Форум Рідного Міста

Корки внаслідок аварії

Андрій Пелещишин - 2-11-2005 у 21:11

Дивує така ситуація, в яку я сьогодні потрапив і ще напевно пару тисяч людей.
Вертався на громадському транспорті додому увечері з роботи. Потрапив у корок, практично безнадійний. Вийшов з маршрутки і пішов пішки. Виявилося що за пару сотень метрів далі по дорозі сталася аварія. Аварія, як на мою думку не така же страшна, наскільки я розумію без жертв, та й без страшних ушкоджень для авто (розбита фара, поцарапане крило).
Але машини, що потрапили в зіткнення, стоять посеред дороги, навколо них зі скучаючим виглядом крутиться пару даішників, водії "перетирають базар". А одна зі головних вулиць Львова (проспект Чорновола) практично перекрита. І це в 19 годині, коли всі їдуть домів...
Мій знайомий розповідав, що в подібну ситуацію потрапив на дорозі зі Сихова на Стрийську в 8-й ранку. То водії з потрапивших в корок автомобілів просто відтягнули "аварійників" і ще й пригрозили шоферам, що за таке виясняння ситуації на дорозі в час пік можна і постраждати.

Рост - 3-11-2005 у 10:32

Якщо немає потерпілих, за обопільною згодою учасників ДТП можна намалювати схему цієї ДТП, її повинні підписати свідки і тоді усім скопом під`їхати в ДАІ на розбір польотів (ну, чи дочекатися їх на місці, звільнивши дорогу).
Але для цього потрібна ота обопільна згода і свідки. Особливо добре у нас з останніми, як сам розумієш. Постояти поглазєть - купа народу, як треба щось підписувати - охочих нема.
А в загальному випадку автомобілі після ДТП рухати не можна до прибуття ДАІ. Такий закон.

vovka - 3-11-2005 у 11:31

Ага. Рухати машини не можна - бо потім припишуть зникнення з місця ДТП і тому виникне купа проблем. Водії праві. Нехай даішники швидше працюють... Але вони деколи аж через пару годин можуть приїхати - напевно звідси і пробки..

А от якщо б якісь інші водії взялися відтягувати мою машину і машину іншого учасника - я обовязково записав би їхні номера. Це протизаконно.

Андрій Пелещишин - 19-6-2007 у 19:14

Сьогодні через вияснення ситуації "хто винен" до дому їхав півтори години.
Я розумію усі викладені резони, але все таки коли тисяча людей (а я думаю, на відтинку Цирк-Магнус) стільки назбирається, повинні потратити годину свого життя через те, що один бовдур штурхнув другого іззаду - це не нормально і не мудро.
Тим більше що число аварій постійно зростає

PS раз був свідком величезної пробки в районі моста на Чорновола (ключова точка, самі розумієте), бо одна маршрутка другій збила дзеркальце... Водій кричав "воно 70 гривень коштує!!"

Юрій Сєров - 19-6-2007 у 19:26

Так саме смішне, що інші водії починають намагатися пошвидше об'їхати місце аварії і дуже часто роблять нові аварії.
Часто таке стається на Вітовського-Сахарова, та Горбачевського-Сахарова. Причому, наслідки аварій. справді, дуже часто, лише пошкрябаний бампер чи розбита фара.

Але це ще не найгірше. От коли машина зіткнеться з трамваєм, і всі наступні трамваї застрягають, оце вже торба :). І лік людей, які стоять в корку йде вже не на сотні, а на тисячі.

Demyan - 20-6-2007 у 07:40

Зміст всім тим коркам надають ще страхові компанії, адже якщо ви дзвоните страховику він ще може захотіти приїхати на місце події і все сам побачити.

Як на мене це нормально, якщо я попав в аварію, я буду вживати всіх заходів щоб законно все зробити, адже домовитися можна а потім можна і нічого не отримати. Звісно що це не егоїстично по відношенню до інших людей які добираються додому. Всьому цьому треба шукати інші причини а не звинуватити водіїв які відстоюють свої права.
Як на мене щоб все це виглядало більш менш нормально треба спочатку зробити наступне:
1. Зменшити продаж прав, адже у нас більшість купляє права а їздити не вміє.
2. Нормально проводити тех огляди машин - адже за тех огляд зараз можна заплатити і їздити, а машини в нас старі в жахливих станах.
3. За порушення прав що спричиняють аварії (перевищення швидкості, виїзд на зустрічну ...) стягувати великі штрафи щоб потім водій думав а чи варто десь гнати.
4. Під час аварії працівникам ДАІ треба працювати оперативніше, намагтися по можливості зробити обїзд аварії, швидко прибути на місце тощо.
....
А звинувачувати водіїв які не мюать права рухати машини це абсурд....я б подивився якби ви попали в аварію щоб робили...

