Форум Рідного Міста

Авто з-за кордону

Ярема П. - 11-9-2005 у 14:06

Виникло цікаве питання - чи може громадянин України купити за кордоном авто, в"їхати ним на територію України і виїхати ним за деякий час? Або ж - позичити за кордоном в когось, в"їхати в Україну і виїхати?

Користувач Олесь - 11-9-2005 у 15:20

За 100 паперів митникові - так :) Хоча тепер може і дорожче. :baddevil:

А офіційно все дуже складно. Якщо громадянин України не резидент України, тоді він може в'їхати на автомобілі на закордонній реєстрації, за умови, що авто зареєстроване на його ім'я. Якщо резидент (тобто не оформив постійне проживання за кордоном і не стоїть на консульському обліку) - тоді не може.

Хоча є один обхід закону - якщо авто зареєстроване за кордоном на ваше ім'я, берете з собою іноземця і його садите за кермо при перетині українського кордону. Якщо при цьому володієте достатнім нахабством і вмієте на кордоні влаштувати скандал - проїдете успішно (оскільки в даній ситуації в'їжджатимете автом не ви, а іноземець на позиченому автомобілі).

Взагалі існуючий закон про резидентів і нерезидентів суперечить Конституції України, оскільки по-перше, ставить громадян України в нерівні умови (не тільки щодо поїздок власним автомобілем), а по-друге, обмежує громадян в користуванні своєю власністю (автомобілем).

Якщо є якісь питання ще, пишіть, з радістю поділюся досвідом. :)

Олександр Чорнобиль - 12-9-2005 у 10:18

1. Чи хтось знає якими конкретно нормативними актами регулюється ввіз авта з-за кордону в Україну?
2. Чи не знає хтось адрес форумів по цих питаннях?

Користувач Олесь - 12-9-2005 у 13:55

Активно це питання обговорювалося на Форумі українців в Чехії:

http://www.ukraine.cz/modules.php?op=modload&name=PNphpBB2&...