Форум Рідного Міста

Заява UMC з приводу видачі ВАТ «Укртелеком» ліцензії на мобільний зв...

volkorny - 7-12-2005 у 11:57

Прес реліз компанії UMC http://umc.ua/ukr/press_release.php?news_id=1193
Цитата:

02.12.2005 Заява UMC з приводу видачі ВАТ «Укртелеком» ліцензії на мобільний зв’язок третього покоління без проведення конкурсу

Як провідний оператор мобільного зв’язку України компанія UMC змушена висловити своє занепокоєння стосовно ситуації, що склалася з видачею ліцензії на мобільний зв’язок третього покоління.

Учора, 1 грудня, Національна комісія з питань регулювання зв’язку (НКРЗ), порушивши законодавство України, видала цю ліцензію ВАТ «Укртелеком» без проведення конкурсу. Ми розуміємо, що сьогодні пріоритетом для уряду України є приватизація ВАТ «Укртелеком». Однак ми вважаємо, що основним фактором ефективного розвитку економіки нашої країни є дотримання чітких правил гри, рівних для всіх учасників, і повне дотримання законів.

UMC було подано заявку на видачу ліцензії на мобільний зв’язок 3-го покоління у вересні цього року. За нашими плечима – величезний досвід розгортання телекомунікаційних мереж національного масштабу. За 13 років діяльності на українському ринку UMC продемонструвала свою готовність спрямовувати потужні інвестиції в інфраструктуру України й робити новітні технології доступними кожному українцеві. Більше того, світовий досвід показав, що саме поєднання стандарту GSM, в якому сьогодніпрацює UMC, та UMTS є найбільш ефективною моделлю розвитку стільникового зв’язку.

Лише цього року UMC інвестує в Україну понад 500 млн. доларів. Ми створили понад 3 000 робочих місць. Компанія є одним з найбільших платників податків в Україні – близько 1,5 мільярди гривень в 2004 році. Ми вже заявляли, і вважаємо за потрібне ще раз підкреслити, що такий динамічний та ефективний розвиток галузі можливий лише за умов вільної і чесної конкуренції підприємств незалежно від їхньої форми власності.

Саме тому сьогодні ми звернулися до Президента України пана Віктора Ющенка з проханням сприяти видачі UMC ліцензії на мобільний зв’язок третього покоління на умовах, рівних з ВАТ «Укртелеком». Ми щиро сподіваємося, що Президент і уряд України розуміють, що лише дотримання рівних правил гри для всіх учасників відповідає прагненню України інтегруватися у світове економічне співтовариство й створить умови для формування сприятливого інвестиційного клімату в країні.

volkorny - 7-12-2005 у 12:13

Чи має хто інформацію про можливі терміни запуску мережі 3G в Україні?

Tempika - 7-12-2005 у 12:56

...якщо воно (3G) буде таке, як наші телефонні мережі, то це сумно :-(((

Роман Ромашка - 7-12-2005 у 16:58

Що термінів то була дата вересень 2006. Якщо чесно то я в це не вірю. Максимум що зроблять то запустять в Києві. Ну хіба приватизують. Якщо прийде нормальний менджмент, то можна зрушити з місця. А з тим совковим керівництвом далеко непросунуться.

2 Tempika
Таню, ви ще не стикалися напевно з UMC в Києві! :mad: Як на мене гірше вже немає.

Тепер з приводу заяви немонополістів (UMC, KS). Як тільки щось таке стається так без консултацій один в одного необійтись! :mad:

Андрій Пелещишин - 22-7-2006 у 15:00

Прочитав сьогодні інтерв'ю одного з менеджерів Укртелекому І.Сиротенка ("Сети и телекомунникации" №6-2006, на сайті поки що нема).
Обіцяє що мережа мобільного звязку 3-го покоління Укртелекому почне функціонувати з першої половини наступного року.
Якщо судити зі статті, то Укртелеком ще не визначився з базовими стандартами звязку (UMTS чи WCDMA), але експериментує з WCDMA (за участю Ericsson).
Серед контрольних дат згадуються 2008-й та 2010 роки.
Більше нічого цікавого.

Роман Ромашка - 27-7-2006 у 12:49

Поки вони будувати UMTS мережу, Інтертелеком і Телесистеми України побудують спаравжні 3G мережі в стандарті CDMA2000 1хEV-DO.
Чого так можна прочитати тут.