Форум Рідного Міста

15 Чемпіонат України. Перша ліга.

Юрій Сєров - 31-7-2005 у 17:54

Почався чемпіонат України з футболу серед команд першої ліги. І грають там наші рідні львівські Карпати, які поки що є ще кандидатами на підвищення в класі. Чого дуже хочуть уболівальники.Потрібно це також і Димінському з Федоришином, в яких навесні вибори мера.
Перший матч Карпати виграли в київського ЦСКА з рахунком 3:0, 2 голи забив Фещук. Ой заберуть скоро хлопця...

Юрій Сєров - 21-8-2005 у 02:43

3-й тур. Карпати в наднапруженому матчі перемогли стрийську Скалу!!!
Так тримати!

Ігор Баранік - 23-8-2005 у 11:40

Так тримати. Пане Юрію, хто будуть наші цьогорічні основні конкуренти на попадання в вишку?

Юрій Сєров - 28-12-2005 у 13:26

Інтерв'ю Дячука-Ставицького про досягнення і перспективи:
http://www.komanda.com.ua/football/2005/12/27/itog/

“Карпати” вийдуть у вищу лігу за будь-яких обставин

Юрій Сєров - 30-12-2005 у 14:04

Розмова з Петром Димінським, почесним президентом ФК “Карпати” (Львів) (Львівська газета)


Чимало галасу у футбольній Україні 2005 року зчинили львівські “Карпати”. Це ж не жарт – обіграти амбітний одеський “Чорноморець”, розправитися з чинним чемпіоном держави донецьким “Шахтарем”, а згодом перемогти середнячка елітного дивізіону – полтавську “Ворсклу”.
У підсумку, 23 вересня “зелено-білі” проведуть перший матч на стадії півфіналу Кубка України проти київського “Динамо”. А друге місце серед команд першої ліги чемпіонату України вселяє надії на повернення “Карпат” в елітний дивізіон за підсумками цього сезону. В інтерв’ю “Газеті” почесний президент ФК “Карпати” Петро Димінський підбив підсумки року, що минає, та поділився планами.
– Гріх було б говорити, що 2005-й був для львівських “Карпат” неуспішним, – зауважив Петро Петрович. – Адже всі завдання, які ми ставили перед собою, виконали. Прагнули обновити “Карпати”, зробити справді галицький клуб. Футбольні баталії року, що закінчується, засвідчили – з’явився справжній галицький футбольний клуб. Молода амбітна команда вийшла у півфінал Кубка України, є фаворитом першої ліги. Тож ми з оптимізмом дивимося в майбутнє.
– Після того, як “Карпати” “вилетіли” з вищої ліги, мало хто сподівався, що вдасться впродовж року подолати кризу в команді. Як вдалося за такий короткий час досягнути значних успіхів у грі та, як наслідок, у результаті “зелено-білих”?
– Насамперед “Карпати” не “вилетіли” з вищої ліги, а просто пішли з елітного дивізіону. Річ не в тому, що “зелено-білі” не могли залишитися у вищій лізі. Просто в команді панувала любов колективу до футболу до глибини власної кишені. Тому я вирішив швиденько провести реанімацію. За три роки, впродовж яких керую “Карпатами”, багато зроблено для того, щоб у нас була здібна молодь. Час показав, що я мав рацію.
– Усім відомо, що у вас не надто приязні стосунки з братами Суркісами. У півфіналі Кубка України “Карпати” поміряються силами з київським “Динамо”. Для вас цей матч буде особливим, з огляду на те, що президентом столичного клубу є Ігор Суркіс, чи не надаєте йому такого значення?
– Безумовно, хотів, щоб “Карпати” зіграли з київським “Динамо”. Але краще, якби це сталося на стадії чвертьфіналу розіграшу Кубка України, тоді результат вирішили б в одній грі. Тим паче, ми мали б перевагу проведення зустрічі вдома. Нині все одно дивлюся в майбутнє з оптимізмом. Уже той факт, що львів’яни побачать одну з найкращих команд Східної Європи, є заслугою “Карпат”. А враховуючи те, що поєдинок відбудеться напередодні виборів у Верховну Раду, зрозуміло – гра буде принциповою.
– А як розцінюєте шанси “Карпати” пройти київський бар’єр і вийти у фінал кубкових змагань?
– Нині не дивлюся на шанси “зелено-білих” вийти у фінал, а насамперед звертаю увагу на можливості перемогти в першій зустрічі у Львові. Їх розцінюю як 50 на 50. От коли 23 березня вирішимо питання у Львові, тоді поговоримо про шанси зіграти у фіналі. Весняний футбол суттєво відрізняється від осіннього. В якому стані команди підійдуть до тієї гри, покаже сам матч.
– Після того, як маркетинговий партнер клубу “КСМ” запросив у ТРК “Україна” та донецького “Шахтаря” 100 тисяч американських доларів за право транслювати двобій “карпатівців” із “гірниками”, з’явилася інформація, що з Донецька лунали погрози зашкодити львів’янам вийти у вищу лігу. Як гадаєте, донеччанам до снаги завадити “Карпатам” повернутися?
– У Донецьку всі можуть говорити казна-що. Але там є Рінат Ахметов, який, як на мене, не опускатиметься до того, щоб вставляти палиці в колеса львівських “Карпат”. Це смішно... Крім того, думаю, що вся Україна нині зрозуміла: матч “Карпати” – “Шахтар”, який відвідало 30 тисяч глядачів, вартував таких грошей. Адже, приміром, донецькі “дербі” між “Металургом” і “Шахтарем” є прогнозованими заздалегідь. Не говорю вже про київське “дербі” між Динамо” й “Арсеналом”. У Львові відбувся справді цікавий і безкомпромісний двобій.
– Як гадаєте, що може завадити “Карпатам” вийти у вищу лігу?
– “Карпати” вийдуть у вищу лігу за будь-яких обставин. Не бачу чинників, які можуть перешкодити їм зробити це.
– Якими виконавцями підсилюватимете “зелено-білих” у період зимового міжсезоння?
– Багато футболістів мають бажання грати у Львові. Є позиції, які ми хочемо підсилити. А ще рано говорити про конкретні прізвища. Все покажуть тренувальні збори, на яких ми повинні перевірити цих гравців. Подивитися не лише на професійні якості, а й на те, які вони люди. Тому що головна складова “Карпат” – це моральний дух команди. А хто з кандидатів підійде, вирішуватиме головний тренер. Димінському цього питання не вирішувати.
– Декілька тижнів тому ви сказали, що на збір в Анталію запросили команду з Бразилії. Мовляв, оплатите їй перебування в Європі та, ймовірно, запросите в “Карпати” когось із бразильців. Що це за команда та чому вирішили запросити саме її?
– Справді, гроші за їхнє перебування в Європі я вже заплатив. Тож команда точно прилетить на тренувальні збори. Чому саме бразильський колектив? Нині є зацікавленість до молодих бразильських футболістів. І якщо серед них буде гравець, який зможе скласти конкуренцію Роші Батісті або принаймні нам удасться скласти гарну пару бразильських нападників, то не матиму заперечень щодо того, щоб купити когось. Що це за клуб? Чесно кажучи, не звертав уваги на його назву. Ця команда належить моєму товаришеві, який проживає у Барселоні, а футболом займається в Бразилії.
– А в якому дивізіоні грає ця команда?
– У першому дивізіоні бразильської першості. Вік гравців, які приїдуть на тренувальний збір в Анталію, не перевищуватиме 20 років.
– Наостанку передноворічне запитання. Де плануєте зустріти 2006 рік і де святкуватимете Різдво?
– Новий рік зустріну в Карпатах. Де саме, наразі не знаю, але однозначно в горах. Різдвяні свята, вочевидь, святкуватиму також у Карпатах або в Києві – разом із дітьми та друзями.
Розмовляв Гліб Ваколюк

