Форум Рідного Міста

Пред'явлення до Росії вимог про компенсації за час перебування Ук...

Ярема П. - 8-10-2005 у 11:56

Ось це кавалок новин, повний текст тут.
Цитата:
Голова найбільшої в Естонії опозиційної партії "Республіка" Тааві Вескімягі вважає, що уряд цієї балтійської країни не повинен забувати про пред'явлення Росії вимог про компенсації за час перебування республіки у складі СРСР.
"Заява прем'єр-міністра відрізняється від колишньої політики держави, особливо це стосується вимог, що тривалий час обговорювалися на естонсько-російських переговорах, про компенсацію збитку, завданого культурним цінностям, зокрема регалій президента", - заявив Вескімягі. Крім того, він відзначив, що парламент Естонії поклав на уряд можливість пред'явлення вимог про компенсації.
"Уряд попросив дозволу подовжити термін виконання доручення, і тому заяву прем'єр-міністра не можна розглядати як остаточне рішення з цього питання", - сказав лідер опозиції. Водночас він сказав, що Естонія наразі не предсталива Росії юридично обґрунтованої заяви про вимоги компенсацій.
Прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансіп минулого четверга на зустрічі з російськими журналістами заявив, що Естонія наразі не має наміру пред'являти Росії претензій про виплату компенсацій за завдану шкоду під час перебування республіки у складі СРСР. Водночас він не виключив, що такі претензії можуть бути пред'явлені в майбутньому.


А мене ж цікавить таке питання. Наскільки я знаю, Україна ще не домагалася від Росії подібного. Однак, якщо згадати історію, то претензії є за що виставляти. Чи все таки у нас буде хоч один президент, достатньо радикальний, який не побоїться подібне висунути найближчому сусіду?

Користувач Олесь - 10-10-2005 у 11:09

Слабо віриться, що в Україні таке можливе. На кожному кроці чути тільки, що Росія "стратегічний партнер".