Форум Рідного Міста

Львівські пологові будинки

Sagittarius - 25-11-2005 у 17:07

Пропоную викласти свої враженн про пологові будинки Львова.

P.S. по свіжим слідам - з мене обласний на Некрасова.

Обласний пологовий будинок

Sagittarius - 25-11-2005 у 22:46

Процес попадання в даний мед.заклад – для львів’ян не дуже простий – оскільки він обласний то туди попадають вагітні з області яким з тих чи інших причин не можуть надати відповідний сервіс на місці. Для жителів міста це можливо через домовленість з одним із лікарів, чим і було скористано. Процес в приймальному нічим надзвичайним не вирізнявся. Видали список необхідних речей що потрібно мати на пологи – реально медикаменти, мило і порошок для лікарні (однак при приході в палату санітарка була дуже здивована що немає своєї постільної білизни, на прання якої щойно було віддано мило і порошок) правда за декілька гривень найшлось все необхідне в звичайному лікарняному стані. (з медичних речей – хворим не можна користуватися приносною постільною білизною оскільки разом з нею можна занести в лікарню що хочеш – починаючи з комах закінчуючи небезпечними мікроорганізмами, і куди санстанція дивиться)
Палати для перебування вагітних спільні, в моєму випадку це була 6-місна палата, батереї гріли немилосердно, стояла задуха і вікна були законопачені на всі сто, вентиляції ніякої. Душ був один на крило, а оскільки завтра мали відключати воду то черга була ще та. (Орієнтовно в одному крилі знаходяться біля 30-40 вагітних, заповнення палат здійснюється по терміну – тобто розраховують щоб з однієї палати родили в один день, після чого має виконуватися її обробка і тільки тоді повторне використання).
Холодильник знаходився один в коридорі.

Пологовий зал – перероблений на закордонний манер – в одному залі народжує одна вагітна. В зала знаходиться функціональне ліжко, мат на в кутку, біля нього шведська стінка, також наявний столик для дитини з обігрівом, який не працював (для його нагріву принесли гінекологічну лампу, яка звичайно світить добре, але нагрів дає мінімальний) Також в пологому залі (скоріш кімнаті) були двері в туалет, де навіть був папір. Ще там був м’ячик на якому можна сидіти під час перейм.
Після народження дитину зразу прикладають до грудей.
Від пологового залу враження позитивні.