Кутузік - 30-12-2005 у 15:25

Я так розумію, Карпати однією ногою уже в "вищці" ?

Роман Голощук - 10-1-2006 у 16:36

Сьогодні, 10 січня, кращий футболіст «Карпат» 2005 року за версією фанатів, білорус Аляксєй Сучков під час прес-конференції підписав новий контракт з клубом, терміном на три роки.

Олександр Чорнобиль - 12-1-2006 у 15:13

http://www.profootball.com.ua/php/news/47784.html
Якась не дуже гарна ситуація складається навколо Фещука...
Агент рекомендує гравцю змінити команду...
Тренер киває на агента, що то взагалі не агент...
Гравець каже, що то таки його агент і що йому треба подумати.

Все могло б виглядати цивілізовано, як торгівля, якби Дячук-Ставицький був компетентнішим в цих питаннях. В кінці він бідака практично визнає свою некомпетентність, кажучи, що все вирішеться, коли повернеться Димінський. :rolleyes:

Олександр Чорнобиль - 21-1-2006 у 10:27

Футбол. Львівські "Карпати" перший контрольний поєдинок зіграли унічию

Львівський портал", 20.01.2006, 13:05

"Карпати" на тренувальному зборі у Туреччині вчора провели свій перший контрольний матч з командою першого російського дивізіону "Анжі" з Махачкали.

"Зелено-білі" весь поєдинок володіли ігровою перевагою, але не змогли її втілити у забиті голи. Рахунок матчу – 0:0. Добротні нагоди для взяття воріт російсьокого клубу змарнували Худоб’як, Фещук, Голбан та потенційний новобранець "Карпат" бразилець Гаушу.

У поєдинку взяли участь 24 футболісти львів’ян. По одному тайму у воротах стояли Мартищук та Тлумак. Про це "Львівському порталу"
повідомив начальник прес-служби ФК "Карпати" Юрій Назаркевич.

Також пан Юрій розповів, що "Карпати" внесли корективи у свої плани й сьогодні повинні провести ще один контрольний поєдинок з командою корейської вищої ліги "Даегу".

Важливий сам факт, що Карпати грають і грають з суперниками більш-менш нормального рівня.
А ось і друга гра:
http://www.ua-football.com/ukrainian/first/43d1263a.html

Юрій Сєров - 23-1-2006 у 13:35

Піррова перемога “Карпат”

Учора львівські “Карпати” здобули першу перемогу на тренувальному зборі в турецькому місті Сіде.
“Зелено-білі” обіграли бразильську команду “Уніао Барбаренсе” з рахунком 3:1.
Бразильці прибули на запрошення почесного президента ФК “Карпати” Петра Димінського, який оплатив їхнє перебування в Туреччині. Першими в цьому двобої відзначилися представники Латиноамериканського континенту. Однак красиві голи Худоб’яка та бразильського легіонера “Карпат” Батісти й гол зі штрафного Платона принесли львів’янам вікторію – 3:1. Радість перемоги в товариському матчі затьмарює травма молдавського легіонера львів’ян Алєксандру Голбана, якому на 86-й хвилині гри зламали ногу. Вочевидь, у другому колі він не зможе допомогти одноклубникам. На оглядинах у “Карпатах” перебуває бразилець Пірес, який донедавна виступав за один із чеських клубів.
У четвер, 26 січня, підопічні Юрія Дячука-Ставицького зіграють проти російського “Терека”, а в суботу, 28 січня, поміряються силами з маріупольським “Іллічівцем”.

”Львівська газета”

Сумна новина з Сімферополя...

Олександр Чорнобиль - 15-3-2006 у 17:35

Карпати вчора втратили очки в грі навиїзді з відвертим аутсайдером першої ліги - симферопольським Динамо- 1:1. Факт володіння перевагою мало тішить. :( З Динамо цього не вийде точно. Зараз потрібна якраз реалізація моментів, яку ми спостерігали в кінці минулої осені.

P.S. Хто їде в суботу на гру в Стрий?

Стрийський трилер

Олександр Чорнобиль - 20-3-2006 у 12:19

Гра на болоті... На другий тайм виходили в нових комплектах форми (такими чортами стали за перші 45 хвилин).
За рахунку 1:0 на останніх хвилинах Фещук не реалізує пенальті...
На першій же хвилині доданого часу рахунок стає 1:1. :(
І за хвилину знову 2:1!
Вщерт заповнений 6-тисячний стадіон просто шаленів...

Юрій Сєров - 20-3-2006 у 15:49

А то часом не договорнячок був?

