Форум Рідного Міста

Як правильно звільнятися з роботи та подати заяву?

Demyan - 29-11-2005 у 16:38

Ситуація: я хочу звільнитися з роботи, на роботі троха потрібен, тобто шеф не так просто захоче мене відпустити. Як бути? Як правильно подати заяву щоб потім він сказав що типу а мені ніхто не давав заяви? Через 2 тижні він повинен мене розрахувати? Чи може залишити з якигось причин? Розкажіть як правильно це зробити

Сергій Бєляєв - 29-11-2005 у 17:16

Формально, трудова угода розривається з моменту подання заяви. Цей процес може розтягуватись до двох тижнів (у зв'язку з виробничою необхідністю, прийом/здавання посади, підшукати заміну тощо).

Щодо подання заяви, то у Вашій установі має бути якійсь порядок реєстрації вхідних документів (в канцелярії, у секретарки чи в бухгалтерії, у кого як). Якщо ви не впевнені у своєму шефові, то пишите заяву у двох примірниках та реєструєте її, на другому примірнику (він залишається у Вас) особа, що прийняла та зареєструвала заяву ставить підпис та дату і час отримання.

Якщо таким чином зробити не можна, то один примірник заяви відсилаєте на адресу свого підприємства (установи) рекомендованим листом або з повідомленням про вручення. Тоді замість реєстрації підтверджуючим документом буде квітанція про відправку рекомендованого листа або повідомлення про вручення листа адресату.

Але, думаю, все можна вирішити просто переговоривши з шефом :)

Demyan - 29-11-2005 у 18:13

Дякую

Сергій Бєляєв - 29-11-2005 у 18:21

Додатково можу порадити перечитати 30-ті та 40-ві статті Кодексу законів про працю.

Sagittarius - 29-11-2005 у 22:49

Можливо трішки не в тему - приймають на роботу, я як звичайно набрав заяву на компютері, роздрукував і підписав. Мені її повернули і сказали що заява має бути написана моєю рукою і лише мого підпису на надрукованій заяві недостатньо - чи дісно це так?

Tempika - 29-11-2005 у 23:40

...наскільки мені відомо, так.

Василь Яворський - 30-11-2005 у 12:30

До сказаного Сергійом Бєляєвом додаю: якщо будете відправляти заяву поштою ОБОВ"ЯЗКОВО відправляєте з описом вкладення, якщо вже дійшло аж до такого... хоча, гадаю, розмова з шефом (нормальна, ввічлива і аргументована) вирішила б багато проблем.
Щодо питання про надруковану заяву: це 100% справедлива вимога, хоча здається вона і не до кінця логічною.

Рост - 1-12-2005 у 10:14

Ще додам - найкращий варіано зміни роботи - переводом. Також нормально - за згодою сторін. За власним бажанням вже гірше з точки зору подальшого працевлаштування, правда, якщо вас з нетерпінням чекають в іншому місці, то це не проблема.

Сергій Бєляєв - 1-12-2005 у 10:39

Варіант переводу дійсно ідеальний, але майже нереальний. Хіба що в межах однієї структури.

За згодою сторін ніяких переваг перед власним бажанням з точки зору подальшого працевлаштування немає. Раніше за згодою сторін взагалі звільняли алкоголіків тощо. Варіант за згодою сторін у сьогоднішніх умовах має перевагу лише для тих, хто не збирається у подальшому працювати чи працевлаштовуватись офіційно, оскільки дає змогу стати на облік у центрі зайнятості та отримувати допомогу. При звільненні за власним бажанням такої можливості немає.