Післяпологова палата (є одна гарна післяпологова палата – обласний пологовий будинок співпрацює з фірмою Антошка – і вона проспонсорувала «євро» ремон однієї з палат, перебування там коштує 150 грн доба, звичайно неофіційно. Нажаль мені не повезло і палата була зайнята) представляла собою великий зал перегороджений на 3 відсіки по 2,2 і 3 ліжка, біля них по кювезику – таке пластмасове ліжечко для дитини. Також там був умивальник, і два повивальні столики. Ліжка пів функціональні, але без рідних матраців, на них лежали рідні полосаті, причому матрац менший за ліжко, оскільки ліжко саме не прогинається – не пружини, санітарка ніжно натякнула що було б непогано ще один матраці і ніжно по циганськи посміхнулась в стилі позолотіть ручку. Дитина зразу знаходиться з породіллю, тобто мама замучена пологами мусить зразу дивитися за дитиною, що лежить в кювезику, сама вставати брати її годувати коли вона плаче і т.д. Мед.персонал весь дуже молодий або (мені так везло) міняється кожен день, дуже часто даючи протилежні поради по однакових питаннях. Лікар що приймав пологи приходив тільки раз на день і обмежувався більш усним оглядом. Про неонатолога (лікаря що дивиться за новонародженими) враження позитивне. Також медсестра що відповідає за дитину приходила часто і слідкувала за новонародженим. Акушерка що виконує роль медсестри для породіллі сама взагалі не з’являлась, до неї треба було ходити на масаж грудей, який доречі вона виконувала неправильно хоча і за відповідну плату (неправильність заключається в тому яким методом стимулювати виділення молока – можна акуратно давлячи на біля соска в ділянці ареоли, на можна масувати молочну залозу в напрямку соска – останнє хоча і більш ефективно виділяє молоко з соска але призводить до його набрякання – потім дитині дуже важко його охопити правильно і смоктати – як на мене це простіше показати ніж описати). Прибирання палати було лише один раз за три дні (можливо через те що були вихідні, хоча логіки я не розумію) але запаху хлорки, чи іншого дизенфікуючого запаху не було чути ані-ані. Прибирання дуже халявне, шваброю, з обходом кутків і закапелків, навіть кров по центрі палати було витерто тільки після звертання уваги на неї. Туалет і душ був один на крило, однак там не працювали батереї, було відкрите вікно і інколи залітали сніжинки – або йти поверхом вище або прикидатись снігурочкою. Про небезпеку застудити груди навіть не пишу.
Любе прохання для його термінового виконання мусило бути простимульоване економічним вливанням. (Розказували якщо не дати санітарці 2 грн то вона може зробити клізму холодною водою).
Найбільше не сподобалось - вільне відвідування.
Люба людина з 10 по 20 може зайти в пологовий будинок. При вході вона «передягається» - натягає на себе одноразовий халат який висить там і який перед нею вже вдягали, на ноги за 2 грн можна було отримати звичайні кульочки, які дерлись через 100 метрів, хто шкодував на нові (такі були) той рився в ящику з використаними шукаю чи більш менш цілі. Халат накидався на плечі, куртка розстібалась нагло виставляючи вовняний светр (вовна з усіх матеріалів саме найкраще підходить для розведення різних мікробів) і так чимчикуючи процесія направлялась в палату – по лікарняному положенню одночасно породіллю може відвідувати лише одна особа, що звичайно дуже просто вирішувалось з допомогою 5 грн. Про маску і шапку розмова навіть не йде.

Дану ситуацію медсестра пояснила так – що колись вони дійсно дотримувались цих всіх норми гігієни, але тепер вони перейшли на американську систему, як би вони дитину в пологовому будинку не захищали від інфікування вона все одно інфікується дома. Але пояснити яке відношення має моя дитина до того пана який в брудних чоботях з запахом перегара і заляпаних штанях, щохвилинно смаркаючись в хустинку прийшов до сусідки по палаті ніхто пояснити не міг, Америкою і не пахло. Я розумію коли дитину приносиш додому – який є підготований, видраяний (якщо не сказати вилизаний) для неї, всі пелюшки попрані і перепрасовані, вода для купання кип’ятиться, кімната регулярно кварцується, гостям культурно робиться копен-дупен, а так – і як результат одне очко почало закисати ще в пологовому будинку (новонароджених дітей розвивається бленорея (це гонорея ока) щоб її попередити зразу після народження їм капають в очі альбуцид або сульфацил натрію (інфікування можливо при проходженні дитини через родові шляхи) якщо ж вона все одно виникає це означає про наявність гонокока в стінах пологового будинку в вільному вигляді, або захворюванні когось з персоналу – даний випадок якщо його виявить санстанція є приводом для закриття пологового будинку на перемивку, незважаючи на те що медсестра це бачила – результату ніякого – звичайно вона поступила так як було вигідно їй, а не те що добре для дитини і породіллі. На останній день приєдналась висипка на обличчі, чую не обійшлось тут без того дядька в брудних чоботях.
Також існує дуже цікавий ритуал при виписці – вам пропонують пройти вручення паспорту дитини – такий ненав’язливий сервіс – який переростає в шоу з відео і фото зйомкою, в якості паспортів вам дають відкритки з вказаними контактним телефонами для зйомки урочистих подій (графи для заповнення імені і даних дитини присутні також), вручають медаль міста Лева, яка є в єдиному екземплярі і не віддається. Ця радість коштує лише 30 грн, і більшість батьків на неї погоджується. Після цього всього дійства вам тут же показують зазняту на відео церемонію (десь біля 10 хв) і пропонують придбати – тільки 60 грн, також за 80 грн. можна замовити фото з церемонії – зразу демонструється гарно зроблений фотоальбом, яких переважно береться два (вистарчить взяти бабусі і дідусю з однієї сторони, як тут же приєднується протилежна). Виглядає це все дуже неприємно як на мене.

