Форум Рідного Міста

Що робити зі сміттям???

Остап_М. - 19-7-2005 у 18:58

Сьогодні, 19 липня, в межах відкриття І Міжнародної конференції «Технологія переробки промислових та комунальних відходів» представники німецької та польської компаній запропонували українській стороні свої технології переробки сміття. Вони заявили, що з цією метою надають фінанси для побудови сміттєпереробних заводів на території України, де сміття буде знищуватися шляхом спалення.
Проте екологи виступили проти такого проекту. «Процедура відкриття будь-якого полігону для знищення сміття – складна, оскільки пов’язана з впливом на довкілля. Управління екології не є прихильником побудови сміттєпереробних заводів. Досі нам жодна структура не представила плани побудови таких заводів, які б не передбачали там спалювання сміття», – зазначив В.Макарчук.
За словами представника управління екології, будь-які проекти мають пройти у них прискіпливу експертизу. «Вся Європа відмовилася від спалювання сміття. На сьогодні існує безліч інших технологій його знищення. Вони пов’язані із сортуванням сміття, після якого є лише 15-20% залишків від усього сміття, яке пресується у спеціальні куби і жодної біохімічної реакції не відбувається. Ці залишки будуть захоронені на екранованому полігоні, все інше буде відсортоване.