Юрій Сєров - 20-3-2006 у 15:52

Петро Димінський: Перед «Карпатами» на цей сезон стоїть завдання виходу до вищої ліги

«Перед командою на цей сезон стоїть завдання виходу до вищої ліги. Окрім того, ми прагнемо вийти до фіналу Кубку України і навіть повторити досягнення 1969 року – виграти Кубок», — зазначив вчора на прес-конференції у прямому ефірі ЛТБ почесний президент ФК «Карпати», народний депутат України Петро Димінський.

За словами Петра Димінського, команда у це міжсезоння провела вдалі тренувальні збори, посилившись кількома молодими талановитими гравцями, такими як Пірес, Бобилєв, Стус. «Зважаючи на негативний досвід трансферної політики у минулі роки, я прийняв рішення особисто займатися придбаннями нових виконавців. Жоден трансфер в команді відтепер не відбувається без мене», — повідомив Петро Димінський.

«У нашій команді відтепер гратимуть тільки ті, хто любить футбол до глибини серця, а не до глибини своєї кишені. А вже на другому плані будуть технічна майстерність та фізична підготовка», — заявив Петро Димінський.

Він попередив, що «Карпати» не будуть виходити у вищу лігу, аби бути там у ролі статистів. «Ми йдемо у вищу лігу не для того, аби бути там статистами у Суркіса чи Ахметова, а вирішувати конкретні завдання. Я думаю, що за кілька років ми гратимемо у Лізі чемпіонів», — зазначив Димінський.

Олександр Чорнобиль - 20-3-2006 у 16:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
А то часом не договорнячок був?


От що то значить мудератор! :D Тертий калач! Одразу почув що щось не так!

Дійсно, поспілкувавшись з очевидцями (сам так і не поїхав) з"ясував, що після того як сумчанин Тимченко забив свій неймовірний гол (відстань до воріт кажуть була 40 метрів) - його ніхто з партнерів не побіг вітати... Всі були дуже серйозні - потрібно було щось терміново придумати. ;) І придумали таки - розступились перед Фещуком, коли він побіг швиденько забивати гол. ;)
Ось один з коментарів з http://www.fckarpaty.lviv.ua/cat/newskarpaty/?news_id=102&mode=... , що на офіційному сайті Карпат:
"Западенець
Такого наглого договорняка я вже давно не бачив.Димінський опускається до рівня Суркіса.Я в шоці!!!Шо буде далі?!?!"
А що робиться тут : http://www.ua-football.com/ukrainian/first/441c0eec.html
і як топчуть Карпати, то потрібно просто побачити.

Юрій Сєров - 20-3-2006 у 17:29

Цитата:
І придумали таки - розступились перед Фещуком, коли він побіг швиденько забивати гол.

Перед тим придумали пеналь, але Фещук не зміг його забити!:lol::lol::lol: Тоді мусили дати ще один шанс, часу було ж обмаль.... :lol::lol::lol:

Олександр Чорнобиль - 21-3-2006 у 10:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Перед тим придумали пеналь, але Фещук не зміг його забити!:lol::lol::lol: Тоді мусили дати ще один шанс, часу було ж обмаль.... :lol::lol::lol:


Пеналь був ще перед голом у відповідь. Всі (і сумчани, і арбітр) хотіли перестрахуватись, бо певне знали, що є у них один такий, який може все зіпсувати. ;)

Юрій Сєров - 21-3-2006 у 15:27

Вчора в новинах ТРК Люкс показували небезпечні моменти матчу
Гол сумчан мабуть справді був несподіваним, бо камера не зафіксувала його, притому, що всі більш-менш небезпечні моменти були зняті.
А захисники справді розступилися, Фещук просто отримав м'яч і тупо побіг в штрафну... :). Дуже дивно! :lol::lol::lol:

Dmy - 21-3-2006 у 18:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
Пеналь був ще перед голом у відповідь. Всі (і сумчани, і арбітр) хотіли перестрахуватись, бо певне знали, що є у них один такий, який може все зіпсувати. ;)

У них є двоє. Чого, питається, воротар не стрибнув у потрібний кут? :mad: Не попередили?

Роман Голощук - 22-3-2006 у 12:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
У них є двоє. Чого, питається, воротар не стрибнув у потрібний кут? :mad: Не попередили?


А до чого тут воротар? Він, може, взагалі не стрибав :-)
Справа у тому, що Фещук влучив у ШТАНГУ!!! То можливо його не попередили :-)

Ігор Баранік - 22-3-2006 у 13:24

А сьогодні супер матч Карпати-Динамо. Чи пройдуть у фінал зелено-білі?

Юрій Сєров - 22-3-2006 у 14:00

Цитата:
А сьогодні супер матч Карпати-Динамо. Чи пройдуть у фінал зелено-білі?

Не робіть офф-топ. Є тема Кубок-05/06

Dmy - 22-3-2006 у 16:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
А до чого тут воротар? Він, може, взагалі не стрибав :-)
Справа у тому, що Фещук влучив у ШТАНГУ!!!

Сорі, тобто вінават! Гри не бачив, звітів не читав. Ну, тоді ясно, чому вирішальний гол було довірено забивати Фещукові - мусив змити ганьбу власними кров'ю і потом! (труд скількох людей нараз змарнував, просто жах :mad: ) А взагалі-то, лох він зелений, ненавчений - замовні пеналі треба бити по центру, по низу і після паузи, аби у воротаря був час ретельно і красиво влягтися і не заважати. Між іншим, справді, питання до тих, хто бачив: А куди стрибав воротар?"

Аби припинити офтоп про Кубок, можу надати пану Ігорю радикальну відповідь. СЬОГОДНІ зелено-білі у фінал точно не пройдуть. Залишається втішатись, що біло-блакитні - так само ;):D

Олександр Чорнобиль - 31-3-2006 у 08:35

Карпати-Кримтеплиця 1:0
Гол з пенальті на 82-й хвилині забив Іщенко.

Пенальті був чистий. Я сидів недалеко і разом з усім стадіоном побачив, як під час флангового навісу в майданчик Кримтеплиці несподівано вище всіх голів опинилась рука з червоним рукавом і ... зачепила м"яч. :)

До цього у Карпат було лише дві, але досить реальні нагоди. А Кримтеплиця - команда досить грамотна, хоча і здебільшого молода.

