Форум Рідного Міста

Політична пасивність форумчан 02.2005-08.2005

Дмитро Тарасов - 8-9-2005 у 11:07

Декілька місяців на форумі немає обговорень політичних подій.

Така тривала тиша на фоні постийних політичних скандалів, звинувачень, економічних криз та заяв про відставку (і навіть відставок урядовців) подібна на тенденцію.

Підозрюю, що причина небажання обговорювати політичну та економичну ситуацію в Україні - "передозування" політикою на виборах президента.

Пропоную повідомити про причини Вашої політичної пасивності на форумі (якщо така є).

Tempika - 8-9-2005 у 11:13

...це не пасивність, це відраза :-((

Громов Сергій - 8-9-2005 у 11:17

http://ru.obkom.net.ua/news/2005-09-08/0940.shtml

Громов Сергій - 8-9-2005 у 12:01

От тільки від їхнього життя страждає держава і народ ! :mad:

jaguara - 8-9-2005 у 13:09

не знаю, я не те щоб фанатка, але останнім часом то змінилося -- принаймні новини почала дивитися, раніше того за мною не спостерігалося:)
в даній же ситуації я все вичікувала, коли ж вони врешті попустяться і почнуть нормально робити роботу, а не триндіти. дочекалася -- говорили-балакали, сіли та й заплакали. та й без розчарування не обійшлося.
отже, випустили комплексний пункт -- все в купі :)

Василь Яворський - 8-9-2005 у 13:17

Все не те... Жоден з варіантів не показує реально чому на форумі мовчок про політику... Я думаю влучний варіант буде: "Соромно за свій вибір"

vovka - 8-9-2005 у 13:29

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
Я думаю влучний варіант буде: "Соромно за свій вибір"


Мені не соромно.. Навпаки на той час я переконаний це був єдиноправильний вибір. Але трохи вже політика набридла.. Треба працювати, а не язиками тріпати і чекати манни з неба.. Як політикам так і нам :)

Dmy - 8-9-2005 у 13:54

"Соромно" - це пункт намба тю (тобто, 2)

Якісь у вас тут вислови міцні: відраза, розчарування, держава і народ, пасивність і передозування, уряд якийсь. Того і диви, матюки підуть.

Як на мене, маємо цілком нормальну реакцію. Ну, кого цікавить, як піаніст по 7 годин на добу гамми грає? Цікавить, коли він виходить на сцену і лабає, чому навчився. Чи письменник щось там у компутері длубається. Та нехай собі длубається - нам тра вже надлубане, вичитане, відредаговане і в обгортці. :P
Чи візьмемо, приміром, той же футбол. За грою на першість райцентру (про тренування вже мовчу) спостерігають родичі зі знайомими у вільний час і під горілку; трохи більше поціновувачів у першості України чи відбіркових матчах (от як зараз) чемпіонату світу. А ось коли в того чемпіонату світу наступного червня фінальна частина достигне - тут півсвіту перед телевізорами збереться!

Політика - це таке саме шову, і шово-закони працюють тут повною мірою: є купка професіоналів (які політикою цікавляться, але бачать її геть не такою, як глядачі), є бажаючі стати професіоналами (з ними теж все ясно), є певна кількість "збоченців-наркоманів" (назвемо їх вболівальниками), і є всі інші, що, як і в усіх інших подібних галузях цікавляться "від виборів - до виборів", а в міжсезоння "очі згасають", і людина переходить до більш нагальних щоденних проблем чи інших "видовищ", що саме зараз добігають кульмінації.

Не знаю, що тут складного, механізм, здається, давно відкритий і підтверджений практикою. :rolleyes: :yawn:

Громов Сергій - 8-9-2005 у 14:02

От власне, коли хтось длубається зі свою наукою - чи то музика, чи письменник, чи програмер - бачить то (чи чує) лишень сусід, що за стіною.

А от з політиками така фігня стається, що їхня наука - на шиї людей висить ... вони вчаться, а ВСЯ ДЕРЖАВА собі потихеньку фігіє !



3.14здець просто - ніяк не матюки !!!!!!!

Василь Яворський - 8-9-2005 у 14:19

Просто всі прекрасно бачать як президент не те що плює чи чхає на тих, хто його зробив президентом (тобто на нас з вами), А ВІДВЕРТО КАКАЄ на всіх. Тому і політична пасивність. Крім того на цьому форумі заборонено вживати ті слова які приходять у голову коли спостерігаєш за останніми подіями... особливо сьогоднішніми

Dmy - 8-9-2005 у 15:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
на цьому форумі заборонено вживати ті слова які приходять у голову коли спостерігаєш за останніми подіями... особливо сьогоднішніми

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Громов Сергій3.14здець просто - ніяк не матюки !!!!!!!

