Форум Рідного Міста

Хто як бореться зі спекою?

Nazar - 29-7-2005 у 15:24

Купа мокрих співробітників, гул вентиляторів, 2-3 сорочки щодня, страшення бажання бути у відпустці - все разом переплітається він насунутої спеки у абсолютне небажання працювати і робити будь-що.

Чим підняти робочий дух і перемогти ту кляту спеку?

Кондиціонер не пропонувати, бо ми всі захворіли були від нього...

Sagittarius - 29-7-2005 у 16:10

думаю що кондиціонери з антибактеріальним покриттям придумали розумні люди

доречі існує така хвороба як легіонельоз (подібна до пневмонії) викликається мікроорганізмами що розмножуються в кондиціонерах. З історії хвороби - відкрита в Америці коли захворіли більшість з участників зїзду легіонерів. Зїзд проводився літом і кондиціонери працювали на повну потужність.

Ігор Ко - 29-7-2005 у 16:15

Пити гарячий чай, ноисити байкові халати і тюбетейки :lol:

щоб не захворіти, кондиціонер треба виставляти не більше ніж на 7 градусів холодніше за температуру надворі. якщо зараз зробити +18 то без лікарняного дійсно не обійдешся. а +23 - цілком нормально :)

tysovska - 29-7-2005 у 16:26

Ми ставимо на +18, але у нас кондиціонер так добре розташований, що ні на кого не дме. Крім того, ми тримаємо відкритим вікно, тож тепле повітря весь час затягується в кімнату. Тьху-тьху, але ніхто ще зроду від кондиціонера у нас не захворів.

Олександр Шевченко - 29-7-2005 у 17:22

Пиво, пиво and пиво :sing: Робочий дух не підіймає, але увечері допомагає дочекатися наступного дня :rolleyes:

Nazar - 29-7-2005 у 17:56

Щойно приїздив додому за черговою сорочкою, і вліз у басейн, де дружина з малим купались, неймовірна насолода.

Ну добре, поплентався я робити собі чай.

Tempika - 29-7-2005 у 20:07

...а я вдень сплю, а працюю рано вранці і коли спека впаде :-))
або взагалі поки що не працюю... літо :-)

Ігор Баранік - 1-8-2005 у 11:55

Випийте холодної мінералки.:)

Громов Сергій - 1-8-2005 у 14:48

Дощик - найкраща порада :)

Tempika - 1-8-2005 у 20:21

...а то форум зовсім засох.

Яндрух - 1-8-2005 у 21:09

(та ні, не засох!..)

Розкажу я ото вам, любі мої, як я боровся зі спекою в неділю, що ото минула.

Ну, так як сього дня були мотоперегони, то, як то мовиться, святе діло: хоч би сьвіт цілий падав, та кров з носа - тре-а було дивитися мото ґран-прі!
А тепер уявіть-но собі, що то означає перебути в такій душогубці в сихівській панельці. Уявили? Отож-бо й воно!
(На Жучках, де в моїй господі віє прохолодою, перегони телєвізія моя, однак, не тягне... - от, млин!..)

До дідька медиків, які торочать звідусіль, мовляв, в таку спеку навіть холодне пиво хіба шо прикладати до чола...
Ото після мотоперегонів, затоварившись гірким трунком, поїхав (та авжеж не на мотоциклі!..) на озеро, що напевне в кількох "ке-ме" від рідних пенат...
(До слова, було прикладено потуги, щоби відірвати од рідної домівки певних тут осіб на форумі, та вони, виявляється, спочивали по зварйованому вояжу в таку спеку (!) по рідній матінці-вітчизні...)
Отож, як було сказано, одної недільної спекотної днини поїхали ми на озеро самі (ну, ну, нехай серце йойкне тут у тих декого..., зважаючи на концентрацію представниць одної такої специфічної статі нараз ув одному місці!..).

Ну, вже в передвечірній час нема що описувати візуальну якість води в цій водоймі (в якій саме, спитаєте ви - та наберіться терпцю, скажу вам я): ото як зараз при піщаному березі зкалаламутити воду й вона зараз стане жовтувато-мутною, так ото такою вона була всенькою - ціле те озеро!
Але тут уже байдуже, яка там вода та була: люде плавають - то що ше більшого треба! А тим більше, що сам ти вже схожий на лах з виварки...

