Форум Рідного Міста

Кіноклуб у "Ляльці"

Олександр Дєдик - 20-10-2005 у 14:11

Мабуть багато з вас вже чули про Кіноклуб, який практично щотижня показує справді цікаве інтелектуальне кіно у Клуб-кафе "Лялька". Але я вважаю що на ці сеанси ходить незаслужено мало людей :(

Засновник та ведучий цього кіноклубу - Олег Яськів, кінознавець (дипломований).
Клуб існує вже багато років.

Започаткував цю тему для того, щоб своєчасно надавати анонси фільмів, що будуть показуватись в Ляльці.
Сподіваюсь що фільми зацікавлять вас і ви будете їх відвідувати.

Початок сеансів - 17.30
Ціна на сеанси - 4 грн
(про зміну в ціні чи часі на окремі сеанси буду повідомляти безпосередньо в тих окремих анонсах)

Олександр Дєдик - 20-10-2005 у 14:26

Отже перший анонс:

25 жовтня - "Лук" (Hwal / the Bow), 2005, реж. Кім Кі-Дук, Південна Корея

Це наразі останній фільм Кім Кі-Дука, демонструвався на останніх фестивалях в Каннах, Карлових Варах, отримав схвальні відгуки на цих фестивалях (на жаль незнаю чи отримав він якісь відзнаки там).

Олександр Дєдик - 20-10-2005 у 14:29

Програма сучасного культового кіно „Ерос”

1 листопада – “9 пісень” Майкл Вінтерботтом (Великобританія)
Сенсаційний фільм відомого і талановитого режисера, який останній часом звернувся до молодіжної теми та ще й протиставив себе суспільним табу. З одного боку стрічка робить виклик неправдивим кіностандартам, вражаючи відвертими сценами, з іншого боку – змальовує кохання, яким воно є насправді. Незважаючи на скандальну славу, фільм отримав нагороду за операторську роботу у Сан-Себастьяні, мав значний успіх на останньому Канському фестивалі, а відомому режисерові додав шанувальників ще й серед радикальної та незакомплексованої молоді. У світлі ж останнім нападок чиновників на епатажне авторське кіно перегляд „9 пісень” стане демонстрацією непідкореності справжніх шанувальників кіно цензурі бюрократів.
Особам віком до 18 років – вхід суворо заборонено!!!

8 листопада – “Ерос” Мікельанжело Антоніоні, Ст. Содерберг, Вонг Кар Вай
овий вдалий проект, який зібрав трьох великих режисерів, що зробили фільми на чи не найважливішу для людини тему. Кожен з фільмів відображає власний стиль майстра, розкриває тему кохання з іншого боку. Це робить трилогію довершеною, а досліджувану тему – більш вичерпною. Це кіно – надзвичайної краси та естетичної рівноваги, позбавлене епатажу, але в той же час правдиве за змістом, справжня віха у висвітленні теми еросу кіно засобами.
Обмеження за віком – до 18 років.

15 листопада – “Молоді боги” Юкка-Пекка Сіілі (Фінляндія)
Сенсаційно відверта і документально правдива стрічка молодого фінського режисера. У сценарну основу покладено реальні події, а в стилістичну – принципи незалежного європейського кіно. В результаті вражає не лише сюжет, але й естетичне вирішення фільму. Фільм став найвідвертішим переосмисленням проблематики сучасної європейської молоді, що зробило його однозначним хітом року в Європі і ще раз засвідчило про величезний потенціал фінської кінематографічної школи. Кращий фільм Фінляндії 2003 року.
Обмеження за віком – до 18 років.

ZT - 20-10-2005 у 23:11

Ой, яка хороша тема!
Колись я був постійним відвідувачем кіноклубу :). Треба це відновити, бо фільми дійсно добрі...

