Форум Рідного Міста

Католицьке різдво у Львові

Надія Гершон - 7-12-2005 у 18:53

Добрий день!
Ми з моїм хлопцем зібрались на католицьке Різдво до Львова. Ми там зустрілися, тому це місто для нас чи не найдорожче в світі- хоч я з Одеси, а він- геть не з України:)

Тому хочу спитати, що відбувається в ці дні у Львові таке, що можна побачити і почути? Ми обоє не є католики,але ж Бог єдиний і не хочеться втратити нагоду побути ближче до Нього:) Хочемо послухати органний концерт у Домініканському Соборі, не підкажете, чи потрібно квитки якось заздалегідь купувати, чи як?

А ще думали побачити замки Львівщини, але ніяк не можу знайти екскурсію- всі лише з групами мають справу:( Чи можна до тих замків самим дістатися, автобусом чи маршруткою?

Вибачайте,якщо це хтось вже питав-шукала, але не знайшла:)

Яндрух - 7-12-2005 у 20:23

Та яке "католичне", людоньки?!! Та "католицьке!
Звідки ви, шановна?!"

Тарас Задорожний - 7-12-2005 у 20:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Гершон
Хочемо послухати органний концерт у Домініканському Соборі, не підкажете, чи потрібно квитки якось заздалегідь купувати, чи як?

нема потреби купувати заздалегідь. Стоїть питання шо там за програма буде...

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Гершон
А ще думали побачити замки Львівщини, але ніяк не можу знайти екскурсію- всі лише з групами мають справу:( Чи можна до тих замків самим дістатися, автобусом чи маршруткою?


Можна добратись маршрутками і автобусами. До Золочева - маршрутка або електричка, до Олеська - маршрутка, до Свіржа - маршрутка...
Веселих свят!

Андрій Пелещишин - 7-12-2005 у 21:23

Усі ці маршрутки, якщо не помиляюся, ідуть з так званої АС-2 (умовно кажучи північний край міста). Добиратися трамваєм №6 або міськими маршрутками.

Надія Гершон - 7-12-2005 у 21:30

Дуже дякую за інформацію, пане Тарас, і Вам, пане Яндрух.
Хоч Ви ж- Академік, а я- тільки студентка, тому така темна :)Сподіваюсь з часом виправитись:)
І я написала, що я з Одеси, хоч, звичайно, це мене ніяк не вибачає.

...А маршрутки ті на автовокзалі шукати чи залізничному?

dr.Trollin - 7-12-2005 у 23:45

спробувати поритися у базі данних http://www.lvivs.com/lviv/

Андрій Пелещишин - 8-12-2005 у 09:47

Цитата:

...А маршрутки ті на автовокзалі шукати чи залізничному?

відповідаю
Цитата:

Усі ці маршрутки, якщо не помиляюся, ідуть з так званої АС-2 (умовно кажучи північний край міста). Добиратися трамваєм №6 або міськими маршрутками.


Ще одне. Якщо ви їдете до Львова машиною, то можна спочатку заїхати в Олесько, Підгірці і Золочів, а тоді вже до Львова. Адже вони неподалік від траси Львів-Київ.

Demyan - 8-12-2005 у 10:25

Щодо замків:
Свірж - відправляється маршрутка з АС-5 (по увл. Зеленій, так зване ДБК), просто питаєте на Свірж, вартість - 3,50-4,00грн. їхати хвилин 50. Замок - закритий якщо захочете попасти - стукайте дасьте пару гривень, пустять. Хвилин 30 для огляду вистачить, назад добиратися троха важко, тре чекати автобус або маршрутку.
Олеський, Золочівський - легше, там більш цивілізованіше, більше можна часу провести, за вхід треба платити. Їхати - див. вище.
Рекомендую також можна в Жовкву поїхати - центр досить гарний, добиратися або з АС-2 або кінцева біля магазину ШОК що на газовій. вартість 2,50. Якщо їхати в ту сторону можна поїхати в Крехів (монастир), з АС-5, Львів-Крехів, вартість 4,00грн.
Є фотографії всього цього добра. Як на мене всюди добре їздити або коли хороша зима або влітку, в таку погоду - я б не їхав. Тим паче залежить все від того скільки днів плануєте у львові бути. Адже і тут є на що подивитися. Наприклад : шевченківський гай, сходити в оперний театр або заньковецьку на виставу, музеї львова, підземелля, ратуша, високий замок, органний зал, філармонія, цирк, просто центром гуляти і дивитися, відвідати гарні кавярні, ресторани (в залежності від смаку) ......