Отак мокли ми, киснули в тій вОді аж до посиніння губ (гіркий трунок на ймення оболонь-світле було щасливо спожито ще до прибуття на "місце спочинку"...). Трохи, звісно, наплавалися: там гарні короткі, "марафонські", дистанції від одного берега до другого (якраз для таких мотоциклістів, що по тім, як знявши свій шкіряний, просякнутий специфічними флюїдами, прикид, змивають рештки його зі своєї шкіри, нарізаючи туди-назад короткі відтинки вже водної траси...).
(До слова, в сій місцині "сезон" трива ген до перших осінніх заморозків! (та майте терпцю трохи: потім скажу, шо то за місцина така!..))

Ну, але "родзинкою" "відпочинку десь ближче до вОди" були... нє, нє, не фігурові кралі сливе в євиному вбранні: окрасою спекотної літньої недільної днини на озері був... один (певно) оперний співак, що після чергового кєлишка на поляні в колі своїх (таких самих знеморених липневою спекою, що ото раптово впала на околиці королівського міста!..) "заспиртованих" приятелів (котрих, проте, вже ноги не тримали і язик не слухався...) залізав ув озеро і виконував свої фірмові (певно, найлюбленіші) оперні арії, передразнюючи тим самим "диктора по озеру" (як я його собі про себе був назвав), котрий що-п'ятнадцять хвилин теревенив у свій рупор усілякі перестороги, щоб, мовляв, там, не запливати далеко, що життя ваше нібито в ваших же руках - шо ти "вуйку з Пітелича" мелеш: я тут вправуюсь у співі, як жаби навесно, і заодно потішаю численну публіку, що ото в ту хвилю мала честь борсатися в підозріло-жовтуватих водах Хуанхе (шо, хтіли почути, що в блакитній - ага, я хоч просякнутий, як чіп, та на вочі ше виджу!..), а також позирати на мене, любого, з височини моста, прокиненого через оті води!

Вже потім, покидаючи "гостинні" місця заміських, сливе гірських терен, із майже швайцарськими серпантинами (врубалися вже, чи ні?!..), було іще далеченько чути спів заспиртованого по самі мозкові артерії оперного співака - правда, долинав він уже не з водної, все тої ж підозріло-жовтуватої водної стихії, а з прибережних околиць, де приятелі його давно вже були поснули, як немовлята в колисці від маминого співу..

... Вже сонце зайшло, вже ніби дрімота розлилась над густими садками Малої Швейцарії, над густим її лісом, а співак усе співав, а приятелі все слухали крізь сон, а бджоли гули, неначе гула гучними струнами кобза, приграваючи до чудової оперної казки-пісні співця зі львіської опери...

(А в покірного всіх слуги отут думки, такі світлі, викладені повище, закралися до голови "під упливом" усе тої ж світлої оболоні...)

Tempika - 2-8-2005 у 06:48

...винниківське озеро, я вгадала? :-)
...не знаю, мене не запрошували :-)))) ми як завжди, в яснисько, там хоч не
калабаня.

Яндрух - 2-8-2005 у 12:18

Та ні, не вгадала: в народі то називають ще Коп’ятин (від назви поселення там), ну а по-модньому – Мала Швейцарія (через мальовничу місцину гірського типу: круті підйоми та спуски, а навколо – ліс!). Воно має давню історію, але то, як то кажуть, зовсім інша тема…

То як їхати на Бібрку, а потім по кільцевій униз на Винники десь з пів-км – праворуч і буде ще один з’їзд власне на озеро. Саме воно зовсім невеличке, але якихось „скарг” щодо заборони купатися від санепідему, здається, не було (чи, може, „постаралися”, щоб не було?..). Але цього року рівень води там справді дуже впав, тож найліпший варіант, щоби покупатися, буде на початку тижня: через санітарний день у понеділок збурена вода має ся влягти, тоді й можна із задоволенням приймати купіль.
А Винниківське озеро – то майже море, із справжнім піщаним пляжом, пісок якого спекотної літньої днини нагрівається так, що годі влежати/встояти на ньому!

Tempika - 2-8-2005 у 13:20

...якщо винниківське озерце море, то ясниський кар*єр — океан :-)

хороша калабаня є як іхати на брюховичі вул. Винниці... купатися можна...
а справа є класне джерело.

Nazar - 2-8-2005 у 13:53

А хтось цього сезону був у Стрілках?
Бо минулого року то озеро спустили, і завезли багато піску, згребли намул.
По минулих враженнях - мальовниче озеро, з якого просто вверх росте гора з лісом, по другу сторону база з обладнаним прокатом катамаранів, з діючою шашличнею, та ще й багато мангалів поміж пляжних закутків стояло.
Риба є, раки також були:)

То як їхати на Свірж, і звернути праворуч. Від Бібрки 7 км.