Андрій Пелещишин - 20-6-2007 у 08:00

Де ви знайшли звинувачення на адресу водіїв? Покажіть пальцем
Я всього лиш відмітив наявність проблеми, яку суспільство не повинне ігнорувати, бо рано чи пізно права окремої особи приведуть до неможливості нормального життя в полісі.

Demyan - 20-6-2007 у 08:08

Не буду пальцем показувати бо я і не мав на увазі що іменно тут хтось на форумі звинувачує, я ж не писав поіменно що звертаюся і звинувачую саме вас.
Я кажу що звинувачувати водіїв не потрібно, бо чую це часто коли теж попадаю в подібну ситуацію...мол вон ті водії роблять що хочуть купляють що хочуть, думають що мають звязки і можуть їздити.....

Остап Шумин - 20-6-2007 у 08:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Я кажу що звинувачувати водіїв не потрібно, бо чую це часто коли теж попадаю в подібну ситуацію...мол вон ті водії роблять що хочуть купляють що хочуть, думають що мають звязки і можуть їздити.....

Чому це не потрібно? ОК, водій, керуючись правилами дорожнього руху, відстоює свої права, а я що, значить, повинен тратити купу часу, бо один бовдур зловив гаву? :mad: Ні, я з цим не погоджуюсь. Звичайно, можна знайти купу інших причин: погані дороги, невпорядкований рух і т.д., але водій - це велика відповідальність, не вмієш їздити - ходи пішки. А то получається і так корок на корку, а тут ще й лізуть один перед другого, б’ються, потім "відстоюють свої права", а ти годинами добирайся додому та ще й з РОЗУМІННЯМ до цього стався…. як на мене теж абсурд….
Я сам водій і прекрасно розумію, що при аварії авто рухати з місця не можна, але, водночас, як пасажир маршрутки, буду звинувачувати і водіїв в тому числі, що потрапив додому не о 19:00, а о 21:00.

Demyan - 20-6-2007 у 09:01

Добре тоді якщо цей бовдур зробив аварію і скажімо цю гаву зловили ви (Ви писали що самі водій) а від аварії ніхто не застрахований.
Ви зробили величезний корок, ваші дії як водія?

Остап Шумин - 20-6-2007 у 09:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Добре тоді якщо цей бовдур зробив аварію і скажімо цю гаву зловили ви (Ви писали що самі водій) а від аварії ніхто не застрахований.
Ви зробили величезний корок, ваші дії як водія?

Стою, чекаю ДПС, чи як її там. Звинувачення людей ,які стоять в цому величезному корку, в мою сторону - будуть справедливими, бо я бовдур, зловив гаву, зробив корок.

Demyan - 20-6-2007 у 09:18

Але ж ідеальних водіїв немає як не має ідеальних людей.
Тому на мою думку треба ставитися з розумінням до всіх і в даному випадку звинувачувати не водія а усунути можливість таких корків і зробити оперативність вирішення, про те як це можна зробити я писав вище.

Остап Шумин - 20-6-2007 у 09:38

Особисто я ставлюся до таких речей з розумінням (напевно тому що сам водій), але за логікою речей, люди, які з чиєїсь вини повинні терпіти незручності, мають повне право звинувачувати винуватця. Звичайно, ситуація на наших дорогах далеко не ідеальна, але якщо я вже сів за кермо, я повністю відповідальний за ситуацію на дорозі, не можу їздити в таких жахливих умовах - не сідаю за кермо, половинчастих варіантів нема, "чуть-чуть вагітна" - не рахується :)

Юрій Сєров - 20-6-2007 у 11:54

Мені здається, дискусія перейшла занадто в русло сварки. :)
Йдеться про те, що існує така проблема, коли проблема 2 людей перетворюється в проблему тисячі людей. І це потрібно якось вирішувати (пришвидшувати роботу ДАІ, ставити камери, які б фіксували такі події і водії могли сміливо з'їхати на обочину, заставити страхові компанії краще вирішувати проблеми своїх клієнтів і т.д.), бо аварія, скажімо на Сахарова+Виговського паралізує ледь не пів-міста.
Я співчуваю водіям, які потрапили в аварію, бо від цього ніхто не застрахований, але, можливо, коли розбите лише дзеркальце, то можна й домовитися без ДАІ? Чи коли хтось когось догнав - очевидно, що винен той що догнав і не потрібно виясняти це кілька годин.

