний, Ви мені дуже симпатичні :rolleyes: , і я дуже шкодую, що мої дописи викликають у Вас якесь роздратування. Добре, якщо це мені тільки здається. Буду тільки рада, якщо Ви знайдете "трохи натхнення та вільного часу" і ще раз перечитаєте тему в контексті її назви. Можливо, за неупередженого ставлення Ви краще зрозумієте, про що я намагаюся сказати. Перепрошую, якщо роблю це настільки недолуго, що при прочитанні втрачається суть..
:)

Тарас Задорожний - 18-1-2008 у 13:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
:)
Мене просто дивує, що думка більшості людей так співпада з "політикою держави".

Значить в нас все по-чесному. Законодавчу владу вибирає більшість народу, і вибирає за власними уподобаннями, і ті 450 людисьок мають представляти інтереси того населення, яке їм дало такі обов"язки. Мені було б дивно, якщо б держава чинила на перекір більшості

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Питання підняте - і все сумлінне населення марширує в ногу з гаслом "Аборт це вбивство, даеш кримінальну відповідальність!" Не задумуючись над наслідками, механізмами, суттю - тощо... А що до інших питаннь, не піднятих в бігбордах - суцільне мовчання, повна необізнаність чи переведення теми.

В даному випадку нам було запропоновано подискутувати на тему репродуктивного здоров"я населення, яка дещо змістилась у русло абортів. Ми не говоримо про деякі питання, які підняті чи не підняті на білбордах, якщо вони не стосуються теми. На жаль, чи то нащастя, в політиці нашої держави я не побачив навіть натяку на гасло "Аборт це вбивство, даеш кримінальну відповідальність!", а те, що все "сумлінне населення", як ви кажете, за ним марширує - то тимпаче. Хіба, що ви не вважаєте нікого крім прихильників такого гасла "сумлінними". Якщо би нас було аж так багато, то може і закон вже би був трохи інакшим.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Не хочу нікого образити, але зважте, що окрема тема по абортам вже давно заведена і покинута. А ця - називається дещо по-іншому.


Підтримую, але ще раз прошу звернути увагу на те, що аборт в окремих випадках впливає на репродуктивну здатність і напряму пов"язаний з демографічною ситуацією.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Я не писала про те, що чиїсь думки мені не подобаються - скоріше, пробувала аргументувати свої і закликала до дискусії. Більше того, я теж маю право на власну думку - навіть якщо вона йде в розріз з розумінням проблеми іншими форумчанами, чи не так? ;)


Майже так! Але є одне але. Я абсолютно за те, щоб Ви всловлювали свою думку і обов"язково її мали, навіть якщо вона є діаметрально протилежна до моєї. Зважте на те, що на жаль, або на щастя, на ФоРуМі є свої встановлені правила і якщо висловлення думки їх не порушує (в Вашому випадку точно не порушує) то вона є нічим не кращою і нічим не гіршою від інших висловлених думок, навіть якще не відображає позиції більшості.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Люда
Тарасе Задорожний, Ви мені дуже симпатичні :rolleyes: , і я дуже шкодую, що мої дописи викликають у Вас якесь роздратування. Добре, якщо це мені тільки здається. Буду тільки рада, якщо Ви знайдете "трохи натхнення та вільного часу" і ще раз перечитаєте тему в контексті її назви. Можливо, за неупередженого ставлення Ви краще зрозумієте, про що я намагаюся сказати. Перепрошую, якщо роблю це настільки недолуго, що при прочитанні втрачається суть..
:)


Я просто розчулений (це НЕ іронія), але зовсім не роздратований (Вам здалось). Просто маю звичку щодо деяких питань висловлюватись категорично, бо така моя думка, не маючи нічого проти осіб, які мають інші думки на ці ж теми. Тему перечитаю ще раз, а може і більше. Що Ви хочете сказати, я наче розумію. Мою думку це не поміняло. Перепрошувати не варто, бо нема за що. Завжди відкритий до продовження дискусії.

Юрій Сєров - 9-4-2008 у 19:59

За роки незалежності українки зробили 30 млн. абортів
Це жах... Але все ж є тенденція до зменшення їх кількості. Тільки чи насправді це є покращенням ситуації. В сенсі, може менше вагітніють і менше стало населення репродуктивного віку...

Тарас Задорожний - 10-4-2008 у 09:15

Згоден, це дійсно жах. Але це значною мірою пережиток демократизації. З розвалом совка до нас прийшла мода на багато речей з заходу. Серед них було дуже багато негативних. З часом, вони починають трохи відмирати і тому є ще надія

Юрій Сєров - 13-4-2008 у 13:37

Мені здається, це була не мода з заходу, а банальна відсутність знань про контрацепцію і жахлива економічна криза.

Тарас Задорожний - 14-4-2008 у 10:10

Криза-кризою... Але поживши трохи часу східніше ніж Львів, я зрозумів, що контрацептиви серед молоді дужжжже вже не популярні. Одна з відмазок звучала так: Ікс-Ель мене тиснуть....

І то не 93-94й рік...