Форум Рідного Міста

Франція. Масові заворушення

Андрій Пелещишин - 2-11-2005 у 09:51

Зі здивуванням прочитав ось цю новину
Париж охвачен беспорядками

Таке враження, що масове проживання вихідців з колишніх колоній почало вилазити Франції боком.

Рост - 2-11-2005 у 10:09

Воно і не дивно, що вилазить боком. Як і негри в Штатах, які здебільшого займаються баскетболом і злочинною діяльністю у вільний від баскетболу час, так і араби у Франції. Знайомий відносно недавно був у Парижі, то каже, що в центрі знайти білого - свято. Це звичайно трошки перебільшення, але не таке уже й значне. А от в провінції, де треба працювати - там жодного араба.
Це україніці їдуть закордон гроші заробляти працею, а негри з арабами просто шукають легкого життя. Є винятки, звісно, які, як то кажуть, тільки підтверджують правило.

Це була така собі, так би мовити, міщанська точка зору, а якщо розглядати все з глобальної позиції, то проблеми окремої нації на сьогодні фактично уже не є виключно її проблемами, вони стосуються усієї планети. А розвинені держави в стремлінні до ситого спокійного життя дуже багато на що закривають очі. Наприклад, Африка. Коли в новинах востаннє передавали щось звідти? Складається таке враження, що там взагалі майже нічого не відбувається, а фактично більша частина тамтешнього люду просто пухне і мре з голоду і від різних хворіб. І власне з тієї ж глобальної точки зору це найбільше б`є по найбагатших, найрозвиненіших державах, бо це має бути в першу чергу їх проблема.
Тому казати просто, що "вилазить боком" - воно все рівно б вилазло боком - як не тим, то іншим. Як шило з мішка.

Олександр Чорнобиль - 2-11-2005 у 10:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Таке враження, що масове проживання вихідців з колишніх колоній почало вилазити Франції боком.


Безумовно. Криміногенна ситуація, викликана високим рівнем безробіття в арабсько-латинських кварталах і районах давно мала перерости в щось серйозніше. Їх занадто "розпустили", щоб тепер на них "наїжджати", навіть ганяючись за підлітками.

Сергій Бєляєв - 2-11-2005 у 14:59

І все це відбувається на фоні пропозицій вирішувати демографічну проблему за рахунок мігрантів.

Ярема П. - 2-11-2005 у 15:15

Колись і на Україні почне рябіти від китайців

Галина Лев - 2-11-2005 у 16:29

Та китайці хоч до роботи звиклі і культура в них не найгірша.

Ярема П. - 2-11-2005 у 16:41

Ти так думаєш? З тих всіх нелегальних імігрантів сюди їдуть не найкращі представники їхньої нації.

Наталка - 2-11-2005 у 17:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
Та китайці хоч до роботи звиклі і культура в них не найгірша.


Не найгірша, звичайно, але нам своя потрібна, імхо, а не китайська. Крім того - я про це неодноразово читала і чула - китайці усіх представників не своєї нації не просто вважають нижчими від себе, а фактично недолюдьми, з відповідним ставленням...

Сергій Бєляєв - 2-11-2005 у 18:18

100-відсотково погоджуюся із Наталкою, хоч ми колись сперечалися саме з деяких культурних питань. Нам дійсно потрбна своя культура, і ми її маємо. Її треба розвивати, пропагувати у світі, але насамперед пропагувати всередині країни.

А щодо китайців, то дійсно, свого часу мені перекладали зміст їх телепрограм, публікацій у друкованих ЗМІ. З тго випливає, що Наталка абсолютна права, китайці ставляться до інших, як до нижчих істот. До того ж достатньо ознайомитись з роботами деяких відомих, зокрема радянських (бо російська дійсно є для багатьох з нас зрозумілішою, ніж англійська чи французька) сієнтологів, щоб зрозуміти, що це правда.

Я б добре подумав, перед тим, як заохочувати закордонну, зокрема китайську, імміграцію. РФ, яка робить такі кроки, ще на тому добре попечеться.

Юрій Карпенко - 2-11-2005 у 19:53

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв


Я б добре подумав, перед тим, як заохочувати закордонну, зокрема китайську, імміграцію. РФ, яка робить такі кроки, ще на тому добре попечеться.