Ну ось, пан Сергій же якось викручується ;)
Цитата:
Просто всі прекрасно бачать як президент не те що плює чи чхає на тих, хто його зробив президентом (тобто на нас з вами), А ВІДВЕРТО КАКАЄ на всіх. Тому і політична пасивність

Звичайно, не до треду буде сказано, але всі - не всі, а я, особисто, не бачу, як на мене какає Президент. Принаймні, коли стояв під душем, слідів не зауважив. Та й оточуючи носи не відвертають, навіть від шкарпеток.

Але річ не в тім. Я у Вашому месіджі логіки не вбачаю. Бо також давно встановлено, що чиясь політична активність, збільшується саме тоді, коли на це "щось" починають какати з гори. Світовий досвід свідчить, там, де все гаразд, саме і спостерігається політична пасивність.

Василь Яворський - 8-9-2005 у 15:37

Тільки зауважте, що в нас не так як у всьому світі, ми спочатку просунули людину, потім відчули, що та людина не те що частково не відповідає тому, кого вибирали, а цілковитою протилежністю... От і спад політичної активності, чисто психологічно людям важко визнати свою помилку.

vovka - 8-9-2005 у 16:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
Тільки зауважте, що в нас не так як у всьому світі, ми спочатку просунули людину, потім відчули, що та людина не те що частково не відповідає тому, кого вибирали, а цілковитою протилежністю... От і спад політичної активності, чисто психологічно людям важко визнати свою помилку.


Давайте не будемо узагальнювати.. Говоріть за себе.. Мені не важко визнати помилку - коли вона дійсно була. Але ж я і зараз не вважаю що зробив якусь помилку, проголосувавши за Ющенка... Що треба було за того росіянина неграмотного голосувати ?

Я приблизно такого і очікував від влади.. Сподівався на більше - але і так не дуже зле.. Скажем так - не гірше чим було до того це 100%

Василь Яворський - 8-9-2005 у 16:12

Я не кажу, що тоді потрібно було зробити інший вибір... Просто той фестиваль на Майдані мав би таки бути революцією, всю стару владу мав судити народ, який там був, а не ті, хто так само в тій владі був вимазаний.

fish - 8-9-2005 у 17:12

мені здається, все логічно. політична активність збільшується, коли є над чим думати. а чим зара займалися політики? лобду копали.

Андрій Пелещишин - 9-2-2006 у 15:42

Тему піднімаю знову.
На мою думку в суспільстві відчувається велика політична пасивність, що характерно - за півтора місяці до виборів

Громов Сергій - 9-2-2006 у 16:03

А тому що нікому не довіряють - ні місцевим, "своїм в доску", ні загальнодержавним. Суцільне розчарування.

Hanor Narasson - 9-2-2006 у 17:53

ІМНО, тут проблема в контингенті учасників. Щось особливої кількості ПРихильників (каламбур:cool:) на форумі я не бачив, тобто (с) "нє надо мєня агітіровать за совєтскую власть" - і так більшість підтримує НСНУ - немає особливо з ким дискутувати. Єдиного прихильника ВО "Свобода" і так зразу забанили на першому ж повідомленні:baddevil::baddevil::baddevil::baddevil::baddevil::baddevil:

пассивність... недискутативність...

dr.Trollin - 9-2-2006 у 18:42

Hanor Narasson> більшість підтримує НСНУ
Hanor Narasson> немає особливо з ким дискутувати.
давай зі мною :)
я симпатик соціалістів (хоч і не ревний)

Hanor Narasson> прихильника ВО "Свобода" і так зразу забанили
і не забаненний...

Андрій Пелещишин> в суспільстві відчувається велика політична пасивність
ретельно наведена/організована політична пасивність
слід відмітити...
котра зело багато кому вигІдна...

а отже, і зело конкретними особами спланована...
а рівно ж досить багатьма передбачена...

а опріч-опріч того
досить суттєво антидержавно буде використана...

классика жанру, втім.

Hanor Narasson - 9-2-2006 у 19:17

:lol::lol:
Основне протистояння якраз йде по "вісі" НСНУ+соціалісти+Бют <-> Партія Регіонів.
Щодо соціалістів, то особисто мені як людина Ол.Мороз дуже симпатичний.

Tempika - 9-2-2006 у 21:40

*ретельно наведена/організована політична пасивність* це як? це що, вони навмисно такі бридкі, тупі, зациклені на власних грошах і інтересах, що мені гидко ними тепер цікавитися?... це не пасивність, ще раз кажу, це відраза. :-))