Юрій Сєров - 3-4-2006 у 23:35

Цитата:
Карпати - лідер

Після сьогоднішньої перемоги над Станіславським Спартаком Карпати вийшли на 1 місце!!! :)
Щоправда Зоря свій матч ще не грала, проте Оболонь, яка йде третьою програла!!! Так тримати!

Олександр Чорнобиль - 4-4-2006 у 08:22

Хоча грають Карпати... м"яко кажучи непереконливо. 2:1, обидва голи із стандартів (хоча перший Фещук забив просто казковий - з штрафного а-ля Бекхем), другий з яких автогол, купа непотрібних замін (Діого Пірес і Бобилев у другому таймі вийшли на заміну і до кінця тайма були самі замінені), видалення капітана Лапка і як результати непотрібні нерви останніх 10 хвилин, коли Спартак тиснув і міг дотиснути - це не ті Карпати, які ми хочемо бачити у вишці.

Олександр Чорнобиль - 6-4-2006 у 08:34

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
А то часом не договорнячок був?


Комісія Чесної гри ФФУ вирішила, що був:
http://www.ua-football.com/ukrainian/first/4433f48c.html

Слухайте, а навіщо було зачіпати Оболонь?:
http://www.ua-football.com/ukrainian/first/443444dd.html

Юрій Сєров - 6-4-2006 у 14:18

Схоже Карпати можуть мати серйозні проблеми... :( Цікаво, що вирішить ПФЛ? Довести в такому випадку щось важко, але стосунки Сурків з Димінським дуже погані, так що очікувати можна всякого. Єдиний плюс: Суркіс вже не депутат ;)
З іншого боку, тепер прискіпливіше буде дивитися за матчами Карпат, що зобов'язуватиме їх до чесної гри.
Завтра Енергетик-Карпати.

Dmy - 6-4-2006 у 15:09

Може, там договорняк і був (обговорювали вже), але аргументація Комісії ЧГ...:wow::rolleyes:
УА-футбол чомусь не відкривається, але я пам'ятаю з телевізора - головні звинувачення:
1) коли сумчани відігралися, гравець, що забив гол схопився за голову;
2) вирішальний м'яч львівяни забили з пасу гравця Спартака.
Не пригадую вже чи схопився за голову Діавара, коли зрівняв рахунок у матчі з Міланом, але був недалеким від того. А останній гол Шевченко забив з пасу захисника Ліона. Зняти з них на фіг очки, з обох! :baddevil:

Юрій Сєров - 6-4-2006 у 15:14

Я так розумію, що звинувачують гравців Спартака, за те, що ніби-то злили.
Довести, що хтось їх мотивував у цьому бажанні надзвичайно важко. Тобто, якщо будуть когось карати - то Спартак.

Юрій Сєров - 7-4-2006 у 15:02

http://ua-football.com/ukrainian/first/44341569.html
Інтерв'ю Федорчука, про інтерв'ю, яке надрукував Поступ.
Схоже Поступ вже сформував про себе "позитивне" враження. Дякуємо п Садовий :mad:

Павло Жежнич - 7-4-2006 у 15:57

Спартак Суми після програшу від Карпат опинився на 15 місці. Має 15 очок - на одне більше від 17 місця (Борисфен), яке вилітає. Чи логічно говорити про договорняк?????????????????

Ігор Баранік - 8-4-2006 у 11:59

Тепер ві розумієте за що я ненавиджу "Динамо"? Так неможна! "Карпати" мають грати у фіналі! Аби вже те "Динамо" скоріше згинуло! Доки так буде тривати в нашому футболі, доти й будемо в ямі. Нехай федерація робить висновки.

Олександр Чорнобиль - 8-4-2006 у 16:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
Тепер ві розумієте за що я ненавиджу "Динамо"? Так неможна! "Карпати" мають грати у фіналі! Аби вже те "Динамо" скоріше згинуло!


Юначе! Не можна так писати. Кілька поколінь футбольної історії України, починаючи з Антона Ідзиковського, включаючи Комана, Лобановського, Мунтяна, Бишовця, Буряка, Блохіна і певно сотні інших знакових для вболівальника імен асоцюються з Динамо. Тому не можна бажати згинути клубу з більш ніж 75-річною історією тільки через те, що у них зараз такий власник.
Пробачте за офтоп.

Dmy - 8-4-2006 у 18:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
Тепер ві розумієте за що я ненавиджу "Динамо"?

Хтось зрозумів? Я - нє.
Цитата:
Так неможна! "Карпати" мають грати у фіналі!

Як "не можна" і що значить, "Карпати мають грати у фіналі"? Тобто в чому саме винне Динамо? Що не мало права обігрувати Карпати ві Львові? Це, звісно, нахабство: навіть чемпійон там програв, а вони собі дозволяють, панімаїш... Для Карпат, до речі, ще не все втрачено - виграють як слід у Києві і - "мають грати у фіналі".
Але про фінал і т. д. - це тут офтоп.

То, якщо ближче до теми, може, Динамо винне у тому, що "окремі гравці сумського Спартака не продемонстрували належної спортивної боротьби", або що Фещук не забив пенальті?

Це щось на кшталт того, що Ющенко винен у поразці під Берестечком.

Юрій Сєров - 8-4-2006 у 20:53

Я також нє. і не робімо оффтопу! Зрештою навіть фани Карпат стабільно висловлюють своє ставлення не до Динамо, а до його власників.