Юрій Сєров - 8-12-2005 у 15:02

Цитата:

Добиратися трамваєм №6 або міськими маршрутками.

Від трамваю ще треба йти немалий шмат.
Маршрутки: 16, 34, здається 14

Галина Лев - 13-12-2005 у 02:18

14-та не йде від вокзалу.
З-під самого залізничного йде 66-та до Жовкіської зупинки. На вулиці Куліша попросите зупинити біля 151-ї маршрутки. Жовква - справді симпатичне середньовічне містечко. Центр витриманий в одному стилі, нещодавно відремонтований. Не доїжджаючи до кінцевої зупинки, побачите стареньку, збережену цілком дерев*яну церкву. Є залишки старого городища, розкопані в самій середині Вічевої площі(центральної). Там монастир є чоловічий, доведена до відчаю синагога і гарний собор(греко-католики тільки своє пильнують). У парку тече річка Свиня(справді так називається і часом пахне відповідно).
Дорогою до Жовкви на 12-му кілометрі від Львова є с.м.т. Куликів. Перша документальна згадка 1699-го року. З архутектури виділяється католицький костел 1538-го року народження. Зараз трохи відреставрований, але не завше відкритий. Гарне було містечко в давнину, мало навіть магдебурське право, славилося своїм хлібом на пів Європи. Ріка була чимала Думний Потік, по котрій вели торгівлю з довколишніми селами, але в 70-ті дорога совітська власть зробила міліорацію, і насерм... Одним словом, залишилось кілька рівчаків і сталінських тополь при дорозі, а на початку 90-х останнє бузькове зілля здохло(це такі гарні квіти, що біля води ростуть).
Коли виїдете за Львів, другим селом будуть Грибовичі,- окраса всієї області. Там звалище(на пагорбах ліворуч), яке ще тридцять років тому мало закритися, вода у криницях уже давно коричневого кольору, і чудові врожаї городини, котрими Грибовичани годують Львів "в отмєстку" за його сміття. Це завдяки своєму терпінню району виділили дві маршрутки в центрі. Інші такої пошани не удостоєні.

Щоб на 2-гу автостанцію потрапити, то краще все ж на 6-й трамвай, там п*ять хвилин до автостанції по нормальній дорозі. Звідти маршрутки і на Жовкву також ідуть.

Надіє, маленьке побажання: не до Львову, а до Львова. Гарного Вам відпочинку. Будуть запитання, звертайтесь, не соромтесь. Не такі бандерівці, як їх малюють.;)

Надія Гершон - 13-12-2005 у 22:31

Люди, всім Вам велике спасибі за поради і детальні описи! І пробачте мої помилки- це не від неповаги, а від місця народження :)

Вже купила карту Львова і знайшла багато цікавих ідей на сайтах, що Ви порадили, збираємось побачити Жовкву, замки і все, що встигнемо (як буде погода)!

А бандерівців ніколи не боялась, бо в мене мама Львівський Політехнічний закінчила... А я сама у Львові була разів вісім- надзвичайне Ваше місто. І тому я завжди була палкою прихільницею західної України, Львова і львів"ян.

Сподіваюсь, помилок я зробила цього разу менше десяти;)

Веселих свят!