Форум Рідного Міста

10 варіантів Новорічних свят для "нових українців"

Роман Голощук - 5-12-2005 у 21:22

Де вiдпочивають узимку "новi українцi"? Це вирiшило з'ясувати агентство "SODIS", яке провело спецiальне дослiдження. За його результатами була укладена десятка найпопулярнiших країн, куди на зимовi свята вирушають нашi люди.
I якщо ви гадаєте, що про Новий рiк нинi думати ще зарано, то помиляєтесь. За словами Валерiя Кушнiра, гендиректора одного з провiдних туроператорiв України -- "Piligrim", путiвки на гiрськолижнi курорти Європи зазвичай розкуповують ще наприкiнцi серпня.
Клiєнтiв не зупиняє навiть стовiдсоткова передоплата, бо з досвiду вони знають: вже до середини жовтня всi мiсця буде заброньовано, тож замiсть Австрiї або Швейцарiї доведеться втiшатися лижними розвагами у Польщi чи Фiнляндiї.
Цiкаво, а де ще проводять зимовi вiдпустки нашi спiввiтчизники з числа тих, кому в життi пощастило? Скiльки коштує таке задоволення i у чому, врештi, воно полягає? Це намагався з'ясувати Експрес, використавши iнформацiю уже згаданого агентства "SODIS" та із розмови з Валерiєм Кушнiром.