Тепер прейскурант
Лікарю що приймає пологи 150 у.о. і більше
Акушеркам що допомагають на пологах від 50 грн і більше
Санітарці що на пологах 20 грн
Неонатологу що на пологах 50 грн

Неонатологу палатному 50 грн (єдина що дійсно їх заслужила)
Медсестрі палатні (міняється щодень) 20 грн
+ витрати на дрібні послуги і інший персонал десь біля 100 грн
Ще можна додати вартість процедури вручення паспортів

Ви скажете якщо не платити, моя знайома попробувала дати лише 100у.о за пологи – їй прямо сказали що це мало, ще треба 50, саме так відкритим текстом.

Підсумовуючи:
Враження дуже негативні, я розумію що лікарям мало платять і нічого не маю (чесно) проти того щоб платити по даному прейскуранту – але я хочу отримати за це відповідний сервіс якого немає і близько, зате є суцільна антисанітарія що називається американською системою. І весь позитив лише в тому що можна похвалятися: «а ми народжували в обласній!».

Tempika - 25-11-2005 у 23:25

...пропоную закрити тред, інакше наша демографічна ситуація лише
погіршиться... або як мінімум послати його після наповнення у міністерство
охорони здоров*я... наші пологові будинки то такий біль... хоч сама я
була там в якості лише відвідувачки (теж невеселі ситуаціі, однак), але
дві мої колєжанки (так не першого ряду, а другого) померли при пологах
через недбальство лікарів, обом було по 21-22 роки... а коли кобіти деколи
збираються і в компанії починають розповідати як вони народили першого,
другого, третього (то ваще подвиг), то це просто фільм жахів... :-( дякую,
що започаткували тред і переймаєтеся тим, так приємно спостерігати
такого уважного і працьовитого молодого татка :-)

vovka - 26-11-2005 у 20:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Sagittarius
Тепер прейскурант
Лікарю що приймає пологи 150 у.о. і більше

Я так зрозумів що це хабар, який йде виключно в кишеню дохтору ?

Цитата:

Підсумовуючи:
Враження дуже негативні, я розумію що лікарям мало платять і нічого не маю (чесно) проти того щоб платити по даному прейскуранту – але я хочу отримати за це відповідний сервіс якого немає і близько, зате є суцільна антисанітарія що називається американською системою. І весь позитив лише в тому що можна похвалятися: «а ми народжували в обласній!».


Оскільки вище хабар йде в кишеню дохтору - то тут чогось кращого годі й очікувати.. Ну не надіятися же що доктор з того хабаря буде щось дбати про лікарню ? :) От тому треба офіційно зробити платну медицину. Хай буде 150 уо за пологи офіційно, але вони не підуть комусь в кишеню, а підуть трохи в кишеню а трохи і на розвиток закладу. Тоді і умови мусять покращитися..

А загалом в нас в місті всюди так... Автомайстерні теж деруть безбожно, а робити толком мало що вміють.. В маршрутках теж шофери хамлять.. Суспільство таке поки що..


p.s. Щось завелика плата у вигляді хабаря цьому доктору за пологи.. Тепер ясно чому лікарі ніколи не страйкують через низьку зарплату, на відміну від вчителів :) Жах.. Я з докторами останній раз спілкувався ще як 5 років назад у воєнкоматі, ну але там безплатно, тому я чесно кажучи трохи здивований таким відвертим вимаганням.. :mad::mad:

p.p.s. Та і виходу в людей нема.. Коли то твоя дитина - то не дуже і права покачаєш, адже хочеться щоби все зробили якнайкраще... :mad:

Галина Лев - 29-11-2005 у 06:15

Напевно слід відродити давню добру традицію народжувати вдома, то певно і дешевше вийде, і безпечніше.