А тим часом Карпати очолили першу лігу і за втраченими очками, перегравши бурштинський Енергетик. Хоча чесно кажучи, після перегляду кадрів з матчу Карпати-Суми, виникає питання: кому потрібні ТАКІ перемоги. :mad: Мені - ні. Можливо я не надто палкий вболівальник львівського клубу.:rolleyes:
А Димінський, по-перше, триндун, бо скільки вже від нього було чути про чесність матчів...:mad:
А по-друге, нездара - не може навіть "договорнячок" чисто організувати... ;)

Олександр Чорнобиль - 9-4-2006 у 09:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
А по-друге, нездара - не може навіть "договорнячок" чисто організувати... ;)


Що не віміє, то не вміє... Ніби і час вибрано вдалий (ще далеко до кінця чемпіонату, і договорнячок не виглядає таким очевидним, бо ж очків ще можна і без договорняків набрати ого-го скільки і команда, яка далеко не сильніша від Карпат, але виконання дійсно ганебне.
В сенсі договорнячка зауваження. А взагалі треба Карпатам був той договорнячок? Ну не виграли б вони, ну навіть якби не дай Бог програли - це ж не була б катастрофа. Адже матчі з головними суперниками - Зорею і Оболонню все одно ще попереду і (що важливо!) обидва відбудуться у Львові. Тут треба вигравати і вирішувати питання про вихід у "вишку". Тим більше у "Зорі" виявляється просто дуууже серйозні фінасові проблеми, що, очевидно, найближчим часом відіб"ється на якості гри.

Dmy - 10-4-2006 у 13:48

Після перегляду вчорашнього голу я зрозумів, у чому завинило Динамо. Ну це, як завжди у аматорів (в сенсі: "навіть договорнячок не вміє організувати") - все продумали, в деталях прокололися. "Дябл ше ховає у шеголах" :rolleyes: По-перше, не попердили сумського пацана, аби бив як завжди, а не як ван Бастен. По-друге, не передбачили головного: гадали, ну який йолоп попреться у Стрий та ще з відеокамерой. А виявилось: є такий йолоп :o:mad: - суперник по півфіналу Кубка України називається :D

До речі, щодо недавньої дискусії, скільки у Спартака було "шкідливих" гравців? Тобто
Цитата:
Пеналь був ще перед голом у відповідь. Всі (і сумчани, і арбітр) хотіли перестрахуватись, бо певне знали, що є у них один такий, який може все зіпсувати. ;)

Цитата:
У них є двоє. Чому, питається, воротар не стрибнув у потрібний кут?

Цитата:
А до чого тут воротар? Він, може, взагалі не стрибав :-) Справа у тому, що Фещук влучив у ШТАНГУ!!!

Цитата:
питання до тих, хто бачив: А куди стрибав воротар?"

Питання вирішилося - воротар таки був другим і стрибав по удару, тобто міг і відбити, якби не штанга.

Юрій Сєров - 13-4-2006 у 21:55

Схоже рабе Цуркіс зробить все, щоб максимально покарати Карпати... http://www.dynamo.kiev.ua/Press/Interv10/surkis3.htm
Чи вдасться "зам'яти" справу? І чи потрібно? Команду шкода... і вболівальників

Олександр Чорнобиль - 14-4-2006 у 11:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
... і вболівальників


Є значна частина вболівальників, які затято хочуть щоб їх ( і всіх решту покарали) покарали. Можа іншим вболівальниками подумати і вжити якихось заходів. :rolleyes: Ну хоча б гучно кричати "Йоханссон - швед!", або "Блаттер - швейцарець!", щоб нічого про Суркіса не було чути. :lol::lol::lol:

Карпати-Зоря або "Чи потрібна Карпатам вища ліга?"

Юрій Сєров - 25-4-2006 у 22:13

Щойно повернувся з футболу, на який затягнув ще Романа Голощука і Василя Литвина.
Слів немає одні емоції. Негативні.
За цілий матч - жодного удару в рамку воріт не зробили Карпати.
Один удар зробила Зоря, з пенальті (трохи лівуватого). І цього вистачило.
Гри немає. Просто немає і все. Не можуть зв'язати 2-3 паси. Тупі навіси, в кращому випадку в боротьбу.
Заміни - ніякі.
Плугатаря Петрівського Ставицький поміняв аж на 85 хвилині, хоча треба це було робити ще після першого тайму.
Батіста дерев'яний. З Бразилією нічого спільного.
Фещука і Худоб'яка, які непогано виглядали у грі з Динамо, видно не було.
Придбання, зроблені в міжсезоння не грають. (Стус, Пірес,...) Це свідчить про те, що ці придбання до ... запасу.
Так виглядає, що завтра ще мають зняти 3 очки за гру з сумчанами, тобто Карпати залишаться на другому місці.
Але виникає запитання, чому команда, яка знаходиться на межі банкрутства грає краще ніж багаті Карпати?
Команда в ямі. Так, грають багато матчів, але стояти цілу гру... Жодної осмисленої акції...
Не зовсім зрозумів за що заплатив 10 грн. (в інших містах квитки на вишку дешевші!), зіпсував собі настрій...
А ще не розумію, для чого розмови, що хтось кудись не пускає Карпати на фоні такої гри і що будуть робити Карпати у вищій лізі, якщо все ж таки туди потраплять.
Достойно займуть місце Закарпаття? А навіщо?

Олександр Чорнобиль - 27-4-2006 у 09:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Так виглядає, що завтра ще мають зняти 3 очки за гру з сумчанами, тобто Карпати залишаться на другому місці.


Так і сталось... Ще й штраф в 5000 у.о.
http://www.ua-football.com/ukrainian/first/444f808b.html

Юрій Сєров - 27-4-2006 у 12:38

Взагалі кажучи, не зовсім розумію процедуру визнання гри "договорняком". За результатом перегляду відео? З таким самим успіхом можна і Шахтар штрафувати і Динамо за деякі матчі.
З іншого боку якщо дійсно стає відомо, що матч "куплений", то штраф в 5000 у.о і 3 очки - це смішно, треба застосовувати значно жорсткіші санкції!
Так виглядає, що покарали на за сам факт "купівлі", а за невміння маскувати куплений матч.

Поміж тим Карпати зберігають хороші шанси на вишку. Просто треба грати і вигравати!

Олександр Чорнобиль - 27-4-2006 у 13:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
З іншого боку якщо дійсно стає відомо, що матч "куплений", то штраф в 5000 у.о і 3 очки - це смішно, треба застосовувати значно жорсткіші санкції!