Captivitas - 21-10-2005 у 11:20

Львову дуже пощастило з "Лялькою" :)

Яндрух - 28-10-2005 у 13:38

Там би ще й нормальні (м'які, себто) крісла!..
(А не ті жорсткі, "еклектичні стільці", на котрих під кінець кіносеансу годі всидіти... :mad: )

ich /Віталій Бондаренко/ - 31-10-2005 у 15:13

[color=darkred]9 Песен[/color]
[color=darkblue]9 Songs[/color]




[color=darkred]Рецензія на Кіноманії[/color]
http://www.kinomania.ru/movies/1_9/9_Songs/index.shtml






Сексуальная драма, претендующая на звание самого откровенного фильма в истории британского кино.
Фильм состоит из предельно откровенных сцен секса и рассказывает историю любви молодого ученого и юной американки, случайно встретившихся в Лондоне.


ich /Віталій Бондаренко/ - 31-10-2005 у 15:19

[color=darkred]Увага! Бліц-конкурс від Медіаклубу! [/color]
Важливо трохи напрягти пальці і встигнути...
І ви отримуєте 2 квитки на перший фільм "Девять песен".

Умови конкурсу. Потрібно тут http://www.mediaclub.org.ua/forum/viewtopic.php?t=532, в цьому розділі форуму Медіаклубу розмістити біографію режисера фільму "Девять песен" і список його фільмів. Хто першим це зробить і зробить красиво той і отримує 2 квитки.

Якщо ви вважаєте що це вже хтось зробив, або робить, ви помиляєтесь, бо саме ви можете стати переможцем і отримати квиточки на фільм. Мені по любому треба дати комусь квитки, чому б саме не вам.

Прємного всім перегляду і до зустрічі в Ляльці...

Галина Лев - 2-11-2005 у 01:41

Тей то, як то його... була я сьогодні в ляльці... вперше була... Сиділа собі вдома, поридки наводила, а потім телефон запікав, нагадав, що я мала мислю поїхати, і, швиденько зібравшись, я дременула у пошуках нових вражень. І вражень було немало...
Про фільм я тут не буду, бо то просто не моє, тому не хочу комусь нав'язувати думку.
В мене більше емоцій від самої ляльки. В принципі влаштовує сама поведінка народу, бо там ніхто нікому не заваджав, і ніхто ні на кого не звертав уваги. Чому я там раніше ніколи не була?- Просто в народі побутує твердження, що там нема що робити тим, хто не ледь повнолітній неформал. Тому все моє оточення туди навіть не намагалося заглянути.
Тут як не крути, але трохи правди є, бо 90% з усіх, кого я побачила, були не старшими від мене, зате дуже яскравими зовні. Коли вставала зі свого місця після фільму, то панкоподібний хлопчина(мабуть) дивився на мене з більшим здивуванням, ніж я на них всіх.
От чого би там дуже хотілося для подальшого бажання відвідувати, це заборони куріння. Шмалять усі, кому не ліньки, приміщення підвальне,... то не серйозно. Згідна з Яндрухом, що зовсім не завадили би м'які крісла (від себе додам ще столи півкруглі перед тими кріслами), але мені особисто дим перебив трохи настрій. Очі печуть, дихати нема чим, а подумаєш як потім "пахнути" буде одяг і щойно вимите волосся, то зле стає. Задимлені тусівки однозначно переросла, тому і Ляльці бажаю трішечки подорослішати. На мою думку Кіноклубу зовсім би не зашкодило, якби туди зачащав і трохи більш формальний контингент.
Оце мої вражіння, зовсім сторонньої людини.
Та в усякому випадку, там райський затишок у порівнянні з сучасними кінотеатрами, звідки виходиш з відхиленнями психіки.
Ну і спасибі засновникам клубу за те, що він є, бо в наш просунутий час мало хто робив би таке майже "бездвоздмезно, то есть дадом".
Хай живе Лялька!

ich /Віталій Бондаренко/ - 3-11-2005 у 17:24

Демонстрація наступного фільм в межах фестивалю “Ерос” відбудеться 8 листопаду.