№ 1. Францiя
-- На вiдпочинок сюди взимку вибирається 25 вiдсоткiв "нових українцiв".
-- Улюблена атракцiя наших людей -- зустрiч
Нового року в Парижi. Можна випити шампанського у нiч iз 31 грудня на 1 сiчня на Єлисейських полях (тут завжди стiльки людей -- з усього свiту!). Або ж -- замовити мiсце у плавучому ресторанчику, що курсує Сеною.
А ось з-помiж гiрських курортiв серед українцiв наййпопулярнiшi Куршевель, Мерибель i Морзин. Тут можна зустрiти росiйських зiрок (вiд Земфiри до Шнура), яких "виписують" iз Москви багатiї.
-- Тижневий тур у Францiю обiйдеться вам вiд 1000 євро з особи (це якщо вiдпочивати в готелi якогось з мiст). А ось любителям лижних розваг доведеться заплатити вдвоє
бiльше.
№2. Об'єднанi Арабськi Емiрати
-- Близько 17 вiдсоткiв.
-- Наймоднiший курорт на Аравiйському пiвостровi. Наших туристiв, крiм сонця, приваблюють сюди численнi пам'ятки:
мечетi, палаци шейхiв... А ще тут можна понiжитись у гарячих джерелах, а також вирушити у справжнє сафарi пустелею. Туристи залюбки їздять i на... лижах щоправда, по пiску) i ловлять рибу на Акулячому островi.
-- Вiд 1130 євро з особи за семиденний тур.
№ 3. Швейцарiя
-- У цiй країнi вiдпочиває 12 вiдсоткiв заможних українцiв.
-- Найстарiшим у Швейцарiї вважається курорт Церматт -- бiля пiднiжжя гори Маттергорн, яка, до речi, є символом країни. Тут мiститься 17-кiлометрова траса з перепадом висот 1800 метрiв. Популярнi серед гiрськолижникiв також Сент-Морiц та Давос. Поблизу останнього прокладено 300 кiлометрiв першокласних трас.
-- Цiна семиденного туру -- вiд 1200 євро за
подорож до "класичної" Швейцарiї (Цюрих або Женева) i понад 1600 євро з особи -- на гiрськолижний курорт.
№ 4. Маврикiй
-- Близько 12 вiдсоткiв "нових українцiв".
-- Цей острiв у пiвденнiй частинi Iндiйського океану давно облюбували артисти i
кiнорежисери зi свiтовими iменами, мiльярдери i члени королiвських родин. Влада країни докладає максимуму зусиль, щоб уникнути масового паломництва туристiв, -- тiльки iндивiдуальнi поїздки за вищом
розрядом!
На цьому тропiчному курортi можуть вiдпочивати й тi, кому протипоказана спека, адже з травня по жовтень температура на Маврикiї -- вiд 23 до 25°С.
-- 3200 євро з особи за семиденний тур (однак, враховуючи вiдстань та потрiбний для адатаптацiї до клiмату час, сюди, як правило, їдуть на довше).
№ 5 Iталiя
-- Тут вiдпочиває узимку 9 вiдсоткiв наших багатих громадян.
-- Пухнастий снiг i блакитний лiд озер,
недосяжнi бiлi вершини й акуратнi села з малесенькими, наче з iграшковими будиночками, -- усе це зимова казка в Iталiйських Альпах.
Екстремалiв тут чекає парашутний спорт, польоти на повiтрянiй кулi, параплани i дельтаплани, бобслей, спуски на снiжному рафтi, вiтрильний спорт на крижаному озерi, сноуборд, скiджоринг. А для тих, хто любить спокiйнiшi спортивнi розваги -- крикет, поло i
гольф, але не на звичних зелених галявинах, а на льоду!
Додайте до цього купання в гарячих мiнеральних джерелах i закритих басейнах, нiчний спуск на гiрських лижах по освiтлених
смолоскипами трасах, i ви зрозумiєте, чому туристи так люблять Iталiю.
-- Трапляються й досить дешевi тури -- вiд 930 євро з особи (щоправда, за передоплатою, оскiльки путiвки "не
залежуються").
№6. Iндонезiя (Балi)
-- Вiддає первагу близько 6 вiдсоткiв українських бiзнесменiв.
-- Балi -- напрочуд мальовничий острiв. Вiн, кажуть, видається вишуканою декорацiєю для зйомок голлiвудського фiльму: вулкани, що впираються у хмари, сходинки гiр, сотнi вiдтiнкiв синього в океанi й тисячi зеленого -- у листi дерев. Тут люблять розваги i вдень, i вночi...
А ще на Балi процвiтає доволi пiкантне чоловiче заняття -- юнi красенi спокушають багатих жiнок. Недарма деякi моралiсти
називають острiв "землею бронзових альфонсiв"...
-- Цiни "захмарнi" -- понад 2800 євро за
тиждень.
№7. Австрiя
-- У цiй країнi вiдпочиває близько 6 вiдсоткiв наших спiввiтчизникiв. Найчастiше -- у великих мiстах.
-- Країна альпiйських вершин, лугiв, гiрських озер i прохолодних лiсiв, середньовiчнi мiста, що живуть у безтурботному ритмi. Австрiю називають "вiдкритим серцем Європи".
Тут черпали своє натхнення Глюк, Гайдн, Моцарт, Шуберт, Брамс, Малер...
Столиця -- Вiдень -- визнаний культурний центр Європи з безлiччю картинних галерей, розкiшних палацiв, концертних залiв та
величних площ. Його називають мiстом поетiв i музикантiв. Бали i музичнi фестивалi, концерти вiртуозiв -- сучасних легенд класичної музики -- рай для культурних гурманiв.
-- Вартiсть семиденного туру -- близько 950 євро, а на гiрськолижнi курорти -- удвiчi дорожче.
№8. Карибськi острови (Барбадос)
-- Понад 3 вiдсотки багатих українцiв.
-- Тут пропонують переважно морськi види спорту. Насамперед -- серфiнг. Серфiнгiсти вважають Барбадос своєю Меккою. А ще сюди їздять рибнi гурмани: тутешнi страви з дарiв моря унiкальнi, бо деякi види молюскiв i риб водяться тiльки в прибережних водах Барбадосу. А запивають усю цю смакоту
фруктовими коктейлями на основi мiсцевого рому.
-- Цiна туру -- понад 2500 євро.
№9. Мальдиви.
-- Це новий напрямок українського туризму, тому вiдпочинок тут вибирає лише 3 вiдсотки заможних українцiв.
-- Мальдиви -- це архiпелаг зі 198 заселених островiв та iз 991 безлюдного. Справжнiй рай для тих, хто волiє спокiйний вiдпочинок: готелi стоять кожен на окремому острiвцi в оточеннi безкраїх вод Iндiйського океану. I тi, хто захоплюється пiдводним плаванням, не будуть розчарованi, бо такої казкової пiдводної флори та фауни нема бiльше нiде.
-- Цiна турiв -- вiд 2000 євро з особи за
тиждень.
№10. Австралiя (Фiджi)
-- Екзотичний i дуже дорогий вiдпочинок -- лише для 2 вiдсоткiв наших громадян.
-- Дивовижно м'який клiмат, розкiшнi пляжi, блакитнi лагуни, смарагдовi луги i вологi тропiчнi лiси. А ще -- разюча привiтнiсть i гостиннiсть мiсцевих жителiв.
Родзинка вiдпочинку -- туристам органiзовують поїздки у поселення аборигенiв, якi, до речi, вже звикли до таких зустрiчей i радi кожному новому гостю.
-- Понад 3 тисячi євро.

Iрина ЛЬВОВА
Джерело - Експрес

P.S. А чи святкували форумці в наведених закордоних країнах?

Юрій Сєров - 6-12-2005 у 00:27

Романе, ти перегрівся :) мабуть в сауні ;).
Цитата:
-- Трапляються й досить дешевi тури -- вiд 930 євро з особи

Хіба це дешево??? Це задурно :) :D

Роман Голощук - 6-12-2005 у 09:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Романе, ти перегрівся :) мабуть в сауні ;).
Цитата:
Трапляються й досить дешевi тури -- вiд 930 євро з особи

Хіба це дешево??? Це задурно :) :D

Та ні, не перегрівся - хоча із задоволенням би попарився ;)
Це ти неуважно читаєш :baddevil:
Поперше - це стаття з "Експресу" (див. кінець)
Подруге - Тема має назву "10 варіантів Новорічних свят для "нових українців"", а для них тур за 930 євро це може не задурно, але таки дешево :)

Юрій Сєров - 6-12-2005 у 15:31

Все я уважно читаю. Смайлики я поставив для чого?