Цілком згоден. Якщо мова йде про професійний спорт, а не про чемпіонат вулиці, то "договірняком" повинні займатись правоохоронні органи.
Щоправда, не маю жодного уявлення, чи є у нас у якихось кодексах щось про це. :(

Юрій Сєров - 5-5-2006 у 10:11

Трохи випадково потрапили (з Романом Голощуком) вчора на другу серію комедії Карпати-Бершадь. Після першого тайму рахунок був 1:0 і очевидці казали, що Карпати не використали ще купу моментів.
Другий тайм був повністю за Карпатами, Бершадь ні разу не вдарила по воротах, в той час як Карпати моментів мали просто безліч!
Штанги, мимо пустих воріт, нереалізовані виходи сам-на-сам...
Публіка реготала, а потім вже й свистіла. Реалізація просто ніяка, не знаю, що вони зробили з Батістою за зиму...
З тої купи моментів забив Фещук (забив сильно сказано - запхав м'яч в ворота) ну і ще на доданих хвилинах заробили пенальті, яке реалізував Іщенко.
В принципі "впевнена перемога", але з іншого боку таку команду як Бершадь, команда, яка претендує на вишку має виносити 6:0 і більше!

Роман Голощук - 5-5-2006 у 10:36

Вчора дійсно був не футбол, а "КВН" якийсь - вболівальники і свистіли і реготали одночасно. Ганьба!

Олександр Чорнобиль - 5-5-2006 у 14:41

Бачив цей КВН. Карпати не туди зібрались - їм би замість вишки в другу лігу - це б відповідало рівню їх гри.
Але вболівальник, який гри не бачив, але зайшов на офіційний сайт Карпат (http://www.fckarpaty.lviv.ua), може подумати, що з командою все в порядку - такий "гладенький" і "чепурненький" прес-релізик там висить. :mad:

Dmy - 5-5-2006 у 19:03

Та не лайтеся ви на них. Хіба наразі грають (тренують) не ті люди, що восени обігрували Шахтар із Чорноморцем і в чемпі спокійно робили майже всіх? Не могли вони за зиму розгубити майстерність. Просто у хлопців чим ближче вишка, тим більше колінки тремтять. А тут ще очки знімають за брак акторської вправності.

Олександр Чорнобиль - 10-5-2006 у 10:37

На виїзді Карпати вперто продовжують штампувати мінімальні перемоги. На цей раз в Харкові над Геліосом за рахунок м"ячат забитого Шмаковим. При цьому синдром незабиття пенальті перекинувся з Фещука на Іщенка і тепер той теж не забиває. тож рахунок міг би бути і більшим.
Більше про гру:
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2006/05/10/15072/

Юрій Сєров - 10-5-2006 у 22:52

Певно вже навчилися акторської майстерності :).
Цього року Карпатам вишка дуже потрібна, маринувати в першій лізі ще один сезон команду не можна. Правда треба підсилюватися...

Олександр Чорнобиль - 16-5-2006 у 16:02

Ні, ну як у нас можуть бути нормальні команди, якщо їх ніхто не цінить. От, "Зоря" - ледве кінці з кінцями зводить, але утримує першість в І лізі. А всім (ну всім, хто має вплив і гроші) в Луганську - по цимбалах. А тут ще Суркіс, той що ... голова ФФУ. А ви що подумали? ;)


Футбол. Суркіс не пустить "бомжів" у Вищу лігу

champion.com.ua, 16.05.2006, 13:18

Луганська "Зоря", обігравши з мінімальним рахунком "Сталь", ще більш зміцнила свої лідерські позиції, випереджаючи "Карпати", які йдуть на другому місці, на два очка.

Після гри головний тренер луганчан Юрій Коваль у черговий раз спробував донести до громадськості інформацію про те, що фінансове забезпечення його команди катастрофічне: "Начебто б і граємо непогано, і результату добиваємося, а заохочення немає. У нас з кожним туром забезпечення все гірше і гірше, а підтримка глядачів все більше і більше.

Треба зняти капелюх і стати на коліна перед футболістами, що, не одержуючи зарплату і преміальні, у кожному матчі борються до кінця. Ми граємо сьогодні за віртуальні гроші, що, можливо, коли-небудь матеріалізуються в реальні. Але жити треба сьогодні. Гравцям чимось заплатити за квартири, їх виселяють. Завтра ми будемо ночувати на вокзалі. З таким відношенням до справи, як зараз, команда вищої ліги в Луганську не з'явиться. Григорій Суркіс сказав мені при особистій зустрічі, що "бомжів" у вищій лізі не буде".

Роман Голощук - 17-5-2006 у 09:47

У перенесеному матчі 18-го туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги львівські «Карпати» на виїзді впевнено перемогли столичний ЦСКА з рахунком 3:0.

«Хет-трик» оформив Платон.

Після цієї перемоги у львів’ян стало 70 очок і вони й надалі впевнено утримують другу сходинку в турнірній таблиці. В активі найближчого переслідувача «Карпат» – столичної «Оболоні» 59 очок, але кияни мають дві гри у запасі.

Роман Голощук - 19-5-2006 у 13:15

Для переобладнання стадіону «Україна» до вимог, які пред’являє Федерація футболу України, необхідно 2 мільйони гривень (щоб облаштувати підігрів і встановити камери спостереження).

Олександр Чорнобиль - 19-5-2006 у 13:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
Для переобладнання стадіону «Україна» до вимог, які пред’являє Федерація футболу України, необхідно 2 мільйони гривень (щоб облаштувати підігрів і встановити камери спостереження).


Якщо гроші отримані за Шуста вже проїли можна продати ще когось, наприклад Фещука;). А взагалі-то для команди рівня вишки 2 мільйони гривень - не сума.

vovka - 19-5-2006 у 15:31

Бюджет Карпат на сезон наскільки мені відомо біля 3-4 мільйонів уо.
Тому 2 мільйони на підігрів не проблема. Думаю проблема в іншому. Наразі стадіон не належить Карпатам, тому нема змісту туда вкладати свої кошти.

Читав що Димінський записав на прийом до Садового, щоб вирішити питання зі стадоном і всім решта.

Юрій Сєров - 19-5-2006 у 22:46

Думаю Димінському варто записатися на прийом до лікаря! :mad:
"Якщо не дадуть в оренду стадіон, то ми не будемо виходити в вищу лігу"... Слів просто нема, усі вболівальники живуть надією на вишку, а цей ... "президент" таке говорить.