Умови конкурсу схожі на попередні: Потрібно опублікувати тут
http://www.mediaclub.org.ua/forum/viewtopic.php?t=532
біографію режисера Мікельанжело Антоніоні та його фільмографію. За повну, красиву і зрозумілу інформацію переможець отримує два квитки на фільм великих режисерів Мікельанжело Антоніоні, Ст. Содерберг, Вонг Кар Вай “Ерос”

ich /Віталій Бондаренко/ - 3-11-2005 у 17:25

[color=darkred]Эрос[/color]
[color=darkblue] Eros[/color]







Три новеллы Стивена Содерберга, Вонга Кар-Вая и Микеланджело Антониони объединяет единая тема — любовь и страсть, рассказанная на трех языках.


“Рука”
Жанр: драма.
Автор сценария и режиссер-постановщик: Вонг Кар Вай.
В ролях: Гонг Ли, Чанг Чен.
Гонконг, 1963 год. Молодой портной Чанг влюбляется в соблазнительную куртизанку Хуа при первой же встрече, когда снимает новые мерки ее тела. Спустя много лет Чанг остается верен своей безответной любви, даже тогда, когда в жизни Хуа наступают трудные времена.





“Равновесие” (Equilibrium)
Жанр: комедия.
Автор сценария и режиссер-постановщик: Стивен Содерберг.
В ролях: Роберт Дауни мл., Алан Аркин, Эль Китс.
Нью-Йорк, 1955 год. Рекламный агент впадает в депрессию, ему кажется, что он потерял покой и равновесие. Он думает, что всему причиной навязчивый эротический сон с участием женщины, которую он не может узнать. Во время очередного сеанса психоанализа, его не вполне обычный психиатр пытается балансировать между интересами пациента и своими личными потребностями.





“Опасная связь вещей”
Жанр: драма, комедия.
Режиссер-постановщик: Микеланджело Антониони.
Авторы сценария: Микеланджело Антониони, Тонино Гуэрра.
Композиторы: Энрика Антониони, Виницио Милани.
В ролях: Кристофер Бухольц, Реджина Немни, Луиза Раниери.
Современная Тоскана. Проводя отпуск на побережье, супружеская пара обнаруживает, что их отношения теряют привлекательность. Однако чувственность мужа вновь пробуждается, когда он встречает таинственную молодую женщину.



ich /Віталій Бондаренко/ - 4-11-2005 у 23:33

Спробую поділитись враженнями від перегляду “9 пісень”

9 порнографічних сцен з рівнем ускладнення. Хто дивився порно розуміє про що я. Між сценами беззмістовні події без порнографічного змісту, щоб глядачі "випустили пар". Велике питання яке залишає фільм "Це кіно? чи це просто порно?"
Моя відповідь: "це просто порно!". Причому порно класичного стилю, нецікаве і навіть занудне. Як же таке пройшло цензуру і отримало статус художнього кіно? Думаю в першу чергу тому що тривалість самих сцен недостатня щоб збудитись досить сильно і можливо ще тому що британці завжди любили раптово проявити себе дивно :wink:

Що ж себе представляє "9 пісень" як художній фільм?
- Вона приїхала зі штатів, їй 21, вона зварйована. Все що вона робить - це танцює, втягує кокаїн і трахається. Якщо вона не робить щось з переліченого то їй стає дуже сумно.
- Він досліджує лід з Антарктиди і йому це дуже подобається. Також йому подобається вона. І тому він теж танцює, втягує кокаїн і трахає її, бо інакше їй сумно.
- Скоро вона їде назад у штати. Така от історія...

Що ж такого привабливого і неординарного у цьому фільмі? Чого стільки галасу? Як сказав Олег, керівник кіноклубу Ляльки: "Це просто провокація! Я поставив саме цей фільм на початок, щоб перебити у глядача смак розумного хорошого кіно. Щоб глядач знову почав думати і розуміти фільми..."