Tempika - 29-11-2005 у 07:16

...ну не всі живуть в особняках... а з нашими панельками не дуже покричиш, мабуть :-(((

Галина Лев - 29-11-2005 у 16:14

Народжується громадянин держави, можуть і потерпіти.

Sagittarius - 29-11-2005 у 21:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від vovka
Я так зрозумів що це хабар, який йде виключно в кишеню дохтору ?


Так. На рахунок того що лікар не буде дбати про лікарню - був недавно в лікарні швидкої допомоги на Топольній в урології - там лікарі відділення розділили між собою палати і кожен робить в своїй ремон за свої кошти.


Цитата:
Оригінальне повідомлення від vovka
Тепер ясно чому лікарі ніколи не страйкують через низьку зарплату, на відміну від вчителів :)


Лікарі юридично не мають права страйкувати. Так само як скажем працівниким АЕС. Підсудна справа.

Tempika - 29-11-2005 у 23:41

...галинко, а ось я чула деякі кобіти при родах вживають ненормативну
лексику, то я б того чути по сусідству не хтіла все ж :-)))))))))))))))

Андрій Пелещишин - 29-11-2005 у 23:42

Щодо пологових будинків.
Лежала моя дружина на Джамбула.
Враження двоякі - дуже "престижний" лікар, який справді відпрацьовував гроші та репутацію (був постійно на робочому місці, і в вихідні і в позаробочий час, постійно навідувався, був на телефоні і тп і тд).
"Усе" пройшло чудово, без проблем. Яка частка - заслуга лікарів, а яка - природи, сказати не можу.
З другого боку - умови далеко не ідеальні, ремонту немає жодного. Сім'ю та родину до вагітних не пускають (хіба через "чорний хід" ). У фойє, де можна було передати посилку - постійні перетяги та холод.
Щоправда, в палатах - телефони, можна з прохідної задзвонити.

Одне можу ще сказати - на мою думку, які б не були умови - краще на них не зважати, а бути в доброму гуморі та чекати радісної події. В решті-решт , якось народжували люди і раніше?

Sagittarius - 30-11-2005 у 11:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Одне можу ще сказати - на мою думку, які б не були умови - краще на них не зважати


Є певні санітрні вимоги, які мають бути виконані обовязково. І якщо ви вимушені лікувати свою дитину, якій занесли інфекцію через халатність, думаю ви б так спокійно не говорили.

Галина Лев - 30-11-2005 у 17:03

Добре, коли ще можна врятувати, бо у нашому районному від сепсісу чимала частина помирає.

Олеся Козак - 22-12-2005 у 02:59

В пологових будинках просто зобов"язані дотримуватись усіх санітарних вимог!!! Нехай нам ще далеко до рівня європейців, але якщо ми прагнемо бути більш цивілізованішими - починати треба саме з цього! І не тільки в пологових будинках, а й в країні загалом!
Хочу сказати, що існуюча ситуація з пологовими будинками на Україні - одна з причин, через яку ми з чоловіком і далі залишаємся за кордоном. Недавно у нас народився синочок, і ми більш ніж задоволені тутешнім сервісом (хочу зазначити - абсолютно безкоштовним!), хоча пологи були дуже важкими, довгими, загроза кесаревого, але обійшлося. Ми плануємо повертатися до Львова, але боїмося народжувати в наших славнозвісних пологових будинках. Тому хочемо народити тут ще одну дитинку, щоби повернутися уже з двома... Справа в тому, що тутешні лікарі відносяться до породіль належним чином, з повагою і розумінням, завжди питають дозволу: чи ви згідні на знеболення? зараз я зроблю те, зроблю інше, ви згідні? і, звичайно ж, весь час слідкують за вашим станом і за станом малюка в животику, щоб не дай Бог щось не сталося з матір"ю чи дитиною (відповідати за це - їм!). От якби у нас на Україні лікарі так само відповідали за кожного втраченого пацієнта, знали, що за це можуть полетіти з роботи і ще й заплатити немаленьку суму... смертність була б зведена до мінімуму!!!