Цитата:
Якщо гроші отримані за Шуста вже проїли можна продати ще когось, наприклад Фещука;)

Маю кращу пропозицію: продати Димінського! ... і купити Абрамовича ;)

До речі, Віва Поділля!!! :):):)
Поділля-Оболонь 1:0 :sing::sing::sing:

Олександр Чорнобиль - 22-5-2006 у 14:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
До речі, Віва Поділля!!! :):):)
Поділля-Оболонь 1:0 :sing::sing::sing:


До речі... Оця поразка Оболоні - не перша їх невдача після суперважливої перемоги над Карпатами. Такий він рівень нашої першої ліги... Команда, яка претендує на вихід у вишку, команда із захистом якої Карпати не могли зробити нічого, в свою чергу не може зібратись на відповідальні ігри з командами, що втратили турнірну мотивацію ще місяць тому...
От і вийшло у нас в цьому розіграші, що на вишку претендують дві команди з нестабільною/нецікавою грою - Оболонь і Карпати і одна команда з великими фінансовими проблемами - Зоря. Яке підсилення вищої ліги!!! :o Аж дух захоплює... Але на щастя для цих претендентів і на жаль для вболівальників у вишці завжди найдеться пара-трійка команд, які гратимуть ще гірше, або матимуть ще більші фінансові проблеми...

Dmy - 22-5-2006 у 16:54

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
Команда, яка претендує на вихід у вишку, команда із захистом якої Карпати не могли зробити нічого, в свою чергу не може зібратись на відповідальні ігри з командами, що втратили турнірну мотивацію ще місяць тому...
От і вийшло у нас в цьому розіграші, що на вишку претендують дві команди з нестабільною/нецікавою грою - Оболонь і Карпати і одна команда з великими фінансовими проблемами - Зоря

Тут може скластися враження, що у Зорі на відміну від грошей є цікава гра. Не знаю, ніколи не бачив, але чув коментар Миколи Павлова (практично, вже 2 тижні як головного Сталі, не відаю, чому мідії мовчать). Він сказав, приблизно, що у Зорі наразі ключові ролі грають люди, яких він позбувся щойно прийнявши Іллічивець (влітку 1997 від Р.Х.), бо не відповідали рівню вищої ліги.
9 років тому вже не відповідали, а зараз із відривом лідирують у першій. Висновки, мабуть, очевидні.

Слободян, схоже, вже готує Оболонь до наступного сезону і турнірною мотивацією переймається приблизно так само, як Поділля.

Олександр Чорнобиль - 23-5-2006 у 14:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Тут може скластися враження, що у Зорі на відміну від грошей є цікава гра.


А, для тих хто "не бачив". Гра Карпати-Зоря - видовище не для вболівальників... У мене склалось враження, що я повернувся в дитинство і дивлюсь чемпіонат Хмельницької області серед КФК... Причому жодна з команд не претендує на лідерство в тому чемпіонаті. :(

Dmy - 23-5-2006 у 15:11

Тобто можна зробити висновок. Якщо не станеться нічого смішного, за рік вишка позбудеться баласту у вигляді екс-маріупольської філії, а натомість прийме у свої щирі обійми блудні Волинь і Оболонку.

Юрій Сєров - 24-5-2006 у 12:45

З Волинню не все так зрозуміло. Наскільки я знаю частина капіталів (окрім Дими), які фінансують і Волинь і Карпати походять з одного джерела чи скажімо фінансової групи. Якимось чином вони стосуються "Комо"
Чи схочуть вони фінансувати 2 команди вишки - невідомо.
В той же час Карпатам, якщо хочуть затриматися у вищці, потрібна серйозна доукомплектація.
Крім того розгорається конфлікт Садовий-Димінський. http://www.wz.lviv.ua/print.php?atid=47462
Карпатам, якщо вони вийдуть у вишку потрібен новий газон з підігрівом. Карпати, в свою чергу не хочуть проводити ремонт на несвоїй споруді, і хочуть, щоб було створено АТ ФК Карпати, за участі міста і стадіон увійшов у статутний фонд.
Садовий, як на мене заплутався у своїх тезах:
"Я розповів представнику “Карпат”, що однією з вимог УЄФА щодо проведення чемпіонату Європи є наявність стадіону, який би належав місту. Тому до остаточного завершення тендера на проведення Євро-2012 навряд чи доцільно передавати його в чиїсь руки. Але “Карпати” можуть використовувати стадіон “Україна” для тренувань і матчів..."

А з іншого боку стадіон "Україна" не задовільняє вимогам УЕФА та ФІФА, і тому будуть будувати новий стадіон:
- Я вам скажу, як такі питання вирішують у Донецьку – там власник клубу “Шахтар” будує новий стадіон. Тому я пропоную власникам “Карпат” також розглянути можливість побудови нової арени в районі іподрому. Власне зараз свої пропозиції з цього питання нам надала німецька фірма “Хогтіф”.
Чому Димінський має будувати новий стадіон, на який гроші має дати держава, я не зрозумів. Бо в разі якщо він його збудує, то :
...однією з вимог УЄФА щодо проведення чемпіонату Європи є наявність стадіону, який би належав місту.
тобто місто буде мати стадіон, який не відповідає нормам, а Карпати стадіон, який відповідає нормам, але не належить місту.
Ну і нарешті зрозуміло, що за 2 місяці до початку чемпіонату пропозиція побудувати стадіон виглядає як мінімум смішно. :rolleyes:
Ситуація заплутана, в четвер, о 12 год. під мерією має відбутися акція протесту вболівальників.

Але спершу Карпатам потрібно вийти у вишку...

Юрій Сєров - 24-5-2006 у 13:15

Ще одна новина:
Газовик-Скала трансформується у ФК "Львів" http://zik.com.ua/index.php?news_id=44870.
Все нове - забуте старе. :)

Павло Жежнич - 24-5-2006 у 13:34

Якщо Карпати вийдуть у вишку, то чи реально за місяць-два зробити підігрів на стадіоні Україна?

Юрій Сєров - 24-5-2006 у 14:18

Цитата:
Якщо Карпати вийдуть у вишку, то чи реально за місяць-два зробити підігрів на стадіоні Україна?