Станислав Никулин
http://www.kinomania.ru/movies/1_9/9_Songs/index.shtml

Дозволю собі на оостанок процитувати перші слова Лідусі (koshenia) після закінчення цього фільми: "Ндаааа... порнуха теж мистецтво :lol: "

Галина Лев - 5-11-2005 у 00:01

А може той фільм - пропаганда безпечного сексу?
Тільки з кокою щось не сходиться... Або вже просто плюнули: нюхайте на здоров'я, тільки презервативи не забувайте вдягати...

Captivitas - 5-11-2005 у 07:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від ich /Віталій Бондаренко/
Спробую поділитись враженнями від перегляду “9 пісень”

Що ж такого привабливого і неординарного у цьому фільмі? Чого стільки галасу? Як сказав Олег, керівник кіноклубу Ляльки: "Це просто провокація! Я поставив саме цей фільм на початок, щоб перебити у глядача смак розумного хорошого кіно. Щоб глядач знову почав думати і розуміти фільми..."



Колись провокацією була "Піаністка" Ханеке - теж у випадку відкриття кіноклубного сезону (згадалося).

ich /Віталій Бондаренко/ - 10-11-2005 у 13:04

Наступний і останній фільм з фестивалю еротичного кіно буде 15 листопада “Молоді боги” Юкка-Пекка Сіілі (Фінляндія)

УВАГА! Умови конкурсу змінюються. Цього разу два безкоштовні квитки на фільм фінського режисера отримує автор самого цікавого повідомлення на форумі Медіаклубу за останні два тижні.
http://www.mediaclub.org.ua/forum/

Цікавість повідомлення оцінюють голосуванням Спікер, Модератор та Керівник.

Останній день конкурсу неділя 13.11.05 отож шановні цікаві неординарні особистості форуму, ваш шанс... до уваги беруться всі повідомлення, навіть в дві стрічки

ich /Віталій Бондаренко/ - 10-11-2005 у 13:10

[color=darkred] Молодые боги[/color]
[color=darkblue] Hymypoika[/color]





Олександр Дєдик - 17-11-2005 у 20:19

22 листопада демонструватиметься фільм "Нікотин"
Nicotina, 2003, Мексика / Аргентина / Іспанія

Цитата:
Диего Луна ("Грязные танцы 2", "Аферисты", "И твою маму тоже") в криминальной комедии "Никотин" Новое "латино-криминальное чтиво" от продюсера "Суки-любви". 6 премий и 6 номинаций на "Серебряный Ариэль" 6 премий и 2 номинации на премию MTV. Компьютерный хакер и заядлый курильщик Лоло так увлечен своей соседкой Андреа, что тайно установил в ее квартире суперсовременные шпионские устройства, позволяющие отслеживать буквально каждый ее шаг. Это практически невинное увлечение привело к тому, что в один вечер мирные улицы Мехико превратились в поле ожесточенной битвы со взрывами, пожарами, стрельбой и трупами. А все началось с того, что Андреа, обнаружив слежку, устроила в квартире Лоло настоящий погром. В результате вместо кода доступа к счетам в швейцарском банке Лоло в суматохе прихватил на важную встречу с русскими мафиози один из дисков с интимными деталями из жизни соседки…




Офіційний сайт: http://www.mangafilms.es/nicotina/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0337930/

Олександр Дєдик - 27-11-2005 у 16:33

29 листопада «Басейн»
реж. Франсуа Озон (Франція), 2003

Чергова робота від молодого французського провокатора та модерніста. Значною мірою зусиллями Озона Франція знову повернула собі місце провідної європейської кінокраїни. Кожна його робота – завжди неповторна як за змістом так і за емоційною напругою. Тому рідко залишається поза увагою кінокритиків та фестивалів.



IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0324133/

Олександр Дєдик - 2-12-2005 у 09:31

Відтепер писатиму анонси окремими темами, щоб більше виділялось і було зручніше обговорювати.