Павло Жежнич - 7-4-2006 у 16:36

Моя дружина народила на Батальній. Слава Богу, без особливих проблем. Лікар був нормальний.

Рідних в палати не пускають. Було дуже спекотно взимку - 27 градусів у палатах.

Іван Корицький - 23-1-2007 у 17:06

Може хтось пару слів сказати про інші пологові будинки у львові? зокрема про пологовий на "Мечнікова"?

Остап Шумин - 23-1-2007 у 17:36

Мечнікова це Батальна? Чи як?

Hanor Narasson - 23-1-2007 у 17:41

Мєчникова - то пепендикулярна до Личаківської на розі біля церкви свсв. Петра і Павла

popTAB - 24-1-2007 у 10:30

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Корицький
Може хтось пару слів сказати про інші пологові будинки у львові? зокрема про пологовий на "Мечнікова"?


Наскільки мені відомо - то цей один з найбільш "берущих". Без бамажки на видимому місці до тебе навіть не підійдуть

Павлова Наталія - 2-10-2007 у 12:53

коли я була вагітна, шукала в інеті розповіді про львівські пологові будинки, мало що знайшла. на цей форум я прийшла тільки для того щоб розповіти вам про свої пологи. вирішила написати як і де я народжувала, можливо комусь це допоможе.
спочатку я мала домовленність на батальній, але його закрили на "мойку". і я пішла на мечнікова, хоча і не хотіла туди йти. я там була (знайома народила) 5 років тому і мала тільки негативні враження. але зараз там все не так. там зробили ремонт! там є вода! і навіть гаряча, є можливість прийняти душ!
народжувала я у лікаря Музиченко Олександра Володимировича! - звертайтесь до нього не пожалкуєте!!!
це дійсно спеціаліст своєї справи і крім того дуже чуйна і що немаловажно- дуже відповідальна людина!
якщо треба він приїде і серед ночі, і в вихідний день, буде про вас піклуватися.
Разом з ним працювала акушерка Уляна Дмитрівна ( не знаю прізвища), теж прекрасний спеціаліст, вона дуже ніжна як до мене була, так і до дитини.
зробили в цьому пол.будинку цілий поверх палат від "антошки", де мами разом з дітьми, там дуже гарно і комфортно. персонал там теж непоганий, вони працюють подобово. щоправда одна медсестра там мені дуже не сподобалася, така вредна старша жінка. а дві сестрички були просто супер, на жаль імен не запамятала.
неонатолог Лариса Дмитрівна, нічого про неї сказати не можу, бо не було потреби з нею спілкуватися, крім звичайного щоденного огляду дитини.
ще добрим словом згадаю медсестру Наталю з фізкабінету.
про гроші кому-скільки казати не буду. але давати приходилося всім і кожному.
скажу тільки, що тільки двоє - лікар і акушерка, які приймали пологи, свої відпрацювали на ура!
і нічого постидного в тому, що платиш лікарю гроші немає. не ми і не вони винуваті, що держава гідно не оцінює своїх працівників.

Павлова Наталія - 2-10-2007 у 13:00

ще відповім на рахунок -"Наскільки мені відомо - то цей один з найбільш "берущих". Без бамажки на видимому місці до тебе навіть не підійдуть"

не думаю що будинок на мечнікова самий дорогущий. самий дорощий на батальній.(по багатьом розповідям)
а то що без "бамажки" не підійдуть, так то всюди таке є, і в медінституті також. і не тільки в пологових будинках, а у всіх лікарнях Львова.