Ярема П. - 20-6-2007 у 12:05

Оснастити даішників цифровими фотоапаратами, ха фотографують і вже потім виясняють. Десь півроку тому я якусь програму по львівському телебаченню дивився - там хтось з вищого керівництва сьомого рейху браво говорив про переоснащення ДАІ, в тому числі про фотоапарати. Але видно, що віз і нині там. А на рахунок страхування, то в нас з тим... Маєш страховку, купуєш її, все ніби наочно добре, а доходить до діла - життя не стане повернути гроші за шкоду, ще й тим більше спричиненою не тобою.

В загальному мені ситуація в штатах подобається: лупнулися машини, визвали міліцію, кожен написав на спеціальній формі що сталося, обмінялися страховками, попрощалися з поліцаями і роз'їхалися кожен репортувати свою страхову про інциндент (має на це 36 годин). Далі всі функції бере на себе страхова компанія. Поліція виконує тільки наглядову функцію, роль третьої незалежної сторони, незалежного експерта.

Юрій Сєров - 20-6-2007 у 12:15

Насправді в штатах також все не так просто. І банальний пошкрябаний бампер може вартувати кілька годин часу, якщо чекати поліцію. Але вони при цьому можуть з'їхати з дороги і не затримувати інших, а потім намалювати як все сталося, а міліція вже розбирається...
І страхові компанії дуже часто хитродупі - покривають лише серйозніші аварії (напр. від 500 доларів) - правда це вже залежить від страхівки яку оплачує водій.

Ярема П. - 20-6-2007 у 12:24

Я два рази попадав - поліцаїв трохи треба було чекати, але страховка покрила витрати. Крім того, кілька людей зразу зголосилися свідчити - дали адресу і телефони, ми відтягнули машини і спокійно чекали поліції. Платив за страховку 800 доларів на рік. Окупилася з лихвою.

Demyan - 20-6-2007 у 12:29

Про це і йдеться мова, що треба міняти систему - бо аварії є були і будуть.

P.S. а причмі тут Сахарова+ Виговського? Виговського - це ж фактично за містом і вулиця там широка....

Юрій Сєров - 20-6-2007 у 14:19

упс. Думав про ВІТОВського.

Орест Гнатина - 1-8-2007 у 10:50

Мене також дуже дивує така ситуація. Ну якщо там якісь невеличкі царапинки, навіщо стояти - чекати. Я одного разу бачив як одна легкова іномарка в"їхала в дупу іншій, а як не вдивлявся, ні розбитих фар, ні видимих ознак не було, але машини стояли - чекали даїшників втирали базар, дзвонили страховикам. По-моєму за таке дійсно треба бити морду!
Ну поцілувалися, претензій в жодної сторони нема, та й роз"їхалися.

vovka - 2-8-2007 у 00:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Орест Гнатина
По-моєму за таке дійсно треба бити морду!

Кому ?

Навіть якщо і царапини, і потерпілі не можуть дійти згоди хто винен, то це їхній ОБОВ'ЯЗОК (а не право як хтось собі думає) НЕ рухати машини на місці ДТП.

Якщо претензій ні в кого нема то ніхто гаїшників не чекає, і тим більше страховиків. Зі страховими не все так просто, і зайвий страховий випадок водіям аж ніяк не вигідний (там крім франшизи і купи мороки, є ще й підвищення вартості страховки на наступуний рік..вроді.. хоча є нюанси, але дешевше з тим незвязуватися якщо пошкоджень серйозних реально немає).

Рост - 2-8-2007 у 00:47

Ну... царапинки... А якщо тріщинки? А новий бампер в нинішніх машинах легко 1000 доларів коштувати може. А навіть якщо відрихтувати-помалювати на фірмовій СТО, то 200-300.

Юрій Сєров - 7-11-2008 у 00:13

Якщо позначити крейдою положення коліс, то можна забирати машину з проїжджої частини
http://zik.com.ua/ua/news/2008/11/06/156906
Але чи хтось наважиться?

Рост - 7-11-2008 у 00:40

Та базікати на прес-конференціях у нас багато хто гаразд, включаючи перших посадовців. Тільки потім їх слова до протоколу не долучиш, а такого положення, з крейдою, в Правилах, наскільки мені відомо, на разі немає. А керуватись водії повинні лише ПДР.
Це вже не кажучи про те, що крейду тисячі проїжджаючих автомобілів витруть своїми колесами дуже швидко. А ще якщо дощ піде... Коротше, працювати дайцям треба ефективніше, а не думати, де би кендюха напхати. Працювали б вони на своїх робочих місцях кожен день, тобто на вулицях, гляди може й порядок навели б.

marco - 7-11-2008 у 12:25

однозначно вини водіїів тут немає. Просто оперативно мають спрацювати ДАЇ і страхувальники. В ідеалі 10 хв на добирання до місця події і 20 хв на оформлення = 30 хв корку :rolleyes: