Форум Рідного Міста

Валиант /Valiant/

ich /Віталій Бондаренко/ - 21-8-2005 у 19:24

[color=darkred]Валиант[/color]
[color=darkblue]Валиант /Valiant/[/color]











Класс! Супер мульт. :wink:
Просто молодці! По-перше я дуже радий що мульт не про американців (як то був Шрек), а по-друге що він про найсмішнішу для мене комедійну тему кіно, такі фільми я з величезним захопленням дивився у дитинстві.

І так, мульт зроблений в стилі пародії на пародії на англійський десант у Франції часів її окупації фашистами. Скільки вже було серйозних і героїчних фільмів на тему, а саме переховування цього десанту силами французького підпілля. Потім було безліч комедій на цю тему і потім безліч ну просто вже чорних пародій на такі комедії. І це не дивно, сміятись є над чим: культурна різниця англійці-французи-німці аж занадто відчутна, звідти і виникають приколи і підколи. "Валіант" саме такий фільм - про різницю культур.

Флегматичні ідеалістичні британці з нікому не смішним гумором і почуттям відповідальності за свою монархію (у фільмі голуби які транспортують секретні повідомлення), феміністичні зварйовані французи з бажанням у всьому бачити почуття і які вважали себе підпіллям навіть тоді, коли організація складалась з трьох чоловік (у фільмі ексцентричні миші: товстий саботажник з притаманним французам варйатством і елегантна Шарл де Герл, "де Герл" тому що вона дівчина) ну і звісно самозакохані фашисти з трьома класам освіти і бажанням бути самими самими самими най най самими (сильні нахабні і небезпечні яструби, які жеруть мишей і голубів, а також в якості тортур над британцями танцюють національні німецькі п'яні пісеньки). Одним словом стилістика пародії передана ідеально, а ну і звісно не забули про обов'язковий для таких фільмів патріотизм, от тільки у кожного він виражений якось аж дуже особливо. :lol:





Смішне все, абсолютно все, кожен кадр. Деякі моменти викликають просто посмішку, деяке веселе здивування, а деякі ну аж до сліз доводять. Як на мене сама смішна сцена коли миші ставлять гімн Франції і ревуть (під цей гімн війська Франції виходили з власної країни), у цей час за вікном намагаються пробитись яструби (натяки на облави гестапо) і дивлячись на це все голуби розмовляють про план втечи і не можуть врубитись що відбувається з мишами (французи вважали англійський десант самими тупим проявом людства, до яких ну нічого взагалі не доходить). Самий смішний герой, як на мене, той саботажник :lol: круто придумали, сам хотів кричати в залі "сабаатааааажжжж"! Ну і звісно не можна не згадати мушок які жили в вонючому брудному голубі. Мушки це саме та ізюминка, яка придає фільму хист шедевральності, правда ізюминка з душком, але зато яким :wink:

Чи варто іти в кіно? ОБОВ'ЯЗКОВО. А ні "Шрек" а ні "Шрек 2" навіть близько не стоять з цим фільмом.





(с) ich @ Медіаклуб