Реально.Спєци кажуть, що якщо будуть гроші, при інтенсивній роботі 2 місяці вистачить. ДК на Динамо десь за такий час ніби встигло
Проблема в тому, що місто не має 2 млн.грн (все правильно, це не є найнагальнішою проблемою міста) на газон, але і не хоче віддати в довгострокову оренду(віддавати на зовсім, за "дякую" також не варто). Клуб, в свою чергу, не хоче вкладати гроші в чуже майно.
Особисто я не знаю стадіона на відстані 100 км від Львова, який би задовольняв вимогам ПФЛ. Тому вихід один - класти підігрів.

Олександр Чорнобиль - 24-5-2006 у 16:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Проблема в тому, що місто не має 2 млн.грн (все правильно, це не є найнагальнішою проблемою міста) на газон, але і не хоче віддати в довгострокову оренду(віддавати на зовсім, за "дякую" також не варто). Клуб, в свою чергу, не хоче вкладати гроші в чуже майно.


М-м-м-да... Позиція Садового м"яко кажучи дивна. Чому не можна віддати в довгострокову оренду прописавши умови (підігів, якась реконструкція, якась інфраструктура), які були б вигідні і місту і Карпатам. Так зазвичай роблять з об"єктами комунальної власності, на яких у органів місцевого самоврядування не вистачає "своїх" грошей.

Юрій Сєров - 25-5-2006 у 23:08

Здається домовилися...
Садовий не віддає стадіон «Україна» в оренду «Карпатам», але може скасувати плату за комунальні послуги і дозволить проводити ремонтні роботи http://zik.com.ua/index.php?news_id=45061

Юрій Сєров - 15-6-2006 у 22:10

Шахтар-2 - Карпати 0:1. Гол забив Фещук. А це значить....
Карпати у вишці!!! :P:P:P
Тепер остаточно і офіційно!!!(якщо не звинуватять Шахтар-2 в нечесній грі :baddevil:)
Карпати мають ще 2 гри: 19 - на виїзді зі Сталлю
23 дома з Поділлям. Гру спеціально перенесли на 20:00, щоб усі хто будуть дивитися Україна-Туніс, змогли піти і на Карпати.

Юрій Сєров - 20-6-2006 у 13:01

20 червня 2006 р.

Західна інформаційна корпорація
У порядку денному сесії Львівської міської ради, яка відбудеться 22 червня, немає питання про стадіон «Україна»

У порядку денному сесії Львівської міської ради, яка відбудеться 22 червня, немає питання про стадіон «Україна», – зазначив у коментарі Західній інформаційній корпорації голова постійної депутатської комісії з питань молоді і спорту Львівської міської ради Юрій Кардашевський.

Раніше зазначалося, що цього дня розглядатиметься ухвала про реконструкцію стадіону й про списання ФК «Карпати» комунальних платежів.

«Ми на комісії вивчаємо це питання. Ми хочемо докладніше ознайомитися, що зроблено і що потрібно ще зробити, хочемо дізнатися про кошторис цих робіт. Наразі не відомо, на яку суму буде інвестиція клубу в реконструкцію стадіону. І взагалі, як буде питання розглядатися: чи буде це інвестиція, чи власність клубу. Ми не хочемо поспішати з винесенням цього рішення. ФК пройшов атестацію, він пройшов до вищої ліги, і нагальних, серйозних проблем поки немає. Стадіон будемо віддавати в оренду, повністю стадіон не передасться спортивному клубу.

Хочемо, щоб угода була прозорою і чесною. Якщо комунальні послуги будуть на певну суму, то потрібно обумовити про відповідні інвестиції у ремонт стадіону», – зазначив Ю.Кардашевський.

Довідка ЗІКу.

Керівництво ФК «Карпати» підготувало лист на ім’я міського голови з чіткими пропозиціями щодо стадіону «Україна». Також запропоновано, щоб юристи обох сторін підготували у п’ятиденний термін проект довготермінової угоди. Основні пункти цього листа такі:

– Стадіон «Україна» залишається власністю Львівської міської ради;

– ФК «Карпати» та Львівська міська рада підписують довготермінову угоду про план реконструкції та розбудови інфраструктури майнового комплексу стадіону «Україна» згідно з Генеральним планом забудови території стадіону;

– ФК «Карпати» власним коштом доводить стадіон «Україна» до вимог Системи атестації футбольних клубів, яку здійснює ФФУ;

– Вкладені ФК «Карпати» кошти фіксуються представниками клубу і Львівської міської ради у доларовому еквіваленті за курсом НБУ на момент підписання угоди. Ці кошти зараховуються як оплата за комунальні послуги до моменту повного їх списання;

– ФК «Карпати» отримує право безоплатно проводити на стадіоні «Україна» матчі та інші заходи протягом 49 років з правом продовження цього терміну ще на 49 років;

– Всі доходи від проведення матчів та інших заходів надходять до бюджету ФК «Карпати»;

– ФК «Карпати» – єдиний футбольний клуб, який має право на проведення футбольних матчів на полі стадіону «Україна», а режим експлуатації газону встановлюється клубом згідно з прийнятим нормам. У разі проведення на стадіоні «Україна» заходів під егідою Львівської міської ради, ФК «Карпати» не чинитиме перешкод за умови попереднього погодження термінів.

До речі передостанній матч першості Карпати (майже резервним складом) зіграли внічию зі Сталлю.

Юрій Сєров - 21-6-2006 у 15:36

В Карпат новий тренер. Ним став Олександр Іщенко, який свого часу тренував Прикарпаття, Кривбас та Таврію.

Dmy - 21-6-2006 у 15:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
В Карпат новий тренер. Ним став Олександр Іщенко, який свого часу тренував Прикарпаття, Кривбас та Таврію.

Ще Зірку Кіровоград (6 місце в 1 сезоні у вишці) і молодіжну збірну. Цей?

Юрій Сєров - 21-6-2006 у 22:20

Так, цей. Побачимо як йому піде. Але якщо дивитися на назви Зірка та Прикарпаття, стає не дуже добре ;). Сподіваюся Карпатам повезе більше. :)

Юрій Сєров - 1-7-2006 у 23:33

На останню гру проти Поділля Карпати вивело 2 тренери, Дячук і Іщенко. Карпати перемогли 3:1 і завершили сезон.
Почалася підготовка до вишки. Потрібне підсилення команди.