Думаю, в РФ не бачать іншого виходу. Так вони хоч трохи володіють ситуацією на Далекому Сході, чи думають, що володіють нею. Але, бажає цього Росія, чи не бажає, все рівно туди китайці прийдуть. Й боронитися від цього Росія не здатна. Причини цього є абсолютно прозорими.

Ярема П. - 3-11-2005 у 17:19

Як і будь-яка країна, де трохи краще живуть, ніж та, з якої їдуть нелегальні імігранти

Captivitas - 17-11-2005 у 17:02

8% населення Франції складають саме імігранти (5 млн. чол.). З французькою системою забезпечення імігрантів можна абсолютно не працювати (тобі платять усілякі пособія та надають дешеве житло).
Тому саме зараз у Франції активізовують право (часом праворадикальні) партії та рухи.

Андрій Пелещишин - 19-3-2006 у 20:46

Зявилася нагода підняти стару тему.
Париж по ТВ знову нагадує зону бойових дій. Тільки на цей раз уже головною проблематикою є "студентська".

Юрій Сєров - 19-3-2006 у 21:45

Студенти розважаються. :) Наскільки я розумію протестують проті нового законодавства, яке обмежує права випускників.
Взагалі кажучи вміння відстоювати свої права це добре - але таким способом, це занадто.
Якось би наше владне болото трохи розворушити...

Сергій Бєляєв - 20-3-2006 у 09:44

Не розважаються, а обстоююють своє право на перше робоче місце.

На форумі в одному з тредів обговорюють вже тему працевлаштування випускників. Фактом є те, що людей без досвіду не дуже прагнуть брати на роботу. А французи свого часу здобули собі право, яке гарантує, що з першого робочого місця протягом 2 років, за які людина власне й набуває відповідного досвіду, тебе звільнити не можуть, і не хочуть це право втрачати.

Чи не занадто радикальні методи обстоювання прав. Здається напочатку були мирні акції протесту, але на них не дуже звертали увагу. Почались силові акції.

Олександр Чорнобиль - 20-3-2006 у 12:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Чи не занадто радикальні методи обстоювання прав. Здається напочатку були мирні акції протесту, але на них не дуже звертали увагу. Почались силові акції.


Просто в розпал мирних акцій прем"єр мав необережність заявити, що позиція уряду не зміниться. Якось не дуже розумно... :o

Сергій Бєляєв - 20-3-2006 у 15:27

Розумно-нерозумно, але однозначно, що ситуацію не прорахували. Наслідок - спалах насилля.

rost - 21-3-2006 у 09:53

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
французи свого часу здобули собі право, яке гарантує, що з першого робочого місця протягом 2 років, за які людина власне й набуває відповідного досвіду, тебе звільнити не можуть, і не хочуть це право втрачати.

Це "право" має і другу сторону. Роботодавець 20 разів подумає чи варто йому брати на роботу працівника без досвіду і рекомендацій, і ще й відразу на два роки. Здається мені, що краще мати не такі сумнівні прав, а серйозний багаж знань.

Так вигядає, що білим молодим французам просто захотілося показати, що вони не далеко втекли від своїх чорних і кучерявих співітчизників.

Користувач Олесь - 21-3-2006 у 17:57

Звичайна брудна гра прокомуністичних французьких профспілок і манупулювання студентами. Підняв трохи джерел з даного питання - найкумедніше те, що даний закон якраз не є такий критичний для студентів - майбутніх абсольвентів університетів тощо, оскільки на таких фахівців попит є і буде. Хто опиняється під ударом - молодь без освіти і будь-якої кваліфікації - хоча страйкують чомусь саме студенти, і то навіть завважте собі, Сорбонни. Тому це все виглядає більше на якусь політичну гру з комуністичним підтекстом ніж на якусь більш-менш серйозну проблему.

Олександр Чорнобиль - 22-3-2006 у 09:23

Звичайно ж офтоп, але...
Ми потроху дописуємо щось про заворушення у Франції, а про сусідню Білорусь, де незначна, але від того не менша гідна частина суспільства організовує опір чинній владі - ні слова (тільки фото)... Чому то так?