Андрій Пелещишин - 25-5-2007 у 07:05

Таке враження, що тема знову актуальна :)

Юрій Сєров - 9-7-2007 у 22:15

Які нові рецепти на цей сезон. Крім кондиціонера? ;)

Олексій Мачехін - 10-7-2007 у 10:05

Гарячий зелений заварний чай, як завжди.
Трішки пробиває потом, проте швидко стан нормалізується і відчуття спеки минає.

Nazar - 10-7-2007 у 12:18

Угу, зелений чай поки що мій фаворит. Лише ще не винайшов методу, як би то у машині поїздити і вийти із сухою спиною, що я лишень не вигадував, хоча масажер ніби то дає циркулювати повітрю, але ж не то.
А ще доволі ефективно зменшити дози споживання рідини, навіть того самого чаю:)

Demyan - 10-7-2007 у 12:26

Ну не знаю дози споживання зменшувати не можна навпаки тре випивати десь 2 літри, просто пити потихеньку, а щодо спини - поставити в машині кондюк - тоді при температурі 16-19 градусів вам не буде гарячо.

Богдана Курилюк - 10-7-2007 у 14:16

Я в спеку навпаки гарячий чай не п'ю, а тільки холодний. Він тоді і значно смачніший і здається ефект є.... :rolleyes:

Олексій Мачехін - 10-7-2007 у 17:20

Значить ви не знали справжньої спеки - понад 40-45°С ;)
В середній азії не дурні живуть - гарячий чай це спосіб виживання.

Andreas - 10-7-2007 у 21:36

Цитата:
Demyan
... а щодо спини - поставити в машині кондюк - тоді при температурі 16-19 градусів вам не буде гарячо.


Гаряче не буде. Запалення легенів буде. Ну, припустимо, не обов'язково, але ймовірність захворювання дуже й дуже зростає, особливо коли ви часто входите-виходите в/з салон (у) машини, де кондиціонер працює "на повну".
Як фахівець, можу порадити - різниця температури між зовнішнім повітрям і повітрям кондиціонованого приміщення повинна бути не більше 8°С. Повірте, коли температура назовні +35°С при +27°С Ви відчуєте приємну прохолоду.
Особливо то стосується авто з автоматичними кондиціонерами - Ви просто можете забути виставити іншу температуру!

Юрій Сєров - 10-7-2007 у 22:08

Пив пиво, а потім їв кавун. Не скажу що помогло...

Demyan - 11-7-2007 у 07:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олексій
Значить ви не знали справжньої спеки - понад 40-45°С ;)
В середній азії не дурні живуть - гарячий чай це спосіб виживання.

Все ще залежить від місця - якщо ви поїдете в Африку при температурі в 40-45 градусів взагалі нічого не будете відчувати, я там при температурі 30-35 градусів взагалі ні пити нехотів навіть не відчував жари, а для місцевих жителів це взагалі було холодно бо більшість ходили в штанах і в куртках.

Городецький - 25-7-2007 у 13:14

Панове львів'яни, а що власне ви називаєте "спекою"?

Як не подивлюся мапу погоди, то весь час вам трохи заздрю: +20, +24 ...
Зараз (на час написання) в Дніпрі +36 і сильний суховій. Проти ваших +20. А у нас в суботу було +39 ... і не треба ніяких африк-азій ... і вологість 60% ....

Двохкіловатиний кондиціонер вдома працює з перенавантаженням, в квартирі близько +24. А на роботі взагали не порається - в п'ятницю згоріла материнська плати в компі - перегрівся чіпсет. Цікаво, чи можна застрахувати обладнання від впливу глобального потепління? :)

Hanor Narasson - 25-7-2007 у 14:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Городецький
Панове львів'яни, а що власне ви називаєте "спекою"?

Як не подивлюся мапу погоди, то весь час вам трохи заздрю: +20, +24 ...
:)


То все "рука Москви"! То там така температура! От вони і нам такого бажають! Як телефонував на російське радіо, і сказав, що по Україні - всюди більше 30-ти, то їх аж із заздрості заціпило!:lol:

Іван Лихобор - 25-7-2007 у 14:29

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Городецького
Цікаво, чи можна застрахувати обладнання від впливу глобального потепління? :)

А дзуськи! :baddevil:

Городецький - 25-7-2007 у 15:45

Hanor Narasson, своїми здогадками про всемогутність Москви Ви мен лякаєте :)

Іван Лихобор, от Ви злий ... ;)

Hanor Narasson - 26-7-2007 у 09:37

Так сайт "гісметео.РУ" :lol: Це вони бажають українцям замерзнути... :baddevil: