Форум Рідного Міста

Nokia 770 Internet Tablet - Нокія хоче вийти на ринок КПК

Андрій Пелещишин - 5-11-2005 у 23:29

У продажі зявився такий собі девайс від Нокіа - планшетного (14 см на 7,5 см) типу комп'ютер з екраном 800 на 480 пікселів, wifi. блютус і тп а також роз'ємом на MMC картки та карткою на 64 мегабайти.
На платформі Linux
Ціна - 350 євро

З одного боку - девайс має багато плюсів. Зокрема великий екран, невисоку ціну та високоякісну популярну ОС (що вигідно виділяє пристрій на фоні більшості КПК).
З другого боку - таке враження, що Нокія ще зрозуміла, що це не телефон :). Зокрема неприємно вражає старомодний MMC формат та невелика тривалість роботи від акумулятора (3 години).

Думаю, якусь нішу пристрій знайде, але справжній успіх прийде, якщо вони суттєво підтянуть майбутні версії по слабких параметрах.

Подивитися на пристрій можна тут
Brighthand — Nokia Internet Tablet Now Available

Андрій Пелещишин - 11-11-2005 у 20:37

Мій скепсис щодо даного пристрою швидко зникає. Особливо коли я побачив список софту, який уже перенесли на даний пристрій за вкрай короткий проміжок часу
ApplicationCatalog - Maemo Wiki
А що ж тут неймовірного? Поставили нормальну операційку - і все готово.

Чесно кажучи, тепер девайс виглядає надзвичайно привабливо. 350 єврів за машинку яка по самих критичних параметрах (екран та ОС) перекриває будь-який найдорожчий КПК навіть за 800 доларі - це сильно