Лєна Дадукевич - 8-1-2008 у 15:48

У мне сестра першу родила на Мєчникова - жах! Позаносили їй і дитині всякої зарази - досі аукається малій ( а вона вже в 3-ьому класі)
На Джамбула знаю суперового лікаря - Данков Олег Веніамінович. Всю вагітність оглядав, консультував, про віддяку грошову навіть чути не хотів. А родила не в нього, бо в той час вони закриті були. Родила на Батальній. платно, але досі не пошкодували, бо без всяких проблем, без інфекцій, ускладнень і іншої фігні... Сестра в Данкова родила третього - рада як слонь.
А я в медінститут прийшла 1 раз вагітною на консультацію (по знайомству!!!), витримала мене лікарка 40 хвилин!!! внизу коло чергового, а потім ще і накинулись працюючі лікарі на мене, бо ступила я десь не там! Дуже не приємне враження. Не раджу.

Андрій Пелещишин - 8-1-2008 у 22:06

Данков - це справді той фактор, який багато для кого оту зачухану "Джамбула" робить №1 пологовим будинком для багатьох сімей Львова. І це абсолютно заслужено.

Надя Чернявська - 28-2-2008 у 21:06

От про лікаря Музиченка з Мечнікова нічого сказати не можу хорошого. Він був моїм лікарем і мав приймати в мене пологи. На жаль, коли почалася перший раз кровотеча він з переляку приїхав аж через дві години після телефонного дзвінка. На другий раз, коли вже треба було срочно кесарити, знаючи вже мій номер мобільного, він просто не взяв трубку.:wow: Нічого дивного, адже він не вміє проводити операцію. Так для чого, цікаво, знаючи, що мені світить лише кесарево, він брав гроші і домовлявся зі мною за роди?! От кого б хотілося згадати з лікарів, які дійсно віддані своїй справі і відзначаються людяністю (оскільки я лежала в роддомі більше двох місяців, то трохи їх вже знаю), так це свою палатну лікарку Малу-Гресик Анну Дмитрівну. Молода, симпатична, але до того ще й дуже толковий лікар. Я їй поражалась. В свому віці вона на стільки у всьому розумілась!І, що головне - не боялась!!! Великий їй уклін за те, що допомогла мені доносити дитину ще тих два місяці. Ще величезне спасибі Ленчевській Роксолані Іванівні та Вільшанецькому Роману Теодозієвичу, які, будучи черговими лікарями у ту ніч, зробили мені прекрасну операцію. Я ж не планувала ще народжувати, грошей із собою толком не мала, а вони взялися і без копійки, і без ліків. Велике їм дякую.:saint:

Надя Чернявська - 1-3-2008 у 22:25

А щодо самої санітарної обстановки, то мені здається - Мечнікова найкращий. Медінститут - заходьте, хто хочете і чого хочете, але без грошей вам не дадуть навіть матрац. Батальна - не на стільки хороші умови, щоб за них платити такі гроші, ДЖамбула для мене завжди асоціювалось з нечистим роддомом в принципі, бо сестри малому внесли стафілокок, та й взагалі вигляд там справді "лікарняний". А от на Мечнікова - в допологовому відділенні зроблено капітальний євроремонт. В палатах приємно лежати. Кожен лікар має свою палату і, відповідно, вкладає в неї гроші. На стінах картини, на вікнах - приємні штори, або тюль. Душ, щоправда, загальний, але він є і в прекрасному стані. Зроблено 2 душові кабінки, все новеньке, чистеньке. В післяпологовому теж непогано. ПРавда ще не всі палати відремонтовано, але є і з ремонтом. Особливо мені сподобався душ на 4 поверсі. Ніколи не скажеш, що це лікарня. Все оброблено тесно бордовою та рожевою плиткою, напівкругла душова кабіна, нові унітази. Не знаю чи побачите ви такі умови в медінституті чи на Джамбула. Так що ідіть і не пожалкуєте. Тим більше, що там немає такого прохідного двору, як в Медінституті і, щоб бути присутнім на пологах дружини, треба зробити купу аналізів та досліджень.:sing:

Роман Голощук - 8-6-2008 у 11:44

Скільки коштують «безплатні» послуги пологових будинків (враження за 2008 рік) читайте в огляді тут: http://daily.lviv.ua/?newsid=16506

Odarka - 30-8-2008 у 09:22

У вас хтось недавно народжував? Скажіть будь-ласка скліьки зараз коштують пологи?
Бо мені називають цифру 700$
Я чула, що на Мечнікова повністю зробили ремонт, можливо, хтось має відгуки про цей пологовий будинок? Дякую!

Марія Вибранівська - 2-9-2008 у 09:18

А що, без грошей тепер не родять?
Ми в свій час "дякували" опісля. Хто скільки, без тарифів. І родили успішно.

Якщо лікар дійсно хороший, він приймає роди одинаково, незалежно від суми.

Андрій Пелещишин - 2-9-2008 у 09:31

Наша сім'я має свіжий досвід. У принципі такий, як каже пані Марія. Хоча звичайно, потрібно і закупи до пологів зробити і т.п.
Загальна цифра витрат була напевно близькою до тої, що навела Одарка

Odarka - 2-9-2008 у 10:58

Та от кажуть, що 500$ лікареві + 200$ -акушеркам +палата


Ця сума мене налякала, якщо чесно.
Ще походила по магазинах подивлися скільки все коштує для малюка...:o

Тарас Сокальський - 2-9-2008 у 20:02

Цитата:
Ще походила по магазинах подивлися скільки все коштує для малюка...
Для початку вартує походити по родичах і знайомих, в яких малюки вже трошки підросли:sing:

Андрій Пелещишин - 2-9-2008 у 20:17

Вірно!

Odarka - 2-9-2008 у 20:42

Нє ну то само собою:))) Родичі вже багато чого обіцяють повіддавати:))

Demyan - 27-10-2008 у 14:53

Чув хороші відгкуи про роддом що знаходиться в Жовкві.

Demyan - 19-1-2009 у 12:51

350 доларів зараз 250 лікар 100 акушери і т.д. + 250 грн педіатр + десь до 200 грн різні там медикаменти для родів.

Олена Анісімова - 22-2-2009 у 21:20

:) Ну так. мамуні ж отримують гроші "на дітей". То мусять ділитися:)
Мої мені таки дешевше обійшлися:) Старший (14р.) у коробку цукорків і пляшку. Дочка (10р.) - десь до 70 баксів. І молодшій (5р.) - 100 баксів. Життя дорожчає, знаєте...:lol:

Боже милий, як згадаю отой кльозет на Мєчнікова... За 100 доларів...:mad:

Demyan - 23-2-2009 у 12:25

На мечнікавао ремонт зробили...вікна металопластикові..все проемонтували...

Владлен Комісаренко - 23-2-2009 у 12:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
350 доларів зараз 250 лікар 100 акушери і т.д. + 250 грн педіатр + десь до 200 грн різні там медикаменти для родів.
а яка такса на аборт,і чи збережена система жіночих консультацій у Львові (та що була за совєтів),якщо ні ,то що існує і хто скеровує на аборт

Андрій Пелещишин - 23-2-2009 у 12:55

Я прошу припинити це обговорення на Форумі.

Соломія Федушко - 30-10-2011 у 20:40

Пологи як бізнес, або Скільки коштує народити українським жінкам? (http://life.pravda.com.ua/society/2011/10/25/88256/)
На жаль, вражень про львівські пологові будинки у статті нема.